Пошуковий запит: (<.>I=Ж29432$<.>) |
Загальна кількість знайдених документів : 678
Представлено документи з 1 до 20
|
| |
|
| | |
|
1. |
Харчова промисловість : Міжвід. темат. наук. зб. Вип. 45 / ред.: П. С. Циганков; Укр. держ. ун-т харч. технологій. - К., 2000. - 288 с. - рус.Висвітлено результати наукових досліджень у галузі технології харчових продуктів, хімічних, біохімічних, мікробіологічних процесів, апаратів, обладнання та автоматизації харчових виробництв. Досліджено хімічний склад побічних продуктів і відходів цукрового виробництва, вплив дисперсності овочевих порошків на технологію виготовлення та якість макаронних виробів, зміну біоорганічного комплексу соку топінамбура під час оброблення відкритою парою. Запропоновано застосування плазмового напилення з метою підвищення довговічності м'ясорізальних вовчків, розв'язання задач хіміко-харчових технологій за допомогою кінетичної моделі простої хімічної реакції тощо. Індекс рубрикатора НБУВ: Л8/9я54(4УКР)3
Шифр НБУВ: Ж29432 Пошук видання у каталогах НБУВ
|
|
| | |
|
2. |
Страшинський І. М. Характеристика харчових фосфатів за буферною ємністю / І. М. Страшинський, Г. І. Гончаров // Харч. пром-сть. - 2004. - № 3. - С. 32-35. - Бібліогр.: 4 назв. - укp.Наведено результати досліджень 12-ти фосфатних препаратів, імпортованих в Україну, визначено буферні ємності, що характеризують їх здатність не тільки змінювати рівень pH у м'ясних системах, а й стабілізувати його в потрібному діапазоні. Індекс рубрикатора НБУВ: Л80-3
Рубрики:
Шифр НБУВ: Ж29432 Пошук видання у каталогах НБУВ
|
|
| | |
|
3. |
Пасічний В. М. Характеристика сировини для запікання м'ясопродуктів / В. М. Пасічний, Т. В. Пампура // Харч. пром-сть. - 2004. - № 3. - С. 30-31. - Бібліогр.: 4 назв. - укp.Наведено результати дослідження сировини, що використовується у виробництві запечених м'ясопродуктів. Встановлено, що їх структурно-механічні та технологічні показники змінюються за різних умов запікання, а це дозволяє моделювати умови стабілізації якості комбінованих м'ясопродуктів за різної інтенсивності запікання. Індекс рубрикатора НБУВ: Л920.5
Рубрики:
Шифр НБУВ: Ж29432 Пошук видання у каталогах НБУВ
|
|
| | |
|
4. |
Гнатенко М. А. Фізико-хімічні властивості концентрованих і сухих пектинових екстрактів / М. А. Гнатенко, І. О. Крапивницька, Г. С. Мельник, Є. М. Бабко, Ю. І. Вересоцький, М. Г. Янковий // Харч. пром-сть. - 2004. - № 3. - С. 16-19. - Бібліогр.: 6 назв. - укp.Зазначено, що дослідження фізико-хімічних властивостей пектинових екстрактів дають можливість розробляти харчові продукти з визначеними поліфункціональними властивостями, а також розраховувати технологічні лінії й обладнання для їх виробництва. У дослідженнях використано буряковий, яблучний і морквяний пектинові екстракти. Індекс рубрикатора НБУВ: Л848-106
Рубрики:
Шифр НБУВ: Ж29432 Пошук видання у каталогах НБУВ
|
|
| | |
|
5. |
Юкало В. Г. Фагорезистентність та антагоністичні властивості протеолітично активних лактококів / В. Г. Юкало // Харч. пром-сть. - 2004. - № 3. - С. 64-66. - Бібліогр.: 5 назв. - укp. Індекс рубрикатора НБУВ: Л959-3
Рубрики:
Шифр НБУВ: Ж29432 Пошук видання у каталогах НБУВ
|
|
| | |
|
6. |
Оверченко О. М. Удосконалення методів визначення вмісту вуглеводів у гідролізатах крохмалю / О. М. Оверченко, Г. О. Лезенко, А. І. Українець, В. А. Лагода // Харч. пром-сть. - 2004. - № 3. - С. 55-58. - Бібліогр.: 12 назв. - укp.Запропоновано метод визначення масової частки глюкози в глюкозовмісних розчинах, сиропах, гідролізатах з використанням медичного тестера "Глюкофот-II", а також удосконалено методику для досліджень якісного вуглеводного складу гідролізатів крохмалю з використанням тонкошарової хроматографії. Індекс рубрикатора НБУВ: Л852
Рубрики:
Шифр НБУВ: Ж29432 Пошук видання у каталогах НБУВ
|
|
| | |
|
7. |
Пухляк А. Г. Технологія згущеного молока з використанням нетрадиційної сировини / А. Г. Пухляк // Харч. пром-сть. - 2004. - № 3. - С. 61-64. - Бібліогр.: 9 назв. - укp.Розроблено нові види згущених молочних консервів з нетрадиційної сировини. Запропоновано використання соєвого молока для збагачення білкової складової згущених молочних продуктів, а фруктози - для повної заміни цукру. Показано можливість використання традиційної технології та існуючого обладнання молочноконсервних підприємств. Індекс рубрикатора НБУВ: Л965.1-3
Рубрики:
Шифр НБУВ: Ж29432 Пошук видання у каталогах НБУВ
|
|
| | |
|
8. |
Мельниченко І. М. Технологічні властивості концентрату пивного сусла для виробництва пива на мініпивзаводах / І. М. Мельниченко, С. А. Удодов, Н. О. Ємельянова, В. А. Домарецький // Харч. пром-сть. - 2004. - № 3. - С. 43-44. - Бібліогр.: 2 назв. - укp.Досліджено технологічні властивості концентрованого пивного сусла кількох видів за чинними в промисловості методиками визначення масової частки сухих речовин, кислотності, кольоровості, вмісту редукувальних речовин, амінного загального азоту, а також ступеня зброджування пивного сусла. Індекс рубрикатора НБУВ: Л876.03-1
Рубрики:
Шифр НБУВ: Ж29432 Пошук видання у каталогах НБУВ
|
|
| | |
|
9. |
Мазуренко І. К. Технологічні аспекти асептичного консервування томатної пасти / І. К. Мазуренко, Ю. Д. Пилипенко // Харч. пром-сть. - 2004. - № 3. - С. 132-133. - Бібліогр.: 2 назв. - укp.Наведено результати дослідження, послідовність технологічних процесів асептичного консервування томатної пасти в асептичних багатошарових мішках, а також схему комплексу, розробленого та виготовленого ДНДПКІ "Консервпромкомплекс". Індекс рубрикатора НБУВ: Л961.5
Рубрики:
Шифр НБУВ: Ж29432 Пошук видання у каталогах НБУВ
|
|
| | |
|
10. |
Піддубний В. А. Тертя між вантажами і рухомими опорними площинами / В. А. Піддубний, А. Й. Варфоломєєв, А. І. Соколенко // Харч. пром-сть. - 2004. - № 3. - С. 157-160. - Бібліогр.: 5 назв. - укp.Наведено результати теоретичних досліджень з моделювання перехідних процесів взаємодії, які виникають від сил тертя вантажів об опорні рухомі площини. Встановлено взаємозв'язки між кінематичними, силовими показниками та тривалістю цих процесів. Індекс рубрикатора НБУВ: Л80-44
Рубрики:
Шифр НБУВ: Ж29432 Пошук видання у каталогах НБУВ
|
|
| | |
|
11. |
Ільєнко Н. О. Тенденції оплати праці у промисловості України і її галузях / Н. О. Ільєнко // Харч. пром-сть. - 2004. - № 3. - С. 176-179. - укp.Досліджено динаміку номінальної та реальної заробітної плати в промисловості та її галузях, зокрема в харчовій, наведено середньорічний розрахунок індексу реальної заробітної плати в основних галузях промисловості за 1997 - 2001 рр.; зроблено висновки про нерівномірність соціально-економічного розвитку підприємств промисловості. Індекс рубрикатора НБУВ: У9(4УКР)300-645
Рубрики:
Шифр НБУВ: Ж29432 Пошук видання у каталогах НБУВ
|
|
| | |
|
12. |
Мельник Л. М. Температурно-програмована десорбційна мас-спектрометрія природних дисперсних мінералів і синтетичного цеоліту в технологічному процесі зневоднення та очищення водно-спиртових розчинів / Л. М. Мельник // Харч. пром-сть. - 2004. - № 3. - С. 92-98. - Бібліогр.: 5 назв. - укp. Індекс рубрикатора НБУВ: Л293.7 + Г583
Рубрики:
Шифр НБУВ: Ж29432 Пошук видання у каталогах НБУВ
|
|
| | |
|
13. |
Гуць В. С. Сферична фільтрація при мокрому солінні м'яса / В. С. Гуць, О. А. Коваль // Харч. пром-сть. - 2004. - № 3. - С. 84-88. - Бібліогр.: 5 назв. - укp.Запропоновано методику одержання та наведено математичні моделі фільтраційного насичення м'яса розсолом. Виконано їх аналіз із використанням методів комп'ютерної символьної математики за умов постійного коефіцієнта фільтрації, що змінюється за лінійним і нелінійним законами. Індекс рубрикатора НБУВ: Л920.42
Шифр НБУВ: Ж29432 Пошук видання у каталогах НБУВ
|
|
| | |
|
14. |
Гайдар Н. М. Сухі продукти функціонального призначення для дитячого харчування, збагачені компонентами рослинного походження / Н. М. Гайдар, В. І. Дарієнко, Л. В. Пархоменко, С. Ф. Пономаренко, Л. Ю. Філіпова // Харч. пром-сть. - 2004. - № 3. - С. 137-138. - Бібліогр.: 3 назв. - укp.Розроблено сухі продукти швидкого приготування для харчування дітей з порушенням функцій органів травлення. Індекс рубрикатора НБУВ: Л977
Рубрики:
Шифр НБУВ: Ж29432 Пошук видання у каталогах НБУВ
|
|
| | |
|
15. |
Слань Ю. М. Системи автоматичного регулювання з нейромережними регуляторами / Ю. М. Слань, В. Г. Трегуб // Харч. пром-сть. - 2004. - № 3. - С. 163-165. - Библиогр.: 4 назв. - укp.Побудовано та досліджено систему автоматичного регулювання з нейромережевими регуляторами за умов невизначеності динамічних параметрів об'єкта. Показано послідовність створення нейромережевих регуляторів і на базі комп'ютерного експерименту доведено переваги застосування їх перед лінійними (типовими) законами регулювання. За критерій оцінки якості роботи систем з типовими та нейромережевими регуляторами обрано дисперсію розузгодження. Індекс рубрикатора НБУВ: Л81-5-05
Рубрики:
Шифр НБУВ: Ж29432 Пошук видання у каталогах НБУВ
|
|
| | |
|
16. |
Фролова Н. Е. Розроблення методики газохроматографічного аналізу ефірних олій на капілярних колонках / Н. Е. Фролова, В. О. Усенко, Н. В. Чепель, Т. В. Кубрак // Харч. пром-сть. - 2004. - № 3. - С. 80-82. - Бібліогр.: 2 назв. - укp.Визначено оптимальні умови проведення газохроматографічних досліджень на капілярних колонках з метою якісного розділення кисневмісних ароматичних компонентів і терпенових вуглеводнів ефірних олій. Індекс рубрикатора НБУВ: Л682-1с
Рубрики:
Шифр НБУВ: Ж29432 Пошук видання у каталогах НБУВ
|
|
| | |
|
17. |
Гавва О. М. Розрахунок дозувальних пристроїв з пневматичним приводом для в'язких харчових продуктів / О. М. Гавва, В. М. Мусійчук // Харч. пром-сть. - 2004. - № 3. - С. 149-151. - Бібліогр.: 6 назв. - укp.Наведено результати досліджень для визначення основних параметрів, що найефективніше впливають на процес дозування в разі застосування пневматичних приводів, і створення адекватної математичної моделі процесу. Індекс рубрикатора НБУВ: Л818.3-5-02
Рубрики:
Шифр НБУВ: Ж29432 Пошук видання у каталогах НБУВ
|
|
| | |
|
18. |
Трегуб В. Г. Побудова математичної моделі автоматизованого апарата періодичної дії / В. Г. Трегуб // Харч. пром-сть. - 2004. - № 3. - С. 165-169. - укp.Розглянуто метод побудови математичної моделі автоматизованого апарата періодичної дії в термінах уніфікованої мови моделювання UML. Індекс рубрикатора НБУВ: Л81-5-05
Рубрики:
Шифр НБУВ: Ж29432 Пошук видання у каталогах НБУВ
|
|
| | |
|
19. |
Мелетьєв А. Є. Перспективи розроблення нових біологічно активних добавок на основі пива / А. Є. Мелетьєв, Н. А. Жестерева, С. І. Потапенко, О. М. Костюк // Харч. пром-сть. - 2004. - № 3. - С. 45-47. - Бібліогр.: 4 назв. - укp.Показано можливість та доцільність використання пива як натуральної біологічно активної домішки. Індекс рубрикатора НБУВ: Л987
Рубрики:
Шифр НБУВ: Ж29432 Пошук видання у каталогах НБУВ
|
|
| | |
|
20. |
Українець А. І. Перспективи використання омічного нагрівання для оброблення харчової сировини / А. І. Українець, М. П. Купчик, М. І. Лебовка, М. В. Шинкарик // Харч. пром-сть. - 2004. - № 3. - С. 109-112. - Бібліогр.: 22 назв. - укp.Надано стислий огляд перспектив застосування омічного нагрівання для обробки харчової сировини. Розглянуто найважливіші переваги використання омічних технологій у порівнянні з традиційними технологіями конвективного нагрівання. Обговорено основи теорії та механізми омічного нагрівання в біологічних харчових середовищах. Проаналізовано параметри впливу на ефективність омічного нагрівання. Наведено результати комп'ютерних досліджень залежності електропровідності, концентрації теплової інверсії та просторового розподілу локальних швидкостей нагрівання в гетерогенних харчових середовищах від концентрації твердої фази та ступеня анізотропії форми твердих частинок. Розглянуто деякі приклади сучасних індустріальних застосувань омічного нагрівання в харчовій промисловості. Індекс рубрикатора НБУВ: Л813
Рубрики:
Шифр НБУВ: Ж29432 Пошук видання у каталогах НБУВ
|
| |