Бази даних

Реферативна база даних - результати пошуку

Mozilla Firefox Для швидкої роботи та реалізації всіх функціональних можливостей пошукової системи використовуйте браузер
"Mozilla Firefox"

Вид пошуку
Сортувати знайдені документи за:
авторомназвоюроком видання
Формат представлення знайдених документів:
повнийстислий
 Знайдено в інших БД:Автореферати дисертацій (2)Книжкові видання та компакт-диски (7)
Пошуковий запит: (<.>U=Л929.2$<.>)
Загальна кількість знайдених документів : 7
Представлено документи з 1 до 7

      
Категорія:    
1.

Наумова К. М. 
Особливості виготовлення гематогену дитячого з застосуванням крохмальної патоки / К. М. Наумова // Питання підвищ. продуктивності тваринництва: Зб. наук. пр. / Вінниц. держ. с.-г. ін-т. - 1999. - Вип. 6. - С. 266-268. - укp.

У разі заміни патоки крохмальної на кукурудзяну зменшується швидкість кристалізації в ірисній масі, що позитивно впливає на вміст інвертних цукрів і органолептичних показників гематогену дитячого.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л929.21

Шифр НБУВ: Ж69948 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
2.

Волошин П. В. 
Технологія комплексної харчової добавки на основі боєнської крові : Автореф. дис. канд. техн. наук : 05.18.16 / П. В. Волошин; Харк. держ. ун-т харчування та торгівлі. - Х., 2003. - 17 c. - укp.

Науково обгрунтовано, досліджено та практично реалізовано технологію комплексної харчової домішки (КХД) на основі боєнської крові великої рогатої худоби (ВРХ), модифікованої моноксидом вуглецю, та сировини, що вміщує білок. Визначено раціональні концентрації рецептурних компонентів, які стабілізують гемове двовалентне залізо та забезпечують високий вміст тваринного білка в комплексній харчовій домішці. Розроблено технологічну схему виробництва нової комплексної харчової домішки "Гемодар", яка призначена для збагачення продукції масового та дієтичного харчування гемовим залізом та тваринним білком. Одержано комплекс даних про харчову, біологічну цінність, функціонально-технологічні властивості та показники безпеки нової домішки. Запропоновано застосування нової домішки в технології виробництва широкого асортименту кулінарної продукції. Визначено технологічні та споживчі властивості й харчову цінність продукції, яка містить КХД. Здійснено впровадження запропонованої продукції на підприємствах громадського харчування.

  Скачати повний текст


Індекс рубрикатора НБУВ: Л929.2 + Л987

Рубрики:

Шифр НБУВ: РА327888 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
3.

Євлаш В. В. 
Технологія сухого харчового концентрату на основі крові забійних тварин та його використання у виробництві солодких збивних виробів : Автореф. дис... канд. техн. наук : 05.18.16 / В. В. Євлаш; Харк. держ. акад. технології та орг. харчування. - Х., 1998. - 18 c. - укp. - рус.

Дисертацію присвячено науковому обгрунтуванню і розробці технології нової харчової добавки - сухого харчового концентрату із крові забійних тварин, модифікованої оксидом вуглецю. В основу технології покладено новий принцип виробництва продуктів із крові - з використанням заданого співвідношення форм гемоглобіну, що містить залізо у двох- і трьохвалентному стані, що визначає поліфункціональне призначення концентрату, як джерела гемового заліза, яке легко засвоюється, та харчового коричневого барвника. Одержано комплекс даних про харчову та біологічну цінність, показники безпеки та функціонально-технологічні властивості концентрату. Обгрунтовані та розроблені технології нових збивних солодких виробів з використанням концентрату із крові.

  Скачати повний текст


Індекс рубрикатора НБУВ: Л929.2 + Л991.5-3

Рубрики:

Шифр НБУВ: РА302268 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
4.

Даниш Т. В. 
Розробка методів солюбілізації мембран вірусів та їх застосування при виготовленні препаратів крові / Т. В. Даниш // Біологія тварин. - 2010. - 12, № 1. - С. 367-375. - Бібліогр.: 34 назв. - укp.

Розглянуто основні теоретичні та практичні підходи щодо відбору та використання детергентів та органічних розчинників для видалення вірусів з ліпідною оболонкою за умов одержання фармацевтичних та ветеринарних препаратів, їх переваги та недоліки. Наведено приклади застосування хімічних агентів для ефективної інактивації вірусів гепатитів В та С, а також імунодефіциту людини. Охарактеризовано методи відділення інактивуючих речовин від білкових препаратів. Описано сольвент-детергентний метод вірусної інактивації. Продемонстровано, що метод хроматографії з використанням макропористих кремнеземних сорбентів дозволяє з високою ефективністю та продуктивністю одержувати білкові препарати з плазми крові без присутності в них Тритону Х-100 та три(n-бутил)фосфату - потенційних токсичних агентів.


Індекс рубрикатора НБУВ: Р281.792 + Л929.2

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж23570 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
5.

Шлапак Г. В. 
Розробка функціональних залізовмісних м'ясних продуктів : автореф. дис. ... канд. техн. наук : 05.18.04 / Г. В. Шлапак; МОНМС України, Одес. нац. акад. харч. технологій. - О., 2012. - 18 c. - укp.

Наведено результати розробки технологій біологічно активних добавок антианемічної спрямованості на основі крові забійних тварин та виноградних вичавок, а також дієтичних м'ясних продуктів із їх використанням. Встановлено підвищення стабільності гему в результаті зміни вторинної структури білків у процесі утворення білково-поліфенольних комплексів у системі кров - виноградні вичавки. Розроблено технології двох видів добавок антианемічної спрямованості — "Біогем" та "Гемовін", визначено строки їх зберігання. Досліджено показники якості, безпеки, біологічної цінності, а також клінічну апробацію добавок. Опрацьовано базові рецептури м'ясних виробів з урахуванням вимог до продуктів, збагачених залізом, а також встановлено раціональні масові частки добавки "Гемовін" для паштетів і котлет антианемічної дії. Проведено промислову апробацію м'ясних продуктів, які розроблялися.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л929.2 + Л987

Рубрики:

Шифр НБУВ: РА394686 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
6.

Гутиков В. В. 
Технология полуфабрикатов из крови убойных животных с целью их использования в общественном питании : Дис...канд. техн. наук: 05.18.16 / В. В. Гутиков; Харьковская академия технологии и организации питания. - Х., 1995. - 225 c. - рус.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л929.2 + Л994

Рубрики:

Шифр НБУВ: ДС48681 Пошук видання у каталогах НБУВ 



      
Категорія:    
7.

Гутиков В. В. 
Технология полуфабрикатов из крови убойных животных с целью их использования в общественном питании : Дис...канд. техн. наук: 05.18.16 / В. В. Гутиков; Харьковская академия технологии и организации питания. - Х., 1995. - 225 c. - рус.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л929.2 + Л994

Рубрики:

Шифр НБУВ: ДС48681 Пошук видання у каталогах НБУВ 


 

Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського