Бази даних

Реферативна база даних - результати пошуку

Mozilla Firefox Для швидкої роботи та реалізації всіх функціональних можливостей пошукової системи використовуйте браузер
"Mozilla Firefox"

Вид пошуку
Сортувати знайдені документи за:
авторомназвоюроком видання
Формат представлення знайдених документів:
повнийстислий
 Знайдено в інших БД:Автореферати дисертацій (3)Книжкові видання та компакт-диски (15)Журнали та продовжувані видання (1)
Пошуковий запит: (<.>A=СЕЛЮТІНА$<.>+<.>A=НАТАЛІЯ$<.>+<.>A=ФЕДОРІВНА$<.>)
Загальна кількість знайдених документів : 9
Представлено документи з 1 до 9

      
Категорія:    
1.

Єлагін В. П. 
Політика регіональних органів влади: теорія та практика : Моногр. / В. П. Єлагін, В. В. Лісничий, О. Д. Куценко, О. М. Крутій, І. Л. Райнін, В. П. Солових, Н. В. Мирна, О. В. Радченко, Н. Ф. Селютіна, А. М. Цапко; Нац. акад. держ. упр. при Президентові України. Харк. регіон. ін-т. - Х. : Магістр, 2004. - 180 c. - укp.

Висвітлено актуальні проблеми формування політики регіональних органів влади, методологічні засади її дослідження. Описано механізми реалізації політики регіональних органів влади через налагодження діалогу "народ - влада", особливості її формування та реалізації в системі владних відносин, проаналізовано зарубіжний досвід регіональної політики. Розглянуто питання взаємодії регіональних органів влади та неурядових організацій у створенні соціальної безпеки в суспільстві.

Освещены актуальные проблемы формирования политики региональных органов власти, методологические основы её исследования. Описаны механизмы реализации политики региональных органов власти через налаживание диалога "народ - власть", особенности её формирования и реализации в системе властных отношений, проанализирован зарубежный опыт региональной политики. Рассмотрены вопросы взаимодействия региональных органов власти и неправительственных организаций в создании социальной безопасности в обществе.


Індекс рубрикатора НБУВ: Х819(4УКР)011.2-9

Рубрики:

Шифр НБУВ: ВА659663 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
2.

Дубініна А. А. 
Токсичні речовини у харчових продуктах та методи їх визначення : підруч. для студ. ВНЗ / А. А. Дубініна, Л. П. Малюк, Г. А. Селютіна, Т. М. Шапорова, Л. В. Кононенко, В. А. Науменко; Харк. держ. ун-т харчування та торгівлі. - К. : Професіонал, 2007. - 375 c. - Бібліогр.: 68 назв. - укp.

Висвітлено питання безпеки харчування людини, джерела забруднення навколишнього середовища, продовольчої сировини та харчових продуктів сполуками важких металів, нітратами, радіонуклідами, пестицидами, мікотоксинами. Розглянуто чинники впливу на вміст небезпечних речовин у продуктах рослинного походження, особливості утворення та потрапляння токсинів до продуктів харчування та в організм людини, описано хімічні методи аналізу, зокрема, хроматографічні, радіохімічні, спектрофото- та потенціометричні для визначення небезпечних речовин у продуктах харчування.

Освещены вопросы безопасности питания человека, источники загрязнения окружающей среды, продовольственного сырья и пищевых продуктов соединениями тяжелых металлов, нитратами, радионуклидами, пестицидами, микотоксинами. Рассмотрены факторы влияния на содержание опасных веществ в продуктах растительного происхождения, особенности образования и попадания токсинов в продукты питания и в организм человека, описаны химические методы анализа, в частности, хроматографические, радиохимические, спектрофото- и потенциометрические, для определения опасных веществ в продуктах питания.


Індекс рубрикатора НБУВ: Р123.10я73-1 + Л80-1ся73-1

Рубрики:

Шифр НБУВ: ВС44425 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
3.

Селютіна Г. А. 
Товарознавча оцінка ревеню та агрусу і паст на їх основі : Автореф. дис... канд. техн. наук : 05.18.15 / Г. А. Селютіна; Харк. держ. акад. технології та організації харчування. - Х., 2001. - 19 c. - укp.

Науково обгрунтувано формування якісних паст із ревеню та агрусу з підвищеним вмістом біологічно активних речовин та лімітованим вмістом контамінантів. Досліджено сортовий вплив сировини на ступінь накопичення та локалізацію в тканинах ревеню та агрусу шкідливих речовин, а також вплив технологічних чинників на ступінь зниження в сировині солей важких металів, радіонуклідів, нітратів, пестицидів і мікотоксинів. Розроблено спосіб, що дозволяє значно зменшити вміст контамінантів у ревені та агрусі. На базі розв'язання математичної задачі оптимізації якості продукту і проведених експериментальних досліджень визначено рецептурний склад паст з ревеню та агрусу, який забезпечує їх високі органолептичні показники, задану консистенцію та відповідає вимогам збалансованості за вітамінним, мінеральним і вуглеводним складом. Встановлено економічну та соціальну ефективність від впровадження паст з ревеню та агрусу у виробництво.

  Скачати повний текст


Індекс рубрикатора НБУВ: Л912.7 + Л914 + Л812.9

Рубрики:

Шифр НБУВ: РА314663 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
4.

Селютіна Н. Ф. 
Формування політико-адміністративної еліти і особливості прояву її суб'єктивного потенціалу на регіональному рівні : Автореф. дис... канд. наук з держ. упр. / Н. Ф. Селютіна; Нац. акад. держ. упр. при Президентові України. Харк. регіон. ін-т держ. упр. - Х., 2006. - 19 c. - укp.

Обгрунтовано теоретико-методологічні засади виникнення та розвитку еліти як провідної соціальної групи, що є суб'єктом державного управління, а також теоретичні концепції, на базі яких розкрито суть поняття "потенціал соціальної групи". Проаналізовано структурно-функціональні ознаки української політико-адміністративної еліти. Досліджено процес формування даної еліти на регіональному рівні у контексті корпораційних процесів, які складають фази соціальної мобільності суб'єктів державного управління. Конкретизовано понятійно-категоріальний апарат. Розроблено структурно-функціональні схеми української політико-адміністративної еліти за чотирма критеріями, визначення двох механізмів її формування, а саме: виборів (утворення політичного складу) та призначення (формування адміністративної ієрархії), виявлення зниження суб'єктного потенціалу зазначеної еліти регіонального рівня й уповільнення елітних стратифікаційних процесів в українському суспільстві.

  Скачати повний текст


Індекс рубрикатора НБУВ: Х819(4УКР)011.2п + С5*666*422.12

Рубрики:

Шифр НБУВ: РА347930 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
5.

Бурега В. В. 
Ефективність діяльності органів місцевого самоврядування: взаємодія та відповідальність : аналіт. доп. / В. В. Бурега, І. М. Доля, О. Ю. Клименко, Н. Ф. Селютіна; ред.: Ю. В. Макогон; Нац. ін-т стратег. дослідж., Донец. держ. ун-т упр., Соц. асоц. України. - Донецьк : Ноулідж, Донец. від-ня, 2012. - 62 с. - укp.

Розглянуто політико-правовий аспект реформування публічної влади. Приділено увагу формам комунікацій у діяльності органів місцевого самоврядування. Визначено ефективність взаємодії органів місцевого самоврядування з органами виконавчої влади та населенням. Проведено оцінювання населенням ефективності діяльності органів місцевого самоврядування.


Індекс рубрикатора НБУВ: Х819(4УКР)011.2-9

Рубрики:

Шифр НБУВ: ВА761901 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
6.

Дубініна А. А. 
Дослідження здатності коренеплодів редьки до накопичення нітратів і пестицидів / А. А. Дубініна, Г. А. Селютіна, О. В. Гапонцева // Вост.-Европ. журн. передовых технологий. - 2013. - № 4/10. - С. 27-30. - Бібліогр.: 12 назв. - укp.

Розглянуто питання здатності редьки до накопичення контамінантів залежно від сортової специфіки та їх локалізацію в різних анатомічних частинах коренеплоду. Визначено, що концентрації нітратів і пестицидів є різними як у господарсько-ботанічних сортах редьки, так і в окремих анатомічних частинах коренеплоду. Проведені дослідження надають можливість обирати сорти, що здатні накопичувати мінімальні кількості контамінантів.


Індекс рубрикатора НБУВ: П241.34-272

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж24320 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
7.

Дубініна А. А. 
Порівняльна характеристика звичайних та біофортифікованих сортів столового буряку та їх використання : монографія / А. А. Дубініна, Г. А. Селютіна, Н. М. Пенкіна, О. С. Круглова; Харків. держ. ун-т харчування та торгівлі. - Харків : ХДУХТ, 2013. - 167 c. - Бібліогр.: с. 149-167 - укp.

Викладено інформацію про біохімічні особливості коренеплодів столового буряку для виробництва пастоподібної продукції з метою вдосконалення її якості. Надано товарознавчу оцінку споживчих властивостей коренеплодів столового буряку різних ботанічних сортів, комплексну товарознавчу оцінку якості пасти зі столового буряку в процесі виробництива та зберігання. Наведено розрахунок економічної ефективності виробництва такої пасти.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л912.3

Рубрики:

Шифр НБУВ: ВА786237 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
8.

Сафонова О. М. 
Міжнародне технічне регулювання : навч. посіб. / О. М. Сафонова, Г. А. Селютіна, М. В. Нечипорук, В. М. Селютін; Харків. держ. ун-т харчування та торгівлі. - Харків : ХДУХТ, 2013. - 371 c. - Бібліогр.: с. 363-371 - укp.

Розкрито роль та значення системи технічного регулювання за умов глобалізації економічних процесів. Наведено складові системи технічного регулювання та їх особливості в країнах ЄС та СНД, у США, Канаді та Японії. Розглянуто програми міжнародної технічної допомоги. Висвітлено роль міжнародних організацій у системі міжнародного технічного регулювання, міжнародних угод та законодавчо-нормативних актів. Показано вирішальне значення якості продукції на конкурентному ринку товарів та наведено фактори, які впливають на конкурентоспроможність товарів.


Індекс рубрикатора НБУВ: У580.6 я73 + Х916.9:Х811.75 я73

Рубрики:

Шифр НБУВ: ВА796865 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
9.

Хацкевич Ю. М. 
Застосування олій купажованих у виробництві майонезів / Ю. М. Хацкевич, Т. В. Щербакова, Г. А. Селютіна // Наук. пр. Нац. ун-ту харч. технологій. - 2016. - 22, № 4. - С. 214-221. - Бібліогр.: 14 назв. - укp.

Досліджено зміни кислотного та пероксидного чисел купажованих олій, що містять ріпакову та соняшникову олію і входять до складу майонезної продукції. Проаналізовано динаміку зміни цих показників якості під час зберігання майонезів і з урахуванням співвідношення соняшникової та ріпакової олії у купажній композиції. Показано, що під час зберігання зразків майонезів, які містять ріпакову олію, спостерігається значне гальмування процесу автоокиснення жирового компоненту. Зроблено висновок про доцільність використання олій купажованих у виробництві майонезної продукції.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л981-3

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69879 Пошук видання у каталогах НБУВ 
 

Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського