1. |
Труфкаті Л. В. Розробка біотехнології комбінованих молочно-рослинних продуктів : Автореф. дис... канд. техн. наук: 03.00.20 / Л. В. Труфкаті; Одес. нац. акад. харч. технологій. - О., 2006. - 19 c. - укp.Досліджено вплив заміни частини коров'ячого молока соєвим на технологічні параметри виробництва кисломолочного та м'якого свіжого сирів з використанням симбіотичних заквасок, у складі яких наявні лактококи та біфідобактерії. Визначено оптимальне співвідношення коров'ячого та соєвого молока в суміші для виробництва комбінованих білкових продуктів кислотним способом. Вивчено біохімічні зміни, що мають місце у молочно-соєвій суміші під час виробництва комбінованих білкових продуктів. Одержано їх молочно-соєві аналоги, збагачені рослинним білком, вітамінами групи В, Е та К, мінеральними елементами, есенціальними жирними кислотами, харчовими волокнами, фіторечовинами сої та пробіотичними мікроорганізмами. Встановлено гарантійний термін придатності до споживання запропонованих продуктів. Експериментально доведено можливість промислового виробництва комбінованих білкових продуктів з пробіотичними властивостями. Індекс рубрикатора НБУВ: Л955.3 + Л958.7
Рубрики:
Шифр НБУВ: РА346984 Пошук видання у каталогах НБУВ
|