Бази даних

Реферативна база даних - результати пошуку

Mozilla Firefox Для швидкої роботи та реалізації всіх функціональних можливостей пошукової системи використовуйте браузер
"Mozilla Firefox"

Вид пошуку
у знайденому
Сортувати знайдені документи за:
авторомназвоюроком видання
Формат представлення знайдених документів:
повнийстислий
 Знайдено в інших БД:Наукова електронна бібліотека (1)Автореферати дисертацій (7)Книжкові видання та компакт-диски (153)Журнали та продовжувані видання (101)
Пошуковий запит: (<.>U=Л81-5$<.>)
Загальна кількість знайдених документів : 118
Представлено документи з 1 до 20
...

      
Категорія:    
1.

Шнидерс А.  
Адаптивное управление паровой установкой для технологических нужд пищевого предприятия / А. Шнидерс, Д. Рунгулис // Пром. теплотехника. - 2001. - 23, № 3. - С. 89-94. - Библиогр.: 6 назв. - рус.

Розглянуто сучасну технологію автоматизації парової установки, яку використовують на харчовому підприємстві для стерилізації та пастеризації продукції, опалення виробничих приміщень і миття технологічного устаткування. Наведено результати моделювання на ЕОМ нестаціонарного процесу регулювання тиску пари за умов гармонічних збурень і змінних параметів об'єкта керування - парового котла. Обгрунтовано необхідність адаптації виконавчого пристрою до нестаціонарних параметрів керованого процесу. Наведено приклад реалізації адаптивного fuzzy- регулятора на базі логіки.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л81-5-05

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж14162 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
2.

Литвиненко О. А. 
Кавітаційні пристрої в харчовій, переробній та фармацевтичній промисловості / О. А. Литвиненко, О. І. Некоз, П. М. Немирович, З. Кондрат. - К. : РВЦ УДУХТ, 1999. - 88 c. - Бібліогр.: 127 назв. - укp.

Узагальнено відомості про сучасний стан проблеми кавітаційного оброблення в харчовій, переробній та фармацевтичній промисловості. Описано конструкції гідродинамічних кавітаційних апаратів, а також наведено результати досліджень їх працездатності, досвід і перспективи впровадження у промисловість.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л66-5 + Л81-5

Рубрики:

Шифр НБУВ: ВА600903 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
3.

Богомолов О. В. 
Курсове та дипломне проектування обладнання переробних і харчових підприємств : Навч. посіб. для студ. вищ. навч. закл. / О. В. Богомолов, П. В. Гурський, В. П. Богомолова. - Х. : Еспада, 2005. - 429 c. - укp.

Визначено структуру, зміст, напрямки та завдання курсового та дипломного проектування. Встановлено вимоги щодо написання основних розділів і технічного обгрунтування теми учбового проекту. Розглянуто сучасні засоби прискорення технологічного процесу, а також покращання експлуатаційних якостей і зниження собівартості промислового обладнання, наведено приклади його модернізації. Запропоновано методики проведення розрахунків конструктивних параметрів і продуктивності технологічного обладнання переробних і харчових підприємств (сушарок, машин для здрібнювання, м'ясорізок, пристроїв для дозування, формування та поштучного розподілу виробів з пластичних харчових мас, фасувально-пакувальних і мийних машин). Висвітлено загальні положення з охорони праці та санітарно-гігієнічного забезпечення виробництва.

Охарактеризованы структура, содержание, направления и задания курсового и дипломного проектирования. Установлены требования к написанию основных разделов и технического обоснования темы учебного проекта. Рассмотрены современные средства активизации технологического процесса, а также улучшения эксплуатационных качеств и снижения себестоимости промышленного оборудования, приведены примеры его модернизации. Представлены методики проведения расчетов конструктивных параметров и продуктивности технологичесокго оборудования перерабатывающих и пищевых предприятий (машин для дробления, мясорубок, устройств для дозировки, формирования и поштучного распределения изделий из пластических пищевых масс, фасовально-упаковочных и моющих машин). Освещены общие положения по охране труда и санитарно-гигиеническое обеспечение производства.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л81-5-02 я73-5

Рубрики:

Шифр НБУВ: ВА663307 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
4.

Рвачов В. В. 
Технологічне обладнання харчових виробництв. Механічне обладнання: Навч. посіб. для студ. вищ. навч. закл. / В. В. Рвачов, М. В. Гуртовий. - О. : Астропринт, 2005. - 348 c. - Бібліогр.: с. 348. - укp.

Охарактеризовано загальне механічне технологічне обладнання, що використовується у більшості галузей харчової промисловості, зокрема, для очистки та відокремлення їстивних і неїстивних частин сировини, змішування, пресування, поділу продуктів на тверду та рідки фази. Наведено відомості про забруднення та методи їх вилучення, а також класифікацію технологічного обладнання.

Охарактеризовано общее механическое технологическое оборудование, применяющееся в большинстве отраслей пищевой промышленности, в частности, для очистки и отделения съедобных и несъедобных частей сырья, смешивания, прессования, разделения продуктов на твердые и редкие фазы. Приведены сведения о загрязнении и методы их изъятия, а также классификация технологического оборудования.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л81-5 я73-1

Рубрики:

Шифр НБУВ: ВА661006 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
5.

Заплетников И. Н. 
Моделирование виброакустических процессов технологического оборудования пищевых производств / И. Н. Заплетников. - Донецк : ДонГУЭТ, 2001. - 142 c. - Библиогр.: с. 136-139 - рус.

Розглянуто засади моделювання віброакустичних процесів обладнання харчових виробництв динамічними моделями під час лінійних і обертальних коливань систем. Запропоновано динамічні схеми ряда технологічного обладнання. З використанням акустичних моделей описано процеси функціонування обладнання харчових виробництв. На підставі синтезу динамічних та акустичних моделей розроблено методику розрахунку віброакустичних характеристик обладнання на стадії його проектування. Здійснено вибір прогнозувальних моделей цих характеристик, наведено методологію їх практичного використання.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л81-5-01

Рубрики:

Шифр НБУВ: ВА617099 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
6.

Гурський П. В. 
Практикум. Монтаж, ремонт, наладка обладнання харчових виробництв : Навч. посіб. для студ. вищ. навч. закл. 1 - 4 рівня акредитації / П. В. Гурський, Ф. В. Перцевий, І. С. Гулий, Л. М. Тіщенко, Т. Міцкевич, О. В. Богомолов, В. В. Полевич; Харк. держ. техн. ун-т сіль. госп-ва. - Х., 2001. - 234 c. - Бібліогр.: 31 назв. - укp.

Проведено статичний розрахунок суцільного та стовпчастого фундаменту. Наведено рекомендації щодо розробки заходів для спорудження фундаменту, проведення монтажу обладнання.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л81-5-08я73-5

Рубрики:

Шифр НБУВ: ВА611942 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
7.

Рвачов В. В. 
Технологічне обладнання харчових виробництв (механічне обладнання) : Навч. посіб. для студ. механ. фахів / В. В. Рвачов. - О. : Астропринт, 2001. - 319 c. - Бібліогр.: 6 назв. - укp.

Наведено класифікацію технологічного обладнання, що використовується у більшості галузей харчової промисловості. Висвітлено загальні відомості про технологічні розрахунки обладнання. Описано технологічні процеси та обладнання, що їх забезпечує: миття сировини та споживчої тари, сортування та калібрування сировини, очищення та відокремлення їстівних та неїстівних частин сировини, подрібнення твердих та рідких продуктів, розподіл продуктів на тверду та рідку фази, пресування для видушування рідкої фази та формування й екструдування, змішування, безперервного дозування компонентів та наповнювання споживчої тари. Надано математичні моделі процесів, що відбуваються у машинах, запропоновано методи їх використання під час проведення проектних розрахунків.

Приведена классификация технологического оборудования, которое испозьзуется во многих областях пищевой промышленности. Даны общие сведения о технологических расчетах оборудования. Описаны технологические процессы и обеспечивающие их оборудование: мытье сырья и потребительской тары, сортирование и калибрование сырья, очищение и отделение съедобных и несъедобных частей сырья, измельчение твердых и жидких продуктов, распределение продуктов на твердую и жидкую фазы, прессирование для выдавливания жидкой фазы и прессирования для формирования и экструдирования, смешывание, беспрерывное дозирование компонентов и наполнение потребительской тары. Представлены математические модели процессов, которые происходят в машинах, предложены методы их использования во время ведения проектных расчетов.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л81-5я73-1

Рубрики:

Шифр НБУВ: ВА624578 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
8.

Тищенко Г. П. 
Корозія і захист від корозії в харчовій промисловості. Кн. 1 / Г. П. Тищенко, М. В. Бурмістр; Укр. держ. хім.-технол. ун-т. - Д., 2001. - 461 c. - Библиогр.: с. 416-456 - укp.

Визначено тенденції створення прогресивних матеріалів, наведено методи захисту від корозії та зношування. Обгрунтовано оптимальну модель захисного комплексу, що забезпечує нетоксичний вплив на максимальне гальмування корозійних руйнувань. Наведено методологію досліджень та спрямованого впливу на фізико-механічні процеси, структурні перетворення в гірничних прошарках системи. Уперше створено принципово новий нетоксичний протикорозійний засіб - біологічний захисний склад із ступенем захисту - 94,3 % та екологічними характеристиками, що обумовлюють гальмування процесу евтрофікації.

Определены тенденции создания прогрессивных материалов, приведены методы защиты от коррозии и износа. Обоснована оптимальная модель защитного комплекса, обеспечивающего нетоксическое влияние на максимальное торможение коррозионных разрушений. Приведена методология исследований и направленного влияния на физико-механические процессы, структурные преобразования в горных прослойках системы. Впервые создано принципиально новое нетоксическое противокоррозионное средство - биологический защитный состав со степенью защиты 94,3 % и экологическими характеристиками, обуславливающими торможение процесса эвтрофикации.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л81-5-030.64

Рубрики:

Шифр НБУВ: В346512 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
9.

Тищенко Г. П. 
Корозія і захист від корозії в харчовій промисловості. Кн. 2 / Г. П. Тищенко, М. В. Бурмістр; Укр. держ. хім.-технол. ун-т. - Д., 2001. - 370 c. - Библиогр.: с. 306-369 - укp.

Розглянуто особливості застосування інгібіторів для теплоенергетичного, холодильно-компресорного, харчового устаткування та металів, що експлуатуються за умов підвищеної вологості. Наведено хіміко-технологічні методи зниження корозії металу, а також методи електрохімічного та біологічного захисту від корозії. Висвітлено основні етапи створення захисних комплексів, а також їх вплив на інтенсифікацію й удосконалення харчової технології.

Рассмотрены особенности использования ингибиторов для теплоэнергетического, холодильно-компрессорного, пищевого оборудования и для металлов, эксплуатирующихся в условиях повышенной влажности. Приведены химико-технологические методы снижения коррозии металла, а также методы электрохимической и биологической защиты от коррозии. Освещены основные этапы создания защитных комплексов, а также их влияние на интенсификацию и усовершенствование пищевой технологии.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л81-5-030.64

Рубрики:

Шифр НБУВ: В346512/2 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
10.

Тищенко Г. П. 
Применение модификаторов ржавчины в системах водоснабжения / Г. П. Тищенко, М. В. Бурмистр, И. М. Лещинский, А. Л. Набиркин, А. В. Коптилый // Вопр. химии и хим. технологии. - 2002. - № 2. - С. 124-125. - Библиогр.: 2 назв. - рус.

Розроблено модифікатори іржі для систем водопостачання на основі великотоннажних відходів азотних, крохмальопаточних і пивобезалкогольних виробництв.

Разработаны модификаторы ржавчины для систем водоснабжения на основе крупнотоннажных отходов азотных, крахмалопаточных и пивобезалкогольных производств.

The authors have developed the rust modifiers for the water-supply systems based on the large-scale waste of nitrogen, starch-treacle, and beer-alcohol-free productions.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л81-5-030.64 + К66-12 + К662

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж29143 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
11.

Барышев А. И. 
Дипломное проектирование оборудования перерабатывающих и пищевых производств : Учеб. пособие / А. И. Барышев, И. Н. Заплетников; Донец. гос. ун-т экономики и торговли им. М.Туган-Барановского. - Донецк, 2004. - 211 c. - Библиогр.: 41 назв. - рус.

Приведены общие правила выполнения и оформления дипломных проектов студентов. Раскрыто содержание проекта, изложены требования к чертежам, спецификациям, пояснительным запискам. Представлены дополнительные сведения по допускам и посадкам, характеристики машиностроительных материалов. Рассмотрены вопросы выбора комплектующих изделий (электродвигателей, редукторов, муфт, подшипников, крепежных деталей).


Індекс рубрикатора НБУВ: Л81-5я73-5

Рубрики:

Шифр НБУВ: ВА650815 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
12.

Организация и техническое обеспечение ремонтных работ на предприятиях пищевой промышленности : Учеб. пособие / сост.: В. Н. Владимиров, С. В. Владимиров; Донец. гос. ун-т экономики и торговли им. М.Туган-Барановского. - Донецк, 2003. - 226 c. - Библиогр.: с. 225-226 - рус.

Рассмотрены современные методы организации ремонта. Охарактеризованы приборы и оборудование, используемые при проведении ремонтных и монтажных работ. Описаны приемы выполнения слесарных работ, а также виды предотвращения брака. Освещены проблемы обеспечения эксплуатационной надежности и долговечности основного и вспомогательного оборудования. Проанализирована техническая документация для проведения данного вида работ, в частности, рабочие проекты, разрабатываемые специализированными проектными организациями.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л81-5-083 я73-1

Рубрики:

Шифр НБУВ: ВА650900 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
13.

Технології та обладнання в харчовій промисловості : Ретросп. бібліогр. покажч. за 1999 - 2002 рр. / уклад.: Л. Д. Іванова. - К. : ДНТБУ, 2002. - 58 c. - укp.

Наведено науково-допоміжний бібліографічний покажчик вітчизняних і іноземних документів за 1999 - 2002 рр. з загальних питань харчової промисловості, її обладнання, зокрема, бібліографічних описів книг, журнальних статей, авторефератів дисертацій, інформаційних матеріалів і патентних документів.

Приведен научно-вспомогательный библиографический указатель отечественных и иностранных документов за 1999 - 2002 гг. по общим вопросам пищевой промышленности и ее оборудования, в частности, библиографических описаний книг, журнальних статей, авторефератов диссертаций, информационных материалов и патентных документов.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л81-5я1

Рубрики:

Шифр НБУВ: СО25995 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
14.

Гвоздєв О. В. 
Механізація переробної галузі агропромислового комплексу : підручник / О. В. Гвоздєв, Ф. Ю. Ялпачик, Ю. П. Рогач, М. М. Сердюк. - К. : Вища освіта, 2006. - 479 c. - Бібліогр.: с. 472-473. - укp.

Наведено інформацію про сучасні засоби механізації переробки сільськогосподарської продукції. Описано конструкції та принципи дії машин, апаратів і обладнання потоково-технологічних ліній переробки та пакування зерна, м'яса, молока. Розкрито основні вимоги до охорони праці, виробничої санітарії, профілактики травматизму, електро- та пожежобезпеки на підприємствах АПК.

Приведена информация о современных средствах механизации переработки сельскохозяйственной продукции. Описаны конструкции и принципы действия машин, аппаратов и оборудования потоково-технологических линий переработки и упаковки зерна, мяса, молока. Раскрыты основные требования к охране труда, производственной санитарии, профилактике травматизма, электро- и пожаробезопасности на предприятих АПК.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л81-5я72

Рубрики:

Шифр НБУВ: ВА695729 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
15.

Лавриненко Н. М. 
Моделирование деталей машин одномерными моделями : учеб. пособие для студ. / Н. М. Лавриненко, Д. С. Афенченко, А. В. Шульга; Донец. нац. ун-т экономики и торговли им. М.Туган-Барановского. - Донецк, 2007. - 165 c. - Библиогр.: с. 163 - рус.

Приведены теоретические сведения по основам работы в программном комплексе ANSYS. Рассмотрены вопросы о геометрическом моделировании в ANSYS, моделировании снизу - вверх и сверху - вниз, булевых операциях и операциях копирования, а также расчете плоской фермы, напряженно-деформированного состояния стержневой системы при наличии температурных и начальных деформаций, ферм собранных из различных материалов, балок, плоских и пространственных рам.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л81-5 с116 я73

Рубрики:

Шифр НБУВ: ВС44036 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
16.

Мирончук В. Г. 
Монтаж, ремонт та експлуатація обладнання харчових виробництв : Курс лекцій / В. Г. Мирончук; Нац. ун-т харч. технологій. - К., 2007. - 118 c. - (Конспект лекцій). - Бібліогр.: с. 118. - укp.

Викладено загальні положення, приципи, способи та методи організації монтажних робіт. Розглянуто систему планового технічного обслуговування, ремонту, технічної діагностики обладнання, описано можливі дефекти, пошкодження, відмови в його роботі. Розкрито способи мащення машин та організації мастильного господарства, особливості корозії та характерні види зношення деталей обладнання харчових виробництв.

Изложены общие положения, принципы, способы и методы организации монтажных работ. Рассмотрена система планового технического обслуживания, ремонта, технической диагностики оборудования, описаны возможные дефекты, повреждения, отказы в его работе. Раскрыты способы смазки и организации смазочного хозяйства, особенности коррозии и характерные виды износа деталей оборудования пищевых производств.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л81-5-08я73-2

Рубрики:

Шифр НБУВ: ВА683157 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
17.

Пашечко М.  
Поверхневе руйнування та зміцнення матеріалів : Моногр. / М. Пашечко, М. Чернець, М. Опеляк, Г. Комста; Нац. ун-т "Львів. політехніка", Дрогоб. держ. пед. ун-т ім. І.Франка, Любл. політехн. ін-т. - Л. : Євросвіт, 2005. - 384 c. - укp.

Наведено результати теоретичних та експериментальних досліджень широкого кола проблем поверхневого руйнування та зміцнення матеріалів. Розглянуто моделі граничного шару та поверхні тертя, сегрегації атомів поверхневих шарів під час зношування евтектичних сплавів на основі системи Fe - Mn - C - B - Si, види пошкодження поверхневого шару внаслідок зношування, кінетику поверхневого руйнування та його механізми, корозійне руйнування матеріалів в харчопереробній промисловості, традиційні та перспективні методи поверхневої обробки матеріалів. Описано нові електричні порошкові матеріали на основі базової системи Fe - Mn - C - B, які можна використовувати в сучасних методах поверхневої обробки. Запропоновано методи та режими нанесення покриттів з використанням розроблених евтектичних матеріалів, представлено їх будову, фізико-механічні та експлуатаційні властивості. Здійснено дослідження зносостійкості нового класу евтектичних сплавів системи Fe - Mn - C - B - Si, одержаних методом плазмового наплавлення розроблених порошкових сплавів.

Приведены результаты теоретических и экспериментальных исследований широкого круга проблем поверхностного разрушения и смещения материалов. Рассмотрены модели граничного слоя и поверхности трения, сегрегации атомов поверхностных слоев во время изнашивания эвтектических сплавов на основе системы Fe - Mn - C - B - Si, виды повреждений поверхностного слоя вследствие изнашивания, кинетика поверхностного разрушения и его механизмы, коррозионное разрушение материалов в пищеперерабатывающей промышленности, традиционные и перспективные методы поверхностной обработки материалов. Описаны новые электрические порошковые материалы на основе базовой системы Fe - Mn - C - B, которые можна использовать в современных методах поверхностной обработки. Предложены методы и режимы нанесения покрытий с использованием разработанных эвтектических материалов, представлено их строение, физико-механические и эксплуатационные свойства. Приведены исследования износостойкости нового класса эвтектических сплавов системы Fe - Mn - C - B - Si, полученных методом плазменного наплавления разработанных порошковых сплавов.


Індекс рубрикатора НБУВ: К413 + К651 + К663 + Л81-5-03

Рубрики:

Шифр НБУВ: ВА677660 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
18.

Бельмас І. В. 
Монтаж, діагностика та ремонт обладнання : навч. посіб. / І. В. Бельмас; Дніпродзерж. держ. техн. ун-т. - Дніпродзержинськ, 2009. - 248 c. - Бібліогр.: 27 назв. - укp.

Викладено основи організації та інженерного забезпечення робіт з монтажу, експлуатації, технічного обслуговування, ремонту, діагностики обладнання харчової та переробної промисловості. Розглянуто питання розробки ремонтної документації, надійності та довговічності обладнання, технології його ремонту та профілактики.

Изложены основы организации и инженерного обеспечения работ по монтажу, эксплуатации, техническому обслуживанию, ремонту, диагностике оборудования пищевой и перерабатывающей промышленности. Рассмотрены вопросы разработки ремонтной документации, надежности и долговечности оборудования, технологии его ремонта и профилактики.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л81-5-08я73-1

Рубрики:

Шифр НБУВ: ВА711508 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
19.

Мирончук В. Г. 
Обладнання підприємств переробної та харчової промисловості : підручник / В. Г. Мирончук, І. С. Гулий, М. М. Пушанко, Л. О. Орлов, А. І. Українець, О. Т. Лісовенко. - 2-ге вид., переробл. і доповн. - Вінниця : Нова кн., 2007. - 642 c. - Бібліогр.: с. 633-636. - укp.

Розглянуто теоретичні основи технологічних процесів у переробній і харчовій промисловості. Показано місце харчових виробництв у системі засобів забезпечення населення продуктами харчування. Запропоновано класифікацію технологічних машин за характером дії та способом відносного руху оброблюваного матеріалу. Описано типові робочі органи для обробки харчових продуктів, транспортування сировини та полуфабрикатів. Охарактеризовано обладнання для підготовки сировини до основних технологічних операцій, проведення масообмінних і мікробіологічних процесів. Розкрито основи монтажу, ремонту й експлуатації обладнання.

Рассмотрены теоретические основы технологических процессов в перерабатывающей и пищевой промышленности. Показано место пищевых производств в системе средств обеспечения населения продуктами питания. Предложена классификация технологических машин по характеру действия и способу относительного движения обрабатываемого материала. Описаны типовые рабочие органы для обработки пищевых продуктов, транспортировки сырья и полуфабрикатов. Охарактеризовано оборудование для подготовки сырья к основным технологическим операциям, проведения массообменных и микробиологических процессов. Раскрыты основы монтажа, ремонта и эксплуатации оборудования.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л81-5 я73-1

Рубрики:

Шифр НБУВ: ВА708953 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
20.

Чигиринец Е. Э. 
Исследование ингибирующих свойств водных экстрактов косточковых препаратов / Е. Э. Чигиринец, С. Ю. Липатов // Экотехнологии и ресурсосбережение. - 2003. - № 6. - С. 38-41. - Библиогр.: 5 назв. - рус.

Визначено інгібуючу ефективність водних екстрактів кісточкових відходів рослинного походження за допомогою гравіметричного та поляризаційного методів. Встановлено, що максимальне сповільнення швидкості корозії металу відбувається у водних кісточкових екстрактах абрикоса, персика, шкаралупи волоського горіху та луски соснової шишки. Показано, що у водних екстрактах рослинних кісточкових препаратів на поверхні металу утворюються хемосорбційні плівки, властивості яких визначають захисний ефект.


Ключ. слова: ингибитор коррозии, защитная пленка, косточковые отходы
Індекс рубрикатора НБУВ: Л81-5-030.64

Рубрики:
  

Шифр НБУВ: Ж28350 Пошук видання у каталогах НБУВ 
...
 

Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського