1. |
Кисельов С. В. Розробка біотехнології одержання природних вуглеводовмісних підсолоджувачів : Автореф. дис... канд. техн. наук: 03.00.20 / С. В. Кисельов; Одес. держ. акад. харч. технологій. - О., 1999. - 16 c. - укp.Встановлено, що ефективним продуцентом ферменту з трансглікозилазною активністю, здатного до біосинтезу ізомальтоолігосахаридів (ІМОС), є мікроорганізм Aureobasidium pullulans. Розроблено схему отримання ферментного препарату з трансглікозилазною активністю на основі інтактних клітин продуцента, вивчено його властивості. Досліджено процес отримання субстрату трансглікозилювання з зернової крохмалевмісної сировини шляхом оцукрення ферментами ячмінного солоду, встановлено склад мальтозных сиропів із різних видів сировини, а також процес ферментативної конверсії мальтозних сиропів у мультивуглеводні сиропи, збагачені ІМОС, розроблено технологію одержання нових сиропів. Показано, що нові продукти мають промоторну активність відносно кишкових біфідобактерій та лактобацил. Індекс рубрикатора НБУВ: Л852.5
Рубрики:
Шифр НБУВ: РА307304 Пошук видання у каталогах НБУВ
|