Бази даних

Реферативна база даних - результати пошуку

Mozilla Firefox Для швидкої роботи та реалізації всіх функціональних можливостей пошукової системи використовуйте браузер
"Mozilla Firefox"

Вид пошуку
Формат представлення знайдених документів:
повнийстислий
 Знайдено в інших БД:Автореферати дисертацій (1)
Пошуковий запит: (<.>A=Хомутенко В. І.$<.>)
Загальна кількість знайдених документів : 1

      
Категорія:    
1.

Хомутенко В. І. 
Санітарно-гігієнічна оцінка м'ясних консервів з яловичини за умов довготривалого зберігання : автореф. дис. ... канд. вет. наук : 16.00.09 / В. І. Хомутенко; Національний університет біоресурсів і природокористування України. - Київ, 2021. - 25 c. - укp.

За результатами досліджень консервів м'ясних з яловичини, встановлено, що консерви окремих виробників не відповідали чинним вимогам за органолептичними та фізико-хімічними показниками, зокрема за зовнішнім виглядом, консистенцією, кольором м'яса, масовою часткою м'яса з жиром, масовою часткою жиру, вмістом натрію хлориду. До того ж консерви м'ясні з яловичини окремих виробників мали збільшений вміст токсичних елементів та не відповідали вимогам щодо промислової стерильності. Розроблено вдосконалений метод встановлення гігієнічного критерію технологічного процесу виробництва консервів м'ясних з яловичини щодо визначення термофільної мікрофлори: n = 5, с = 3; m = 50 КУО/г; М = 200 КУО/г. Зазначено, що використання запропонованого модифікованого методу визначення токсичності та біологічної цінності консервів м'ясних дає змогу здійснювати визначення біологічної цінності та токсичності м'ясних консервів шляхом точного підрахунку живих і неживих інфузорій Tetrahymena pyriformis внаслідок їх фарбування, а також визначення токсичності продукту з метою запобігання виникненню харчових отруєнь. Зауважено, що метод гістоструктурного аналізу надає змогу відстежити процес виготовлення м'ясних продуктів згідно із затвердженою рецептурою та визначити можливу фальсифікацію. Отримані дані вказують на доцільність проведення комплексної оцінки безпечності консервів м'ясних з яловичини за встановлення гігієнічного критерію технологічного процесу, а також токсичності та біологічної цінності цього продукту.


Індекс рубрикатора НБУВ: Р123.10 + Л962

Рубрики:

Шифр НБУВ: РА448678 Пошук видання у каталогах НБУВ 
 

Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського