Бази даних

Реферативна база даних - результати пошуку

Mozilla Firefox Для швидкої роботи та реалізації всіх функціональних можливостей пошукової системи використовуйте браузер
"Mozilla Firefox"

Вид пошуку
Сортувати знайдені документи за:
авторомназвоюроком видання
Формат представлення знайдених документів:
повнийстислий
 Знайдено в інших БД:Наукова електронна бібліотека (1)Автореферати дисертацій (1)Книжкові видання та компакт-диски (4)
Пошуковий запит: (<.>A=РЕКЛ$<.>)
Загальна кількість знайдених документів : 2
Представлено документи з 1 до 2

      
Категорія:    
1.

Реклізон А. А. 
Реформування та інвестування харчової та переробної промисловості України в період переходу до ринкової економіки : Автореф. дис... канд. екон. наук : 08.07.01 / А. А. Реклізон; НАН України. Ін-т пробл. ринку та екон.-екол. дослідж. - О., 2001. - 18 c. - укp.

Визначено напрямки підвищення ефективності виробництва підприємств харчової промисловості. Оцінено місце та роль харчової промисловості в забезпеченні харчової безпеки України. Виявлено недоліки чинного механізму управління реформуванням харчової та переробної промисловості. Встановлено пряму залежність економічних показників роботи підприємств харчової та переробної промисловості від кількості, якості та цін на сировину, що постачається виробниками для переробки. Розглянуто поняття економічного механізму господарювання та визначено його складові елементи. Обгрунтовано необхідність державної підтримки харчових і переробних підприємств з урахуванням значного диспаритету цін і реформування фінансово-кредитної системи в Україні, зниження плати за кредити до рівня середньої рентабельності роботи підприємств. Доведено, що висока плата за кредити є головним фактором, який стримує розвиток лізингу в Україні.

  Скачати повний текст


Індекс рубрикатора НБУВ: У9(4УКР)306.7-183 + У9(4УКР)306.7-56

Рубрики:

Шифр НБУВ: РА315511 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
2.

Реклізон А. А. 
Шляхи реформування та інвестування харчової та переробної промисловості України в період переходу до ринкової економіки : Автореф. дис... канд. екон. наук: 08.07.01 / А. А. Реклізон; НАН України. Ін-т пробл. ринку та екон.-еколог. дослідж. - О., 2000. - 17 c. - укp.

Досліджено теоретичні та практичні питання удосконалення методів подальшого реформування та інвестування відродження та розвитку підприємств харчової, переробної промисловості та виробництва сировини для завантаження їх потужностей, спроможних виробляти кількість харчових продуктів та забезпечити населення згідно науково-обгрунтованих норм. Проведено дослідження стану харчової та переробної промисловості напередодні реформ та в пореформений період. Висновки: 1990 р. виробництво харчової продукції на душу населення з ряду продуктів вже відповідало нормам, а за деякими наближалось до них, тоді як за період реформ воно зменшилось до 30 - 40 %. Використання потужностей більшості підприємств зменшилось до 15 - 20 %. Обгрунтовано причини фактичного розвалу даних галузей промисловості, які зумовлюють продовольчу безпеку України. Доведено необхідність змін в політиці держави та НБ України щодо кредитування та надання дотацій підприємствам, які виробляють соціально-важливу продовольчу продукцію.


Індекс рубрикатора НБУВ: У9(4УКР)306.7-183-56

Рубрики:

Шифр НБУВ: РА308789 Пошук видання у каталогах НБУВ 
 

Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського