Бази даних

Реферативна база даних - результати пошуку

Mozilla Firefox Для швидкої роботи та реалізації всіх функціональних можливостей пошукової системи використовуйте браузер
"Mozilla Firefox"

Вид пошуку
у знайденому
Сортувати знайдені документи за:
авторомназвоюроком видання
Формат представлення знайдених документів:
повнийстислий
 Знайдено в інших БД:Наукова електронна бібліотека (23)Автореферати дисертацій (56)Книжкові видання та компакт-диски (741)Журнали та продовжувані видання (975)
Пошуковий запит: (<.>U=Л81$<.>)
Загальна кількість знайдених документів : 684
Представлено документи з 1 до 20
...

      
Категорія:    
1.

Серпученко В. Г. 
Фильтрование неорганическими мембранами белок- и жиросодержащих вод предприятий пищевой промышленности : Дис...канд.техн.наук:05.18.12 / В. Г. Серпученко; КТИПП. - К., 1993. - 223 c. - Библиогр.:л.201-223 - рус.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л812.24-5

Рубрики:

Шифр НБУВ: ДС40607 Пошук видання у каталогах НБУВ 



      
Категорія:    
2.

Мирончук Ю. А. 
Замораживание мелкоизмельченного растительного сырья в псевдоожиженном слое : Дис...канд.техн.наук:05.04.03 / Ю. А. Мирончук; Одесский институт низкотемпературной техники и энергетики. - О., 1993. - 155 с. - Библиогр.:с.120-131 - рус.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л114.4 + Л813.72

Рубрики:

Шифр НБУВ: ДС41011 Пошук видання у каталогах НБУВ 



      
Категорія:    
3.

Серпученко В. Г. 
Фильтрование неорганическими мембранами белок- и жиросодержащих вод предприятий пищевой промышленности : Дис...канд.техн.наук:05.18.12 / В. Г. Серпученко; КТИПП. - К., 1993. - 223 c. - Библиогр.:л.201-223 - рус.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л812.24-5

Рубрики:

Шифр НБУВ: ДС40607 Пошук видання у каталогах НБУВ 



      
Категорія:    
4.

Мирончук Ю. А. 
Замораживание мелкоизмельченного растительного сырья в псевдоожиженном слое : Дис...канд.техн.наук:05.04.03 / Ю. А. Мирончук; Одесский институт низкотемпературной техники и энергетики. - О., 1993. - 155 с. - Библиогр.:с.120-131 - рус.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л114.4 + Л813.72

Рубрики:

Шифр НБУВ: ДС41011 Пошук видання у каталогах НБУВ 



      
Категорія:    
5.

Серпученко В. Г. 
Фильтрование неорганическими мембранами белок- и жиросодержащих вод предприятий пищевой промышленности : Дис...канд.техн.наук:05.18.12 / В. Г. Серпученко; КТИПП. - К., 1993. - 223 c. - Библиогр.:л.201-223 - рус.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л812.24-5

Рубрики:

Шифр НБУВ: ДС40607 Пошук видання у каталогах НБУВ 



      
Категорія:    
6.

Мирончук Ю. А. 
Замораживание мелкоизмельченного растительного сырья в псевдоожиженном слое : Дис...канд.техн.наук:05.04.03 / Ю. А. Мирончук; Одесский институт низкотемпературной техники и энергетики. - О., 1993. - 155 с. - Библиогр.:с.120-131 - рус.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л114.4 + Л813.72

Рубрики:

Шифр НБУВ: ДС41011 Пошук видання у каталогах НБУВ 



      
Категорія:    
7.

Серпученко В. Г. 
Фильтрование неорганическими мембранами белок- и жиросодержащих вод предприятий пищевой промышленности : Дис...канд.техн.наук:05.18.12 / В. Г. Серпученко; КТИПП. - К., 1993. - 223 c. - Библиогр.:л.201-223 - рус.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л812.24-5

Рубрики:

Шифр НБУВ: ДС40607 Пошук видання у каталогах НБУВ 



      
Категорія:    
8.

Мирончук Ю. А. 
Замораживание мелкоизмельченного растительного сырья в псевдоожиженном слое : Дис...канд.техн.наук:05.04.03 / Ю. А. Мирончук; Одесский институт низкотемпературной техники и энергетики. - О., 1993. - 155 с. - Библиогр.:с.120-131 - рус.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л114.4 + Л813.72

Рубрики:

Шифр НБУВ: ДС41011 Пошук видання у каталогах НБУВ 



      
Категорія:    
9.

Воинова С. А. 
Алгоритмы управления технологическими агрегатами в переходных режимах : Дис... канд. техн. наук: 05.13.07 / С. А. Воинова; Одесская гос. академия пищевых технологий. - О., 1995. - 167 c. - рус.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л81-5-05

Рубрики:

Шифр НБУВ: ДС50527 Пошук видання у каталогах НБУВ 



      
Категорія:    
10.

Перетяка С. Н. 
Совершенствование термотехнологий сушки пищевых продуктов на основе автономных испарительно- конденсационных модулей : Дис... канд. техн. наук: 05.18.12 / С. Н. Перетяка; Одесская гос. академия пищевых технологий. - О., 1995. - 207 c. - рус.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л814.4

Рубрики:

Шифр НБУВ: ДС49438 Пошук видання у каталогах НБУВ 



      
Категорія:    
11.

Фалько Л. Г. 
Виброадгезионная сепарация сыпучих пищевых продуктов : Дис... канд. техн. наук: 05.18.12 / Л. Г. Фалько; Донецкий коммерческий институт. - Донецк, 1995. - 304 c. - рус.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л812.2

Рубрики:

Шифр НБУВ: ДС50535 Пошук видання у каталогах НБУВ 



      
Категорія:    
12.

Стечишин М. С. 
Довговічність деталей обладнання харчової промисловості при корозійно-механічному зношуванні : Автореф. дис... д-ра техн. наук : 05.02.04 / М. С. Стечишин; Технол. ун-т Поділля. - Хмельницький, 1998. - 32 c. - укp. - рус.

Аналізуються теоретичні розробки та експериментальні дослідження в галузі корозійно-механічного зношування поверхневих шарів деталей у корозійно-активних середовищах харчової промисловості з метою підвищення їх надійності і довговічності з використанням досягнень сучасних технологій поверхневого зміцнення на основі нового способу інтенсифікації дифузійних процесів при ХТО металів та сплавів, а також принципи оцінки зносостійкості та прогнозування довговічності деталей обладнання.

  Скачати повний текст


Індекс рубрикатора НБУВ: Л81-5-082.04

Рубрики:

Шифр НБУВ: РА302555 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
13.

Сафонов В. В. 
Наукові основи розробки прогресивних апаратів охолодження та заморожування рідких харчових продуктів : Автореф. дис... д-ра техн. наук : 05.18.12 / В. В. Сафонов; Харк. держ. акад. технології та орг. харчування. - Х., 1999. - 34 c. - укp.

Дисертацію присвячено питанням проектування апаратів охолодження і заморожування рідких харчових продуктів, що характеризуються підвищеною енергоекономічністю та екологічною безпечністю. Запропоновано новий підхід до вирішення цієї важливої науково-технічної проблеми, який полягає у визначенні науково обгрунтованих величин конструктивних і робочих параметрів удосконалених апаратів на основі математичних моделей процесів, що відбуваються в цих апаратах. Розроблено конструкції прогресивних апаратів охолодження і заморожування рідких харчових продуктів з поліпшеним показником питомих енерговитрат на одиницю вихідної продукції. Обгрунтовано можливість переводу холодильних машин цих апаратів на використання нових альтернативних (озонобезпечних) холодоагентів з метою забезпечення екологічної чистоти апаратів. Розроблено нормативну та експлуатаційну документацію на нові апарати і проведено їх випробування за реальних виробничих умов з позитивними результатами.

  Скачати повний текст


Індекс рубрикатора НБУВ: Л813.7

Рубрики:

Шифр НБУВ: РА306809 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
14.

Сухенко Ю. Г. 
Науково-прикладні основи підвищення довговічності деталей обладнання харчових і переробних галузей АПК : Автореф. дис... д-ра техн. наук : 05.05.09 / Ю. Г. Сухенко; Укр. держ. ун-т харч. технологій. - К., 1999. - 36 c. - укp. - рус.

Дисертація присвячена розробці і впровадженню комплексу науково-обгрунтованих триботехнічних, технологічних і конструктивних рішень з урахуванням природи робочих середовищ, що забезпечують створення технологічного обладнання з підвищеним ресурсом для використання в різних галузях харчових виробництв. Розроблено новий концептуальний підхід вирішення проблеми надійності і довговічності машин і апаратів харчових і переробних галузей АПК, що базується на математичному моделюванні трибоконтактної взаємодії та термодинамічному моделюванні корозійно-механічного зношування матеріалів в технологічних середовищах з урахуванням критеріїв корозії і зносу. На основі одержаних математичних моделей експериментально обгрунтовані прогресивні технологічні процеси нанесення захисних покриттів.

  Скачати повний текст


Індекс рубрикатора НБУВ: Л81-5-021.1

Рубрики:

Шифр НБУВ: РА304601 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
15.

Коноваленко І. В. 
Дослідження експериментальних характеристик процесу відстоювання та їх математична обробка / І. В. Коноваленко // Автоматика. Автоматизация. Электротехн. комплексы и системы. - 1999. - № 1. - С. 48-53. - Бібліогр.: 8 назв. - укp.

У статті розглянуто та проаналізовано експериментально отримані дані, що характеризують динаміку процесу відстоювання. Запропоновано чисельний метод опису процесу відстоювання, побудований на основі апроксимації експериментальних даних, який реалізується за допомогою мікроЕОМ.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л812.21-01с

Шифр НБУВ: Ж16145 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
16.

Фалько О. Л. 
Оптимізація режимів і параметрів роботи віброадгезійного сепаратора сипких харчових продуктів : Автореф. дис... канд. техн. наук: 05.05.09 / О. Л. Фалько; Донец. держ. ун-т економіки і торгівлі. - Донецьк, 1999. - 17 c. - укp.

Дисертацію присвячено питанню оптимізації режимів і параметрів роботи віброадгезійного сепаратора сипких харчових продуктів за рахунок застосування направленості коливань робочого органу (деки) під гострим кутом до горизонту в енергозберігаючому режимі, визначення оптимальних геометричних і кінематичних параметрів коливань деки та генеруючої системи штучних відривних режимів вібропереміщення шару часток високодисперсної фракції. Розроблено нові конструкції віброадгезійних сепараторів, які працюють за оптимальних умов на енергозберігаючих режимах підтримуваних власних коливань робочого органу.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л812.2-5-01

Рубрики:

Шифр НБУВ: РА307130 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
17.

Українець А. І. 
Розроблення технологій та апаратури для подовження терміну зберігання харчових продуктів : Автореф. дис... д-ра техн. наук : 05.18.12 / А. І. Українець; Укр. держ. ун-т харч. технологій. - К., 1999. - 44 c. - укp. - рус.

Дисертацію присвячено розробленню технологій та апаратури для подовження терміну зберігання харчових продуктів з дослідженням можливих механізмів впливу на клітини мікроорганізмів. Досліджено більшість електрофізичних методів оброблення харчових продуктів: ультразвукове та ультрафіолетове опромінення, електричне низько-та високовольтне оброблення постійним та змінним струмом, магнітно-імпульсне поле великих потужностей, електроіскровий метод. Запропоновано, розроблено і впроваджено технології безконтактного високовольтного оброблення рідких харчових продуктів в потоці та магнітно-імпульсного оброблення харчових продуктів в контейнерах. Запропоновано критеріальне рівняння, яке дозволяє оцінити значення коефіцієнта масоперенесення мікроорганізмів в потоці; критеріальне рівняння, за допомогою якого можна визначити коефіцієнт магнітодифузії. Запропоновано математичну модель процесу магнітно-імпульсного оброблення.

  Скачати повний текст


Індекс рубрикатора НБУВ: Л815.3

Рубрики:

Шифр НБУВ: РА305756 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
18.

Рєзнік В. Г. 
Удосконалення методів розрахунку і обладнання ліній розливу : Автореф. дис... канд. техн. наук: 05.05.09 / В. Г. Рєзнік; Укр. держ. ун-т харч. технологій. - К., 1999. - 20 c. - укp.

Вміщено теоретичні дослідження в області створення транспортного і спеціального обладнання ліній розливу та результати експериментальних досліджень. Розроблено математичні моделі процесів утворення заторів та динаміки пристроїв для механізації розвантаження транспортної тари і розформування пакет-піддонів. Запропоновано методики оптимального вибору параметрів та конструювання пристроїв.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л818.2-5-02

Рубрики:

Шифр НБУВ: РА307106 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
19.

Гуць В. С. 
Прикладна реологія та інтенсифікація процесів харчових виробництв : Автореф. дис... д-ра техн. наук : 05.18.12 / В. С. Гуць; Укр. держ. ун-т харч. технологій. - К., 1999. - 35 c. - укp. - рус.

Розроблено нові методи і прилади дослідження реологічних властивостей рідких і твердоподібних дисперсних систем. Запропоновано реологічний підхід до побудови математичних моделей процесів харчових виробництв. Виведено диференціальні рівняння, що описують процес деформування рідких і твердоподібних дисперсних систем, виконано аналітичні дослідження математичних моделей механічних, гідромеханічних і спеціальних процесів харчових технологій, експериментально підтверджено адекватність їх реальним процесам. Запропоновано нові способи і обладнання для розділення неодонорідних дисперсних систем харчових продуктів та механічного оброблення м'яса. Наведено дані про ефективність виконаних досліджень і результати їх практичного використання.

  Скачати повний текст


Індекс рубрикатора НБУВ: Л81-1

Рубрики:

Шифр НБУВ: РА304975 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
20.

Храмшина Л. І. 
Розробка апарата охолодження напоїв проміжними кремнійорганічними холодоносіями для підприємств малого бізнесу : Автореф. дис... канд. техн. наук : 05.18.12 / Л. І. Храмшина; Харк. держ. акад. технології та орг. харчування. - Х., 1999. - 18 c. - укp. - рус.

Дисертацію присвячено питанням розробки прогресивних апаратів охолодження напоїв з підвищеною продуктивністю в порівнянні з існуючими аналогами. Розроблено новий метод охолодження напоїв низькотемпературним кремнійорганічним холодоносієм, який циркулює в системі охолодження за допомогою насоса і підтримується при робочій температурі холодильною машиною. Встановлено, що шляхом раціонального вибору типу холодоносія, його масової витрати в системі циркуляції та робочої температури можливо забезпечити суттєво підвищений темп охолодження напою в апараті та рівномірність температури порцій охолодження напоїв, що реалізуються споживачам. Запропоновано конструктивне рішення розробленого апарата охолодження напоїв кремнійорганічними холодоносіями промислового виробництва для підприємств малого бізнесу.

  Скачати повний текст


Індекс рубрикатора НБУВ: Л813.7-5-02

Рубрики:

Шифр НБУВ: РА303271 Пошук видання у каталогах НБУВ 
...
 

Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського