Бурова Т. А. Моніторинг діяльності підприємств харчової промисловості: проблеми теорії та практики : монографія / Т. А. Бурова. - Херсон : Айлант, 2011. - 347 c. - Бібліогр.: с. 328-347. - укp.
Висвітлено сучасні теоретичні, методологічні та прикладні засади формування та реалізації систем моніторингу діяльності підприємств харчової промисловості. Розкрито принципи організації моніторингу та діагностики діяльності таких підприємств. Розглянуто складові системи такої організації й особливості її дії. Увагу приділено економічній оцінці розвитку діяльності підприємств харчової промисловості. Визначено напрями удосконалення системи механізмів регулювання діяльності харчових підприємств шляхом імплементації адаптивних моніторингово-діагностичних систем.