Віртуальна довідка Тематичний інтернет-навігатор Наукова електронна бібліотека Автореферати дисертацій Реферативна база даних Книжкові видання та компакт-диски Журнали та продовжувані видання
|
Для швидкої роботи та реалізації всіх функціональних можливостей пошукової системи використовуйте браузер "Mozilla Firefox" |
|
|
Формат представлення знайдених документів: | повний | стислий |
Пошуковий запит: (<.>U=Л874.094$<.>) |
Загальна кількість знайдених документів : 3
Представлено документи з 1 до 3
|
| | | | |
1. |
Соколова І. Ф. Комплексна оцінка та прогнозування впливу підприємств первинного виноробства на довкілля : автореф. дис. ... канд. техн. наук : 21.06.01 / І. Ф. Соколова; Кременчуц. нац. ун-т ім. М. Остроградського. - Кременчук, 2016. - 24 c. - укp.Досліджено питання підвищення рівня екологічної безпеки підприємств первинного виноробства шляхом запровадження комплексу техніко-технологічних заходів, що базуються на результатах оцінювання та прогнозування впливу зазначених підприємств на компоненти довкілля. Проведено ідентифікацію й оцінюваня екологічних аспектів діяльності підприємств первинного виноробства. Визначено механізм формування екологічної небезпеки (ЕН) під їх впливом. Проаналізовано й оцінено рівень такої небезпеки з використанням системи комплексних показників, що характеризують ймовірність виникнення та ступінь ЕН. Розроблено алгоритм управління екологічною безпекою підприємств первинного виноробства, де об'єктом управління є тверді та рідкі виробничі відходи. Досліджено хімічний склад твердих промислових відходів. Експериментально обгрунтовано спосіб їх утилізації з метою одержання кормової домішки для великої рогатої худоби й експериментально підтверджено доцільність проведення ферментолізу для збільшення харчової цінності кормової добавки. Доведено доцільність використання способу утилізації рідких промислових відходів методом анаеробного зброджування. Експериментально встановлено раціональні параметри процесу анаеробного зброджування стічних вод. Результати проведених досліджень свідчать про високу ефективність очищення стічних вод (90 ± 1,2 %). Індекс рубрикатора НБУВ: Л874.094
Рубрики:
Шифр НБУВ: РА420912 Пошук видання у каталогах НБУВ
|
| | | | |
2. |
Gubsky S. Optimization of extraction parameters of phenolic antioxidants from defatted grape seeds flour by response surface methodology = Оптимізація параметрів екстракції поліфенольних антиоксидантів з обезжиреного порошку виноградних кісточок методом відгуку поверхні / S. Gubsky, M. Labazov, O. Samokhvalova, N. Grevtseva, O. Gorodyska // Ukr. Food J.. - 2018. - 7, № 4. - С. 627-639. - Бібліогр.: 25 назв. - англ. Індекс рубрикатора НБУВ: Л874.094 + Л987-37
Рубрики:
Шифр НБУВ: Ж43715 Пошук видання у каталогах НБУВ
|
| | | | |
3. |
Брикова Т. М. Технологія здобного печива з використанням порошків із виноградних вичавків : автореф. дис. ... канд. техн. наук : 05.18.01 / Т. М. Брикова; Харківський державний університет харчування та торгівлі. - Харків, 2019. - 24 c. - укp.Дисертаційну роботу присвячено розробці та науковому обґрунтуванню технології здобного печива з використанням продуктів переробки виноградних вичавків, а саме порошку з виноградних кісточок (ПВК) та порошку з виноградних шкірочок (ПВШ). Порошки характеризуються значною антиоксидантною ємністю, причому ПВШ - більш високою, ніж ПВК. Отримані дані є передумовою для створення технології здобного печива з антиоксидантними властивостями подовженого терміну зберігання. Встановлено закономірності формування структури тіста для здобного печива у присутності ПВК і ПВШ, які полягають у підвищенні його ефективної та пластичної в'язкості, зменшенні модулів пружності й еластичності та зниженні адгезійних властивостей. Досліджено зміни кислотного та пероксидного вмісту жирів у здобному печиві впродовж зберігання та встановлено, що внесення дослідних порошків сприяє більш повільному зростанню кислотності, гальмує процеси накопичення продуктів первинного окиснення. Здобне печиво з додаванням виноградних порошків має високі органолептичні показники, вищий вміст біологічно активних речовин, у тому числі потужних антиоксидантів, подовжені терміни зберігання та нижчу собівартість у разі внесення ПВК взамін частки какао порошку. За результатами розрахунків економічної ефективності встановлено, що впровадження у виробництво запропонованих технологій здобного печива з використанням виноградних порошків є економічно доцільним. Індекс рубрикатора НБУВ: Л865.1-3 + Л874.094
Рубрики:
Шифр НБУВ: РА442981 Пошук видання у каталогах НБУВ
|
|
|