Бази даних

Реферативна база даних - результати пошуку

Mozilla Firefox Для швидкої роботи та реалізації всіх функціональних можливостей пошукової системи використовуйте браузер
"Mozilla Firefox"

Вид пошуку
Сортувати знайдені документи за:
авторомназвоюроком видання
Формат представлення знайдених документів:
повнийстислий
 Знайдено в інших БД:Книжкові видання та компакт-диски (5)
Пошуковий запит: (<.>U=Л840.93$<.>)
Загальна кількість знайдених документів : 17
Представлено документи з 1 до 17

      
Категорія:    
1.

Гааг О. С. 
Интенсификация процессов извлечения пектиновых веществ из свекловичной ткани : Дис...канд. техн. наук: 05.18.12 / О. С. Гааг; Украинский университет пищевых технологий. - К., 1995. - 249 c. - рус.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л840.93 + Л848-3

Рубрики:
 Жом 

Шифр НБУВ: ДС48364 Пошук видання у каталогах НБУВ 



      
Категорія:    
2.

Гааг О. С. 
Интенсификация процессов извлечения пектиновых веществ из свекловичной ткани : Дис...канд. техн. наук: 05.18.12 / О. С. Гааг; Украинский университет пищевых технологий. - К., 1995. - 249 c. - рус.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л840.93 + Л848-3

Рубрики:
 Жом 

Шифр НБУВ: ДС48364 Пошук видання у каталогах НБУВ 



      
Категорія:    
3.

Буляндра А. Ф. 
Исследование процессов сушки свекловичного жома при низкотемпературных режимах / А. Ф. Буляндра, Н. В. Иващенко // Пром. теплотехника. - 1999. - 21, № 2-3. - С. 67-71. - Библиогр.: 1 назв. - рус.

Наведено результати досліджень та розрахунок узагальненої кривої сушіння бурякового жому. Виконано короткий аналіз результатів наукових експериментів по дослідженню низькотемпературного сушіння продукту. Запропоновано оптимальний режим теплової обробки для наступного проектування сушарки.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л840.936

Шифр НБУВ: Ж14162 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
4.

Буляндра А. Ф. 
Теплофизические характеристики свекловичного жома / А. Ф. Буляндра, Н. В. Иващенко, Л. П. Ткач // Пром. теплотехника. - 2002. - 24, № 2-3. - С. 80-82. - Библиогр.: 2 назв. - рус.

Розглянуто вплив температури та вологості на теплофізичні характеристики бурякового жому. На підставі результатів узагальнення експериментальних даних запропоновано залежності для розрахунку теплових коефіцієнтів за умов низькотемпературного конвективного повітряного сушіння.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л840.93

Рубрики:
 Жом 

Шифр НБУВ: Ж14162 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
5.

Заєць Ю. О. 
Диверсифікація бурякоцукрового виробництва на основі впровадження сучасної технології сушіння і гранулювання жому / Ю. О. Заєць, В. Г. Крамар // Харч. пром-сть. - 2005. - № 4. - С. 151-154. - Бібліогр.: 5 назв. - укp.

Проаналізовано стан забезпеченості підприємств бурякоцукрової галузі обладнанням для пресування бурякового жому та можливості випуску гранульованого жому. Вказано основні технічні заходи для підвищення ефективності впровадження гранулювання жому та наведено результати розрахунку термінів окупності впровадження необхідного обладнання.


Ключ. слова: сушіння, глибоке віджимання, пресування жому, гранулювання жому, собівартість гранульованого жому
Індекс рубрикатора НБУВ: Л840.93

Рубрики:
 Жом 

Шифр НБУВ: Ж29432 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
6.

Поліщук О. В. 
Гідроімпульсний привод вібраційної установки для зневоднення вторинних продуктів харчових переробних виробництв : автореф. дис. ... канд. техн. наук : 05.02.02 / О. В. Поліщук; Вінниц. нац. техн. ун-т. - Вінниця, 2011. - 20 c. - укp.

Вперше експериментально доведено технологічну ефективність застосування для вібраційного зневоднення інерційної схеми навантаження з нижнім розташуванням вібраційної ланки в установці з гідроімпульсним приводом. Набула подальшого розвитку резонансно-структурна теорія вібраційних і віброударних процесів щодо зневоднення вторинних продуктів харчових переробних виробництв. Розроблено математичну модель гідроімпульсного приводу з кульковим генератором імпульсів тиску шляхом представлення його гідравлічних ланок у вигляді в'язко-пружних моделей, що складаються з дисипативних і пружних безінерційних елементів. Вперше розроблено та застосовано математичну модель електромеханічної частини гідроімпульсного приводу у вигляді рівняння зміни кінетичної енергії руху вала електродвигуна з урахуванням циклограми зміни тиску в напірній частині гідроприводу.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л812.2-5 + Л840.936

Рубрики:

Шифр НБУВ: РА395774 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
7.

Іващенко Н. В. 
Узагальнення динаміки спільного тепломасообміну при сушінні бурякового жому за допомогою об'ємного коефіцієнта тепловіддачі / Н. В. Іващенко, С. М. Василенко, В. В. Шутюк // Наук. пр. Нац. ун-ту харч. технологій. - 2012. - № 47. - С. 84-87. - Бібліогр.: 3 назв. - укp.

Розглянуто кінетику та динаміку режимів низькотемпературного сушіння бурякового жому за різних параметрів: початкового вологовмісту, температури сушильного агента, швидкості руху сушильного агента. Одержані результати оброблено в середовищі FindGraf.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л840.936

Шифр НБУВ: Ж69879 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
8.

Іващенко Н. В. 
Дослідження низькотемпературних режимів сушіння бурякового жому : автореф. дис. ... канд. техн. наук : 05.14.06 / Н. В. Іващенко; Нац. ун-т харч. технологій. - К., 2013. - 22 c. - укp.

Досліджено мікропористу структуру, особливості внутрішнього вологоперенесення та теплофізичні характеристики бурякового жому. Експериментально вивчено кінетику процесу сушіння бурякового жому за низькотемпературних режимів. Удосконалено конструкції багатострічкової конвеєрної сушарки для матеріалів рослинного походження. Одержано оптимальні параметри за низькотемпературного сушіння бурякового жому (t = 80 - 90 ℃, ω = 3 - 3,5 м/с), які забезпечують зменшення енерговитрат зі збереженням якісних показників сухого матеріалу, який може використовуватись для одержання пектиновмісної сировини. Проаналізовано вплив температурного режиму сушіння на відновлення початкових властивостей шляхом поглинання вологи. Одержано математичні залежності для визначення структурних, теплофізичних, масообмінних характеристик бурякового жому, розрахунку конструктивних параметрів і режимів роботи п'ятиконвеєрної сушарки.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л840.936

Шифр НБУВ: РА403214 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
9.

Українець А. І. 
Коагуляційне очищення жомопресової води гелем алюмінію / А. І. Українець, В. В. Олішевський, Н. М. Пушанко, К. В. Ляпіна, А. І. Маринін // Наук. пр. Нац. ун-ту харч. технологій. - 2015. - 21, № 5. - С. 237-243. - Бібліогр.: 9 назв. - укp.

Розглянуто можливість застосування сполук алюмінію в ультрадисперсному стані для коагуляційного очищення жомопресової води в схемі підготовки живильної води для дифузійних установок. Запропоновано спосіб одержання стабільностійкого гелю алюмінію шляхом диспергування інкапсульованого наноалюмінію в системі поліетиленгліколь - вода. Доведено, що у разі використання реагенту на основі гелю алюмінію в жомопресовій воді зменшується вміст білкових і пектинових речовин, відповідно, на 50 і 70 % і збільшується ефект її очищення до 23 %, що відкриває нові підходи у водовикористанні цукрового виробництва.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л840.93

Рубрики:
 Жом 

Шифр НБУВ: Ж69879 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
10.

Матківська І. Я. 
Гідродинаміка фільтрування теплового агенту крізь стаціонарний шар бурякового жому / І. Я. Матківська, Р. З. Лоза, З. Я. Гнатів // Вісн. Нац. ун-ту "Львів. політехніка". - 2016. - № 841. - С. 321-324. - Бібліогр.: 5 назв. - укp.

Наведено експериментальні результати гідродинаміки фільтрування теплового агента в стаціонарному шарі жому. В результаті проведених експериментів одержано нові розрахункові залежності для визначення гідравлічного опору бурякового жому залежно від швидкості фільтрування теплового агента та висоти шару матеріалу. Запропоновано розрахункові залежності для визначення коефіцієнта гідравлічного тертя та встановлено його залежність від числа Рейнольдса. Це надасть змогу визначити втрати тиску в шарі матеріалу під час проектування обладнання та економічну доцільність модернізації виробничих процесів.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л840.93

Рубрики:
 Жом 

Шифр НБУВ: Ж29409/А Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
11.

Василенко С. М. 
Аналіз теплопередачі під час сушіння бурякового жому гарячим повітрям / С. М. Василенко, В. М. Шутюк, Н. В. Іващенко // Харч. пром-сть. - 2017. - № 21. - С. 135-140. - Бібліогр.: 6 назв. - укp.

Наведено результати експериментального дослідження сушіння жому цукрових буряків. У рамках аналізу розмірностей отриманих результатів розроблено комплексний параметр спільного тепломасообміну - відносний об'ємний коефіцієнт теплопередачі, а також методику розрахунку інтенсивності теплообміну під час сушіння жому цукрових буряків гарячим повітрям.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л840.93

Рубрики:
 Жом 

Шифр НБУВ: Ж29432 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
12.

Шутюк В. В. 
Аналіз теплопередачі під час сушіння бурякового жому перегрітою парою / В. В. Шутюк, С. М. Василенко, С. А. Бут // Наук. пр. Нац. ун-ту харч. технологій. - 2017. - 23, № 3. - С. 140-146. - Бібліогр.: 7 назв. - укp.

Наведено результати експериментального дослідження сушіння жому цукрових буряків перегрітою парою. В результаті досліджень встановлено, що основний вплив температури сушильного агента на швидкість сушіння спостерігається в період сталої швидкості сушіння. Водночас період спадної швидкості сушіння жому неоднорідний, що зумовлено видаленням з матеріалу вологи з різними видами енергії зв'язку. В рамках аналізу розмірностей одержаних результатів розроблено комплексний параметр спільного тепломасообміну - відносний об'ємний коефіцієнт теплопередачі.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л840.936

Шифр НБУВ: Ж69879 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
13.

Казаков К. В. 
Безотходная энергосберегающая технология переработки свекловичного жома / К. В. Казаков, А. С. Колесников // Вісн. Харків. нац. техн. ун-ту сіл. госп-ва ім. П. Василенка. - 2017. - Вип. 181. - С. 44-47. - Библиогр.: 3 назв. - рус.

Предложена энергосберегающая технология переработки свекловичного жома, обоснованы этапы переработки и применяемое оборудование.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л840.93

Рубрики:
 Жом 

Шифр НБУВ: Ж61599 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
14.

Deynichenko G. 
Study of the new method to intensify the process of extraction of beet pulp / G. Deynichenko, V. Guzenko, D. Dmytrevskyi, V. Chervonyi, T. Kolisnichenko, O. Omelchenko, O. Melnik, O. Simakova, R. Nykyforov // Вост.-Европ. журн. передовых технологий. - 2018. - № 4/11. - С. 15-20. - Бібліогр.: 27 назв. - англ.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л848-37 + Л840.93

Рубрики:
 Жом 

Шифр НБУВ: Ж24320 Пошук видання у каталогах НБУВ 



      
Категорія:    
15.

Gnativ Z. Ya. 
Modeling of internal diffusion mass transfer during filtration drying of capillary-porous material = Моделювання внутрішньодифузійного масоперенесення під час фільтраційного сушіння капілярно-пористого матеріалу / Z. Ya. Gnativ, O. S. Ivashchuk, Yu. M. Hrynchuk, V. V. Reutskyi, I. Z. Koval, Yu. Z. Vashkurak // Math. modeling and computing. - 2020. - 7, № 1. - С. 22-28. - Бібліогр.: 18 назв. - англ.

Наведено теоретичні та експериментальні дослідження щодо визначення коефіцієнтів внутрішньої дифузії вологи з капілярно-пористих матеріалів рослинного походження під час фільтраційного сушіння бурякового жому, побічного продукту цукрового виробництва. Для знаходження коефіцієнта внутрішньої дифузії використано модель, що базується на розв'язку диференційного рівняння внутрішньої дифузії з відповідними початковими та граничними умовами. Встановлено, що процес сушіння бурякового жому відбувається у другому періоді, а лімітуючою стадією є внутрішньодифузійне масоперенесення.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л840.936

Шифр НБУВ: Ж43974 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
16.

Gnativ Z. Ya. 
Modeling of internal diffusion mass transfer during filtration drying of capillary-porous material = Моделювання внутрішньодифузійного масоперенесення під час фільтраційного сушіння капілярно-пористого матеріалу / Z. Ya. Gnativ, O. S. Ivashchuk, Yu. M. Hrynchuk, V. V. Reutskyi, I. Z. Koval, Yu. Z. Vashkurak // Math. modeling and computing. - 2020. - 7, № 1. - С. 22-28. - Бібліогр.: 18 назв. - англ.

Наведено теоретичні та експериментальні дослідження щодо визначення коефіцієнтів внутрішньої дифузії вологи з капілярно-пористих матеріалів рослинного походження під час фільтраційного сушіння бурякового жому, побічного продукту цукрового виробництва. Для знаходження коефіцієнта внутрішньої дифузії використано модель, що базується на розв'язку диференційного рівняння внутрішньої дифузії з відповідними початковими та граничними умовами. Встановлено, що процес сушіння бурякового жому відбувається у другому періоді, а лімітуючою стадією є внутрішньодифузійне масоперенесення.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л840.936

Шифр НБУВ: Ж43974 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
17.

Bora N. 
Investigation of the capacitive properties of chemically activated sugarcane bagasse biochar for supercapacitor application = Дослідження ємнісних властивостей хімічно активованого біовугілля з жому цукрової тростини для застосування в суперконденсаторах / N. Bora, V. K. Jayswal, R. Kataki // J. of Nano- and Electronic Physics. - 2021. - 13, № 3. - С. 03025-1-03025-5. - Бібліогр.: 10 назв. - англ.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л840.93 + Л424.52

Рубрики:
 Жом 

Шифр НБУВ: Ж100357 Пошук видання у каталогах НБУВ 


 

Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського