Бази даних

Реферативна база даних - результати пошуку

Mozilla Firefox Для швидкої роботи та реалізації всіх функціональних можливостей пошукової системи використовуйте браузер
"Mozilla Firefox"

Вид пошуку
у знайденому
Формат представлення знайдених документів:
повнийстислий
 Знайдено в інших БД:Віртуальна довідка (24)Тематичний інтернет-навігатор (7)Наукова електронна бібліотека (155)Автореферати дисертацій (920)Книжкові видання та компакт-диски (2387)Журнали та продовжувані видання (104)
Пошуковий запит: (<.>K=ХАРЧОВ$<.>+<.>K=ПРОМИСЛОВІСТЬ$<.>)
Загальна кількість знайдених документів : 7646
Представлено документи з 1 до 20
...

      
Категорія:    
1.

Grishin M.  
Development of a simplified drying rate evaluation method based on the calculation of kinetic process = Разработка упрощенного метода определения скорости сушки на основе расчета ее кинетики / M. Grishin // Пром. теплотехника. - 2000. - 22, № 2. - С. 44-46. - Библиогр.: 1 назв. - англ.

Відповідно до розробленого методу прискореного сушіння отримано можливість його застосування у розрахунках процесу сушіння харчових продуктів.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л814.4

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж14162 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
2.

Dukalska L.  
Investigations on the obtaining of dry powder from vegetables and from the processing by-products of them = Исследование процесса получения сухих порошков из овощей и продуктов их переработки / L. Dukalska, D. Karklina, E. Kopstale, L. Skudra, I. Pudane // Пром. теплотехника. - 1999. - 21, № 2-3. - С. 62-67. - Библиогр.: 15 назв. - англ.

Наведено результати досліджень процесу сушіння деяких овочів у конвективній сушарці. Досліджено вплив різних факторів на процес сушіння: розміру овочевої стружки, температури, швидкості потоку сушильного агенту. Показано можливість використання різних фракцій овочевих порошків як домішок до харчових продуктів. Усі продукти оцінювались сенсорно за 9-бальною шкалою і одержали добрі оцінки.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л910.26

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж14162 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
3.

Vainberg R. Sh. 
The prospects for energy saving in the production of pectin and pectin containing compositions = Перспективы энергоснабжения в производстве пектинов и пектиносодержащих композитов / R. Sh. Vainberg, S. A. Bogdanov, N. D. Butsky // Пром. теплотехника. - 2000. - 22, № 1. - С. 5-9. - Библиогр.: 12 назв. - англ.

На основі числових експериментальних даних проаналізовано перспективи зниження витрат енергоносіїв у енергоємному виробництві пектину за рахунок використання свіжої сировини замість попередньо висушеної; інтенсифікації, поєднання та синхронізації низки технологічних стадій; організації одноступінчатої швидкісної екстракції; вилучення енергоємної стадії концентрування екстракту та безвідходної переробки пектиновмісткої сировини тільки на харчові та лікувально-профілактичні речовини.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л848-42

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж14162 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
4.

Автоматизація виробничих процесів у машинобудуванні та приладобудуванні : Укр. міжвід. наук.-техн. зб. Вип. 35 / ред.: З. А. Стоцько. - Л. : Вид-во держ. ун-ту "Львів. політехніка", 2000. - 164 с. - укp.

Наведено результати теоретичних та експериментальних досліджень у галузі створення й упровадження у промисловість систем автоматичного керування, технічних засобів живлення та складання виробів, контрольних автоматів, засобів цифрової обробки сигналів у інформаційних системах, технологій викінчувального оброблювання та зміцнення виробів. Апробовано математичні моделі у процесі проектування технологічних систем, сучасних інструментів та обладнання. Проаналізовано вплив шумів оптико-цифрової системи на точність вимірювання геометричних параметрів бінарних тіньових зображень.


Індекс рубрикатора НБУВ: К5-5-05я54(4Укр)

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж28588 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
5.

Шнидерс А.  
Адаптивное управление паровой установкой для технологических нужд пищевого предприятия / А. Шнидерс, Д. Рунгулис // Пром. теплотехника. - 2001. - 23, № 3. - С. 89-94. - Библиогр.: 6 назв. - рус.

Розглянуто сучасну технологію автоматизації парової установки, яку використовують на харчовому підприємстві для стерилізації та пастеризації продукції, опалення виробничих приміщень і миття технологічного устаткування. Наведено результати моделювання на ЕОМ нестаціонарного процесу регулювання тиску пари за умов гармонічних збурень і змінних параметів об'єкта керування - парового котла. Обгрунтовано необхідність адаптації виконавчого пристрою до нестаціонарних параметрів керованого процесу. Наведено приклад реалізації адаптивного fuzzy- регулятора на базі логіки.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л81-5-05

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж14162 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
6.

Актуальні проблеми державного управління : Наук. зб. N 2 / Укр. акад. держ. упр. при Президентові України. Харк. філ. - Х., 1998. - 152 с. - рус.

Досліджуються організаційно-правові проблеми попередження державно-правових конфліктів, а також об'єктивні та суб'єктивні детермінанти становлення соціально-партнерських відносин в Україні. Висвітлюються аспекти організації та управління в державних установах. Пропонуються методи підвищення ефективності регіонального управління та місцевого самоврядування шляхом децентралізації державного управління. Аналізуються питання правового регулювання якості та безпеки харчових продуктів і продовольчої сировини. Визначено аналітичні передумови процесу стратегічного планування, а також механізми державного управління агропромисловим комплексом регіону тощо. Дано опис математичного моделювання як засобу підвищення ефективності формування економічної політики на макрорівні тощо.


Індекс рубрикатора НБУВ: Х8(4Укр)

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69634 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
7.

Рябченко О. Д. 
Акціонування в економіці / О. Д. Рябченко. - Х. : Основа, 1998. - 175 c. - Бібліогр.: 190 назв. - укp.

Розглянуто досвід здійснення процесів акціонування в економіці України, форми і методи проведення приватизації. Обгрунтовується необхідність для здійснення великих проектів реконструкції та модернізації виробництва, а також стабілізації внутрішнього ринку. Велике значення приділяється процесам акціонування в деяких галузях народного господарства України: реформуванню відносин власності у нафтогазовидобувному комплексі, харчовій промисловості; приватизації об'єктів незавершеного будівництва, а також підприємств електроенергетичного та хлібозаготівельного комплексу.


Індекс рубрикатора НБУВ: У010.295.211 + У9(4УКР)0-4

Рубрики:

Шифр НБУВ: ВА585940 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
8.

Рябченко О. Д. 
Акціонування промислових підприємств в умовах перехідної економіки / О. Д. Рябченко. - Х. : Основа, 1997. - 63 c. - Бібліогр.: 18 назв. - укp.

Розглянуто досвід здійснення процесів акціонування в різних галузях народного господарства України (харчовій і переробній промисловості, легкій промисловості, будівництві, на залізницях України). Висвітлено економічно-організаційні основи створення та діяльності акціонерних товариств (на прикладі ВАТ "УкрНАФТА").


Індекс рубрикатора НБУВ: У9(4УКР)301.0-4 + У010.295.211

Рубрики:

Шифр НБУВ: ВА585904 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
9.

Рябченко О. Д. 
Акціонування підприємств харчової промисловості в Україні / О. Д. Рябченко, О. П. Макаренко, О. П. Михайленко, В. Г. Кухта, Г. С. Хотіна. - Х. : Основа, 1997. - 32 c. - Бібліогр.: 18 назв. - укp. - рус.

Проаналізовано діяльність усього комплексу галузей харчової промисловості та висунуто шляхи їх удосконалення, а також подолання проблем, які виникають на етапі становлення ринкових відносин в Україні. Обгрунтована необхідність акціонування харчової промисловості України, висвітлено форми і методи, а також основні пріоритети та тенденції становлення цього процесу. Підкреслено, що темпи акціонування на сьогодні в Україні значною мірою залежать від стану економіки, що характеризується: розривом економічних зв'язків, диспропорцією між грошовими доходами та товарною масою тощо. За цих умов акціонування дає змогу шляхом розміщення акцій серед постачальників і споживачів налагодити втрачені зв'язки, через купівлю акцій компаній, що випускають дефіцитну продукцію, отримати доступ до неї і, таким чином, залучити кошти у виробництво. Висвітлена необхідність незалежно від держави налагодити ринкове кредитування народного господарства, в результаті чого зміни фінансових стимулів, введення бюджетних обмежень, отримання прибутків від ринку, а не від держави, будуть сприяти усуненню затратного механізму. Зроблено висновок про значимість акціонування як способу мобілізації фінансових ресурсів для реалізації програми виходу з економічної кризи в Україні.


Індекс рубрикатора НБУВ: У9(4Укр)306.70-4

Рубрики:

Шифр НБУВ: Р84172 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
10.

Лебединська О. Ю. 
Безалкогольна промисловість України: (державна політика, управління, конкурентоспроможність) / О. Ю. Лебединська; ред.: Ю. П. Лебединський. - К., 2000. - 144 c. - Бібліогр.: 105 назв. - укp.

Розглянуто питання розвитку безалкогольної промисловості України, підвищення її конкурентоспроможності. Проаналізовано стан і динаміку виробництва. Визначено ємність внутрішнього ринку країни у галузі виробництва мінеральної води та освіжаючих напоїв. Висвітлено тенденції подальшої еволюції галузі, пом'якшення сезонності виробництва. Описано шляхи та методи її державного регулювання.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л88,0 + У9(4УКР)306.752.8

Рубрики:

Шифр НБУВ: ВА606197 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
11.

Пономарьов П. Х. 
Безпека харчових продуктів та продовольчої сировини : Навч. посіб. / П. Х. Пономарьов, І. В. Сирохман. - К. : Лібра, 1999. - 271 c. - Бібліогр.: 22 назв. - укp.

Наведено інформацію про джерела забруднення навколишнього середовища, харчових продуктів і продовольчої сировини нітратами, радіонуклідами, пестицидами, важкими металами, антибіотиками, гормонами, консервантами. Висвітлено питання утворення і попадання їх в продукти харчування, продовольчу сировину і організм людини. Надано рекомендації щодо зниження забрудненості сировини, харчових продуктів у виробництві, зберіганні, переробці, підготовці їх до споживання. Розглянуто питання збалансованого, повноцінного й адекватного харчування, норми споживання поживних речовин.


Індекс рубрикатора НБУВ: Р123.1 я73 + Л80-9 я73

Рубрики:

Шифр НБУВ: ВА592894 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
12.

Березовська Н. Р. 
Бібліографічно-інформаційні ресурси харчової галузі / Н. Р. Березовська // Науково-технічні бібліотеки в єдиному інформаційному просторі України. - К., 2000. - С. 76-78. - укp.


Індекс рубрикатора НБУВ: Ч734(4Укр)758.14

Рубрики:



      
Категорія:    
13.

Циганков П. С. 
Виділення спирту із бражки та його очистка / П. С. Циганков, С. П. Циганков. - К. : Глобус, 2000. - 120 c. - укp.

Подано характеристику етилового спирту, що виробляється спиртовими заводами України, способи виділення його з бражки та очистки від супровідних домішок шляхом ректифікації. Розглянуто основи процесу ректифікації, технологію та обладнання брагоректифікаційних відділень спиртових заводів для одержання харчового, технічного та зневодженого (абсолютного) спирту.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л765.210.4

Рубрики:

Шифр НБУВ: ВА596509 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
14.

Прудніков С. Г. 
Використана тара і упаковка. Проблеми екології і вторпереробки / С. Г. Прудніков, Г. М. Трембовецька // Хім. пром-сть України. - 1999. - № 4 (Дод.). - С. 154-157. - укp.

Різке збільшення обсягів надходження на ринок України харчових продуктів у розфасованому вигляді спричинило значне забруднення наших міст і сіл і потребує якнайшвидшого вирішення проблеми збору та утилізації використаної тари. В роботі проаналізовано стан довкілля, визначено проблеми організації збору та утилізації споживчої тари і наведено першочергові заходи для їх вирішення.


Ключ. слова: тара, упаковка, утилізація
Індекс рубрикатора НБУВ: Ж69

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж14738 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
15.

Використання ресурсів АПК в умовах формування ринкової економіки : Зб. наук. пр. / ред.: О. І. Здоровцов; Уман. с.-г. акад. - Умань, 1998. - 168 c. - укp.

Висвітлюються особливості розвитку обслуговуючих галузей агропромислового комплексу України в ринкових умовах, маркетингу в діяльності інформаційних структур, а також питання реформування відносин власності в сільському господарстві. Пропонуються шляхи підвищення ефективності відгодівлі молодняка великої рогатої худоби на м'ясо в сучасних умовах. Розглядаються деякі соціально-психологічні аспекти розвитку фермерства, демографічна ситуація в сільській місцевості, соціальна інфраструктура села в умовах реформування власності і переходу до ринку. Особливу увагу приділено проблемам охорони і продуктивності праці. Викладено правові засади забезпечення якості та безпеки харчових продуктів і продовольчої сировини для здоров'я населення тощо.


Індекс рубрикатора НБУВ: У9(4УКР)320 я43

Рубрики:

Шифр НБУВ: ВА589270 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
16.

Виробництво, переробка і використання сої на кормові та харчові цілі : Матеріали третьої Всеукр. конф., 3 серп. 2000 р. / ред.: А. О. Бабич; УААН. Ін-т кормів. - Вінниця, 2000. - 120 c. - укp.

Висвітлено результати багаторічних наукових досліджень сої та зернобобових культур. Проаналізовано стан і перспективи виробництва, переробки і використання сої в Україні в харчовій промисловості та сільському господарстві. Відзначено, що Україна має найкращі в Європі можливості для культивування сої та може повністю забезпечити власні потреби в ній.


Індекс рубрикатора НБУВ: П213.6-4 я431(4УКР) + Л912.43 я431(4УКР)

Рубрики:
 Соя 

Шифр НБУВ: ВА605504 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
17.

Бенько Т. Р. 
Виробнича інфраструктура громадського харчування та її особливості в західному регіоні / Т. Р. Бенько // Регіон. економіка. - 2000. - № 4. - С. 177-181. - Бібліогр.: 4 назв. - укp.

На підставі офіційних статистичних даних визначено, що в західних областях України руйнування виробничої інфраструктури громадського харчування в кризові роки відбувалось найбільніша, ніж в інших українських регіонах, тоді як темпи скорочення роздрібного товарообігу громадського харчування були прискореними. Внаслідок цього ефективність використання виробничої інфраструктури громадського харчового сервісу в західних областях стала нижчою, ніж у решті українських регіонів.


Ключ. слова: виробнича інфраструктура громадського харчування, західний регіон
Індекс рубрикатора НБУВ: У9(4Укр)424

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж15383 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
18.

Кораблева О. А. 
Влияние сроков уборки, режимов сушки и хранения на качество пряного сырья для пищевой промышленности / О. А. Кораблева // Вісн. Полтав. держ. с.-г. ін-ту. - 2001. - № 1. - С. 80-82. - Библиогр.: 11 назв. - рус.

Наведено дані щодо ефективності використання різних способів сушіння та зберігання пряноароматичних рослин для використання у харчовій промисловості; результати порівняльного аналізу вмісту ефірних олій протягом вегетаційного періоду, врожайності пряних рослин та оптимальних строках заготівлі 17 видів рослин.


Індекс рубрикатора НБУВ: П214-47(4Укр)

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69944 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
19.

Попічєв М. І. 
Вплив біологічно активних харчових добавок, що містять поліненасичені жирні кислоти, на активність деяких внутрішньоеритроцитарних ферментів та на спорідненість гемоглобіну до кисню у спортсменів при інтенсивному фізичному навантаженні / М. І. Попічєв, С. В. Коношенко, Є. Г. Луцик, В. А. Журба // Фізіол. журн. - 2001. - 47, № 1. - С. 76-79. - Бібліогр.: 6 назв. - укp.

Показано, что под влиянием биопрепарата "Полиен", содержащего полиненасыщенные жирные кислоты в эритроцитах высоко- и низкоквалифицированных спортсменов-волейболистов интенсифицируются гликолитические реакции и реакции пентозофосфатного пути и, вместе с тем, подавляется восстановление глутатиона, что сопровождается стабилизацией сродства гемоглобина к кислороду у спортсменов в исходном состоянии и после воздействия физической нагрузки. Отмечены специфические и неспецифические изменения в биохимических показателях у спортсменов различной квалификации под влиянием интенсивной физической нагрузки.


Індекс рубрикатора НБУВ: Е70*738.7

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж26810 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
20.

Гнатюк М. С. 
Вплив магнітолазерного опромінювання на стан серцевого м'яза при адреноліновій міокардіодистрофії та харчовій депривації / М. С. Гнатюк, Ю. І. Сливка, А. А. Гудима // Фізіол. журн. - 2000. - 46, № 3. - С. 67-71. - Бібліогр.: 9 назв. - укp.

В эксперименте на белых крысах изучено влияние пищевой депривации и адреналиновой миокардиодистрофии на сократительную способность миокарда, состояние камер сердца, вегетативный гомеостаз. Показано, что пищевая депривация благоприятно влияет на развитие адреналиновой миокардиодистрофии. Магнитолазерное облучение повышает адаптационные возможности крыс во время пищевой депривации и адреналиновой миокардиодистрофии.


Індекс рубрикатора НБУВ: Р361.0-29

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж26810 Пошук видання у каталогах НБУВ 
...
 

Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського