Бази даних

Реферативна база даних - результати пошуку

Mozilla Firefox Для швидкої роботи та реалізації всіх функціональних можливостей пошукової системи використовуйте браузер
"Mozilla Firefox"

Вид пошуку
Сортувати знайдені документи за:
авторомназвоюроком видання
Формат представлення знайдених документів:
повнийстислий
 Знайдено в інших БД:Наукова електронна бібліотека (1)Автореферати дисертацій (1)Книжкові видання та компакт-диски (6)
Пошуковий запит: (<.>U=Л929.7$<.>)
Загальна кількість знайдених документів : 4
Представлено документи з 1 до 4

      
Категорія:    
1.

Клименко М. М. 
Дослідження вмісту радіонуклідів і токсичних елементів у кістковій сировині / М. М. Клименко, Н. В. Будник, О. А. Демчук // Харч. пром-сть. - 2005. - № 4. - С. 27-29. - Бібліогр.: 6 назв. - укp.

Розглянуто хімічний склад харчової кістки та наведено результати дослідження вмісту радіонуклідів і токсичних елементів у курячих кістках. Установлено, що вміст їх не перевищує допустимих норм і кістки можна використовувати як вихідну сировину у процесі виробництва кісткової харчової пасти, яка є збагачувачем харчових продуктів органічним кальцієм.


Ключ. слова: кальцій, кісткова паста, радіонукліди, токсичні елементи
Індекс рубрикатора НБУВ: Л929.7

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж29432 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
2.

Головко М. П. 
Наукове обгрунтування та розробка технології продуктів харчування, збагачених на кальцій, з використанням продуктів переробки харчової кістки : автореф. дис... д-ра техн. наук : 05.18.16 / М. П. Головко; Харк. держ. ун-т харчування та торгівлі. - Х., 2008. - 33 c. - укp.

Обгрунтовано та розроблено технологію виготовлення продуктів харчування, збагачених біоорганічними сполуками остеокальцію з використанням продуктів переробки харчової кістки. Запропоновано наукову концепцію та можливі напрями її реалізації. Науково обгрунтовано та розроблено технологію переробки харчової кістки у харчовий продукт - напівфабрикат кістковий харчовий (НКХ), створення композиційної емульсійної системи на його основі. Визначено закономірності змін гістологічної структури кісткової тканини у процесі гідротермічної обробки за умов надлишкового тиску та побудовано кількісну модель залежності динаміки відносного об'єму відкритих пор від часу за умов гідротермічної обробки харчової кістки, з використанням якої розв'язано задачу дифузії білкових речовин у бульйон. Запропоновано теоретичну модель процесу динаміки напруження зсуву тканини кістки, розпушеної під час гідротермічної обробки. Комплексно досліджено вплив НКХ та композиції мінерально-білково-жирової (КМБЖ) на фізико-хімічні, функціонально-технологічні, структурно-механічні, мікробіологічні характеристики паштетних систем і м'ясних фаршів. Розроблено наукові основи технології виготовлення паштетних печінкових мас і м'ясних січених виробів з використанням НКХ і КМБЖ. Визначено основні показники якості та безпеки розробленої продукції. Проведено заходи щодо впровадження розроблених технологій на підприємствах м'ясопереробної промисловості та ресторанного господарства України. Доведено економічну ефективність прийнятих рішень. За результатами медико-біологічних досліджень доведено засвоюваність біоорганічного остеокальцію організмом лабораторних тварин. Доведено

  Скачати повний текст


Індекс рубрикатора НБУВ: Л929.7

Рубрики:

Шифр НБУВ: РА359962 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
3.

Черевко О. І. 
Використання продуктів переробки харчової кістки у технології продуктів спеціального призначення : монографія / О. І. Черевко, М. П. Головко, В. В. Полевич, Л. О. Чуйко, М. Л. Серік, Т. М. Головко; Харк. держ. ун-т харчування та торгівлі. - Х., 2010. - 200 c. - Бібліогр.: 297 назв - укp.

Висвітлено наукові підходи до комплексної переробки кісткової сировини. Розкрито перспективи створення продуктів харчування, збагачених сполуками кальцію харчової кістки (ХК). Запропоновано нові технології одержання продуктів харчування спеціального призначення з використанням продуктів переробки ХК. Проаналізовано вплив одержаних продуктів переробки ХК на м'ясні системи. Визначено технологічні параметри процесів одержання даних продуктів. Увагу приділено впливу кісткового харчового напівфабрикату на біологічні об'єкти за умов радіаційного опромінювання.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л929.7 + Л99-3

Рубрики:

Шифр НБУВ: ВА736127 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
4.

Черевко О. І. 
Наукові основи технології мінералізованих продуктів харчування : монографія : у 3 ч. Ч. 1. Використання продуктів переробки харчової кістки в технології продуктів спеціального призначення / О. І. Черевко, В. М. Михайлов, М. П. Головко, В. В. Полевич, Л. О. Чуйко; Харків. держ. ун-т харчування та торгівлі. - Харків, 2013. - 206 c. - Бібліогр.: с. 188-206 - укp.

Викладено наукові підходи до комплексної переробки кісткової сировини. Запропоновано нові технології одержання продуктів харчування спеціального призначення з використанням продуктів переробки харчової кістки. Наведено комплекс даних щодо впливу одержаних продуктів переробки харчової кістки на м'ясні системи. Визначено технологічні параметри процесів одержання наведених продуктів.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л929.7 + Л99-3

Рубрики:

Шифр НБУВ: В355317/1 Пошук видання у каталогах НБУВ 
 

Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського