Бази даних

Реферативна база даних - результати пошуку

Mozilla Firefox Для швидкої роботи та реалізації всіх функціональних можливостей пошукової системи використовуйте браузер
"Mozilla Firefox"

Вид пошуку
у знайденому
Сортувати знайдені документи за:
авторомназвоюроком видання
Формат представлення знайдених документів:
повнийстислий
 Знайдено в інших БД:Автореферати дисертацій (1)Книжкові видання та компакт-диски (45)
Пошуковий запит: (<.>U=Л80-1 с$<.>)
Загальна кількість знайдених документів : 27
Представлено документи з 1 до 20
...

      
Категорія:    
1.

Писарева Н. Є. 
Мікрохвильова мінералізація в аналізі харчових продуктів на вміст йоду за реакцією Сендела - Кольтгофа / Н. Є. Писарева, М. Ф. Зуй, Є. О. Писарев, В. М. Зайцев // Укр. хим. журн. - 2009. - 75, № 1/2. - С. 58-62. - Бібліогр.: 22 назв. - укp.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л80-1 с + Р123.1

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж21854 Пошук видання у каталогах НБУВ 



      
Категорія:    
2.

Бакланов О. М. 
Ультразвук у хімічному аналізі: генерація аналітичного сигналу та інтенсифікація пробопідготовки : Автореф. дис... д-ра хім. наук: 02.00.02 / О. М. Бакланов; Київ. нац. ун-т ім. Т.Шевченка. - К., 2004. - 36 c. - укp.

Проведено комплексне дослідження використання ультразвуку (УЗ) різних частот та інтенсивностей в аналітичній хімії харчових продуктів і об'єктів навколишнього середовища як джерела аналітичного сигналу та для інтенсифікації пробопідготовки. Встановлено можливість використання сонолюмінесценції як джерела аналітичного сигналу. Розроблено теоретичні засади нового спектроскопічного методу аналізу - сонолюмінесцентної спектроскопії. Запропоновано та реалізовано новий підхід щодо використання ультразвуку в інтенсифікації аналітичного процесу під час аналізу харчових продуктів і об'єктів навколишнього середовища на базі одночасної дії УЗ високої і низької частот, що дозволило підвищити ефективність УЗ пробопідготовки (руйнування органічних сполук у водах і розчинах кухонної солі, мінералізації харчових продуктів) у порівнянні з використанням УЗ тільки однієї частоти. Запропоновано механізм спільної дії УЗ двох частот. Розроблено та впроваджено експресні та надійні методики (більше 100-та) визначення токсичних мікроелементів у різних видах харчової продукції та водах з використанням УЗ.


Індекс рубрикатора НБУВ: Б1 в732.8,022 + Л80-1 с4

Рубрики:

Шифр НБУВ: РА329101 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
3.

Чмиленко Ф. О. 
Використання ультразвукового випромінювання у хімічному аналізі : монографія / Ф. О. Чмиленко, О. М. Бакланов; Укр. інж.-пед. акад. - Горлівка : Ліхтар, 2009. - 170 c. - укp.

Наведено відомості про ультразвук та його вплив на речовину. Розкрито можливості застосування ультразвуку у хімічному аналізі та аналізі харчових продуктів. Описано окиснювальну, відновну та диспергуючу дію ультразвуку, показано його значення як засобу посилення аналітичного сигналу та підвищення ефективності розпилення в атомно-абсорбційному аналізі. Розглянуто методику використання ультразвуку для інтенсифікації мінералізації харчових продуктів. Висвітлено теоретичні положення сонолюмінесцентної спектроскопії, розглянуто можливості її використання в аналітичній хімії. Запропоновано методики застосування ультразвуку у методах аналізу кухонної солі та розсолів.

Изложены сведения об ультразвуке и его влиянии на вещество. Раскрыты возможности применения ультразвука в химическом анализе и анализе пищевых продуктов. Описано окислительное, восстановительное и диспергирующие действие ультразвука, показано его значение как средства усиления аналитического сигнала и повышения эффективности распыления в атомно-абсорбционном анализе. Рассмотрена методика использования ультразвука для интенсификации минерализации пищевых продуктов. Освещены теоретические основы сонолюминесцентной спектроскопии, рассмотрены возможности ее применения в аналитической химии. Приведены методики использования ультразвука в методах анализа кухонной соли и рассолов.


Індекс рубрикатора НБУВ: Г46,0 + Л288.12Хл-1 с322 + Л80-1 с322

Рубрики:

Шифр НБУВ: ВА722741 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
4.

Захаренко В. О. 
Удосконалення методології експертизи пористих харчових продуктів : автореф. дис. ... д-ра техн. наук : 05.18.15 / В. О. Захаренко; Харк. держ. ун-т харчування та торгівлі. - Х., 2010. - 34 c. - укp.

Доведено, що саме якість пористої структури - співвідношення макро- та мікрокапілярів у дисперсній фазі, діапазон радіусів пор, ступінь їх монодисперсності визначає їх органолептичні властивості та тривалість зберігання. Запропоновано класифікацію найбільш відомих методів, які використовуються для визначення дисперсності пористих харчових продуктів. Наведено теорію втрат вологи під час зберігання курячих яєць. Запропоновано метод визначення теплоти сорбції за однією ізотермою сорбції в пористих харчових продуктах. Досліджено оригінальну методику визначення коефіцієнта дифузії вологи в рослинній сировині. Проаналізовано дані методи з вдосконалення методології товарознавчої експертизи.

  Скачати повний текст


Індекс рубрикатора НБУВ: Л80-1 с

Рубрики:

Шифр НБУВ: РА372721 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
5.

Моренко В. В. 
Использование ближней инфракрасной спектроскопии для анализа пищевых продуктов / В. В. Моренко, Е. И. Хижан, А. И. Хижан, А. Н. Николаевский // Вісн. Донец. ун-ту. Сер. А. Природн. науки. - 2011. - № 2. - С. 120-123. - Библиогр.: 13 назв. - рус.

Методом ближней инфракрасной спектроскопии получены калибровочные зависимости для определения влажности, содержания клейковины в муке и массовой доли жира в начинке замороженных полуфабрикатов различных производителей Украины.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л80-1 с344

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69583/Сер.А Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
6.

Костенко Є. Є. 
Хіміко-аналітичні властивості азобарвників, іммобілізованих на аніоніті АВ-17х8, та використання їх в аналізі харчових об'єктів / Є. Є. Костенко // Укр. хим. журн. - 2011. - 77, № 7/8. - С. 107-115. - Бібліогр.: 58 назв. - укp.


Індекс рубрикатора НБУВ: Г4 с4 + Л80-1 с4

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж21854 Пошук видання у каталогах НБУВ 



      
Категорія:    
7.

Джаббаров Р. Р. 
Неопределенности определения меди, свинца, кадмия и цинка в пищевых продуктах и сырье полярографированием / Р. Р. Джаббаров, О. Ш. Хакимов // Системи оброб. інформації. - 2011. - Вип. 1. - С. 78-80. - Библиогр.: 6 назв. - рус.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л80-1 с + Л80-3-1 с

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж70474 Пошук видання у каталогах НБУВ 



      
Категорія:    
8.

Павлюк И. Н. 
Применение метода импульсного ЯМР для исследований водных растворов загустителей / И. Н. Павлюк // Металлофизика и новейшие технологии. - 2011. - 33, спец. вып. - С. 57-64. - Библиогр.: 7 назв. - рус.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л80-1 с3

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж14161 Пошук видання у каталогах НБУВ 



      
Категорія:    
9.

Ткаченко Т. І. 
Розробка моделі сенсорного контролю якості на харчових підприємствах / Т. І. Ткаченко // Вост.-Европ. журн. передовых технологий. - 2012. - № 5/6. - С. 53-56. - Бібліогр.: 4 назв. - укp.

Запропоновано розробку моделі сенсорного контролю якості на харчових підприємствах. Програма безперервного контролю сенсорних характеристик на харчовому підприємстві створюється на базі розроблених відповідних критеріїв. В кількісних описових тестах атрибути сенсорної якості ідентифікуються із застосуванням звичайних шкал.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л80-1 с67

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж24320 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
10.

Рушай О. С. 
Мікробіологічна безпека хлібопродуктів та кондвиробів функціонального призначення / О. С. Рушай, Н. М. Грегірчак // Наук. пр. Нац. ун-ту харч. технологій. - 2012. - № 44. - С. 22-27. - Бібліогр.: 9 назв. - укp.

Проведено дослідження з підвищення мікробіологічної безпеки хліба на основі закваски із пророщеного зерна пшениці. Досліджено зміну мікрофлори мармеладу та суфле нової рецептури з цукрозамінниками у процесі зберігання за основними показниками: МАФАнМ, БГКП, наявність стафілококів, дріжджів та пліснявих грибів. Відмічено відповідність досліджуваних зразків встановленим нормативам. Встановлено мікробіологічну безпечність мармеладу та суфле нової рецептури.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л80-1 с

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69879 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
11.

Мазуренко Є. О. 
Модифіковані біокомпозитними плівками на основі SiO{\dn\fs8 2} та наноматеріалів електроди для амперометричного визначення сорбітолу і холіну : автореф. дис. ... канд. хім. наук : 02.00.02 / Є. О. Мазуренко; Київ. нац. ун-т ім. Т. Шевченка. - К., 2013. - 19 c. - укp.

Розроблено чутливі елементи амперометричних біосенсорів на основі SiO{\dn\fs8 2}, наноматеріалів і ферментів класу оксидоредуктаз, зокрема холіноксидази та сорбітолдегідрогенази, для визначення холіну і сорбітолу. Уніфіковано умови одностадійного одержання стійких і відтворюваних плівкових покриттів на основі SiO{\dn\fs8 2} та ферментів класу оксидоредуктаз на поверхні вугільних і металевих електродів за методом електроосадження, що відрізняються простотою, експресністю, відтворюваністю та міцністю закріплення ферментів. Розроблено методику модифікування електродів вуглецевими нанотрубками за допомогою методу електрофоретичного осадження, досліджено вплив параметрів методу на характеристики утвореного покриття. Товщину покриття вуглецевих нанотрубок оптимізовано з метою покращання електрохімічних характеристик одержаних електродів. З'ясовано, що найкращий відгук спостерігається за умов використання шару вуглецевих нанотрубок товщиною 100 - 150 нм. Застосування платинових наноматеріалів або вуглецевих нанотрубок як модифікаторів електродів значно покращує умови детектування пероксиду водню та коферменту нікотинамідаденіндинуклеотиду відповідно, а саме: понижує потенціал окиснення та підвищує стабільність електрохімічного відгуку. Розроблено лабораторні макети сенсорів та експресні методики амперометричного визначення сорбітолу та холіну в продуктах харчування та косметичних засобах з використанням електродів, модифікованих вуглецевими нанотрубками та/або біокомпозитними плівками SiO{\dn\fs8 2}-фермент, що характеризуються високою селективністю, чутливістю та простою пробопідготовкою.


Індекс рубрикатора НБУВ: Г439.5-3 + Л80-1 с 45 + К967.4

Рубрики:

Шифр НБУВ: РА397730 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
12.

Костенко Є. Є. 
Полімерні іоніти з іммобілізованими барвниками у гібридних спектрофотометричних методах аналізу : автореф. дис. ... д-ра хім. наук : 02.00.02 / Є. Є. Костенко; МОНМС України, Харк. нац. ун-т ім. В.Н. Каразіна. - Х., 2012. - 32 c. - укp.

Розглянуто створення нового напряму в аналізі харчових продуктів - застосування фотометричних реагентів, іммобілізованих на полімерних іонообмінниках, для визначення мікрокількостей металів шляхом одержання прозорого твердофазного концентрату. Розроблено комплекс методик визначення мікрокількостей 9-ти металів у харчових продуктах, що відрізняються простотою виконання, низькими межами визначення, екологічною безпечністю та придатністю для масового контролю якості харчових продуктів. На основі результатів систематичного дослідження взаємодії іонів металів та органічних кислот з азобарвниками, сульфофталеїновими, триарилметановими, родаміновими та поліметиновими барвниками, іммобілізованими на полімерних іонообмінниках АВ-17х8 та КУ-2х8, обрано найбільш перспективні гетерофазні реагенти для концентрування та твердофазного спектрофотометричного визначення мікрокількостей іонів Cu (II), Pb (II), Zn (II), Hg (II), Cd (II), Fe (III), Sn (IV), Zr (IV), Ti (IV) на рівні 0,1 - 0,5 ГДК і нижче, а також деяких органічних кислот (нікотинової, аскорбінової, амінокапронової, ацетилсаліцилової). Прозорість твердофазного концентрату дозволяє безпосередньо вимірювати поглинання й усунути стадію вилучення аналіту з концентрату чи дослідження спектрів відбиття, як за використання інших сорбентів. Під час цього досягаються високі коефіцієнти розподілу та концентрування.


Індекс рубрикатора НБУВ: Г461.313.21-4 + Л80-1 с344

Рубрики:

Шифр НБУВ: РА390088 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
13.

Купчик Е. Ю. 
Определение бензойной и сорбиновой кислот в продуктах питания методом мицеллярной жидкостной хроматографии / Е. Ю. Купчик // Наук. пр. Донец. нац. техн. ун-ту. Сер. Хімія і хім. технологія. - 2014. - Вип. 1. - С. 157-163. - Библиогр.: 19 назв. - рус.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л80-1 с

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69802 Пошук видання у каталогах НБУВ 



      
Категорія:    
14.

Ружицкая К. В. 
Технические решения компании Agilent Technologies как эффективный инструмент определения и мониторинга параметров пищевых продуктов / К. В. Ружицкая, А. А. Дужак // Наука та інновації. - 2014. - № 2. - С. 70-74. - рус.

A brief overview of some Agilent Technologies' product lines and possible areas of their application is carried out. The equipment is manufactured to provide individual needs and peculiarities of different industry branches. Agilent Technologies' solutions are widely used to solve tasks in the field of agriculture and food production.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л80-1 с

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж25189 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
15.

Бичкова Г. О. 
Сорбційно-люмінесцентне визначення поліфенольних сполук у харчових продуктах, рослинній сировині та фармацевтичних препаратах : автореф. дис. ... канд. хім. наук : 02.00.02 / Г. О. Бичкова; НАН України, Фіз.-хім. ін-т ім. О.В. Богатського. - Одеса, 2013. - 20 c. - укp.

Установлено можливість принципово нового розв'язання задачі визначення поліфенольних сполук з використанням їх твердофазної молекулярної люмінесценції, посиленої іонами Y (III) або Sc (III), а також твердофазної сенсибілізованої поліфенолами люмінесценції іонів Tb (III) у рослинній сировині, харчових продуктах, лікарських препаратах. Знайдено нові аналітичні форми для люмінесцентного визначення поліфенольних антиоксидантів: сорбати комплексів Y (III) з кверцетином і рутином і Sc (III) з морином, сорбати різнолігандних комплексів Y (III) з хлорогеновою кислотою та триоктилфосфіноксидом, Tb (III) з пропілгалатом і галовою кислотою, Sc (III) з катехінами. Встановлено, що використання сорбатів комплексів флавоноїдів (кверцетину та рутину) створює передумови для створення методик роздільного як тестового, та і твердофазного люмінесцентного їх визначення у разі спільної присутності, що не видається можливим спектрофотометричним методом. Встановлено міжмолекулярне перенесення енергії збудження від донора енергії - бичачого сироваткового альбуміну до акцептора - рутину (морину), що сприяє збільшенню інтенсивності люмінесценції сорбатів. Вперше для визначення суми поліфенольних сполук у рослинній сировині, що визначає його біологічну активність, за люмінесцентний стандарт запропоновано використовувати галову кислоту, яка сенсибілізує люмінесценцію іонів Tb (III). Вперше показано можливість твердофазного люмінесцентного визначення катехінів з використанням сорбатів їхніх комплексів з Sc (III) та лаурилсульфатом натрію.


Індекс рубрикатора НБУВ: Р282.11 с + Л80-1 с + Л66-1 с

Рубрики:

Шифр НБУВ: РА397117 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
16.

Лівенцова О. С. 
Визначення консервантів та антиоксидантів з використанням сенсибілізованої люмінесценції іонів лантанідів : автореф. дис. ... канд. хім. наук : 02.00.02 / О. С. Лівенцова; НАН України, Фіз.-хім. ін-т ім. О.В. Богатського. - О., 2013. - 20 c. - укp.

Обгрунтовано використання сенсибілізованої люмінесценції іонів Eu (ІІІ) і Тb(III) в сорбатах комплексів з деякими консервантами (бензойною, сорбіновою і дегідрацетовою кислотами) і антиоксидантами (ваніліном, галовою кислотою і антибіотиками хінолонового ряду) для розробки їх сорбційно-люмінесцентного визначення. Вивчено сорбцію і люмінесцентні властивості різнолігандних комплексів Eu (III) і Tb(III) з бензойною кислотою і 1,10 - фенантроліном або α, α` - дипіридилом на силікагелі та пластинках для ТШХ. Встановлено, що у сорбатах комплексів можливі декілька шляхів передачі енергії збудження на іон Ln (III). Показано, що у сорбатах комплексів значною мірою виявляється вплив поля лігандів, що виражається в розщепленні НЧП і перерозподілі інтенсивностей переходів. Вивчено механізм гасіння люмінесцентного сенсора Tb (III) - триоктилфосфіноксиду у присутності Тритон Х-100 сорбіновою кислотою, знайдений ефект використано для визначення сорбінової кислоти. Досліджено взаємодію ваніліну з іонами Tb (III), а також сорбцію цього комплексу та комплексу Tb (III) галовою кислотою на пластинках для ТШХ.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л80-1 с44

Рубрики:

Шифр НБУВ: РА398264 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
17.

Петров П. 
Ідентифікація географічного походження харчових продуктів за ізотопним складом / П. Петров, Ю. Деміхов, Я. Жукова // Товари і ринки. - 2014. - № 2. - С. 24-35. - Бібліогр.: 17 назв. - укp.

Розглянуто застосування методу аналізу складу стабільних ізотопів карбону, гідрогену, оксигену, нітрогену та сульфуру для визначення географічного походження продуктів харчування. Описано основні теоретичні положення методу, узагальнено результати досліджень стабільних ізотопів на прикладі м'яса, молока та сирів. Доведено необхідність комплексного підходу щодо вивчення різних фракцій продуктів для визначення їх географічного походження.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л80-1 с

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж25522 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
18.

Шаповал С. 
РЕМ-фотограмметрія в експрес-діагностиці теплофізичних властивостей товарів / С. Шаповал, Р. Шевченко // Товари і ринки. - 2014. - № 2. - С. 36-45. - Бібліогр.: 8 назв. - укp.

Вивчено аспекти використання методики стереофотограмметричної цифрової тепло-фізичної зйомки поверхні продукту за допомогою растрового електронного мікроскопу, визначено технологічні прийоми температурного градієнта та алгоритму програмування відповідних процесів. Створено структурно-графічну та математичну модель експрес-діагностичного знімання теплофізичних властивостей поверхні продукту. Обгрунтовано аналітичні прийоми інтерпретації центрів максимальних і мінімальних температур та градієнтних шкал. Представлено технологічний ланцюг трьохмірної моделі теплофізичного градієнта та особливості її інсталяції в системі автоматичного визначення теплофізичних характеристик харчового продукту.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л80-1 с

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж25522 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
19.

Кучеренко Д. Ю. 
Розробка амперометричного біосенсора для визначення глутамату / Д. Ю. Кучеренко, І. С. Кучеренко, О. О. Солдаткін, Т. О. Борисова, С. В. Дзядевич, О. П. Солдаткін // Сенсор. електроніка і мікросистем. технології. - 2015. - 12, № 1. - С. 79-88. - Бібліогр.: 24 назв. - укp.

Розроблено амперометричний біосенсор, призначений для визначення концентрацій глутамату (глутамінової кислоти). Для створення біоселективного елемента біосенсора використано фермент глутаматоксидазу, який був іммобілізований ковалентною зшивкою глутаровим альдегідом з бичачим сироватковим альбуміном. Як амперометричні перетворювачі використано дискові платинові електроди. Одержані біосенсори демонстрували високу чутливість до глутамату. Лінійний діапазон біосенсорного визначення субстрату знаходився в межах від 2 мкМ до 600 мкМ. Досліджено вплив параметрів розчину (іонна сила, pH, буферна ємність) на роботу розробленого біосенсора. Показано, що розроблений біосенсор характеризується доброю відтворюваністю відгуків впродовж декількох годин безперервної роботи та операційною стабільністю протягом декількох днів. Біосенсор в подальшому може бути використаний для визначення концентрації глутамату у біологічних або харчових зразках.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л80-1 с6-5 + Г461.135-3

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж24835 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
20.

Posudin Yu. I. 
Non-destructive detection of food adulteration to guarantee human health and safety = Неруйнівне виявлення фальсифікації харчових продуктів як засіб забезпечення здоров'я і безпеки людства : (the rev.) / Yu. I. Posudin, K. S. Peiris, S. J. Kays // Ukr. Food J.. - 2015. - 4, № 2. - С. 207-260. - Бібліогр.: 215 назв. - англ.

Мета роботи - критичний розгляд основних понять неруйнівного виявлення фальсифікації і підробки продуктів харчування, які в цілому викликають величезні щорічні фінансові збитки у всьому світі і є однією з основних причин захворювань людства. Літературу, зазначену в огляді, одержано в результаті пошуку бібліографічної інформації в CAB abstracts, AGRICOLA, SciFinder Scholar, Modern Language Association, American Psychological Association, OECD/EEA database щодо інструментів, які використовуються для екологічної політики й управління природними ресурсами, та Web of Science. Фальсифікація харчових продуктів означає умисне, облудне додавання сторонніх, нестандартних або дешевих інгредієнтів у продукти, розбавлення чи видалення деяких цінних інгредієнтів з метою збільшення прибутків. За сучасних умов виробники прагнуть збільшити випуск своєї продукції найчастіше шляхом виготовлення та продажу неякісних і фальсифікованих продуктів. Неруйнівне виявлення фальсифікації харчових продуктів передбачає аналіз зразка і його істотних ознак без зміни фізичних і хімічних властивостей. Підвищення якості та безпеки харчових продуктів шляхом розробки наукових методів виявлення фальсифікації є головною умовою для підтримки здоров'я споживачів. Точна об'єктивна оцінка якості та виявлення фальсифікації харчових продуктів вважається найважливішою метою харчової промисловості. У зв'язку з удосконаленням технології фальсифікації продуктів важливо бути в курсі сучасних, найбільш точних методів контролю їх фальсифікації. З цією метою розглянуто основні поняття виявлення фальсифікації продуктів харчування, принципи пристроїв і можливі практичні застосування сучасних методів неруйнівного виявлення фальсифікації продуктів харчування. Здійснено порівняльний аналіз переваг і недоліків інструментальних методів, що застосовуються в харчових технологіях. Кожен з розглянутих методів обговорено з точки зору можливих різних консистенцій продуктів - газів (вільного простору навколо продукту), вільно текучих рідин (соків), каламутних і в'язких рідин (меду та рослинних олій) та інтактних продуктів (фруктів і овочів). Результати, висвітлені в огляді, рекомендовано використовувати під час контролю якості та безпеки харчових продуктів.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л80-1 с + Л80-98 + Р123.1

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж43715 Пошук видання у каталогах НБУВ 
...
 

Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського