Бази даних

Реферативна база даних - результати пошуку

Mozilla Firefox Для швидкої роботи та реалізації всіх функціональних можливостей пошукової системи використовуйте браузер
"Mozilla Firefox"

Вид пошуку
Сортувати знайдені документи за:
авторомназвоюроком видання
Формат представлення знайдених документів:
повнийстислий
 Знайдено в інших БД:Журнали та продовжувані видання (1)
Пошуковий запит: (<.>U=Л864.1$<.>)
Загальна кількість знайдених документів : 3
Представлено документи з 1 до 3

      
Категорія:    
1.

Купріна О. Ю. 
Ідентифікація чужорідних жирів у какао-маслі методом високоефективної газової хроматографії / О. Ю. Купріна, В. А. Ющенко, О. В. Голубець // Наук. зап. НаУКМА. Сер. Хім. науки і технології. - 2007. - Т. 66. - С. 72-77. - Бібліогр.: 9 назв. - укp.

На базі сорбційного методу капілярної газової хроматографії розроблено методику аналізу тригліцеридного складу какао-масла для виявлення чужорідних жирів у шоколадних продуктах.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л864.10

Шифр НБУВ: Ж69184/Хім.н. Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
2.

Oyeyemi S. D. 
Assessment of the nutritional potentials of Theobroma cacao L. and Coffee liberica W. Bull = Оцінка харчового потенціалу какао Theobroma cacao L. і кави Coffee liberica W. Bull. / S. D. Oyeyemi, P. O. Tedela, O. E. Oyedeji // Ukr. Food J.. - 2017. - 6, № 2. - С. 258-268. - Бібліогр.: 63 назв. - англ.

Споживання какао і кави збільшується через ряд корисних властивостей для здоров'я. Вивчення фітохімічних компонентів і харчового потенціалу цих цінних культур ще більше розкриває їх харчове та фітомедиційне значення в раціоні харчування людини. Какао та кавові зерна збирали на фермі в Адо-Екіті, штат Екіті, Нігерія, і вивчали їх основні, мінеральні та фітохімічні компоненти, використовуючи стандартні аналітичні методи. Зібрані какао і каву сушили протягом тижня, потім висушували повітрям, знімали оболонку, подрібнювали в порошок і аналізували їх склад. Одержані результати показали, що обидва зразки рослин містять алкалоїди, дубильні речовини, сапоніни, флавоноїди, фенол і кардіоглікозиди. Проте стероїди, флобатанін і терпеноїди були наявні у C. liberica, але відсутні в T. cacao. Аналіз показав вміст вологи (12,16 і 10,84 %), вуглеводів (57,19 і 62,51 %), сирого протеїну (4,08 і 3,75 %), сирого волокна (18,95 і 16,72 %) і золи (6,82 і 5,58 %) у C. liberica і T. cacao відповідно. Встановлено, що життєво важливі мінерали (мг/100 г) у каві та какао включають Na (1050,14 і 1133,11), K (305,12 і 719,36), Ca (407,86 і 65,33), Mg (41,83 і 35,28), P (43,69 і 37,37), Mn (12,62 і 5,86), Fe (28,86 і 32,40) і Zn (2,41 і 3,61). Вміст нікелю знаходився в межах дозволеного рівня. У зразках рослин не було виявлено Pb та Cd. Зроблено висновок, що какао та кавові зерна, що досліджувались, можна розглядати як багату біоактивними вторинними метаболітами сировину, що виправдовує їх широко відомі переваги для здоров'я.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л864.1 + Л984-3

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж43715 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
3.

Iurchenko V. 
Ecological safety predictive modeling concerning fine cocoa dust dispersion, released by confectionery manufacture / V. Iurchenko, E. Lebedeva, S. Ponomaryova // Environmental problems. - 2018. - 3, № 2. - С. 79-84. - Бібліогр.: 16 назв. - англ.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л864.1 н6

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж44108 Пошук видання у каталогах НБУВ 


 

Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського