1. |
Радіоненко В. М. Удосконалення холодильного зберігання продукції рослинного походження в модулях з модифікованим газовим середовищем : автореф. дис. ... канд. техн. наук : 05.18.13 / В. М. Радіоненко; Одес. держ. акад. холоду. - О., 2011. - 20 c. - укp.Розглянуто проблеми підвищення термінів зберігання рослинної продукції в камерах холодильного і торговельного обладнання (ХТО), що є одним з найбільш простих і екологічно безпечних підходів до енергоощадження в елементах холодильного ланцюга. Показано, що якість яблук зберігається у процесі використання напівпроникних мембран як засобу управління складом середовища в компактних модулях. Побудовано модель газообміну для кисню та вуглекислого газу в продуктах на базі рівнянь реакційної дифузії. Розроблено прогностичну модель визначення термінів зберігання рослинної продукції в компактних модулях на базі методу штучних нейронних мереж, а також встановлено взаємозв'язок між цільовою функцією - часом зберігання продукту та змінними управління - умовами зберігання та властивостями мембрани. Вперше запропоновано нечіткий узагальнений критерій якості рослинної продукції, який об'єднує множину показників різної природи, а також є мірою деградації продуктів у разі холодильного зберігання. Індекс рубрикатора НБУВ: Л91-309.1/9
Рубрики:
Шифр НБУВ: РА377903 Пошук видання у каталогах НБУВ
|