Бази даних

Реферативна база даних - результати пошуку

Mozilla Firefox Для швидкої роботи та реалізації всіх функціональних можливостей пошукової системи використовуйте браузер
"Mozilla Firefox"

Вид пошуку
у знайденому
Сортувати знайдені документи за:
авторомназвоюроком видання
Формат представлення знайдених документів:
повнийстислий
 Знайдено в інших БД:Автореферати дисертацій (12)Книжкові видання та компакт-диски (101)Журнали та продовжувані видання (1)
Пошуковий запит: (<.>U=Л812$<.>)
Загальна кількість знайдених документів : 159
Представлено документи з 1 до 20
...

      
Категорія:    
1.

Серпученко В. Г. 
Фильтрование неорганическими мембранами белок- и жиросодержащих вод предприятий пищевой промышленности : Дис...канд.техн.наук:05.18.12 / В. Г. Серпученко; КТИПП. - К., 1993. - 223 c. - Библиогр.:л.201-223 - рус.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л812.24-5

Рубрики:

Шифр НБУВ: ДС40607 Пошук видання у каталогах НБУВ 



      
Категорія:    
2.

Серпученко В. Г. 
Фильтрование неорганическими мембранами белок- и жиросодержащих вод предприятий пищевой промышленности : Дис...канд.техн.наук:05.18.12 / В. Г. Серпученко; КТИПП. - К., 1993. - 223 c. - Библиогр.:л.201-223 - рус.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л812.24-5

Рубрики:

Шифр НБУВ: ДС40607 Пошук видання у каталогах НБУВ 



      
Категорія:    
3.

Серпученко В. Г. 
Фильтрование неорганическими мембранами белок- и жиросодержащих вод предприятий пищевой промышленности : Дис...канд.техн.наук:05.18.12 / В. Г. Серпученко; КТИПП. - К., 1993. - 223 c. - Библиогр.:л.201-223 - рус.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л812.24-5

Рубрики:

Шифр НБУВ: ДС40607 Пошук видання у каталогах НБУВ 



      
Категорія:    
4.

Серпученко В. Г. 
Фильтрование неорганическими мембранами белок- и жиросодержащих вод предприятий пищевой промышленности : Дис...канд.техн.наук:05.18.12 / В. Г. Серпученко; КТИПП. - К., 1993. - 223 c. - Библиогр.:л.201-223 - рус.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л812.24-5

Рубрики:

Шифр НБУВ: ДС40607 Пошук видання у каталогах НБУВ 



      
Категорія:    
5.

Фалько Л. Г. 
Виброадгезионная сепарация сыпучих пищевых продуктов : Дис... канд. техн. наук: 05.18.12 / Л. Г. Фалько; Донецкий коммерческий институт. - Донецк, 1995. - 304 c. - рус.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л812.2

Рубрики:

Шифр НБУВ: ДС50535 Пошук видання у каталогах НБУВ 



      
Категорія:    
6.

Коноваленко І. В. 
Дослідження експериментальних характеристик процесу відстоювання та їх математична обробка / І. В. Коноваленко // Автоматика. Автоматизация. Электротехн. комплексы и системы. - 1999. - № 1. - С. 48-53. - Бібліогр.: 8 назв. - укp.

У статті розглянуто та проаналізовано експериментально отримані дані, що характеризують динаміку процесу відстоювання. Запропоновано чисельний метод опису процесу відстоювання, побудований на основі апроксимації експериментальних даних, який реалізується за допомогою мікроЕОМ.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л812.21-01с

Шифр НБУВ: Ж16145 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
7.

Фалько О. Л. 
Оптимізація режимів і параметрів роботи віброадгезійного сепаратора сипких харчових продуктів : Автореф. дис... канд. техн. наук: 05.05.09 / О. Л. Фалько; Донец. держ. ун-т економіки і торгівлі. - Донецьк, 1999. - 17 c. - укp.

Дисертацію присвячено питанню оптимізації режимів і параметрів роботи віброадгезійного сепаратора сипких харчових продуктів за рахунок застосування направленості коливань робочого органу (деки) під гострим кутом до горизонту в енергозберігаючому режимі, визначення оптимальних геометричних і кінематичних параметрів коливань деки та генеруючої системи штучних відривних режимів вібропереміщення шару часток високодисперсної фракції. Розроблено нові конструкції віброадгезійних сепараторів, які працюють за оптимальних умов на енергозберігаючих режимах підтримуваних власних коливань робочого органу.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л812.2-5-01

Рубрики:

Шифр НБУВ: РА307130 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
8.

Накорчевский А. И. 
Особенности обработки пастообразных сред в роторно-импульсных аппаратах / А. И. Накорчевский, Б. И. Басок // Пром. теплотехника. - 2001. - 23, № 3. - С. 18-21. - Библиогр.: 3 назв. - рус.

На підставі виявлених кінематичних особливостей руху пастоподібних середовищ у роторно-імпульсних апаратах (РІА) розроблено методику визначення параметрів РІА, які забезпечують отримання дисперсних харчових продуктів. Розглянуто технологічні переваги РІА у порівнянні з щілинними гомогенізаторами.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л812.9-5

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж14162 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
9.

Большакова В. А. 
Технологія паст емульсійного типу з використанням зернобобової сировини : Автореф. дис... канд. техн. наук : 05.18.16 / В. А. Большакова; Харк. держ. акад. технології та орг. харчування. - Х., 2001. - 20 c. - укp.

Розроблено науково обгрунтовану технологію паст емульсійного типу з використанням зернобобової сировини, підданої високотемпературній екструзійній обробці. Визначено, що екструдування зернобобової сировини спричиняє до змін її хімічного складу та фізико-хімічних властивостей, які в комплексі призводять до підвищення емульгувальної здатності. Вивчено вплив технологічних чинників та компонентного складу на емульгувальну здатність систем, що містять екструдати. Визначено технологічні параметри одержання стабільних емульсій на основі екструдатів зернобобових. На підставі знайдених закономірностей розроблено рецептури та технологію виробництва паст закусочних з використанням екструдатів зернобобових. Одержано комплекс даних про харчову цінність та технологічні властивості нових паст. Здійснено впровадження запропонованих розробок у галузь громадського харчування.

  Скачати повний текст


Індекс рубрикатора НБУВ: Л812.9

Рубрики:

Шифр НБУВ: РА314371 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
10.

Селютіна Г. А. 
Товарознавча оцінка ревеню та агрусу і паст на їх основі : Автореф. дис... канд. техн. наук : 05.18.15 / Г. А. Селютіна; Харк. держ. акад. технології та організації харчування. - Х., 2001. - 19 c. - укp.

Науково обгрунтувано формування якісних паст із ревеню та агрусу з підвищеним вмістом біологічно активних речовин та лімітованим вмістом контамінантів. Досліджено сортовий вплив сировини на ступінь накопичення та локалізацію в тканинах ревеню та агрусу шкідливих речовин, а також вплив технологічних чинників на ступінь зниження в сировині солей важких металів, радіонуклідів, нітратів, пестицидів і мікотоксинів. Розроблено спосіб, що дозволяє значно зменшити вміст контамінантів у ревені та агрусі. На базі розв'язання математичної задачі оптимізації якості продукту і проведених експериментальних досліджень визначено рецептурний склад паст з ревеню та агрусу, який забезпечує їх високі органолептичні показники, задану консистенцію та відповідає вимогам збалансованості за вітамінним, мінеральним і вуглеводним складом. Встановлено економічну та соціальну ефективність від впровадження паст з ревеню та агрусу у виробництво.

  Скачати повний текст


Індекс рубрикатора НБУВ: Л912.7 + Л914 + Л812.9

Рубрики:

Шифр НБУВ: РА314663 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
11.

Снежкин Ю. Ф. 
Особенности диспергирования композиционных материалов / Ю. Ф. Снежкин, Л. А. Боряк, Р. А. Шапарь, Н. А. Дабижа // Пром. теплотехника. - 2001. - 23, № 6. - С. 68-72. - Библиогр.: 5 назв. - рус.

Наведено результати подрібнення композиційних матеріалів на прикладі соєво-морквяної суміші в кульовій дробарці МШЛ-1, лабораторному електроподрібнювачі, мікромлині 8ММ, дезінтеграторі ДЕЗИ-1М, лабораторному струминному млині з генерацією акустичного поля та вальцьовому млині ЗМ2. Одержані результати доводять, що найкращим для подрібнення композиційних матеріалів є використання молоткових млинів ударного способу дії.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л812.1-5

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж14162 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
12.

Ковальов О. В. 
Обладнання для просіювання сипких матеріалів у харчовій промисловості : Конспект лекцій / О. В. Ковальов, В. М. Ковбаса, В. О. Аністатенко, О. Т. Лісовенко, В. М. Федорів; Нац. ун-т харч. технологій. - К., 2002. - 45 c. - Бібліогр.: с. 44. - укp.

Розглянуто будову сит, наведено коефіцієнт їх корисної дії. Запропоновано класифікацію машин для просіювання сипких матеріалів, охарактеризовано просіювальні машини з обертовими барабанними та нерухомими ситами. Наведено шляхи удосконалення обладнання для просіювання сипких матеріалів.

Рассмотрено строение сита, приведен коэффициент их полезного действия. Предложена классификация машин для просеивания сыпучих материалов, охарактеризованы просеивающие машины с вращающими барабанными и недвижимыми ситами. Предложены пути усовершенствования оборудования для просеивания сыпучих материалов.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л812.22-5 я73-5

Рубрики:

Шифр НБУВ: Р106312 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
13.

Гуртовий М. В. 
Наукові основи ресурсозберігаючого розподілу овочефруктової суспензії на перфорованій поверхні : Автореф. дис... д-ра техн. наук : 05.18.12 / М. В. Гуртовий; Одес. держ. акад. харч. технологій. - О., 2002. - 32 c. - укp.

Розроблено наукові засади ресурсоощадного розподілу овочефруктової суспензії на перфорованій поверхні за умов транзитного руху суспензії й очищення поверхні билами. Проведено системний аналіз явищ, які відбуваються у масштабі отворів перфорації, робочих зон і всієї машини. Встановлено закономірності, які визначають витрати напівфабрикату через отвори перфорованої поверхні, вміст баластових частинок у відходах, взаємодію фруктових кісточок із робочими органами машин. Обгрунтовано конструктивну схему машин і запропоновано методи вибору ресурсоощадного режиму її експлуатації. Результати роботи знайшли промислове впровадження в удосконалених протиральних машинах, які забезпечують продуктивний та глибокий розподіл суспензії кісточкових і зерняткових культур, а також вторинне протирання.

  Скачати повний текст


Індекс рубрикатора НБУВ: Л812.12-51-01

Рубрики:

Шифр НБУВ: РА319520 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
14.

Опарин С. А. 
Исследование процесса измельчения растительных отходов в мельнице ударно-отражательного действия / С. А. Опарин, П. И. Сорока, Н. И. Шишков, В. И. Зражевский // Вопр. химии и хим. технологии. - 2002. - № 4. - С. 115-118. - Библиогр.: 7 назв. - рус.

Наведено експериментальні дані з помелу рослинних матеріалів у млині ударно-відбивальної дії на різних видах відбійних елементів. Розроблено відбивальну поверхню у формі трапеції.

Приведены экспериментальные данные по размолу растительных материалов в мельнице ударно-отражательного действия на различных видах отбойных элементов. Результатом проведенных исследований стала разработка отбойной поверхности в форме трапеции.

In the paper the experimental data concerning grinding of vegetable materials in a mill of impact-reflecting action on the different types of shearing elements are presented. Development of impact surface of the trapezoidal form is the results of carried out investigations.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л812.1-5

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж29143 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
15.

Шапорова Т. М. 
Формування споживних властивостей паст із гарбуза та моркви : Автореф. дис... канд. техн. наук : 05.18.15 / Т. М. Шапорова; Харк. держ. акад. технології та орг. харчування. - Х., 2002. - 18 c. - укp.

Висвітлено питання оптимізації споживних властивостей паст з гарбуза та моркви гарантованої якості та заданого складу. Вивчено видову та сортову специфічність господарсько-ботанічних сортів моркви та гарбуза у нагромадженні токсичних речовин. Досліджено локалізацію радіонуклідів, солей важких металів в анатомічних компартаментах плодів гарбуза та коренеплодів моркви. Розглянуто вплив чинників технологічної обробки на ступінь зниження у сировині нітратів, солей важких металів, радіонуклідів, пестицидів і мікотоксинів. Розроблено спосіб технологічної обробки, який дозволяє значно зменшити вміст токсичних речовин у гарбузі та моркві. Методом математичного моделювання визначено та експериментально підтверджено раціональний склад рецептурних компонентів паст із гарбуза та моркви, що забезпечує високі органолептичні показники та хімічний склад, який відповідає вимогам нутріціології. Встановлено соціальну та економічну ефективність від впровадження паст у виробництво.

  Скачати повний текст


Індекс рубрикатора НБУВ: Л812.9 + Л961.11

Рубрики:

Шифр НБУВ: РА320482 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
16.

Лукасік К.  
Науково-технічні основи підвищення ефективності роботи та довговічності клапанних гомогенізаторів : Автореф. дис... д-ра техн. наук: 05.18.12 / К. Лукасік; Нац. ун-т харч. технологій. - К., 2003. - 31 c. - укp.

Розроблено теоретичні засади побудови загальної концепції оптимізації конструкції гомогенізаторів тиску (ГТ) з метою підвищення довговічності їх деталей та ефективності процесу гомогенізації. Досліджено вплив конструкційно-технологічних чинників на інтенсивність і характер зношування деталей ГТ. З використанням методів комп'ютерного моделювання розглянуто вплив геометричних параметрів і конструкційних форм клапанів на динаміку руху дисперсних часток. Надано кількісну оцінку величини навантаження поверхневих шарів клапанів. Запропоновано методи зниження енергетичних витрат у системі клапана. Визначено зносостійкість нових конструкційних матеріалів та покриттів, які забезпечують суттєве підвищення довговічності ГТ.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л812.4-5

Рубрики:

Шифр НБУВ: РА324761 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
17.

Басок Б. И. 
Дисперсный анализ соевой пасты, полученной при роторно-пульсационной гомогенизации / Б. И. Басок, И. А. Пироженко, А. В. Булавка // Пром. теплотехника. - 2003. - 25, № 4. - С. 80-85. - Библиогр.: 8 назв. - рус.

Наведено дисперсний аналіз соєвої пасти, одержаної шляхом роторно-пульсаційної обробки. Описано моделі диспергування високов'язких середовищ. Вивчено структурні особливості сої до і після термовологістної обробки. Виявлено, що термогідродинамічний вплив призводить до диспергування біологічних систем на наномасштабному рівні й одержання високодисперсного гомогенного продукту.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л812.9

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж14162 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
18.

Берник П. С. 
Механічні процеси і обладнання переробного та харчового виробництва : Навч. посіб. для студ. вищ. техн. та агр. навч. закл. Ч. 1 / П. С. Берник, З. А. Стоцько, І. П. Паламарчук, В. В. Яськов, І. А. Зозуляк; Нац. ун-т "Львів. політехніка". - Л., 2004. - 335 c. - Библиогр.: 54 назв. - укp.

Проаналізовано розрахункові параметри обладнання переробного та харчового виробництва. Висвітлено особливості умов роботи деталей машин для переробки сільськогосподарської продукції, технологічного обладнання для підготовки продукції до переробного процесу. Описано машини для подрібнення сільськогосподарської продукції, обладнання для її обробки тиском, поділ неоднорідних систем.

Проанализированы расчётные параметры оборудования перерабатывающего и пищевого производства. Освещены особенности условий работы деталей машин для переработки сельскохозяйственной продукции, технологического оборудования для подготовки продукции к перерабатывающему процессу. Представлены описания машин для измельчения сельскохозяйственной продукции, оборудований для её обработки давлением, разделения неоднородных систем.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л812я73

Шифр НБУВ: В348675 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
19.

Піроженко І. А. 
Гідродинаміка та теплові ефекти в циліндричному роторно-пульсаційному апараті : Автореф. дис... канд. техн. наук : 05.14.06 / І. А. Піроженко; НАН України. Ін-т техн. теплофізики. - К., 2005. - 21 c. - укp.

  Скачати повний текст


Індекс рубрикатора НБУВ: Л812.9-5-01

Рубрики:

Шифр НБУВ: РА337164 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
20.

Федорів В. М. 
Дослідження процесу просіювання сипких матеріалів з метою удосконалення конструкцій просіювачів і збільшення ефективності їх роботи : Автореф. дис... канд. техн. наук : 05.18.12 / В. М. Федорів; Нац. ун-т харч. технологій. - К., 2005. - 19 c. - укp.

Досліджено процес вібраційного просіювання (ВіП) та розробки нових конструкцій просіювачів борошна. Встановлено механіку процесу ВіП, межі інтервалу інтенсивності коливань просіювальної поверхні. Наведено математичний опис досліджувального процесу, визначено режими ВіП. Одержано теоретичні залежності параметрів вібропереміщення шару часток борошна продуктів від параметрів коливань деки. Запропоновано конструктивні схеми, розроблено та впроваджено дослідний зразок вібраційного просіювача борошна, оцінено його економічну ефективність.

  Скачати повний текст


Індекс рубрикатора НБУВ: Л812.22-52

Рубрики:

Шифр НБУВ: РА335682 Пошук видання у каталогах НБУВ 
...
 

Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського