Бази даних

Реферативна база даних - результати пошуку

Mozilla Firefox Для швидкої роботи та реалізації всіх функціональних можливостей пошукової системи використовуйте браузер
"Mozilla Firefox"

Вид пошуку
Формат представлення знайдених документів:
повнийстислий
 Знайдено в інших БД:Автореферати дисертацій (1)Книжкові видання та компакт-диски (1)
Пошуковий запит: (<.>I=РА370088<.>)
Загальна кількість знайдених документів : 1

      
Категорія:    
1.

Андрос С. В. 
Облік і аналіз виробничих запасів на підприємствах кондитерської галузі України : автореф. дис... канд. екон. наук: 08.00.09 / С. В. Андрос; Київ. нац. екон. ун-т ім. В. Гетьмана. - К., 2010. - 20 c. - укp.

Досліджено проблеми удосконалення теоретичних положень, методики й організації бухгалтерського обіку й економічного аналізу виробничих запасів на підприємствах кондитерської галузі. Проаналізовано тенденції розвитку та проблеми ефективного функціонування кондитерських підприємств. Досліджено вплив організаційно-технологічних факторів їх діяльності на побудову системи обліку й аналізу виробничих запасів. Розкрито економічну сутність категорії "виробничі запаси", встановлено їх призначення у процесі виробництва. Для раціональної побудови обліково-аналітичної системи на підприємстві запропоновано зміни в існуючій класифікації виробничих запасів з урахуванням специфіки кондитерського виробництва. Запропоновано форми рахунків і субрахунків для обліку виробничих запасів з деталізацією напівфабрикатів за джерелами їх походження. Обгрунтовано необхідність відкриття синтетичних рахунків з субрахунками у контексті галузі для обліку витрат на заготівлю та придбання матеріальних цінностей. Проведено дослідження загального руху документів з надходження та вибуття виробничих запасів і розроблено удосконалений підхід до організації документообігу для підприємств кондитерської галузі. Проаналізовано специфіку формування собівартості виробленої продукції у кондитерському виробництві та запропоновано використання як нормативного методу обліку витрат, так і поєднання його з позамовним методом обліку витрат і калькулювання собівартості продукції. Досліджено методику оцінювання ефективності використання виробничих запасів здійснювати з використанням загальних показників (матеріаломісткості та матеріаловіддачі).

Удосконалено методику визначення оптимальних обсягів виробничих запасів з урахуванням галузевої специфіки виробництва шляхом застосування економіко-математичних методів аналізу. Обгрунтовано рекомендації щодо перспектив розвитку обліку й аналізу кондитерської галузі.

  Скачати повний текст


Індекс рубрикатора НБУВ: У052.9(4УКР)230.675.17-145.72 + У053.9(4УКР)306.751.7-572

Рубрики:

Шифр НБУВ: РА370088 Пошук видання у каталогах НБУВ 
 

Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського