Бази даних

Реферативна база даних - результати пошуку

Mozilla Firefox Для швидкої роботи та реалізації всіх функціональних можливостей пошукової системи використовуйте браузер
"Mozilla Firefox"

Вид пошуку
у знайденому
Сортувати знайдені документи за:
авторомназвоюроком видання
Формат представлення знайдених документів:
повнийстислий
 Знайдено в інших БД:Автореферати дисертацій (1)Книжкові видання та компакт-диски (5)
Пошуковий запит: (<.>A=Шевченко А. О.$<.>)
Загальна кількість знайдених документів : 42
Представлено документи з 1 до 20
...

      
Категорія:    
1.

Тихонов О. І. 
Оптимізація процесу фільтрації розроблюваного препарату - настойки "Гретавоск" / О. І. Тихонов, О. Є. Богуцька, А. О. Шевченко // Фармаком. - 2008. - № 4. - С. 87-90. - Бібліогр.: 13 назв. - укp.

Проведено дослідження з оптимізації процесу фільтрації розроблюваного препарату - настойки "Гретавоск" на основі личинок вогнівки бджолиної. Обрано оптимальний режим фільтрації та придатні до використання вітчизняні та імпортні фільтрувальні матеріали з урахуванням як характеристик матеріалів фільтрів, так і властивостей настойки. Проведені дослідження дозволили обрати капрон, нейлон і поліпропілен як фільтрувальні матеріали для фільтрації настойки "Гретавоск".


Індекс рубрикатора НБУВ: Р281.7/9 + Л663.11

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж68462 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
2.

Шевченко О. Ю. 
Енергетичні ресурси матеріальних потоків в харчових технологіях / О. Ю. Шевченко, І. М. Миколів, А. М. Романюк, А. О. Шевченко // Харч. пром-сть. - 2011. - № 10/11. - С. 308-312. - Бібліогр.: 3 назв. - укp.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л814-42

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж29432 Пошук видання у каталогах НБУВ 



      
Категорія:    
3.

Галагуря Є. І. 
Напружено-деформований стан по-різному навантажених колон / Є. І. Галагуря, А. О. Шевченко // Вісн. Нац. ун-ту "Львів. політехніка". - 2010. - № 662. - С. 108-112. - Бібліогр.: 5 назв. - укp.

Наведено рішення, що описують у пружній стадії напружено-деформований стан таких розрахункових схем: колона, навантажена по торцях поздовжніми силами з рівними та в одну сторону спрямованими ексцентриситетами; колона, жорстко затиснена знизу, шарнірно закріплена вгорі, навантажена ексцентрично прикладеною поздовжньою силою на верхньому торці; колона, жорстко затиснена знизу, навантажена на вільному кінці ексцентрично прикладеною силою; колона, навантажена позацентрово прикладеною силою в прольоті.


Індекс рубрикатора НБУВ: Н539.1-028

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж29409/А Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
4.

Нефьодов Л. І. 
Структурна модель процесу внутрішнього аудиту системи управління якістю ДК "Укртрансгаз" / Л. І. Нефьодов, А. О. Шевченко, М. Ю. Дєдова // Вост.-Европ. журн. передовых технологий. - 2011. - № 3/3. - С. 12-17. - Бібліогр.: 9 назв. - укp.

Розглянуто питання опису внутрішнього аудиту систем менеджменту. Розроблено структурну модель процесу "внутрішній аудит" відповідно до вимог процесного підходу та стандартів на системи якості з урахуванням особливостей функціонування аудиту в ДК "Укртрансгаз".


Індекс рубрикатора НБУВ: У052.9(4УКР)829.0

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж24320 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
5.

Михайлов В. М. 
Дослідження параметрів електричного струму при електроконтактному нагріванні кулінарної продукції / В. М. Михайлов, І. В. Бабкіна, А. О. Шевченко // Вост.-Европ. журн. передовых технологий. - 2012. - № 2/12. - С. 68-71. - Бібліогр.: 7 назв. - укp.

Наведено результати експериментальних досліджень кінетики температури, швидкості нагрівання та зміни електропровідності зразків з натуральної січеної м'ясної маси за різних типів електричного струму.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л920.5-1

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж24320 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
6.

Черевко О. І. 
Технологічне обладнання малих харчових та переробних виробництв : навч. посіб. : у 3 ч. Ч. 2. Технологічне обладнання малих молокопереробних виробництв / О. І. Черевко, В. М. Михайлов, І. В. Бабкіна, Б. В. Ляшенко, А. О. Шевченко; Харк. держ. ун-т харчування та торгівлі. - Х., 2012. - 129 c. - Бібліогр.: с. 129. - укp.

Узагальнено відомості про стан технічного забезпечення малих молокопереробних підприємств. Наведено характеристику сировини та продукції, особливості технологічних процесів виробництва продукції, основи організації та принципи функціонування комплексів технологічного обладнання. Наведено опис провідного технологічного обладнання комплексів для виробництва пастеризованого молока, йогурту, сиру домашнього, глазурованих сирків, вершкового масла, сиру та плавленого сиру.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л95-5 я73

Рубрики:

Шифр НБУВ: В352608/2 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
7.

Шевченко А. О. 
Новітні підходи до професійної підготовки майбутнього вчителя фізичної культури / А. О. Шевченко // Фіз. виховання, спорт і культура здоров'я у сучас. сусп-ві. - 2012. - № 4. - С. 115-119. - Бібліогр.: 11 назв. - укp.

Актуальною проблемою сьогодення є професійна підготовка майбутніх учителів, здатних до творчої організації навчально-виховного процесу, спроможних здійснювати дослідження педагогічного процесу з метою розробки та впровадження авторських методик і технологій навчання й виховання. За сучасних соціокультурних умов полікультурність є важливим складником професійної підготовки, однією з актуальних проблем, що постала сьогодні перед сучасною педагогічною теорією та практикою. Експериментальна методика формування готовності майбутніх учителів фізичної культури до професійної діяльності за умов полікультурного середовища орієнтована на підвищення рівня фахової, практичної підготовки, стимуляцію пізнавальної активності через включення в навчальний процес інноваційних підходів використання засобів іноземної мови. Професійна підготовка майбутнього вчителя фізичної культури буде результативною за додержання таких педагогічних умов: розвитку творчої мотивації, використання різнобічного впливу фізичної культури на особистість, організації колективної творчої діяльності.


Індекс рубрикатора НБУВ: Ч51 р30

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж71868 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
8.

Кушнерук Ю. І. 
Цифровий кореляційний метод вимірювання коефіцієнта гармонік / Ю. І. Кушнерук, А. О. Шевченко // Наука і техніка Повітр. сил Збройн. сил України. - 2013. - № 2. - С. 231-233. - Бібліогр.: 5 назв. - укp.

Розглянуто кореляційний метод обробки сигналів, його схемну реалізацію у цифровому вимірювачі нелінійних викривлень військового призначення.


Індекс рубрикатора НБУВ: Ц8

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж100320 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
9.

Шевченко А. О. 
Використання електроконтактного нагрівання в процесах жарення кулінарної продукції : автореф. дис. ... канд. техн. наук : 05.18.12 / А. О. Шевченко; Харк. держ. ун-т харчування та торгівлі. - Х., 2012. - 22 с. - укp.

Увагу приділено інтенсифікації процесів жаріння кулінарної продукції шляхом використання електроконтактного нагрівання (ЕКН). В основу роботи покладено ідею комбінування поверхневих методів нагрівання з ЕКН, що дозволило інтенсифікувати процеси жаріння (смаження і запікання) та забезпечити рівномірне нагрівання окремих шарів за об'ємом виробу. Основною передумовою для цього є цілеспрямоване регулювання режимних параметрів нагрівання напівфабрикату шляхом застосування ЕКН за безпечних параметрів електричного струму, що надає можливість забезпечити прогрівання внутрішнього шару до температури кулінарної готовності протягом часу, який не перевищує тривалості формування скоринки на поверхні, та безпечність обслуговування апаратів під час ручного завантаження-розвантаження. Доведено можливість інтенсифікації процесів жаріння шляхом комбінування поверхневих методів нагрівання з ЕКН за прямокутної форми змінного електричного струму. Проведено експериментальні дослідження впливу параметрів електричного струму (типу, форми, частоти, напруги та сили струму) на характер перебігу ЕКН, впливу компонентного складу напівфабрикатів і факторів механічного впливу (кратності подрібнення та прикладеного тиску) на електропровідність, впливу комбінованого способу жарення з ЕКН на тривалість термообробки та вихід готової продукції. Визначено раціональні параметри процесу, які узагальнено у вигляді практичних рекомендацій, і розроблено нові апарати. Оцінено соціально-економічну ефективність наукових розробок і здійснено комплекс заходів щодо їх впровадження у виробництво та навчальний процес.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л990.2

Рубрики:

Шифр НБУВ: РА393811 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
10.

Шевченко А. О. 
Напружено-деформований стан сталебетонних круглих плит : автореф. дис. ... канд. техн. наук : 05.23.01 / А. О. Шевченко; МОНМС України, Укр. держ. акад. залізн. трансп. - Х., 2012. - 23 с. - укp.

Проведено аналіз літературних джерел, присвячених опису існуючих видів конструктивних рішень будівель і споруд, в яких використано зовнішню листову арматуру. Розроблено методику розрахунку сталебетонних круглих плит за різної дії навантаження (по всій поверхні плити, навантаження штампом, навантаження по контуру штампа). Одержано залежності та проведено розрахунок за граничними станами, тобто за міцністю нормальних перерізів і контакту сталевого листа з бетоном. Досліджено сталебетонні круглі плити на дію зосередженого навантаження.


Індекс рубрикатора НБУВ: Н571.94-028

Рубрики:

Шифр НБУВ: РА394490 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
11.

Черевко О. І. 
Технологічне обладнання малих харчових та переробних виробництв : навч. посіб. : у 3 ч. Ч. 3 / О. І. Черевко, В. М. Михайлов, І. В. Бабкіна, Б. В. Ляшенко, А. О. Шевченко, С. В. Михайлова; Харків. держ. ун-т харчування та торгівлі. - Харків, 2013. - 95 c. - Бібліогр.: с. 95 - укp.

Подано інформацію про обладнання для виробництва хлібобулочних і макаронних виробів. Приділено увагу організації та принципам функціонування комплексів технологічного обладнання. Охарактеризовано сировину та продукцію для виробництва зазначених виробів. Розглянуто особливості технологічного процесу виробництва.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л83-5 я73 + Л839-5 я73

Рубрики:

Шифр НБУВ: В352608/3 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
12.

Михайлов В. М. 
Удосконалення технології екстрагування рослинної сировини зрідженим газом (фреон R-134a) / В. М. Михайлов, Ю. П. Тімошенко, Л. О. Чуйко, С. В. Михайлова, А. О. Шевченко // Вост.-Европ. журн. передовых технологий. - 2015. - № 6/10. - С. 29-32. - Бібліогр.: 10 назв. - укp.

Удосконалено технологію екстрагування рослинної сировини озонобезпечним, азеотропним зрідженим газом (фреон R-134a) та розроблено екстракційну установку для її реалізації. Наведено результати експериментальних досліджень екстракції шроту виноградних кісточок і шкірки червоних сортів винограду, що підтверджують ефективність і ресурсозбереженість запропонованої технології та обладнання для екстрагування рослинної сировини зрідженим газом.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л814.3-51

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж24320 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
13.

Шевченко А. О. 
Особливості акушерської та перинатальної патології на тлі загрози передчасних пологів / А. О. Шевченко // Запорож. мед. журн.. - 2017. - 19, № 2. - С. 190-194. - Бібліогр.: 10 назв. - укp.


Індекс рубрикатора НБУВ: Р716.2

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж16789 Пошук видання у каталогах НБУВ 



      
Категорія:    
14.

Шевченко А. О. 
Зміни вмісту прогестерону, інсуліну та кортизолу під впливом лікування у вагітних із загрозою передчасних пологів в умовах хронічного стресу / А. О. Шевченко // Запорож. мед. журн.. - 2018. - 20, № 3. - С. 334-338. - Бібліогр.: 11 назв. - укp.


Індекс рубрикатора НБУВ: Р716.219-52

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж16789 Пошук видання у каталогах НБУВ 



      
Категорія:    
15.

Бабанов І. Г. 
Модель кінетики тепломасопереносу в процесі НВЧ-обробки харчової сировини / І. Г. Бабанов, В. О. Потапов, С. В. Прасол, А. О. Шевченко // Наук. пр. Нац. ун-ту харч. технологій. - 2017. - 23, 5 (ч. 1). - С. 80-86. - Бібліогр.: 4 назв. - укp.

Процеси мікрохвильової (НВЧ) обробки харчової сировини достатньо складні для теоретичного моделювання, оскільки, з точки зору термодинаміки необоротних процесів, це ряд пов'язаних явищ переносу маси, енергії, імпульсу в умовах неоднорідності та нелінійності гетерогенного середовища. Відсутність системного підходу при отриманні моделей часто призводить до грубих помилок і, як наслідок, поганої адекватності з експериментом. Зазвичай, роблять припущення, що основний масоперенос здійснюється не концентраційною дифузією вологи, а впливом термодифузії, і фільтраційним перенесенням можна знехтувати. Запропоновано кінетичну модель тепломасообмінних процесів при впливі НВЧ-поля на харчову сировину, яка враховує фільтраційний масопереніс під дією градієнта тиску, що виникає в обсязі тіла. Одержано рівняння, що описують кінетику вмісту вологи, тиску і температури у процесі впливу НВЧ-поля на продукт. Модель кінетики тепломасопереносу в процесі НВЧ-обробки дає змогу розраховувати зміну вмісту вологи, тиску і температури продукту. Це забезпечує проведення ефективного аналізу технологічних процесів із застосуванням електромагнітних полів з метою пошуку раціональних технологічних режимів і вдосконалення розрахунку обладнання.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л815.3

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69879 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
16.

Бабанов І. Г. 
Дослідження з метою вдосконалення камери для теплового оброблення ковбасних виробів / І. Г. Бабанов, О. І. Бабанова, С. Д. Беседа, А. О. Шевченко // Наук. пр. Нац. ун-ту харч. технологій. - 2017. - 23, 5 (ч. 2). - С. 42-48. - Бібліогр.: 7 назв. - укp.

Наведено результати експериментальних досліджень полів швидкості і температури в термокамері з пульсуючою подачею теплоносія для оброблення ковбасних виробів. На основі аналізу одержаних даних встановлено найбільш ефективну форму подачі димоповітряної суміші. Показано перспективність локального підходу для розробки заходів щодо підвищення ефективності технологічного процесу. Відомо, що використовувана в камері теплового оброблення ковбасних виробів робоча суміш являє собою гетерогенну бінарну систему. Процеси теплообміну супроводжуються конденсацією пари з вологого повітря на поверхні виробів або випаровуванням рідини. Однак наявність потоку робочої суміші впливає на характер протікання суміші в граничному шарі та інтенсивність процесів тепло- і масопереносу таким чином, що превалюючим є конвективний теплообмін для даного типу течії.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л927.05

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69879 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
17.

Шевченко А. О. 
Психоемоційні аспекти стану вагітних із загрозою передчасних пологів / А. О. Шевченко, Ю. Я. Круть // Здоровье женщины. - 2018. - № 10. - С. 51-55. - Бібліогр.: 16 назв. - укp.

Мета дослідження - вивчення психоемоційного статусу вагітних із загрозою передчасних пологів (ПП). Обстежено 92 жінки з одноплідною вагітністю у терміні гестації 22 - 34 тиж. До основної групи ввійшли 32 вагітні з загрозою ПП, які отримували стандартну терапію; до групи порівняння - 30 вагітних із загрозою ПП, з якими проведено психопрофілактичну бесіду щодо їх стану; до контрольної групи - 28 жінок із фізіологічним перебігом вагітності. Критеріями виключення були: багатоплідна вагітність, тяжка екстрагенітальна патологія; прееклампсія; аномалії статевих органів; вагітність, що настала за допомогою допоміжних репродуктивних технологій. Психоемоційний стан жінок оцінювали шляхом опитування за допомогою шкали, запропонованої С. Д. Спілбергером та адаптованої Ю. А. Ханіним (1978). Для оцінювання комфортності стану вагітності у пацієнток вибрано опитувальник САН. У ході вивчення рівня тривожності у вагітних із загрозою ПП за допомогою опитувальника С. Д. Спілбергера та Ю. А. Ханіна встановлено достовірну різницю у величині ситуативної тривожності (СТ) в основній групі та групі порівняння. Рівень СТ був достовірно більшим у вагітних основної групи та становив 44,38, що в 1,31 разу більше, ніж у групі контролю. У рівні особистісної тривожності (ОТ) вдалося виявити статистичну відмінність між групою порівняння та контролю. В основній групі високий і середній рівні СТ розподілились порівну - по 50 %, а у групі порівняння так: середній рівень - 56,25 %, високий - 34,37 %. В основній групі середній рівень ОТ виявлено у 43,75 % вагітних, високий рівень у 56,25 %. У групі порівняння високий рівень ОТ був майже у 60 % вагітних, середній - у 40,63 %. У вагітних основної групи найбільш знижений у порівнянні з нормою (контрольна група) згідно з опитувальником САН був компонент "Активність" (Mann-Whitney U-test), менша різниця спостерігалась за показником "Самопочуття". Показник "Настрій" був достовірно нижчим в основній групі у порівнянні з групою контролю (Mfnn-Whitney U-test). Встановлено, що використання тестових методик надає можливість здійснити раннє виявлення відхилень у психологічному стані вагітних і своєчасну їх корекцію з метою зниження ризику невиношування вагітності та перинатальної патології. Для отримання максимальної ефективності лікування загрози переривання вагітності, де визначальною ланкою є спадкоємність і послідовність у веденні жінок у період гестації, у практичній роботі акушерів-гінекологів жіночих консультацій, відділень патології вагітних окрім застосування стандартного алгоритму лікування загрози передчасних пологів необхідно долучати психолога та використовувати методологію психопрофілактики та психокорекції ускладнень гестаційного процесу.


Індекс рубрикатора НБУВ: Р716.219 + Р645.027 + Р716.216.62

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж23282 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
18.

Бабанов І. Г. 
Способи і апарати для електроконтактної обробки харчової сировини / І. Г. Бабанов, В. М. Михайлов, І. В. Бабкіна, А. О. Шевченко, С. В. Михайлова // Харч. пром-сть. - 2016. - № 20. - С. 146-152. - Бібліогр.: 11 назв. - укp.

Проаналізовано існуючі способи і конструкції апаратів для електроконтактної обробки харчових продуктів. Розглянуто сфери їх застосування. Поставлено завдання з розробки нового способу та апарата, визначено напрямок його вирішення. Запропоновано конструкцію нового апарата з електроконтактним нагріванням.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л815.33

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж29432 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
19.

Бабанов І. Г. 
Інтенсифікація мікрохвильового зневоднювання рослинної сировини / І. Г. Бабанов, І. В. Бабкіна, С. В. Михайлова, А. О. Шевченко // Харч. пром-сть. - 2017. - № 21. - С. 117-121. - Бібліогр.: 8 назв. - укp.

Визначено вплив потужності джерела НВЧ-енергії та глибини вакуумування на тривалість нагрівання пряної сировини при мікрохвильовому концентруванні і сушінні за умов вакуумування. Встановлено можливість інтенсифікації процесів і збільшення ефективності використання НВЧ-енергії.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л910.2

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж29432 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
20.

Бабанов І. Г. 
Дослідження процесів електроконтактного оброблення м'ясопродуктів / І. Г. Бабанов, О. І. Бабанова, В. М. Михайлов, А. О. Шевченко // Харч. пром-сть. - 2017. - № 22. - С. 102-106. - Бібліогр.: 6 назв. - укp.

Описано фізичні методи теплового оброблення, зокрема електроконтактного нагрівання струмами промислової частоти, що не вимагає застосування яких-небудь перетворень частоти струму і значно спрощує технічне виконання установок для теплового оброблення м'ясопродуктів, підвищує ККД і швидкість їх нагрівання, доступність контролю і регулювання енергетичних параметрів.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л920.5

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж29432 Пошук видання у каталогах НБУВ 
...
 

Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського