Бази даних

Реферативна база даних - результати пошуку

Mozilla Firefox Для швидкої роботи та реалізації всіх функціональних можливостей пошукової системи використовуйте браузер
"Mozilla Firefox"

Вид пошуку
у знайденому
Сортувати знайдені документи за:
авторомназвоюроком видання
Формат представлення знайдених документів:
повнийстислий
 Знайдено в інших БД:Журнали та продовжувані видання (38)
Пошуковий запит: (<.>I=Ж29432$<.>)
Загальна кількість знайдених документів : 678
Представлено документи з 1 до 20
...

      
Категорія:    
1.

Харчова промисловість : Міжвід. темат. наук. зб. Вип. 45 / ред.: П. С. Циганков; Укр. держ. ун-т харч. технологій. - К., 2000. - 288 с. - рус.

Висвітлено результати наукових досліджень у галузі технології харчових продуктів, хімічних, біохімічних, мікробіологічних процесів, апаратів, обладнання та автоматизації харчових виробництв. Досліджено хімічний склад побічних продуктів і відходів цукрового виробництва, вплив дисперсності овочевих порошків на технологію виготовлення та якість макаронних виробів, зміну біоорганічного комплексу соку топінамбура під час оброблення відкритою парою. Запропоновано застосування плазмового напилення з метою підвищення довговічності м'ясорізальних вовчків, розв'язання задач хіміко-харчових технологій за допомогою кінетичної моделі простої хімічної реакції тощо.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л8/9я54(4УКР)3

Шифр НБУВ: Ж29432 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
2.

Усенко В. О. 
Експрес-аналіз ізомерів ізоамілового спирту бродіння методом газо-твердофазної хроматографії / В. О. Усенко, Н. Е. Фролова, З. М. Романова // Харч. пром-сть. - 2004. - № 3. - С. 82-83. - Бібліогр.: 2 назв. - укp.

Розроблено оригінальну методику газо-твердофазної хроматографії для поділу ізоамілового спирту бродіння на два ізомери - 2-метил-1-бутанол і 3-метил-1-бутанол. Установлено, що газо-твердофазний варіант хроматографії дає можливість проаналізувати зразки за 2 хв 40 с.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л614.615.4

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж29432 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
3.

Решетняк Л. Р. 
Дослідження накопичення $E bold beta-каротину і біомаси дріжджами IPhaffia rhodozymaD / Л. Р. Решетняк, Б. М. Борсукевич, О. О. Ільчик // Харч. пром-сть. - 2004. - № 3. - С. 69-71. - Бібліогр.: 9 назв. - укp.


Індекс рубрикатора НБУВ: Е521.551.1Sac*871 + Л871-14

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж29432 Пошук видання у каталогах НБУВ 



      
Категорія:    
4.

Мельниченко І. М. 
Зброджування пивного сусла із концентрату в умовах пивзаводів малої потужності / І. М. Мельниченко, С. А. Удодов, Н. О. Ємельянова, В. А. Домарецький // Харч. пром-сть. - 2004. - № 3. - С. 44-45. - укp.

Досліджено процес зброджування пивного сусла з його концентрату у порівнянні з суслом, одержаним за класичною технологією з зернопродуктів за лабораторних і виробничих умов.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л876.03-1

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж29432 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
5.

Кулінченко В. Р. 
Енергостатистичне дослідження процесу бульбашкового кипіння рідин у великому об'ємі / В. Р. Кулінченко, І. К. Мотуз // Харч. пром-сть. - 2004. - № 3. - С. 121-124. - Бібліогр.: 3 назв. - укp.

Описано дослідну ділянку експериментальної установки, що дозволяє за допомогою електричних вимірювань визначити потужність розсіювання енергії на окремому центрі пароутворення, а також на двох центрах, відстань між якими можна регулювати та фіксувати у межах до 60 мм. З'ясовано, що інтенсивність тепловіддачі на одиничному центрі під час кипіння є вищою за таку на групі довільних центрів. Цьому явищу надано два взаємопов'язаних між собою теоретичних пояснення, виходячи з механізму пароутворення. Досліджено температурне поле по висоті киплячої під атмосферним тиском води. Встановлено існування пристінного теплового шару, товщина якого лежить у межах двох відривних діаметрів парової бульбашки.


Індекс рубрикатора НБУВ: В361 + В365.51

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж29432 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
6.

Решетняк Л. Р. 
Дослідження впливу фізико-хімічних факторів на інтенсивність накопичення $E bold beta-каротину дріжджами IPhaffia rhodozymaD / Л. Р. Решетняк, Б. М. Борсукевич, О. О. Ільчик // Харч. пром-сть. - 2004. - № 3. - С. 66-68. - Бібліогр.: 9 назв. - укp.


Індекс рубрикатора НБУВ: Е521.551.1Sac*871 + Л871-14

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж29432 Пошук видання у каталогах НБУВ 



      
Категорія:    
7.

Дубковецький І. В. 
Дослідження властивостей сухої комбінованої закваски / І. В. Дубковецький, І. Ф. Малежик, В. Л. Прибильський, В. С. Бодров // Харч. пром-сть. - 2004. - № 3. - С. 39-43. - Бібліогр.: 4 назв. - укp.

Наведено основні результати розробки та дослідження способу приготування сухої комбінованої закваски для виробництва квасу, а також фізичні характеристики закваски перед висушуванням, зброджувальну здатність сухої закваски, значення гігроскопічності, насипної маси та відносної вологості.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л877-3

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж29432 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
8.

Грушецький Р. І. 
Дослідження можливості фракціонування інуліну / Р. І. Грушецький // Харч. пром-сть. - 2004. - № 3. - С. 12-14. - Бібліогр.: 2 назв. - укp.

Описано визначення умов осадження високомолекулярного інуліну в часі залежно від довжини фруктофуранозного ланцюга за наявності етилового спирту з метою розділення суміші інулінів з одержанням інуліну з заданою молекулярною масою.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л844-1

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж29432 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
9.

Мельник О. Ю. 
Дослідження кристалічності нативних і модифікованих крохмалів картоплі та кукурудзи / О. Ю. Мельник, В. М. Ковбаса, В. В. Фоменко // Харч. пром-сть. - 2004. - № 3. - С. 53-55. - Бібліогр.: 4 назв. - укp.

Наведено результати досліджень кристалічності молекул модифікованих крохмалів за допомогою методу опромінення крохмальних зразків рентгенівськими променями. Показано, що після застосування різних модифікацій нативних крохмалів картоплі та кукурудзи їх кристалічність змінилася.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л851

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж29432 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
10.

Марценюк О. С. 
Капілярні співвідношення для елементів контактних пристроїв масообмінних апаратів / О. С. Марценюк, О. О. Дубінін, Г. О. Тахістова // Харч. пром-сть. - 2004. - № 3. - С. 112-118. - Бібліогр.: 6 назв. - укp.

Шляхом розв'язання рівнянь статики для випадку гравітаційного стікання рідини з елементів контактних пристроїв, що звисають, визначено висоту капілярного підняття рідини по змочуваній вертикальній пластині, висоту звисання рідини перед початком відривання крапель та максимально можливий діаметр крапель або газових бульбашок. Виведені співвідношення можна використовувати для обгрунтування розмірів конструктивних елементів контактних пристроїв.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л113-52

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж29432 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
11.

Горобець С. В. 
Інтенсифікація сорбції іонів міді дріжджами ISaccharomyces cerevisiaeD 1968 в постійному магнітному полі / С. В. Горобець, Т. П. Касаткіна, О. Ю. Горобець, А. І. Українець, І. Ю. Гойко // Харч. пром-сть. - 2004. - № 3. - С. 107-109. - Бібліогр.: 8 назв. - укp.


Індекс рубрикатора НБУВ: Е521.551.1Sac*871

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж29432 Пошук видання у каталогах НБУВ 



      
Категорія:    
12.

Василенко С. М. 
Математичне моделювання турбулентного теплоперенесення в циліндричних струменях рідини / С. М. Василенко, В. І. Бондар, В. В. Шутюк // Харч. пром-сть. - 2004. - № 3. - С. 174-175. - Бібліогр.: 3 назв. - укp.

Розроблено математичну модель теплоперенесення в циліндричних струменях рідини. В основу моделі покладено гіпотезу пригнічення турбулентності біля поверхні поділу рідина - пара поверхневим натягом.


Індекс рубрикатора НБУВ: В253.320.573.044.3в641.8

Шифр НБУВ: Ж29432 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
13.

Ладанюк А. П. 
Математичне моделювання нестаціонарних режимів технологічних комплексів / А. П. Ладанюк, В. Д. Кишенько // Харч. пром-сть. - 2004. - № 3. - С. 160-162. - Бібліогр.: 5 назв. - укp.

Розглянуто сучасні підходи до моделювання нестаціонарних режимів технологічних комплексів харчових виробництв. Установлено особливості застосування математичних моделей на різних рівнях ієрархії керування. Наведено результати комп'ютерного моделювання біотехнологічних процесів і встановлено закономірності їх регуляції й адаптації, що дає можливість організувати ефективне керування технологічними комплексами на підставі принципів самоорганізації.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л81с116

Шифр НБУВ: Ж29432 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
14.

Романченко Н. М. 
Змінення просторової будови і реакційної здатності цукрози під впливом електростатичного поля / Н. М. Романченко, П. П. Загородній, Л. С. Дегтярьов // Харч. пром-сть. - 2004. - № 3. - С. 14-16. - Бібліогр.: 3 назв. - укp.

За допомогою квантово-хімічних методів досліджено будову молекули цукрози та властивості гідратної структури за умов електростатичного поля. Встановлено, що поле, яке створюють 11 молекул води, змінює розподіл електронної густини у порівнянні з вихідним, а це змінює просторову будову молекули цукрози та спричиняє розклад цукрози на глюкозу та фруктозу, а також створює умови для прискорення процесу її гідролізу. Після зняття дії поля термостійкість цукрози не відновлюється.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л852.4

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж29432 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
15.

Зубченко В. С. 
Зміна ферментативної активності хлібопекарських дріжджів під дією магнітного поля / В. С. Зубченко, А. М. Король, Л. В. Ткаченко, Н. Є. Бейко // Харч. пром-сть. - 2004. - № 3. - С. 34-36. - Бібліогр.: 4 назв. - укp.

Наведено результати дослідження впливу постійного магнітного поля на продуктивність та ферментативну активність хлібопекарських дріжджів. Встановлено оптимальні значення постійного магнітного поля та тривалість його дії для досягнення позитивного ефекту.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л830.23-3

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж29432 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
16.

Жестерева Н. А. 
Інтенсифікація процесів харчової технології за допомогою використання ефекту радіаційного гормезису / Н. А. Жестерева, Л. В. Зоткіна, Л. С. Марценюк, В. К. Дубовий // Харч. пром-сть. - 2004. - № 3. - С. 128-130. - Бібліогр.: 6 назв. - укp.

Проаналізовано сучасні погляди на енерго-інформаційний обмін у природі. Досліджено вплив малих доз радіації на життєздатність зерна пшениці й активність хлібопекарських дріжджів.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л821.2

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж29432 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
17.

Грабовська О. В. 
Знебарвлення активним вугіллям сиропів із крохмалевмісної сировини / О. В. Грабовська, І. В. Кузнецова, Н. І. Штангеєва // Харч. пром-сть. - 2004. - № 3. - С. 8-9. - Бібліогр.: 5 назв. - укp.

Установлено оптимальні умови процесу адсорбційної очистки цукристих сиропів з крохмалевмісної сировини. Досліджено кінетику видалення барвних речовин та амінного азоту з гідролізатів за допомогою активного вугілля.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л840.61

Шифр НБУВ: Ж29432 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
18.

Доник Т. М. 
Використання окиснених форм активного вугілля для інверсії цукрових розчинів / Т. М. Доник, М. П. Купчик, Л. А. Купчик // Харч. пром-сть. - 2004. - № 3. - С. 10-12. - Бібліогр.: 5 назв. - укp.

Досліджено можливість застосування окиснених форм активного вугілля для інверсії цукрових розчинів. Показано, що такі його форми можна використовувати як каталізатор реакції інверсії цукрози та високоефективний адсорбент для видалення барвних і шкідливих речовин з розчинів цукру.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л840.61-3

Шифр НБУВ: Ж29432 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
19.

Пилипенко Ю. Д. 
Використання імпульсних технологій та обладнання для інтенсифікації процесів перероблення фруктової і овочевої сировини / Ю. Д. Пилипенко, Л. П. Сергєєва, Ф. О. Федоров // Харч. пром-сть. - 2004. - № 3. - С. 135-136. - Бібліогр.: 2 назв. - укp.

Наведено приклади технологічних процесів у ході виробництва консервованих продуктів дитячого харчування, на базі яких одержано позитивні результати застосування імпульсних технологій та обладнання, створеного на підставі досліджень.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л967

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж29432 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
20.

Аксьонова І. В. 
Використання селенозбагачених дріжджів у хлібопекарському виробництві / І. В. Аксьонова, М. М. Антонюк, Ю. В. Устинов, О. В. Стабнікова // Харч. пром-сть. - 2004. - № 3. - С. 22-25. - Бібліогр.: 11 назв. - укp.

Вивчено можливість використання селенозбагачених дріжджів у хлібопекарській промисловості. Показано необхідність введення цукру в рецептуру тіста та збільшення тривалості розстаювання напівфабрикатів для виготовлення селенозбагачених булочних виробів профілактичного призначення високої якості зі збереженням основних параметрів технологічного процесу.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л830.23-3

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж29432 Пошук видання у каталогах НБУВ 
...
 

Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського