Бази даних

Реферативна база даних - результати пошуку

Mozilla Firefox Для швидкої роботи та реалізації всіх функціональних можливостей пошукової системи використовуйте браузер
"Mozilla Firefox"

Вид пошуку
у знайденому
Сортувати знайдені документи за:
авторомназвоюроком видання
Формат представлення знайдених документів:
повнийстислий
 Знайдено в інших БД:Наукова електронна бібліотека (2)Автореферати дисертацій (1)Книжкові видання та компакт-диски (181)Журнали та продовжувані видання (92)
Пошуковий запит: (<.>U=Л80-9$<.>)
Загальна кількість знайдених документів : 87
Представлено документи з 1 до 20
...

      
Категорія:    
1.

Пономарьов П. Х. 
Безпека харчових продуктів та продовольчої сировини : Навч. посіб. / П. Х. Пономарьов, І. В. Сирохман. - К. : Лібра, 1999. - 271 c. - Бібліогр.: 22 назв. - укp.

Наведено інформацію про джерела забруднення навколишнього середовища, харчових продуктів і продовольчої сировини нітратами, радіонуклідами, пестицидами, важкими металами, антибіотиками, гормонами, консервантами. Висвітлено питання утворення і попадання їх в продукти харчування, продовольчу сировину і організм людини. Надано рекомендації щодо зниження забрудненості сировини, харчових продуктів у виробництві, зберіганні, переробці, підготовці їх до споживання. Розглянуто питання збалансованого, повноцінного й адекватного харчування, норми споживання поживних речовин.


Індекс рубрикатора НБУВ: Р123.1 я73 + Л80-9 я73

Рубрики:

Шифр НБУВ: ВА592894 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
2.

Конвісер І. О. 
Наукові основи зберігання харчових продуктів : Навч. посіб. / І. О. Конвісер, О. С. Болілий; Київ. держ. торг.-екон. ун-т. - К., 2001. - 236 c. - Бібліогр.: 12 назв. - укp.

Розкрито теоретичні та практичні основи холодильної технології. Висвітлено умови підтримування параметрів охолоджувального середовища. Описано тепловий стан сировини та харчових продуктів під час холодильної обробки та зберігання. Наведено способи та умови зберігання харчових продуктів.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л80-909 я73-1

Рубрики:

Шифр НБУВ: ВА606614 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
3.

Сирохман І. В. 
Товарознавство продовольчих товарів : Підруч. для студ. екон. спец. торг. вищ. навч. закл. / І. В. Сирохман, І. М. Задорожний, П. Х. Пономарьов. - К. : Лібра, 2000. - 368 c. - Бібліогр.: 11 назв. - укp.

Подано матеріали про заходи Кабінету Міністрів, Держстандарту, Міністерства зовнішніх економічних зв'язків і торгівлі, інших установ і організацій щодо створення національної стандартизації, сертифікації, кодування, класифікації експортно-імпортних продовольчих товарів, правил торгівлі ними з метою дотримання рівня міжнародних вимог і входження України в міжнародну торгівлю. Значну увагу приділено питанням безпеки товарів, факторам їх забруднення нітратами, пестицидами, важкими металами, радіонуклідами, токсинами мікроорганізмів. Викладено основні правила приймання, зберігання продовольчих товарів та економічну ефективність їх зберігання.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л80-9 я73-1

Рубрики:

Шифр НБУВ: ВС34287 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
4.

Соколенко А. І. 
Фізико-хімічні методи обробки сировини та продуктів харчування / А. І. Соколенко, В. Б. Костін, К. В. Васильківський, О. Ю. Шевченко, В. Й. Лензіон, В. Г. Рєзнік; ред.: А. І. Соколенко. - К. : АртЕк, 2000. - 306 c. - Бібліогр.: 18 назв. - укp.

Розглянуто питання про енергетичні поля впливу, обробку харчових продуктів опроміненням, змінним електричним струмом, магнітними полями, акустичними методами, а також детально розглянуто засоби стерилізації, консервування, хімічної обробки продуктів тощо, спрямовані на забезпечення подовження терміну зберігання та зменшення втрат готової продукції, збереження її якісних показників. Наведено методи, технології та обладнання для обробки продукції, спрогнозовано напрями удосконалення методів обробки.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л80-909 + Л81

Рубрики:

Шифр НБУВ: ВА604398 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
5.

Павлюченко Ю. П. 
Методи визначення фальсифікації товарів : Навч. посіб. / Ю. П. Павлюченко; Київ. нац. торг.-екон. ун-т. - К., 2005. - 302 c. - Бібліогр.: 30 назв. - укp.

Висвітлено загальні засади ідентифікації, автентичності та фальсифікації продовольчих товарів. Описано способи і методи фальсифікації окремих груп продовольчих товарів.

Освещены общие основы идентификации, автентичности и фальсификации продовольственных товаров. Описаны способы и методы фальсификации отдельных групп продовольственных товаров.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л80-98я73

Рубрики:

Шифр НБУВ: ВА660759 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
6.

Прокофьева С. А. 
Товароведение продовольственных товаров : Курс лекций / С. А. Прокофьева; Гуманит. ун-т "Запорож. ин-т гос. и муницип. упр.". - Запорожье, 2005. - 498 c. - Библиогр.: с. 495-497 - рус.

Охарактеризован ассортимент производственных товаров, вырабатываемых в Украине, в частности, овощи, плоды, грибы и продукты их переработки, рыба, мясо, молоко, яйца, пищевые жиры, продукты переработки зерна, крахмал, сахар, мед и кондитерские изделия, вкусовые товары (чай, кофе, табак, пряности, алкогольные, слабо- и безалкогольные напитки), пищевые концентраты. Рассмотрено влияние технологических процессов на свойства пищевых продуктов, определены факторы, влияющие на их свойства и пищевые достоинства.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л80-9 я73-2

Рубрики:

Шифр НБУВ: ВА664818 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
7.

Водотовка В. І. 
Калориметричні методи оцінки стану рідинного харчового продукту в мікрохвильовому полі / В. І. Водотовка, Ф. М. Репа // Наук. вісті НТУУ "КПІ". - 2002. - № 1. - С. 15-19. - Бібліогр.: 5 назв. - укp.

Запропоновано нові калориметричні засоби вимірювання поглиненої надвисокочастотної потужності рідинних харчових продуктів, інваріантних щодо їх макродіелектричних властивостей.

Предложены новые калориметрические средства измерения поглощенной сверхвысокочастотной мощности жидких пищевых продуктов, инвариантных относительно их макродиэлектрических свойств.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л80-91-1с

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж16492 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
8.

Товарознавча експертиза продовольчих товарів : Навч. метод. посіб. для самост. роботи та підготовки до виконання лабатор.-практ. занять студ. товарознав.-комерц. ф-ту спец. 7.050303, 7.050304. Ч. 1 / уклад.: А. П. Батутіна; Укоопспілка. - Л., 2001. - 96 c. - укp.

Розглянуто програму та завдання дисціпліни "Експертиза продовольчих товарів", її навчально-методичне забезпечення. Наведено плани та методичні вказівки до проведення самостійних занять, теми рефератів, питання для самостійної підготовки студентів до кожної теми дисціпліни та іспиту.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л80-9я73-1 + Р123.6я73-1

Рубрики:

Шифр НБУВ: В345325 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
9.

Сафонова О. М. 
Управління якістю продуктів переробки сільськогосподарської сировини : Учб. посіб. для студ. вищ. учб. закл. / О. М. Сафонова, О. В. Богомолов. - Х. : Вид-во Навч.-метод. центру заоч. навчання с.-г. вузів України, 2001. - 265 c. - (Сер. "Підруч. та учб. посіб."). - Бібліогр.: 8 назв. - укp.

Розглянуто питання технології переробки сільськогосподарської сировини та регулювання якості на різних технологічних етапах. Описано властивості сільськогосподарської сировини. Висвітлено їх взаємодію та вплив на режими виробничих операцій. Досліджено шляхи регулювання якості в процесі здійснення технологічних стадій переробки сільськогосподарської сировини.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л80-906я73

Рубрики:

Шифр НБУВ: ВА611716 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
10.

Колтунов В. А. 
Прогнозування збереження якості продовольчих товарів / В. А. Колтунов; Київ нац. торг.-екон. ун-т. - К., 2002. - 198 c. - Бібліогр.: с. 198. - укp.

Висвітлено особливості програмування виробництва високоякісних продуктів з підвищеним строком зберігання, а також основні біологічні закони та закони землеробства, наукові засади програмування врожаїв. Уперше у світовій практичній діяльності наведено методи визначення потенційної збереженості картоплі та дворічних овочів з урахуванням множинної кореляційної залежності, балової оцінки, теорії розпізнавання образів, а також за допомогою приладів. Розглянуто зміни якості в процесі зберігання м'ясних, рибних, молочних товарів, жирів, яєць.

Освещены особенности программирования производства высококачественных продуктов с повышенной сохранностью, а также основные биологические законы и законы земледелия, научные основы программирования урожая. Впервые в мировой практической деятельности приведены методы определения потенциальной сохранности картофеля и двухгодичных овощей на основе множественной корреляционной зависимости, бальной оценки, теории распознавания образов, а также с помощью приборов. Рассмотрены изменения качества при сохранении мясных, рыбных, молочных товаров, жиров, яиц.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л80-909я73

Рубрики:

Шифр НБУВ: ВА640494 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
11.

Сирохман І. В. 
Товарознавство продовольчих товарів : Підруч. для студ. екон. спец. торг. вищ. навч. закл. / І. В. Сирохман, І. М. Задорожний, П. Х. Пономарьов. - К. : Лібра, 2002. - 367 c. - Бібліогр.: 11 назв. - укp.

Висвітлено заходи Кабінету Міністрів, Держстандарту, Міністерства зовнішніх економічних зв'язків і торгівлі, інших установ і організацій щодо створення національної стандартизації, сертифікації, кодування, класифікації експортно-імпортних продовольчих товарів, правил торгівлі ними з метою дотримання рівня міжнародних вимог і входження України в міжнародну торгівлю. Розглянуто питання безпеки товарів, фактори їх забруднення нітратами, пестицидами, важкими металами, радіонуклідами, токсинами мікроорганізмів.

Освещены мероприятия Кабинета Министров, Госстандарта, Министерства внешних экономических связей и торговли, других учреждений и организаций по созданию национальной стандартизации, сертификации, кодировки, классификации экспортно-импортных продовольственных товаров, правил торговли ими с целью соблюдения уровня международных требований и вхождения Украины в международную торговлю. Рассмотрены вопросы безопасности товаров, факторы из загрязнения нитратами, пестицидами, тяжелыми металлами, радионуклидами, токсинами микроорганизмов.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л80-9я73-1

Рубрики:

Шифр НБУВ: ВС36970 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
12.

Коробкіна З. В. 
Товарознавство смакових товарів : Підруч. / З. В. Коробкіна, О. Л. Романенко; Київ. нац. торг.-екон. ун-т. - К. : КНТЕУ, 2003. - 380 c. - (Сер. Товарознавство). - Бібліогр.: с. 377-378. - укp.

Описано особливості хімічного складу та смакові якості товарів, їх харчову цінність, класифікацію, асортимент, умови та терміни зберігання. Надано товарознавчу характеристику чаю, кави, прянощів, приправ, безалкогольних та алкогольних напоїв, виноградних, плодових вин та коньяків, тютюнових виробів. Висвітлено питання впливу сировини, окремих технологічних операцій виробництва на формування якості смакових товарів, зміни у процесі зберігання, дефекти смакових товарів.

Описаны особенности химического состава и вкусовые качества товаров, их пищевая ценность, классификация, ассортимент, условия и сроки хранения. Дана товароведческая характеристика чая, кофе, пряностей, приправ, безалкогольных и алкогольных напитков, виноградных, плодовых вин и коньяков, табачных изделий. Освещены вопросы влияния сырья, отдельных технологических операций производства на формирование качества вкусовых товаров, изменения в процессе хранения, дефекты вкусовых товаров.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л80-9 я73

Рубрики:

Шифр НБУВ: ВА642779 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
13.

Система НАССР : Довід. - Л. : Леонорм, 2003. - 217 c. - (Норм. база п-ва). - Бібліогр.: с. 217. - укp.


Індекс рубрикатора НБУВ: Р123.1я2 + Л80-906я2

Рубрики:

Шифр НБУВ: ВС38622 Пошук видання у каталогах НБУВ 



      
Категорія:    
14.

Колтунов В. А. 
Технологія зберігання продовольчих товарів : Лаб. практикум / В. А. Колтунов; Київ. нац. торг.-екон. ун-т. - К., 2003. - 340 c. - Бібліогр.: 7 назв. - укp.

Викладено теоретичні засади зберігання продовольчих товарів, зерна. Проаналізовано роль хімічного складу у збереженні продовольчих товарів. Визначено фактори, які впливають на масу продовольчих товарів. Наведено оцінку поживної та енергетичної цінності харчових продуктів. Описано технологію зберігання і транспортування продовольчих товарів. Висвітлено анатомо-морфологічні ознаки рослин та м'яса тварин. Розкрито основи одержання продукції рослинництва і тваринництва з високими товарними якостями.

Изложены теоретические основы хранения продовольственных товаров, зерна. Проанализирована роль химического состава в хранении продовольственных товаров, а также определены факторы, влияющие на их массу. Приведена оценка питательной и энергетической ценности пищевых продуктов. Описана технология хранения и транспортирования продовольственных товаров. Освещены анатомо-морфологические свойства растений и мяса животных. Раскрыты основы получения продукции растение- и животноводства с высокими товарными качествами.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л80-9я73-5

Рубрики:

Шифр НБУВ: ВА645149 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
15.

Колтунов В. А. 
Технологія зберігання продовольчих товарів : Підруч. / В. А. Колтунов; Київ. нац. торг.-екон. ун-т. - К., 2003. - 537 c. - Бібліогр.: 16 назв. - укp.

Викладено теоретичні основи зберігання продовольчих товарів. Описано анатомо-морфологічні ознаки і склад сировини та їх зміни під час зберігання, хімічний склад та проаналізовано його роль у даному процесі. Розглянуто методи дослідження якості продовольчих товарів. Розкрито біологічні основи одержання врожаїв сільськогосподарських культур та продукції тваринництва з високою товарною якістю та підвищеною збереженістю, теоретичні основи зберігання зернової маси, особливості впливу хвороб і пошкоджень на збереженість рослинної сировини. Висвітлено фізичні властивості, які враховуються при зберіганні продовольчих товарів, їх технологію, а також фактори, що впливають на збереженість продуктів.

Изложены теоретические основы хранения продовольственных товаров. Описаны анатомо-морфологические свойства и состав сырья, их изменения во время хранения, химический состав и проанализирована его роль в их сохраняемости. Рассмотрены методы исследования качества продовольственных товаров. Раскрыты биологические основы получения урожаев сельскохозяйственных культур и продукции животноводства с высоким товарным качеством и повышенной сохранности, теоретические основы хранения зерновой массы, особенности влияния болезней и повреждений на сохранность растительного сырья. Освещены физические свойства, учитываемые при хранении продовольственных товаров, их технология, а также факторы, влияющие на сохранность продуктов.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л80-909я73

Рубрики:

Шифр НБУВ: ВА646069 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
16.

Пішак В. П. 
Вплив харчування на здоров'я людини : Підруч. / В. П. Пішак, М. М. Радько, А. В. Бабюк, О. О. Воробйов, М. С. Рогозинський. - Чернівці : Кн.-ХХІ, 2006. - 500 c. - укp.

Висвітлено засади раціонального збалансованого харчування, його вплив та стан здоров'я людини, а також біологічне значення деяких поживних речовин. Розглянуто проблеми забруднення продуктів, харчових отруєнь та їх профілактики. Викладено питання харчування дітей, зокрема особливості їх травної системи. Наведено інформацію щодо стандартизації, метрологічного забезпечення, санітарної експертизи, гігієнічного контролю за харчуванням в організованих колективах.

Освещены основы рационального сбалансированного питания, его влияние на состояние здоровья человека, а также биологическое значение некоторых питательных веществ. Рассмотрены проблемы загрязнения продуктов, пищевых отравлений и их профилактики. Изучены вопросы питания детей, в частности особенности их пищеварительной системы. Приведена информация о стандартизации, метрологическом обеспечении, санитарной экспертизе, гигиеническом контроле за питанием в организованных коллективах.


Індекс рубрикатора НБУВ: Р123я73-1 + Р419.54я73-1 + Л80-98я73-1

Рубрики:

Шифр НБУВ: ВА675942 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
17.

Притульська Н. В. 
Ідентифікація продовольчих товарів: теорія і практика : моногр. / Н. В. Притульська; Київ. нац. торг.-екон. ун-т. - К., 2007. - 193 c. - Бібліогр.: с. 182-192. - укp.

Розглянуто проблеми сучасного стану ідентифікації у цілому та продовольчих товарів (ПТ) зокрема. Запропоновано сучасну класифікацію ідентифікації, висвітлено її особливості в аспекті викриття та запобігання фальсифікації, сертифікації, експертизи й інших видів діяльності. Наведено засоби ідентифікації різних видів харчових продуктів і домішок. Викладено перспективні методи ідентифікації ПТ, зокрема, спектрофлуориметричний і топографічний методи, піролітичну, ексклюзійну й іонопарну обернено-газову хроматографії.

Рассмотрены проблемы современного состояния идентификации в целом и продовольственных товаров (ПТ) в частности. Предложена современная классификация идентификации, освещены ее особенности в аспекте разоблачения и предупреждения фальсификации, сертификации, экспертизы и других видов деятельности. Приведены способы идентификации разных видов пищевых продуктов и добавок. Изложены перспективные методы идентификации ПТ, в частности, спектрофлуориметрический и топографический методы, пиролитическая, эксклюзионная и ионнопарная вращательно-газовая хроматографии.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л80-900.1 + У9(4УКР)421.51 + У9(4УКР)0-823.2-44

Рубрики:

Шифр НБУВ: ВА687986 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
18.

Самойленко А. А. 
Сертифікація продовольчих товарів : Навч. посіб. / А. А. Самойленко; Київ. нац. торг.-екон. ун-т. - К., 2006. - 213 c. - Бібліогр.: 22 назв. - укp.

Розглянуто питання становлення і розвитку сертифікації в Україні, розкрито її сутність і функції. Висвітлено організаційні основи обов'язкової сертифікації продовольчих товарів та особливості сертифікації окремих видів харчових продуктів.

Рассмотрены вопросы становления и развития сертификации в Украине, раскрыты её сущность и функции. Освещены организационные основы обязательной сертификации продовольственных товаров и особенности сертификации отдельных видов пищевых продуктов.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л80-9я73

Рубрики:

Шифр НБУВ: ВА674092 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
19.

Головкова Л. С. 
Товароведение продовольственных товаров : курс лекций / Л. С. Головкова, С. А. Прокофьева; Клас. приват. ун-т. - 2-е изд., испр. и доп. - Запорожье, 2008. - 500 c. - Библиогр.: с. 495-498 - рус.

Дана характеристика ассортимента продовольственных товаров, вырабатываемых в Украине. Проанализировано влияние технологических процессов на свойства пищевых продуктов. Раскрыты факторы, определяющие их свойства и пищевые достоинства. Описаны возможные изменения в условиях режимов хранения, транспортирования и реализации таких товаров, как мясные и молочные консервы, колбасные изделия, пищевые жиры, конфеты, алкогольные напитки.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л80-9я73-2

Рубрики:

Шифр НБУВ: ВА700504 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
20.

Сирохман І. В. 
Товарознавство продовольчих товарів : Підруч. для студ. ВНЗ / І. В. Сирохман, І. М. Задорожний, П. Х. Пономарьов. - 4-е вид., переробл. і доповн. - К. : Лібра, 2007. - 599 c. - Бібліогр.: с. 599. - укp.

Викладено заходи Кабінету Міністрів, Держстандарту, Міністерства зовнішніх економічних зв'язків і торгівлі, інших установ і організацій щодо створення національної стандартизації, сертифікації, кодування, класифікації експортно-імпортних продовольчих товарів, правил торгівлі для дотримання рівня міжнародних вимог і входження України у міжнародну торгівлю. Особливу увагу приділено питанням безпечності товарів, чинникам їх забруднення нітратами, пестицидами, важкими металами, радіонуклідами, токсинами мікроорганізмів. Викладено правила приймання продовольчих товарів, встановлено ефективність їх зберігання.

Изложены мероприятия Кабинета Министров, Госстандарта, Министерства внешних экономических связей и торговли, других учреждений и организаций по созданию национальной стандартизации, сертификации, кодирования, классификации экспортно-импортных продовольственных товаров, правил торговли ими для соблюдения уровня международных требований и вхождения Украины в международную торговлю. Особое внимание уделено вопросам безопасности товаров, факторам их загрязнения нитратами, пестицидами, тяжелыми металлами, радионуклидами, токсинами микроорганизмов. Изложены правила приема продовольственных товаров, установлена эффективность их хранения.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л80-9 я73-1

Рубрики:

Шифр НБУВ: ВС43916 Пошук видання у каталогах НБУВ 
...
 

Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського