1. |
Чмиленко Ф. О. Використання ультразвукового випромінювання у хімічному аналізі : монографія / Ф. О. Чмиленко, О. М. Бакланов; Укр. інж.-пед. акад. - Горлівка : Ліхтар, 2009. - 170 c. - укp.Наведено відомості про ультразвук та його вплив на речовину. Розкрито можливості застосування ультразвуку у хімічному аналізі та аналізі харчових продуктів. Описано окиснювальну, відновну та диспергуючу дію ультразвуку, показано його значення як засобу посилення аналітичного сигналу та підвищення ефективності розпилення в атомно-абсорбційному аналізі. Розглянуто методику використання ультразвуку для інтенсифікації мінералізації харчових продуктів. Висвітлено теоретичні положення сонолюмінесцентної спектроскопії, розглянуто можливості її використання в аналітичній хімії. Запропоновано методики застосування ультразвуку у методах аналізу кухонної солі та розсолів. Изложены сведения об ультразвуке и его влиянии на вещество. Раскрыты возможности применения ультразвука в химическом анализе и анализе пищевых продуктов. Описано окислительное, восстановительное и диспергирующие действие ультразвука, показано его значение как средства усиления аналитического сигнала и повышения эффективности распыления в атомно-абсорбционном анализе. Рассмотрена методика использования ультразвука для интенсификации минерализации пищевых продуктов. Освещены теоретические основы сонолюминесцентной спектроскопии, рассмотрены возможности ее применения в аналитической химии. Приведены методики использования ультразвука в методах анализа кухонной соли и рассолов. Індекс рубрикатора НБУВ: Г46,0 + Л288.12Хл-1 с322 + Л80-1 с322
Рубрики:
Шифр НБУВ: ВА722741 Пошук видання у каталогах НБУВ
|