Бази даних

Реферативна база даних - результати пошуку

Mozilla Firefox Для швидкої роботи та реалізації всіх функціональних можливостей пошукової системи використовуйте браузер
"Mozilla Firefox"

Вид пошуку
у знайденому
Сортувати знайдені документи за:
авторомназвоюроком видання
Формат представлення знайдених документів:
повнийстислий
 Знайдено в інших БД:Автореферати дисертацій (3)Книжкові видання та компакт-диски (28)
Пошуковий запит: (<.>U=Л870.2$<.>)
Загальна кількість знайдених документів : 25
Представлено документи з 1 до 20
...

      
Категорія:    
1.

Домарецький В. А. 
Технологія солоду та пива : Підруч. для студ. вищ. закл. освіти / В. А. Домарецький. - К. : Урожай, 1999. - 542 c. - Бібліогр.: 37 назв. - укp.

Подано характеристику та наведено біохімічний і хімічний склад кінцевого продукту - пива й основних видів сировини для його виробництва. Розглянуто найважливіші принципи математичного моделювання найбільш енергоємних процесів з використанням комп'ютерної техніки. Розкрито технологію пивного сусла та пива за класичною та прогресивною схемами. Велику увагу приділено питанням технохімконтролю якості сировини, напівфабрикатів і готової продукції. Стисло охарактеризовано високопродуктивні машини та апарати, які відповідають екологічним, економічним і санітарно-гігієнічним вимогам, забезпечують одержання високоякісних солоду та пива. На сучасному рівні висвітлено актуальні проблеми технології солоду і пива.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л870.2 я73-1

Рубрики:

Шифр НБУВ: ВА595095 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
2.

Соколенко А. І. 
Транспортно-технологічні системи пивзаводів / А. І. Соколенко, А. І. Українець, В. А. Піддубний. - К. : АртЕк, 2002. - 304 c. - Бібліогр.: с. 301-303. - укp.

Запропоновано методику визначення параметрів сушарок з гравітаційним розвантаженням. Наведено характеристики транспортно-технологічної системи виробництва пива, а також дані, що стосуються транспортних потоків склотари, напівфабрикатів і готової продукції. Висвітлено проблеми і можливості рекуперації теплової енергії, а також ділянки асептичної обробки пива. Обгрунтовано вибір параметрів конвеєрів і накопичувачів. Охарактеризовано технологічне обладнання варильного відділення пивзаводу.

Предложена методика определения параметров сушек с гравитационной разгрузкой. Приведены характеристики транспортно-технологической системы производства пива, а также данные о транспортных потоках стеклотары, полуфабрикатов и готовой продукции. Освещены проблемы и возможности рекуперации тепловой энергии, а также участка асептической обработки пива. Обоснован выбор параметров конвееров и накопителей. Охарактеризовано технологическое оборудование варочного отделения пивзавода.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л870.2 + Л876

Рубрики:

Шифр НБУВ: ВА640512 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
3.

Долинский А. А. 
Энергосберегающая технология производства солода / А. А. Долинский, А. Н. Кашурин, А. Н. Ободович // Пром. теплотехника. - 2001. - 23, № 6. - С. 126-129. - Библиогр.: 2 назв. - рус.

Запропоновано безперервнодіючі карусельні установки для сушіння солоду, зазначено їх технічні характеристики та техніко-економічні показники. Наведено оптимальні режими сушіння та принцип дії.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л870.206

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж14162 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
4.

Хіврич Б. І. 
Визначення раціональних технологічних режимів солодорощення зерна сої / Б. І. Хіврич, А. І. Українець, О. В. Олексійчук // Харч. пром-сть. - 2007. - № 5. - С. 5-8. - Бібліогр.: 11 назв. - укp.

Висвітлено результати досліджень процесів сортування, миття, замочування та пророщування зерна сої (ЗС), за якими визначено раціональні технологічні режими солодорощення ЗС за промислових умов. Установлено вплив фракційного складу, травмування оболонки зерна, інтенсивності дихання на процеси солодорощення сої.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л870.22

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж29432 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
5.

Українець А. І. 
Змінення хімічного складу злаків як сировини для лікувально-оздоровчого харчування в процесі їх солодорощення / А. І. Українець, Н. О. Ємельянова, С. І. Потапенко, Р. М. Мукоїд // Харч. пром-сть. - 2005. - № 4. - С. 73-75. - Бібліогр.: 5 назв. - укp.

Досліджено зміни хімічного складу пшениці, вівса та кукурудзи в процесі солодорощення з метою використання їх для приготування продуктів лікувально-профілактичного харчування. Встановлено, що основні зміни хімічного складу відбуваються під час пророщування пшениці протягом трьох діб, вівса - чотирьох і кукурудзи - семи діб.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л870.22-3

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж29432 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
6.

Підлісний В. В. 
Визначення теплових і матеріальних потоків у процесах пророщування солоду / В. В. Підлісний // Харч. пром-сть. - 2008. - № 6. - С. 90-92. - Бібліогр.: 5 назв. - укp.

Досліджено визначення теплових і матеріальних потоків у процесах пророщування солоду; визначено кількість випаровуваної вологи, за рахунок якої здійснюється охолодження зернової маси.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л870.203

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж29432 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
7.

Підлісний В. В. 
Особливості газообміну і масопередачі при замочуванні солоду / В. В. Підлісний, А. Й. Варфоломєєв // Харч. пром-сть. - 2008. - № 6. - С. 74-77. - Бібліогр.: 4 назв. - укp.

Викладено дані, що стосуються розчинності азоту, кисню та діоксиду вуглецю в рідинній фазі зерноводяної суміші. Показано, що масообмін по кисню здійснюється як транспортуванням його розчиненої складової зволожувальною водою, так і безпосередньою дифузією через напівпроникні оболонки. Наведено інформацію щодо масообміну по діоксиду вуглецю.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л870.202

Шифр НБУВ: Ж29432 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
8.

Піддубний В. А. 
Розробка методів розрахунку і удосконалення обладнання систем виробництва солоду : Автореф. дис... канд. техн. наук : 05.18.12 / В. А. Піддубний; Нац. ун-т харч. технологій. - К., 2003. - 17 c. - укp.

Проаналізовано сучасний стан технологій та обладнання для виробництва солоду, у тому числі процесів миття, дезинфекції ячменю та його замочування, пророщування та сушіння солоду. Показано перспективи та обгрунтовано необхідність забезпечення виробництва фізично та мікробіологічно чистим повітрям, поєднання інтересів технології, процесів і механізації пере- та розвантажувальних робіт, рекуперації матеріальних та енергетичних потоків. Розроблено методику розрахунку платформ сушарок солоду з гравітаційним розвантажуванням і у разі оптимізації елементів конструкції за величинами внутрішніх силових факторів і динаміки перехідних процесів у системах зі змінною жорсткістю, якими моделюються приводи платформ.

  Скачати повний текст


Індекс рубрикатора НБУВ: Л870.2

Рубрики:

Шифр НБУВ: РА324851 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
9.

Підлісний В. В. 
Удосконалення процесів та обладнання для виробництва солоду : автореф. дис... канд. техн. наук : 05.18.12 / В. В. Підлісний; Нац. ун-т харч. технологій. - К., 2009. - 20 c. - укp.

  Скачати повний текст


Індекс рубрикатора НБУВ: Л870.2

Рубрики:

Шифр НБУВ: РА365110 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
10.

Олексійчук О. В. 
Удосконалення технології солоду із сої : Автореф. дис... канд. техн. наук / О. В. Олексійчук; Нац. ун-т харч. технологій. - К., 2007. - 19 c. - укp.

Розглянуто проблему створення конкурентоспроможної технології солоду із сої для його широкого використання у харчових продуктах. На підставі експериментальних даних і проведених розрахунків розроблено новий спосіб одержання солоду із сої та удосконалено його технологію, що дозволяє підвищити якість і харчову цінність готового продукту. Виявлено, що в результаті активної дії ферментів у пророщених зернах сої збільшується вміст амінного азоту, жирних кислот, простих вуглеводів, вітамінів, органічних і неорганічних кислот. Встановлено оптимальні значення технологічних параметрів пророщування зерна сої, сушіння та термічної обробки солоду з сої, що значно покращують його якісні показники та зменшують у ньому вміст антипоживних речовин. Розроблено апаратурно-технологічну схему та нормативно-технічну документацію виробництва солоду з сої. Показано можливість використання у хлібопекарній, кондитерській, пивоварній, безалкогольній промисловості солоду з високими технологічними та фізіолого-біохімічними властивостями, одержаного за удосконаленою технологією, для виготовлення продуктів дитячого харчування, а також як домішку до м'ясних комбінованих продуктів. Результати наукового дослідження впроваджено у промисловість.

  Скачати повний текст


Індекс рубрикатора НБУВ: Л870.22

Рубрики:

Шифр НБУВ: РА349769 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
11.

Прибильський В. Л. 
Дослідження та удосконалення технології зернових екстрактів з тритикале / В. Л. Прибильський, М. І. Бойко // Харч. пром-сть. - 2011. - № 10/11. - С. 19-22. - Бібліогр.: 5 назв. - укp.

Визначено уточнені дані складу зернового екстракту з тритикале (вуглеводний і хімічний склад). Досліджено технологічні режими процесу в області заданих параметрів (оптимальний ступінь подрібнення зерна, гідромодуль, дозу ферментного препарату, вплив режимів затирання на показники сусла і швидкість оцукрювання).


Індекс рубрикатора НБУВ: Л870.22

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж29432 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
12.

Турчина Т. Я. 
Кинетика процессов тепловлагопереноса при сушке капель термопластичных материалов - солодовых экстрактов / Т. Я. Турчина // Пром. теплотехника. - 2010. - 32, № 3. - С. 43-49. - Библиогр.: 12 назв. - рус.

Представлен анализ кинетических характеристик процессов тепловлагопереноса при сушке капель (частиц) солодовых экстрактов.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л870.2

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж14162 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
13.

Козар М. Ю. 
Очищення стічних вод солодового заводу з одержанням біоводню / М. Ю. Козар, К. О. Щурська, Л. А. Саблій, Є. В. Кузьмінський // Вост.-Европ. журн. передовых технологий. - 2013. - № 6/10. - С. 33-36. - Бібліогр.: 11 назв. - укp.

Напрацьовано технологію очищення стічних вод солодового заводу від фосфатів у системі анаеробно-аеробних біореакторів з одночасним одержанням біоводню у біоелектрохімічній системі. Біотехнологічна схема містить блоки очищення стічних вод для зниження концентрації завислих речовин, ХСК, фосфатів та інших забруднюючих довкілля речовин, а також біоелектрохімічну систему генерації біоводню.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л870.209

Шифр НБУВ: Ж24320 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
14.

Ковальова О. С. 
Удосконалення технології виробництва солоду з використанням плазмохімічно активованої води : автореф. дис. ... канд. техн. наук : 05.18.05 / О. С. Ковальова; Нац. ун-т харч. технологій. - К., 2013. - 21 c. - укp.

Обгрунтовано та розроблено вдосконалену технологію виробництва солоду з використанням води, підданої дії контактної нерівноважної плазми. Встановлено суттєвий вплив плазмохімічно активованої води на процеси, що відбуваються в зерновому матеріалі при його пророщуванні. Визначено, що використання води, підданої дії контактної нерівноважної плазми, сприяє прискоренню перебігу біохімічних процесів в проростаючому зерні. Досліджено фізико-хімічні та біохімічні процеси, що проходять в солодовому зерні, та доведено значне прискорення ростових процесів. Встановлено особливості адсорбційних процесів в зерновому матеріалі за використання плазмохімічно активованої води. Визначено раціональні параметри солодорощення за удосконаленою технологією. Встановлено покращення мікробіологічного стану солоду. Досліджено екологічні особливості використання активованої води в солодорощенні. За результатами досліджень розроблено та затверджено нормативні документи на виробництво солоду світлого ячмінного з використанням активованої під дією контактної нерівноважної плазми води (ТІ 30664090-001- 2012) та проведено апробацію вдосконаленої технології за виробничих умов.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л870.2

Рубрики:

Шифр НБУВ: РА399599 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
15.

Мукоїд Р. М. 
Удосконалення технології вівсяного солоду : автореф. дис. ... канд. техн. наук : 05.18.05 / Р. М. Мукоїд; Нац. ун-т харч. технологій. - К., 2012. - 20 c. - укp.

Проведено порівняльний аналіз за фізико-хімічними та біохімічними показниками плівчастого та голозерного вівса. Досліджено хімічний склад голозерного вівса та його зміни в процесі солодорощення. Запропоновано математичну модель, що описує зміни екстрактивності солоду з голозерного вівса від впливу температури, вологості та тривалості солодорощення. Удосконалено солодоростильний апарат барабанного типу, що дозволяє інтенсифікувати виробничі процеси. Розроблено технологію солоду з голозерного вівса, введено його в рецептуру полісолодового екстракту.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л870.22

Рубрики:

Шифр НБУВ: РА393865 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
16.

Бойко М. І. 
Технологія зернового екстракту із тритікале : автореф. дис. ... канд. техн. наук : 05.18.05 / М. І. Бойко; Нац. ун-т харч. технологій. - Київ, 2014. - 20 c. - укp.

Обгрунтовано технології зернового екстракту із тритікале. На основі проведених досліджень підібрано раціональні параметри та режими приготування зернового екстракту із тритікале, визначено фізико-хімічні та органолептичні показники готового продукту, досліджено вміст біологічно активних речовин. Доведено доцільність використання зернового екстракту із тритікале у виробництві пива та хлібного квасу. Розроблено принципову та апаратурно-технологічну схеми приготування зернового екстракту із тритікале, необхідну нормативну документацію. Визначено соціально-економічну ефективність виробництва зернового екстракту із тритікале, розраховано очікуваний економічний ефект. Доведено економічну ефективність використання зернового екстракту із тритікале в технології пива та хлібного квасу.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л870.22

Рубрики:

Шифр НБУВ: РА409685 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
17.

Бут С. А. 
Оптимізація взаємодії матеріальних та енергетичних потоків у виробництвах солодів і пива : автореф. дис. ... д-ра техн. наук : 05.18.12 / С. А. Бут; Нац. ун-т харч. технологій. - К., 2013. - 41 c. - укp.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л870.2 + Л876

Рубрики:

Шифр НБУВ: РА399222 Пошук видання у каталогах НБУВ 



      
Категорія:    
18.

Ліщинський Б. Ф. 
Дослідження залежності складу млива солоду від параметрів вальцевої пари / Б. Ф. Ліщинський // Вісн. Вінниц. політехн. ін-ту. - 2002. - № 3. - С. 86-88. - Бібліогр.: 2 назв. - укp.

Наведено результати дослідження залежності складу млива від параметрів вальцевої пари, які можна використовувати для розрахунку параметрів вальців залежно від заданого співвідношення фракцій оперативного регулювання вальцевої пари під час експлуатації; а також розрахунку та конструювання солододробарок.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л870.207-5

Шифр НБУВ: Ж68690 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
19.

Ebienfa P. 
Improving the process of roasting malt with intensive stirring machine = Дослідження процесу обжарювання солоду в обжарювальному апараті з інтенсивним перемішуванням / P. Ebienfa, V. Grudanov, A. Ermakov, V. Pozdniakov // Ukr. Food J.. - 2015. - 4, № 1. - С. 95-108. - Бібліогр.: 20 назв. - англ.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л870.21 + Л876.2

Шифр НБУВ: Ж43715 Пошук видання у каталогах НБУВ 



      
Категорія:    
20.

Ебіенфа П. Д. 
Інтенсифікація процесу обжарювання солоду / П. Д. Ебіенфа, В. Я. Груданов, В. М. Поздняков, А. І. Єрмаков // Наук. пр. Нац. ун-ту харч. технологій. - 2015. - 21, № 5. - С. 141-150. - Бібліогр.: 17 назв. - укp.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л870.21-5

Шифр НБУВ: Ж69879 Пошук видання у каталогах НБУВ 


...
 

Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського