Бази даних

Реферативна база даних - результати пошуку

Mozilla Firefox Для швидкої роботи та реалізації всіх функціональних можливостей пошукової системи використовуйте браузер
"Mozilla Firefox"

Вид пошуку
Сортувати знайдені документи за:
авторомназвоюроком видання
Формат представлення знайдених документів:
повнийстислий
 Знайдено в інших БД:Автореферати дисертацій (5)Книжкові видання та компакт-диски (12)
Пошуковий запит: (<.>U=Л950.41$<.>)
Загальна кількість знайдених документів : 14
Представлено документи з 1 до 14

      
Категорія:    
1.

Яценко Ю. В. 
Вибір напрямку розробки обладнання для пастеризації молока в селянських (фермерських) господарствах / Ю. В. Яценко // Вісн. Полтав. держ. аграр. акад. - 2002. - № 1. - С. 122-124. - Бібліогр.: 1 назв. - укp.

Проаналізовано технологічні заходи та технічні характеристики засобів пастеризації молока з метою розробки обладнання для господарства різних форм власності.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л950.41

Шифр НБУВ: Ж69944 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
2.

Чагаровский В. П. 
Исследование микрофлоры молока с увеличенным сроком хранения при разных технологиях его получения / В. П. Чагаровский, И. Г. Кручек // Мікробіол. журн. - 2004. - 66, № 2. - С. 86-91. - Библиогр.: 10 назв. - рус.


Ключ. слова: пастеризация, остаточная микрофлора, Lactobacillus acidophilus
Індекс рубрикатора НБУВ: Л950.41

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж22205 Пошук видання у каталогах НБУВ 



      
Категорія:    
3.

Черняк Н. Г. 
Ефективність пастеризації молока контамінованого лістеріями / Н. Г. Черняк // Вісн. Полтав. держ. аграр. акад. - 2005. - № 4. - С. 62-63. - Бібліогр.: 6 назв. - укp.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л950.41

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69944 Пошук видання у каталогах НБУВ 



      
Категорія:    
4.

Савчук Г. В. 
Ветеринарно-санітарна експертиза молока за різних способів і режимів пастеризації : автореф. дис... канд. вет. наук / Г. В. Савчук; Львів. нац. ун-т вет. медицини та біотехнологій ім. С.З.Гжицького. - Л., 2008. - 20 c. - укp.

  Скачати повний текст


Індекс рубрикатора НБУВ: П817.12 + Л950.41

Рубрики:

Шифр НБУВ: РА358488 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
5.

Жила В. І. 
Обгрунтування параметрів і режимів роботи електропастеризаторів молока на основі нагріву опором : Автореф. дис... канд. техн. наук : 05.20.02 / В. І. Жила; Нац. аграр. ун-т. - К., 2000. - 18 c. - укp.

Обгрунтовано методи та розроблено пристрої для підвищення ефективності електропастеризації молока. Експериментально-аналітичними дослідженнями отримано закономірності, що встановлюють зв'язок між мікробіологічними показниками молока та характеристиками обладнання. Визначено оптимальні параметри електропастеризаторів електродного та інфрачервоного нагріву опором, реалізованих у розроблених промислових зразках, упроваджених у виробництво. Наведено дані про ефективність установок під час їх експлуатації.

  Скачати повний текст


Індекс рубрикатора НБУВ: Л950.41-51-01

Рубрики:

Шифр НБУВ: РА310612 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
6.

Кручек О. А. 
Розробка технології пастеризованого молока з подовженим терміном зберігання : Автореф. дис... канд. техн. наук / О. А. Кручек; Одес. нац. акад. харч. технологій. - О., 2007. - 18 c. - укp.

  Скачати повний текст


Індекс рубрикатора НБУВ: Л950.41

Рубрики:

Шифр НБУВ: РА350839 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
7.

Кійко В. В. 
Товарознавча оцінка молока, обробленого високим тиском : автореф. дис... канд. техн. наук: 05.18.15 / В. В. Кійко; Донец. нац. ун-т економіки і торгівлі ім. М.Туган-Барановського. - Донецьк, 2009. - 20 c. - укp.

  Скачати повний текст


Індекс рубрикатора НБУВ: Л950.41

Рубрики:

Шифр НБУВ: РА364233 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
8.

Кунденко М. П. 
Удосконалення процесу та обладнання для пастеризації молока інфрачервоним випромінюванням : Автореф. дис... канд. техн. наук : 05.18.12 / М. П. Кунденко; Харк. держ. акад. технології та орг. харчування. - Х., 2002. - 18 c. - укp.

Теоретично обгрунтовано спосіб пастеризації молока інфрачервоним (ІЧ)-випромінюванням з покращаної геометрією опромінення продукту. Експериментально оцінено ступінь нерівномірності температурного поля в об'ємі молока, що пастеризується, і доведено її залежність від швидкості його руху. Досліджено раціональний спектральний інтервал ІЧ-випромінювання, що забезпечує ефективний прогрів в'язкого підшару молока за умов турбулентного режиму його руху. Встановлено раціональні значення залежності часу пастеризації від температури нагріву молока. На підставі комплексних досліджень науково обгрунтовано та експериментально підтверджено високий ступінь збереження харчових і біологічних компонентів молока за нового способу його пастеризації ІЧ-випромінюванням.

  Скачати повний текст


Індекс рубрикатора НБУВ: Л950.41

Рубрики:

Шифр НБУВ: РА320483 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
9.

Мірошник В. О. 
Оптимізація процесу пастеризації молока по критерію економії енергетичних ресурсів / В. О. Мірошник // Пр. Тавр. держ. агротехнол. ун-ту. - 2010. - Вип. 10, т. 10. - С. 62-65. - Бібліогр.: 3 назв. - укp.

Одержано модель, яка враховує конструктивні характеристики пастеризатора молока і дозволяє оптимізувати процес за критерієм мінімуму енергетичних ресурсів.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л950.41

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69443 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
10.

Корлюк С. С. 
Прогноз денатурации сывороточных белков в зависимости от режима пастеризации / С. С. Корлюк, В. Б. Сеник // Пр. Тавр. держ. агротехнол. ун-ту. - 2011. - Вип. 11, т. 1. - С. 29-33. - Библиогр.: 5 назв. - рус.

Отмечено, что в основу пастеризатора молока положен гидродинамический нагреватель - устройство, которое превращает энергию турбулентной затопленной струи жидкости в тепловую энергию (нагревание молока), что обеспечивает уничтожение бактерий и вирусов всех форм, одновременно осуществляет кавитационную обработку для повышения пищевой ценности молока.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л950.41-1

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69443 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
11.

Lutska N. 
Effective robust optimal control system for a lamellar pasteurization-cooling unit under the conditions of intense external perturbations = Ефективна робастно-оптимальна система керування пластинчастою пастеризаційно-охолоджувальною установкою в умовах дії інтенсивних зовнішніх збурень / N. Lutska, N. Zaiets, L. Vlasenko, V. Shtepa // Ukr. Food J.. - 2018. - 7, № 3. - С. 511-521. - Бібліогр.: 25 назв. - англ.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л950.3-51 + Л950.41-51

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж43715 Пошук видання у каталогах НБУВ 



      
Категорія:    
12.

Сідлецький В. М. 
Тензорний аналіз в автоматизованій системі управління процесом пастеризації молока / В. М. Сідлецький, І. В. Ельперін // Наук. пр. Нац. ун-ту харч. технологій. - 2017. - 23, № 2. - С. 7-15. - Бібліогр.: 6 назв. - укp.

Описано постановку задачі використання тензорного аналізу для моделювання процесів, що використовуються в автоматизованій системі управління підприємством, на прикладі ділянки молокопереробного підприємства. Наведено приклад використання технологічних параметрів і показників роботи технологічної ділянки як компонентів багатомірного простору процесів виробництва, а також приклад необхідності перетворення одержаного тензора з урахуванням умов ведення технологічного процесу. Доведено необхідність зміни базису та необхідність об'єднання тензорів, а також проведення операцій над ними при моделюванні процесів для системи автоматизації.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л950.41

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69879 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
13.

Zahorulko An. 
Improvement of the continuous "pipe in pipe" pasteurization unit / An. Zahorulko, A. Zagorulko, M. Yancheva, O. Dromenko, M. Sashnova, K. Petrova, L. Polozhyshnikova, N. Budnyk // Вост.-Европ. журн. передовых технологий. - 2020. - № 4/11. - С. 70-75. - Бібліогр.: 19 назв. - англ.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л950.41

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж24320 Пошук видання у каталогах НБУВ 



      
Категорія:    
14.

Вашека О. М. 
Удосконалення методу визначення ефективності пастеризації молока за фосфатазою із застосуванням комп'ютерної колориметрії / О. М. Вашека, О. О. Петруша, Л. Ю. Арсеньєва // Харч. пром-сть. - 2020. - № 28. - С. 123-131. - Бібліогр.: 10 назв. - укp.

Розглянуто можливість удосконалення стандартизованого методу визначення ефективності процесу пастеризації молока за лужною фосфатазою із застосуванням методу комп'ютерної колориметрії. З метою уникнення суб'єктивності при інтерпретації результатів досліджень і можливості скорочення тривалості термостатування дослідних зразків авторами запропоновано для характеристики зміни їх кольору проводити сканування поверхні продукту з подальшою обробкою отриманих зображень у системі колірних координат RGB. Експериментально доведено доцільність використання значень координати R (червоної складової) при інтерпретації результатів досліджень. Визначено закономірності зміни колірних характеристик залежно від часу термостатування досліджуваних зразків. Запропонована методика надає можливість скоротити тривалість аналізу, є підгрунтям для розроблення автоматизованого процесу обробки результатів і збереження результатів у цифровому вигляді, що особливо актуально при організації простежуваності в системах управління безпечністю продукції на харчових підприємствах.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л950.41

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж29432 Пошук видання у каталогах НБУВ 
 

Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського