Бази даних

Реферативна база даних - результати пошуку

Mozilla Firefox Для швидкої роботи та реалізації всіх функціональних можливостей пошукової системи використовуйте браузер
"Mozilla Firefox"

Вид пошуку
Сортувати знайдені документи за:
авторомназвоюроком видання
Формат представлення знайдених документів:
повнийстислий
 Знайдено в інших БД:Книжкові видання та компакт-диски (12)
Пошуковий запит: (<.>U=Л80-1 с4$<.>)
Загальна кількість знайдених документів : 3
Представлено документи з 1 до 3

      
Категорія:    
1.

Бакланов О. М. 
Ультразвук у хімічному аналізі: генерація аналітичного сигналу та інтенсифікація пробопідготовки : Автореф. дис... д-ра хім. наук: 02.00.02 / О. М. Бакланов; Київ. нац. ун-т ім. Т.Шевченка. - К., 2004. - 36 c. - укp.

Проведено комплексне дослідження використання ультразвуку (УЗ) різних частот та інтенсивностей в аналітичній хімії харчових продуктів і об'єктів навколишнього середовища як джерела аналітичного сигналу та для інтенсифікації пробопідготовки. Встановлено можливість використання сонолюмінесценції як джерела аналітичного сигналу. Розроблено теоретичні засади нового спектроскопічного методу аналізу - сонолюмінесцентної спектроскопії. Запропоновано та реалізовано новий підхід щодо використання ультразвуку в інтенсифікації аналітичного процесу під час аналізу харчових продуктів і об'єктів навколишнього середовища на базі одночасної дії УЗ високої і низької частот, що дозволило підвищити ефективність УЗ пробопідготовки (руйнування органічних сполук у водах і розчинах кухонної солі, мінералізації харчових продуктів) у порівнянні з використанням УЗ тільки однієї частоти. Запропоновано механізм спільної дії УЗ двох частот. Розроблено та впроваджено експресні та надійні методики (більше 100-та) визначення токсичних мікроелементів у різних видах харчової продукції та водах з використанням УЗ.


Індекс рубрикатора НБУВ: Б1 в732.8,022 + Л80-1 с4

Рубрики:

Шифр НБУВ: РА329101 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
2.

Костенко Є. Є. 
Хіміко-аналітичні властивості азобарвників, іммобілізованих на аніоніті АВ-17х8, та використання їх в аналізі харчових об'єктів / Є. Є. Костенко // Укр. хим. журн. - 2011. - 77, № 7/8. - С. 107-115. - Бібліогр.: 58 назв. - укp.


Індекс рубрикатора НБУВ: Г4 с4 + Л80-1 с4

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж21854 Пошук видання у каталогах НБУВ 



      
Категорія:    
3.

Лівенцова О. С. 
Визначення консервантів та антиоксидантів з використанням сенсибілізованої люмінесценції іонів лантанідів : автореф. дис. ... канд. хім. наук : 02.00.02 / О. С. Лівенцова; НАН України, Фіз.-хім. ін-т ім. О.В. Богатського. - О., 2013. - 20 c. - укp.

Обгрунтовано використання сенсибілізованої люмінесценції іонів Eu (ІІІ) і Тb(III) в сорбатах комплексів з деякими консервантами (бензойною, сорбіновою і дегідрацетовою кислотами) і антиоксидантами (ваніліном, галовою кислотою і антибіотиками хінолонового ряду) для розробки їх сорбційно-люмінесцентного визначення. Вивчено сорбцію і люмінесцентні властивості різнолігандних комплексів Eu (III) і Tb(III) з бензойною кислотою і 1,10 - фенантроліном або α, α` - дипіридилом на силікагелі та пластинках для ТШХ. Встановлено, що у сорбатах комплексів можливі декілька шляхів передачі енергії збудження на іон Ln (III). Показано, що у сорбатах комплексів значною мірою виявляється вплив поля лігандів, що виражається в розщепленні НЧП і перерозподілі інтенсивностей переходів. Вивчено механізм гасіння люмінесцентного сенсора Tb (III) - триоктилфосфіноксиду у присутності Тритон Х-100 сорбіновою кислотою, знайдений ефект використано для визначення сорбінової кислоти. Досліджено взаємодію ваніліну з іонами Tb (III), а також сорбцію цього комплексу та комплексу Tb (III) галовою кислотою на пластинках для ТШХ.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л80-1 с44

Рубрики:

Шифр НБУВ: РА398264 Пошук видання у каталогах НБУВ 
 

Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського