1. |
Купчик М. П. Основи охорони праці : Підруч. для студ. вищ. закл. освіти харч. пром-сті / М. П. Купчик, М. П. Гандзюк, І. Ф. Степанець, В. Н. Вендичанський, А. М. Литвиненко, О. В. Іваненко; Укр. держ. ун-т харч. технологій. - К., 2000. - 409 c. - Бібліогр.: 29 назв. - укp.Розглянуто правові основи та організаційні положення з охорони праці, методологію розслідування та обліку виробничого травматизму, питання соціального та економічного значення охорони праці. Висвітлено основи санітарної підготовки й організації виробничої гігієни, санітарно-гігієнічні вимоги до території підприємств і виробничих приміщень, нормування та визначення шкідливих факторів у повітрі робочої зони, вентиляційні й аспіраційні системи, освітлення виробничих приміщень, застосування високих і низьких температур на підприємствах харчової промисловості, захист від іонізуючого і радіаційного випромінювання, шуму та вібрацій. Викладено основи електробезпеки, головні положення техніки безпеки під час роботи зі шкідливими та небезпечними рідинами і сполуками, проведення вантажно-розвантажувальних робіт і застосування вантажопідйомної техніки, роботи з посудинами та апаратами, що працюють під тиском, виконання робіт підвищеної небезпеки, а також вимоги безпеки до влаштування та експлуатації виробничого обладнання та надання першої долікарської допомоги у разі нещасних випадків у екстремальних ситуаціях. Висвітлено основні поняття про горіння та пожежну небезпеку речовин і матеріалів, загальні правила пожежної безпеки, засоби виявлення та гасіння пожеж, правила організації пожежної охорони на харчових підприємствах. Індекс рубрикатора НБУВ: У9(4УКР)306.7-648 + Л80 н6
Рубрики:
Шифр НБУВ: ВА596135 Пошук видання у каталогах НБУВ
|