1. |
Галстян А. Г. Технічний аналіз у виробництві продуктів органічного синтезу : [навч. посіб.] / А. Г. Галстян, Л. А. Козорєз; Східноукр. нац. ун-т ім. В. Даля. - Харків : Технол. центр, 2014. - 191 c. - Бібліогр.: с. 190-191 - укp.Розглянуто основи державної системи стандартизації і сертифікації продукції, види виробничого аналітичного контролю, методи відбору середньої проби, методи визначення вологи, а також фізичних констант: густини, показника заломлення, температури плавлення, кристалізації і кипіння. Увагу приділено кількісному хімічному аналізу продуктів органічного синтезу різних класів: спиртів, етерів, альдегідів, кетонів, карбонових кислот, естерів, ароматичних сполук і галогенпохідних на прикладах великої кількості сполук. Викладено фізико-хімічні методи аналізу: спектральні - спектрофотометрія в ультрафіолетовій, видимій і інфрачервоній областях, хроматографічні - тонкошарова хроматографія, хроматографія на папері, газова, рідина та інші види хроматографії. Наведено приклади використання фізико-хімічних методів аналізу органічних сполук різних класів. Індекс рубрикатора НБУВ: Л61-1 с я73 + Г4 я73
Рубрики:
Шифр НБУВ: ВА787290 Пошук видання у каталогах НБУВ
|