1. |
Куткіна Л. Б. Ліпідний і жирокислотний склад та перекисні процеси у тканинах ембріонів і гусенят за різного вмісту ліпідів і вітаміну Е в раціоні гусок : Автореф. дис... канд. с.-г. наук: 03.00.04 / Л. Б. Куткіна; Ін-т біології тварин УААН. - Л., 2006. - 15 c. - укp.Вивчено вплив підвищеного рівня вітаміну E, жиру та лінолевої кислот у раціоні гусок у період яйцекладки на вміст вітаміну E і продуктів перекисного окиснення ліпідів, їх жирнокислотний склад і співвідношення окремих класів у жовтку яєць, печінці, м'язах і залишковому жовтку ембріонів і гусенят у 1-, 3- і 5-денному віці. Установлено пряму залежність між вмістом вітаміну E і лінолевої кислоти у раціоні гусок та їх вмістом у жовтку яєць, тканинах ембріонів і гусенят у перші дні життя, обернену залежність між вмістом вітаміну E і продуктів перекисного окиснення ліпідів в яйцях, тканинах ембріонів і гусенят. Вміст всіх класів ліпідів, за винятком етерифікованого холестеролу у печінці та залишковому жовтку гусенят поступово знижується у період з 1- до 5-денного віку, що зумовлено використанням їх в енергетичних процесах у перші дні життя. Відносно високий вміст ліпідів і вітаміну E у залишковому жовтку гусенят залишається і в 5-денному віці. Виявлено підвищення кількості виведених гусенят з яєць за підвищення рівня лінолевої кислоти й особливо вітаміну E в раціоні гусок. Індекс рубрикатора НБУВ: П683.2-23
Рубрики:
Шифр НБУВ: РА348240 Пошук видання у каталогах НБУВ
|