![](/irbis64r_81/images/db_navy.gif) Віртуальна довідка ![](/irbis64r_81/images/db_navy.gif) Тематичний інтернет-навігатор ![](/irbis64r_81/images/db_navy.gif) Наукова електронна бібліотека ![](/irbis64r_81/images/db_navy.gif) Автореферати дисертацій ![](/irbis64r_81/images/db_navy.gif) Реферативна база даних ![](/irbis64r_81/images/db_navy.gif) Книжкові видання та компакт-диски ![](/irbis64r_81/images/db_navy.gif) Журнали та продовжувані видання
![Mozilla Firefox](../../ico/mf.png) |
Для швидкої роботи та реалізації всіх функціональних можливостей пошукової системи використовуйте браузер "Mozilla Firefox" |
|
|
Формат представлення знайдених документів: | повний | стислий |
Пошуковий запит: (<.>U=Л941.3$<.>) |
Загальна кількість знайдених документів : 5
Представлено документи з 1 до 5
|
| | | | |
1. |
Пронін І. О. Розробка процесів тривалого зберігання та видалення луски з тушок ставкової риби : Автореф. дис... канд. техн. наук : 05.18.12 / І. О. Пронін; Харк. держ. акад. технології та орг. харчування. - Х., 2001. - 19 c. - укp.Теоретично й експериментально обгрунтовано процеси тривалого зберігання живої риби та гідротермічного способу видалення луски з тушок ставкової риби (короп і товстолобик), основою якого є ослаблення величини зв'язку луска - шкіра під час термостатування у гарячій воді (60 - 75 °C). Визначено та досліджено фактори, що суттєво впливають на силу зв'язку луска - шкіра: маса риби, умови зберігання в живому вигляді, термін зберігання в охолодженому вигляді, температура зігрівального середовища, тривалість термостатування. Підібрано емпіричні рівняння для визначення величини зв'язку луска - шкіра залежно від маси тушок для коропа та товстолобика. За результатами досліджень виявлено раціональні режими термостатування та розроблено вимоги до апарата. Скачати повний текст Індекс рубрикатора НБУВ: Л941.302 + Л942.2
Рубрики:
Шифр НБУВ: РА313162 Пошук видання у каталогах НБУВ
|
| | | | |
2. |
Іванюта А. О. Споживні властивості структуроутворювачів на основі вторинної рибної сировини з товстолобика : автореф. дис. ... канд. техн. наук : 05.18.15 / А. О. Іванюта; Київ. нац. торг.-екон. ун-т. - Київ, 2014. - 20 c. - укp.Приділено увагу актуальному для товарознавства і торгівлі, а також рибної промисловості завданню щодо розширення асортименту та формування споживних властивостей вітчизняних структуроутворювачів шляхом раціонального використання вторинної рибної сировини з товстолобика. На основі системного аналізу сучасного стану та перспектив розвитку аквакультури України, ринку структуроутворювачів встановлено доцільність виробництва вітчизняних конкурентоспроможних структуроутворювачів на основі вторинної рибної сировини з товстолобика. Експериментально підтверджено закономірності формування і стабілізації споживних властивостей структуроутворювачів на основі зазначеної сировини. Шляхом експериментальних досліджень із застосуванням методів математичного моделювання та сенсорного аналізу оптимізовано інгредієнтний склад структуроутворювачів на основі вторинної рибної сировини з товстолобика, доведено мікробіологічну та токсикологічну безпечність нової продукції, з'ясовано її харчову та біологічну цінність. На основі кінетичної теорії моделювання якості з урахуванням критичних параметрів оптимізації встановлено науково обгрунтовані терміни зберігання структуроутворювачів. Індекс рубрикатора НБУВ: Л941.3 + Л948
Рубрики:
Шифр НБУВ: РА407902 Пошук видання у каталогах НБУВ
|
| | | | |
3. |
Маєвська Т. Оптимізація процесу вилучення білкових речовин із рибної маси / Т. Маєвська, О. Віннов // Товари і ринки. - 2013. - № 1. - С. 63-69. - Бібліогр.: 7 назв. - укp.Одержано математичну модель (рівняння регресії), яка адекватно описує процес промивання водою сировини із дрібного коропа. Визначено ступінь впливу температури води, гідромодуля, тривалості та кількості циклів промивання на концентрацію білкових речовин у промивній рідині та встановлено оптимальні режими технологічного процесу. Індекс рубрикатора НБУВ: Л941.3
Рубрики:
Шифр НБУВ: Ж25522 Пошук видання у каталогах НБУВ
|
| | | | |
4. |
Маєвська Т. М. Удосконалення технології промитого фаршу з прісноводної риби : автореф. дис. ... канд. техн. наук : 05.18.04 / Т. М. Маєвська; Нац. ун-т харч. технологій. - Київ, 2014. - 23 c. - укp.Обгрунтовано та вдосконалено технологію фаршу з коропа, в результаті промивання електроактивованими водними системами. Проаналізовано стан вітчизняної рибної галузі із зазначенням перспективності переробки культивованого коропа звичайного. Визначено основні технохімічні характеристики його подрібненої м'язової тканини. Розроблено інструментальний метод оцінювання кольору. Описано результати досліджень промивання ставкової сировини розчинами електролітів, електрохімічно активованих водних систем і прісною водою. Запропоновано та оптимізовано технологічні режими процесу промивання подрібнених м'язових тканин коропа. Вивчено якісні характеристики рибних фаршів, одержаних у встановлених режимах, та гелів на їх основі. Запропоновано технологічну та апаратурно-технологічну схему виробництва промитих фаршів із прісноводої риби. Затверджено зміну до чинної ТІ 17:2005. Наведено результати досліджень промитих рибних фаршів під час зберігання. Описано соціальну та економічну ефективність розробленої технології. Індекс рубрикатора НБУВ: Л941.3 + Л944
Рубрики:
Шифр НБУВ: РА412262 Пошук видання у каталогах НБУВ
|
| | | | |
5. |
Гуць В. Прогнозування якості структуроутворювачів на основі вторинної сировини з товстолобика / В. Гуць, А. Іванюта, О. Сидоренко // Товари і ринки. - 2014. - № 2. - С. 141-147. - Бібліогр.: 8 назв. - укp.Досліджено закономірності змін якості структуроутворювачів під час зберігання. На основі кінетичної теорії моделювання встановлено гарантований термін зберігання структуроутворювачів на основі вторинної рибної сировини з товстолобика. Індекс рубрикатора НБУВ: Л941.3
Рубрики:
Шифр НБУВ: Ж25522 Пошук видання у каталогах НБУВ
|
|
|