Бази даних

Реферативна база даних - результати пошуку

Mozilla Firefox Для швидкої роботи та реалізації всіх функціональних можливостей пошукової системи використовуйте браузер
"Mozilla Firefox"

Вид пошуку
Сортувати знайдені документи за:
авторомназвоюроком видання
Формат представлення знайдених документів:
повнийстислий
 Знайдено в інших БД:Віртуальна довідка (1)Книжкові видання та компакт-диски (7)Журнали та продовжувані видання (1)
Пошуковий запит: (<.>A=ТРУФКАТ$<.>+<.>A=ЛЮДМИЛ$<.>+<.>A=ВИКТОРОВН$<.>)
Загальна кількість знайдених документів : 6
Представлено документи з 1 до 6

      
Категорія:    
1.

Труфкаті Л. В. 
Розробка біотехнології комбінованих молочно-рослинних продуктів : Автореф. дис... канд. техн. наук: 03.00.20 / Л. В. Труфкаті; Одес. нац. акад. харч. технологій. - О., 2006. - 19 c. - укp.

Досліджено вплив заміни частини коров'ячого молока соєвим на технологічні параметри виробництва кисломолочного та м'якого свіжого сирів з використанням симбіотичних заквасок, у складі яких наявні лактококи та біфідобактерії. Визначено оптимальне співвідношення коров'ячого та соєвого молока в суміші для виробництва комбінованих білкових продуктів кислотним способом. Вивчено біохімічні зміни, що мають місце у молочно-соєвій суміші під час виробництва комбінованих білкових продуктів. Одержано їх молочно-соєві аналоги, збагачені рослинним білком, вітамінами групи В, Е та К, мінеральними елементами, есенціальними жирними кислотами, харчовими волокнами, фіторечовинами сої та пробіотичними мікроорганізмами. Встановлено гарантійний термін придатності до споживання запропонованих продуктів. Експериментально доведено можливість промислового виробництва комбінованих білкових продуктів з пробіотичними властивостями.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л955.3 + Л958.7

Рубрики:

Шифр НБУВ: РА346984 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
2.

Капрельянц Л. В. 
Соевые продукты и ингредиенты: химия, технология, использование : монография / Л. В. Капрельянц, Т. В. Шпырко, Л. В. Труфкати. - Одесса : ТЭС, 2014. - 194 c. - рус.

Рассмотрены химический состав семян сои, объемы их производства в мире и в Украине, включая и генетически модифицированные (трансгенные) культуры сои. Приведены составные компоненты семян сои, их строение и функциональные свойства. Раскрыты классические и современные технологии переработки семян сои, технологии производства комбинированных молочно-соевых продуктов, а также лечебно-профилактические свойства соевых продуктов.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л912.43 + П213.6

Рубрики:
 Соя 

Шифр НБУВ: ВА786448 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
3.

Мікробіологія харчових виробництв : навч. посіб. / Л. В. Капрельянц, Л. М. Пилипенко, А. В. Єгорова, Я. Б. Пауліна, Л. В. Труфкаті. - Херсон : Грінь Д. С., 2016. - 476 c. - укp.

Розкрито питання управління технологіями та якістю харчових продуктів за мікробіологічними показниками. Викладено основи мікробіологічного контролю в харчовому виробництві. Охарактеризовано методи визначення мікроорганізмів, зокрема, мезофільних аеробних і факультативно-анаеробних мікроорганізмів, ентерококів, молочнокислих бактерій. Увагу приділено мікробіології питної води, зерна та комбікормів, хлібопекарного та кондитерського виробництв, гідробіонтів, молочних продуктів, консервів і плодоовочевої продукції.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л80-14 я73

Рубрики:

Шифр НБУВ: ВА810315 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
4.

Капрельянц Л. 
Режими сумісного культивування біфідо- та пропіоновокислих бактерій / Л. Капрельянц, Л. Труфкаті, Л. Крупицька // Вісн. Львів. ун-ту. Сер. біол.. - 2016. - Вип. 74. - С. 143-149. - Бібліогр.: 9 назв. - укp.


Індекс рубрикатора НБУВ: Е422.271.8*736 + Е40*723.432.4

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж28852/б. Пошук видання у каталогах НБУВ 



      
Категорія:    
5.

Крупицкая Л. А. 
Исследование жирнокислотного состава пробиотических консорциумов с включением пропионовокислых бактерий / Л. А. Крупицкая, Л. В. Капрельянц, Л. В. Труфкати, Т. В. Шпырко // Вост.-Европ. журн. передовых технологий. - 2017. - № 3/6. - С. 15-20. - Библиогр.: 20 назв. - рус.

Изучен жирнокислотный состав бактериальных заквасок в монокультуре и консорциуме бифидобактерий и пропионовокислых бактерий. Из исследуемых образцов отличалась своим жирнокислотным составом закваска из симбиотического консорциума B. longum-Я3 и P. shermanii-PS4. В этом образце сумма ненасыщенных жирных кислот составила 78,36 %, а количество линолевой кислоты - 23,99 % от общей суммы жирных кислот.


Індекс рубрикатора НБУВ: Е40*723.432.4

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж24320 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
6.

Мікробіологія харчових виробництв : навч. посіб. / Л. В. Капрельянц, Л. М. Пилипенко, А. В. Єгорова, Я. Б. Пауліна, Л. В. Труфкаті, О. М. Кананихіна, Т. О. Велічко, О. О. Килименчук, О. А. Кручек, Т. В. Шпирко, М. І. Охотська. - Херсон : ОЛДІ-ПЛЮС, 2017. - 476 c. - укp.

Викладено теоретичний та експериментальний матеріал із мікробіології харчових виробництв. Наведено опис мікробіоти, характерної для кожної галузі, її походження та роль у технологічних процесах. Вказано вади продукції, спричинені шкідливими мікроорганізмами. Висвітлено питання санітарно-гігієнічного режиму виробництва. Наведено перелік мікробіологічних показників, значення яких нормується чинною документацією. На основі державних і міждержавних стандартів розглянуто методи контролю продукції за кожним показником мікробіологічної безпеки. Значну увагу приділено висвітленню загальноприйнятих методів мікробіологічного аналізу, характеристиці та значенню кожного з показників мікробіологічної безпеки харчових продуктів, у тому числі санітарно-показових мікроорганізмів. Наведено характеристику та методи контролю деяких допоміжних матеріалів.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л80-14 я73

Рубрики:

Шифр НБУВ: ВА824539 Пошук видання у каталогах НБУВ 
 

Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського