Бази даних

Реферативна база даних - результати пошуку

Mozilla Firefox Для швидкої роботи та реалізації всіх функціональних можливостей пошукової системи використовуйте браузер
"Mozilla Firefox"

Вид пошуку
Формат представлення знайдених документів:
повнийстислий
 Знайдено в інших БД:Книжкові видання та компакт-диски (1)
Пошуковий запит: (<.>I=РА421844$<.>)
Загальна кількість знайдених документів : 1

      
Категорія:    
1.

Любарська Л. С. 
Гігієнічна оцінка забезпечення харчового раціону населення України цинком і міддю : автореф. дис. ... канд. біол. наук : 14.02.01 / Л. С. Любарська; НАМН України, Ін-т громад. здоров'я ім. О. М. Марзєєва. - Київ, 2016. - 20 c. - укp.

Визначено фактичний вміст цинку та міді в 160-ти видах харчових продуктів сучасного ринку України, встановлено достовірне зниження вмісту цинку та міді у більшості харчових продуктів по відношенню до аналогічних довідникових даних 1987 р. Проведено гігієнічне оцінювання находження цинку та міді з рекомендованим набором продуктів, орієнтовним раціоном харчування для дорослого населення та з приблизним двотижневим раціоном для дитячого населення. Досліджено та проаналізовано фактичний вміст цинку та міді в раціонах дошкільних навчальних закладів м. Київ. Виявлено, що в усіх вищенаведених раціонах вміст цинку та міді нижче встановленої норми добової фізіологічної потреби в них як для дорослих, так і для дітей. Визначено низьку забезпеченість цинком дорослого населення м. Київ за вмістом їх у волоссі. Встановлено закономірності транслокації цинку та міді в трофічному ланцюзі: грунт - рослина - тварина - людина. Обгрунтовано необхідність створення інформаційного матеріалу щодо вмісту цинку та міді в продуктах харчування для внесення до довідникових таблиць. Запропоновано практичні рекомендації щодо запобігання дефіциту цинку та міді в харчуванні населення України.


Індекс рубрикатора НБУВ: Р123.025.8

Рубрики:

Шифр НБУВ: РА421844 Пошук видання у каталогах НБУВ 
 

Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського