Бази даних

Реферативна база даних - результати пошуку

Mozilla Firefox Для швидкої роботи та реалізації всіх функціональних можливостей пошукової системи використовуйте браузер
"Mozilla Firefox"

Вид пошуку
Формат представлення знайдених документів:
повнийстислий
 Знайдено в інших БД:Книжкові видання та компакт-диски (1)
Пошуковий запит: (<.>I=РА421325$<.>)
Загальна кількість знайдених документів : 1

      
Категорія:    
1.

Лозова Т. М. 
Наукове обгрунтування збереженості борошняних кондитерських виробів з антиоксидантними властивостями : автореф. дис. ... д-ра техн. наук : 05.18.15 / Т. М. Лозова; Київ. нац. торг.-екон. ун-т. - Київ, 2016. - 46 c. - укp.

Показано доцільність використання природних нетрадиційних видів сировини (апіпродукти, фітодобавки, білоквмісна сировина) у виробництві борошняних кондитерських виробів (БКВ) шляхом встановлення вмісту біологічно цінних сполук, у тому числі з антиоксидантними властивостями. Експериментально доведено за модельних умов і обгрунтовано антиоксидантну активність досліджуваних природних добавок. Із використанням основ системології науково обгрунтовано схему методологічних принципів проектування виробів із покращеними споживними властивостями з урахуванням ідентифікованих і конкретизованих вимог споживача, формування й структурування ключових характеристик продукту та з наданням переваг застосуванню природних інгредієнтів у складі виробів із вилученням штучних добавок. Розроблено рецептурний склад 19-ти найменувань різних груп борошняної кондитерської продукції (вафлі, кекси, печиво, пряники) з оптимізованими споживними властивостями, збагачених есенціальними макро- та мікронутрієнтами, які істотно підвищують біологічну цінність. Коригування хімічного складу нової продукції відбувається завдяки застосуванню природної нетрадиційної сировини. Виконано товарознавче оцінювання нових виробів на підставі дослідження показників якості, безпечності, харчової та біологічної цінності, клінічних обстежень, розрахунку комплексного показника якості. Досліджено вплив використаних природних інгредієнтів і пакувальних матеріалів на збереженість (процеси окиснення, черствіння) нової продукції. Одержані результати стосовно сповільнення процесів окиснювального характеру в ліпідній фракції виробів і клінічних досліджень щодо зниження активності вільнорадикальних процесів у біосередовищі доводять антиоксидантні властивості такої продукції. На нові види БКВ розроблено та затверджено нормативну документацію, здійснено їх промислове впровадження.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л865-3

Рубрики:

Шифр НБУВ: РА421325 Пошук видання у каталогах НБУВ 
 

Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського