Бази даних

Реферативна база даних - результати пошуку

Mozilla Firefox Для швидкої роботи та реалізації всіх функціональних можливостей пошукової системи використовуйте браузер
"Mozilla Firefox"

Вид пошуку
у знайденому
Сортувати знайдені документи за:
авторомназвоюроком видання
Формат представлення знайдених документів:
повнийстислий
 Знайдено в інших БД:Автореферати дисертацій (6)Книжкові видання та компакт-диски (29)
Пошуковий запит: (<.>U=Л914$<.>)
Загальна кількість знайдених документів : 48
Представлено документи з 1 до 20
...

      
Категорія:    
1.

Левченко С. В. 
Влияние низкотемпературного замораживания на изменение структурных углеводов в ягодах винограда : Дис...канд.с.х.наук:05.18.03;03.00.23 / С. В. Левченко; Украинская академия аграрных наук, "Магарач", национальный институт винограда и вина. - Ялта, 1994. - 156 c. - рус.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л914.107 + П26-486,022

Рубрики:

Шифр НБУВ: ДС44123 Пошук видання у каталогах НБУВ 



      
Категорія:    
2.

Левченко С. В. 
Влияние низкотемпературного замораживания на изменение структурных углеводов в ягодах винограда : Дис...канд.с.х.наук:05.18.03;03.00.23 / С. В. Левченко; Украинская академия аграрных наук, "Магарач", национальный институт винограда и вина. - Ялта, 1994. - 156 c. - рус.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л914.107 + П26-486,022

Рубрики:

Шифр НБУВ: ДС44123 Пошук видання у каталогах НБУВ 



      
Категорія:    
3.

Левченко С. В. 
Влияние низкотемпературного замораживания на изменение структурных углеводов в ягодах винограда : Дис...канд.с.х.наук:05.18.03;03.00.23 / С. В. Левченко; Украинская академия аграрных наук, "Магарач", национальный институт винограда и вина. - Ялта, 1994. - 156 c. - рус.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л914.107 + П26-486,022

Рубрики:

Шифр НБУВ: ДС44123 Пошук видання у каталогах НБУВ 



      
Категорія:    
4.

Левченко С. В. 
Влияние низкотемпературного замораживания на изменение структурных углеводов в ягодах винограда : Дис...канд.с.х.наук:05.18.03;03.00.23 / С. В. Левченко; Украинская академия аграрных наук, "Магарач", национальный институт винограда и вина. - Ялта, 1994. - 156 c. - рус.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л914.107 + П26-486,022

Рубрики:

Шифр НБУВ: ДС44123 Пошук видання у каталогах НБУВ 



      
Категорія:    
5.

Найченко В. М. 
Свіжі плоди суниці можна зберігати / В. М. Найченко // Садівництво. - 1999. - Вип. 48. - С. 171-175. - укp.

Представлено результати вивчення лежкості трьох сортів суниці. Встановлено оптимальний температурний режим і вплив модифікованого газового середовища на строки зберігання та якість продукції.


Індекс рубрикатора НБУВ: П258.1-486 + Л914.2-309

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж29032 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
6.

Селютіна Г. А. 
Товарознавча оцінка ревеню та агрусу і паст на їх основі : Автореф. дис... канд. техн. наук : 05.18.15 / Г. А. Селютіна; Харк. держ. акад. технології та організації харчування. - Х., 2001. - 19 c. - укp.

Науково обгрунтувано формування якісних паст із ревеню та агрусу з підвищеним вмістом біологічно активних речовин та лімітованим вмістом контамінантів. Досліджено сортовий вплив сировини на ступінь накопичення та локалізацію в тканинах ревеню та агрусу шкідливих речовин, а також вплив технологічних чинників на ступінь зниження в сировині солей важких металів, радіонуклідів, нітратів, пестицидів і мікотоксинів. Розроблено спосіб, що дозволяє значно зменшити вміст контамінантів у ревені та агрусі. На базі розв'язання математичної задачі оптимізації якості продукту і проведених експериментальних досліджень визначено рецептурний склад паст з ревеню та агрусу, який забезпечує їх високі органолептичні показники, задану консистенцію та відповідає вимогам збалансованості за вітамінним, мінеральним і вуглеводним складом. Встановлено економічну та соціальну ефективність від впровадження паст з ревеню та агрусу у виробництво.

  Скачати повний текст


Індекс рубрикатора НБУВ: Л912.7 + Л914 + Л812.9

Рубрики:

Шифр НБУВ: РА314663 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
7.

Энергопотребление при замораживании винограда и его хранении / сост.: А. Э. Модонкаева; УААН, Нац. ин-т винограда и вина "Магарач". - Ялта, 2007. - 55 c. - Библиогр.: с. 53-54 - рус.

Освещена проблема энергопотребления при хранении винограда в замороженном виде. Предложена методика определения удельного расхода холода и электроэнергии на тонну винограда при хранении в замороженном виде для создания нормативов расхода энергоресурсов на 1 т винограда. Дана энергетическая оценка технологических процессов, приведены расчетные удельные расходы холода и электроэнергии на 1 т винограда.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л914.07-42

Рубрики:

Шифр НБУВ: ВА716674 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
8.

Осокіна Н. М. 
Придатність заморожених плодів чорної смородини для переробки / Н. М. Осокіна // Вісн. Полтав. держ. аграр. акад. - 2007. - № 2. - С. 80-83. - Бібліогр.: 8 назв. - укp.

Встановлено доцільність використання заморожених плодів чорної смородини для виробництва консервів, збереженість аскорбінової кислоти в яких залежить від їх виду та вмісту в сировині.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л914 + Л961.6

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69944 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
9.

Осокіна Н. М. 
Формування якості плодів чорної смородини та її збереження в продуктах консервування : автореф. дис... д-ра с.-г. наук: 06.01.15 / Н. М. Осокіна; Уман. держ. аграр. ун-т. - Умань, 2007. - 40 c. - укp.

Досліджено проблему формування якості плодів чорної смородини та її збереження шляхом консервування заморожуванням, переробкою на соки, компоти, концентровані продукти. Науково обгрунтовано вплив агрокліматичних показників на тривалість періоду вегетації рослин чорної сморнодини, харчову та біологічну цінність плодів. Оптимізовано умови зберігання заморожених плодів, досліджено природу їх високої вологоутримувальної здатності. Показано переваги швидкозаморожених плодів. Удосконалено способи попередньої обробки плодів з метою підвищення соковіддачі та встановлено їх вплив на якість соку. Показано вплив терміну, способу збирання плодів, їх короткострокового зберігання на товарний стан та якісні показники сировини й консервів. Досліджено збереженість біологічно активних речовин і колір продуктів.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л914 + Л961.92/99

Рубрики:

Шифр НБУВ: РА335190 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
10.

Кюрчева Л. М. 
Обгрунтування критеріїв придатності столового винограду до низькотемпературного заморожування : Автореф. дис... канд. с.-г. наук / Л. М. Кюрчева; Нац. аграр. ун-т. - К., 2007. - 21 c. - укp.

Наведено результати вивчення придатності районованих і перспективних сортів столового винограду південного Степу України до низькотемпературного заморожування та тривалого зберігання за органолептичними та фізико-біохімічними показниками (величиною втрати соку, сумою цукрів, титрованими кислотами, аскорбінової кислоти, суми фенольних речовин, оксидоредуктазою). З використанням методів математичного моделювання визначено критеріальний показник стійкості ягід винограду до дії низьких температур. Показано, що оцінку придатності винограду до заморожування та тривалого зберігання найбільш доцільно виконувати за ступенем стабільності величини відношення активності поліфенолоксидази до вмісту фенольних речовин. Результати дослідження запропоновано використовувати для зберігання сільськогосподарської продукції у переробній промисловості. Районовані сорти столового винограду "Молдова" й "Оригінал" є найбільш придатними до низькотемпературного заморожування та тривалого зберігання. Визначено економічну ефективність реалізації швидкозамороженого винограду кращих сортів.

  Скачати повний текст


Індекс рубрикатора НБУВ: Л914.07

Рубрики:

Шифр НБУВ: РА350976 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
11.

Герасимчук О. П. 
Збереження якості плодів чорної смородини з післязбиральною обробкою речовинами антимікробної дії та в продуктах переробки : автореф. дис... канд. с.-г. наук : 06.01.15 / О. П. Герасимчук; Уман. держ. аграр. ун-т. - Умань, 2009. - 20 c. - укp.

Подано результати вдосконалення способів післязбиральної обробки плодів чорної смородини речовинами антимікробної дії зі збереженням їх якості та комплексною переробкою. Обгрунтовано мікробіологічне обсіменіння плодів і застосування речовин антимікробної дії для післязбиральної обробки плодів чорної смородини. Наведено застосування розчинів сорбінової та лимонної кислот, бензонату натрію й етилового спирту для обробки плодів. Показано вплив післязбиральної обробки та їх зберігання в сховищі без охолодження, в холодильнику та модифікованому газовому середовищі (МГС) на товарний стан та якісні показники плодів. Досліджено застосування осмотичного зневоднення шматочків плодів в цукровому сиропі для додавання їх у желе. Розроблено технологію виробництва нових видів консервів. Визначено економічну ефективність післязбиральної та комплексної обробки плодів чорної смородини.

  Скачати повний текст


Індекс рубрикатора НБУВ: Л914.3

Рубрики:

Шифр НБУВ: РА366026 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
12.

Малкіна В. М. 
Моделювання процесу деформації у ягоді винограду при заморожуванні / В. М. Малкіна, В. Ф. Ялпачик // Пр. Тавр. держ. агротехнол. ун-ту. - 2010. - 1, вип. 10. - С. 3-9. - Бібліогр.: 5 назв. - укp.

Розроблено заходи, спрямовані на поліпшення товарного виду плодоовочевої продукції під час зберігання в замороженому стані. Представлено теоретичні дослідження, які дозволяють зробити висновок, що заморожування та дефростацію слід проводити за таких умов, коли внутрішній тиск дорівнює зовнішньому тиску.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л914.07

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69443 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
13.

Лисиця О. Ю. 
Удосконалення процесу швидкого заморожування ягід в потоці газу : автореф. дис. ... канд. техн. наук : 05.18.12 / О. Ю. Лисиця; Харк. держ. ун-т харчування та торгівлі. - Х., 2011. - 18 c. - укp.

Висвітлено питання удосконалення процесу швидкого заморожування ягід в потоці газу на підставі розробки розрахункової моделі, обладнання для швидкого заморожування та визначення технологічних режимів, що забезпечують якнайповніше збереження початкових властивостей продукту та зниження енерговитрат. Запропоновано фізичну та математичну моделі заморожування ягоди з урахуванням температурної залежності теплофізичних характеристик, впливу дифузії розчинених речовин на процес заморожування, зміни температури початку кристалізації рідкої фази тканинного соку під час заморожування. Для експериментального дослідження процесу заморожування ягід в газовому середовищі розроблено холодну аеродинамічну трубу та швидкоморозильний тунельний апарат, для якого визначено раціональні режими заморожування ягід чорної смородини, малини та вишні. Увагу приділено розрахункам полів температур в ягоді та газовому середовищі, а також полів швидкостей в промисловій холодильній камері за різних варіантів її геометрії та кількості лотків з продукцією.

  Скачати повний текст


Індекс рубрикатора НБУВ: Л914.07

Рубрики:

Шифр НБУВ: РА380917 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
14.

Одарченко А.  
Зміни анатомічної будови заморожених ягід залежно від попередньої обробки / А. Одарченко // Товари і ринки. - 2012. - № 1. - С. 117-122. - Бібліогр.: 9 назв. - укp.

Вивчено вплив попередньої технологічної обробки (часткове зневоднення та обробка розчином Na-КМЦ) і заморожування ягід суниці, малини, агрусу та смородини чорної на зміну їх анатомічної будови як одного із основних показників якості замороженої рослинної сировини.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л914

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж25522 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
15.

Одарченко Д. М. 
Спосіб виробництва заморожених напівфабрикатів на основі журавлини та калини / Д. М. Одарченко, М. С. Одарченко, А. І. Кудряшов, О. О. Сюсель // Вост.-Европ. журн. передовых технологий. - 2013. - № 4/10. - С. 31-33. - Бібліогр.: 11 назв. - укp.

Окреслено проблематику централізованого промислового збору ягід журавлини та калини. Запропоновано та описано новий спосіб технологічної переробки ягід журавлини великоплідної та калини звичайної у ягідну плазму та жмих, що підлягатимуть наступному заморожуванню; вказано на його основні параметри, особливості та переваги.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л914

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж24320 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
16.

Малюк Л. П. 
Технології продуктів харчування з підвищеним вмістом біологічно активних речовин на основі плодів та ягід : монографія / Л. П. Малюк, Н. Ю. Балацька, А. А. Дубініна; Харків. держ. ун-т харчування та торгівлі. - Харків : ХДУХТ, 2014. - 178 c. - Бібліогр.: с. 158-178 - укp.

Наведено останні розробки в галузі створення технологій соусів на основі плодів та ягід, які дозволяють отримати продукт з високим вмістом біологічно активних речовин, зокрема біофлавоноїдів. Описано принципово нові технологічні схеми виробництва соусів. Наведено дані про їх асортимент, харчову цінність та показники якості.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л913 + Л914 + Л991.3

Рубрики:

Шифр НБУВ: ВА789294 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
17.

Хомич Г. 
Фенольні сполуки ягід чорниці та їхні зміни у процесі переробки / Г. Хомич // Вісн. Львів. ун-ту. Сер. біол.. - 2016. - Вип. 73. - С. 447. - укp.

Враховуючи високий вміст фенольних сполук у складі ягід чорниці та їх різнобічну лікувально-профілактичну дію, доцільно одержувати на їх основі продукти харчування, збагачені БАР цієї сировини.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л914

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж28852/б. Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
18.

Сімахіна Г. О. 
Структурні і біохімічні зміни білкових сполук при заморожуванні дикорослих ягід / Г. О. Сімахіна, С. В. Халапсіна // Наук. пр. Нац. ун-ту харч. технологій. - 2017. - 23, № 2. - С. 158-165. - Бібліогр.: 6 назв. - укp.

Відродження вітчизняної харчової промисловості, доведення виробленої нею продукції до конкурентоспроможного стану можливе завдяки впровадженню новітніх технологічних процесів із використанням нового обладнання і розширенням спектра сировинних матеріалів. Обгрунтовано та експериментально констатовано факт структурних і біохімічних перетворень білкових сполук дикорослих ягід (на прикладі смородини Ribes nigra L.) під впливом низьких температур. Дія низьких температур викликає ряд позитивних змін у структурі біокомпонентів ягід смородини. Зокрема, збільшується частка легкорозчинних білкових фракцій, підвищується повноцінність білків, полегшується їх перетравність протеолітичними ферментами.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л914.07

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69879 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
19.

Сімахіна Г. О. 
Оцінка мікробіологічної чистоти заморожених і дефростованих ягід / Г. О. Сімахіна, С. В. Халапсіна // Наук. пр. Нац. ун-ту харч. технологій. - 2017. - 23, № 6. - С. 119-126. - Бібліогр.: 10 назв. - укp.

На сучасному етапі розвитку харчових технологій перспективною є тенденція використання процесів з режимами перероблення сільськогосподарської сировини в області низьких температур. Обгрунтовано та експериментально підтверджено позитивний вплив холодових технологій на мікробіологічні показники заморожених і дефростованих плодово-ягідних напівфабрикатів. Показано перспективність попереднього оброблення біооб'єктів розчинами природних консервантів - бензойної та сорбінової кислот, завдяки чому вдається знизити мікробіологічну забрудненість матеріалів. Здійснено оцінку мікробіологічної чистоти дефростованих ягід при різних способах розморожування й тривалості зберігання у дефростованому вигляді.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л914.07

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69879 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
20.

Сімахіна Г. О. 
Ефективність використання кріопротекторів при заморожуванні дикорослих і культивованих ягід / Г. О. Сімахіна, С. В. Халапсіна // Наук. пр. Нац. ун-ту харч. технологій. - 2017. - 23, № 3. - С. 179-185. - Бібліогр.: 12 назв. - укp.

Обгрунтовано доцільність використання в технологіях заморожування рослинної сировини кріопротекторів - сполук, здатних запобігати розвиткові ушкоджень біологічних об'єктів при їх заморожуванні і подальшій дефростації. Проведено порівняльні дослідження впливу попереднього оброблення ягід різними групами органічних та мінеральних кріопротекторів на здатність рослинних матеріалів до холодових адаптацій і, як наслідок, до збереження цілісності структури мембран та клітин ягід і зменшення втрат цінних біологічно активних речовин при тривалому зберіганні та дефростації.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л914.07 + Л916.07

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69879 Пошук видання у каталогах НБУВ 
...
 

Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського