1. |
Петрова Ю. М. Удосконалення процесу та обладнання для стабілізації якості вишневого соку з використанням високого тиску : Автореф. дис... канд. техн. наук: 05.18.12 / Ю. М. Петрова; Дон. держ. ун-т економіки і торгівлі ім. М.Туган-Барановського. - Донецьк, 2004. - 18 c. - укp.Експериментально встановлено параметри високого тиску, що ефективно впливають на мікрофлору, оптичні характеристики, рівень вмісту вітаміну С вишневого соку та тривалість його збереження. Зроблено припущення, що ефективність обробки вишневого соку високим тиском у порівнянні з термообробкою є наслідком збереження зв'язків між атомами та викривленнями просторової структури молекул. Одержано розрахункові залежності зміцнювання робочих камер установок високого тиску (РК) шляхом багатошарової навивки високоміцного дроту з урахуванням сумісності деформацій циліндра та зміцнювальної навивки змінного радіуса та розвитку деформацій циліндра та попередньо навитих шарів у процесі навивки дроту. Встановлено та теоретично обгрунтовано виникнення додаткового обтиснення циліндра РК зміцнювальним шаром під час завантаження його внутрішнім тиском у зв'язку з додатковим збільшенням діаметра циліндра, що викликає додатковий тиск навивки дроту. Виявлено наявність циклічних напружень в РК, що виникають у заданих технологічних режимах їх роботи, та можливість розвитку пластичних деформацій. Індекс рубрикатора НБУВ: Л961.92/99
Рубрики:
Шифр НБУВ: РА328951 Пошук видання у каталогах НБУВ
|