Бази даних

Реферативна база даних - результати пошуку

Mozilla Firefox Для швидкої роботи та реалізації всіх функціональних можливостей пошукової системи використовуйте браузер
"Mozilla Firefox"

Вид пошуку
у знайденому
Сортувати знайдені документи за:
авторомназвоюроком видання
Формат представлення знайдених документів:
повнийстислий
 Знайдено в інших БД:Автореферати дисертацій (6)Книжкові видання та компакт-диски (44)
Пошуковий запит: (<.>U=Л959.2$<.>)
Загальна кількість знайдених документів : 65
Представлено документи з 1 до 20
...

      
Категорія:    
1.

Полищук Г. Е. 
Исследование процессов и разработка технологии производства взбитых молочных десертов на основе пищевых олеофильных поверхностно-активных веществ : Дис...канд.техн.наук:05.18.04 / Г. Е. Полищук; УААН, Технологический институт молока и мяса. - К., 1994. - 196 c. - рус.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л959.28

Рубрики:

Шифр НБУВ: ДС44062 Пошук видання у каталогах НБУВ 



      
Категорія:    
2.

Полищук Г. Е. 
Исследование процессов и разработка технологии производства взбитых молочных десертов на основе пищевых олеофильных поверхностно-активных веществ : Дис...канд.техн.наук:05.18.04 / Г. Е. Полищук; УААН, Технологический институт молока и мяса. - К., 1994. - 196 c. - рус.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л959.28

Рубрики:

Шифр НБУВ: ДС44062 Пошук видання у каталогах НБУВ 



      
Категорія:    
3.

Полищук Г. Е. 
Исследование процессов и разработка технологии производства взбитых молочных десертов на основе пищевых олеофильных поверхностно-активных веществ : Дис...канд.техн.наук:05.18.04 / Г. Е. Полищук; УААН, Технологический институт молока и мяса. - К., 1994. - 196 c. - рус.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л959.28

Рубрики:

Шифр НБУВ: ДС44062 Пошук видання у каталогах НБУВ 



      
Категорія:    
4.

Полищук Г. Е. 
Исследование процессов и разработка технологии производства взбитых молочных десертов на основе пищевых олеофильных поверхностно-активных веществ : Дис...канд.техн.наук:05.18.04 / Г. Е. Полищук; УААН, Технологический институт молока и мяса. - К., 1994. - 196 c. - рус.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л959.28

Рубрики:

Шифр НБУВ: ДС44062 Пошук видання у каталогах НБУВ 



      
Категорія:    
5.

Грек Е. В. 
Разработка биотехнологии утилизации молочной сыворотки с получением этанола и кормовых добавок : Дис... канд. техн. наук: 05.18.19 / Е. В. Грек; Украинский университет пищевых технологий. - К., 1995. - 126 c. - рус.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л959.2 + Л872-3 + П545.18,022

Рубрики:

Шифр НБУВ: ДС47444 Пошук видання у каталогах НБУВ 



      
Категорія:    
6.

Грек Е. В. 
Разработка биотехнологии утилизации молочной сыворотки с получением этанола и кормовых добавок : Дис... канд. техн. наук: 05.18.19 / Е. В. Грек; Украинский университет пищевых технологий. - К., 1995. - 126 c. - рус.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л959.2 + Л872-3 + П545.18,022

Рубрики:

Шифр НБУВ: ДС47444 Пошук видання у каталогах НБУВ 



      
Категорія:    
7.

Вересоцький Ю. І. 
Удосконалення розпилювального способу сушіння молочної сироватки : Автореф. дис... канд. техн. наук: 05.18.12 / Ю. І. Вересоцький; Укр. держ. ун-т харч. технологій. - К., 2001. - 18 c. - укp.

Розглянуто питання удосконалення розпилювального способу сушіння молочної сироватки з метою розвитку теорії та практики тепло- та масообмінних процесів під час виробництва сухих молочних продуктів, зменшення матеріальних витрат та енергетичних ресурсів і поліпшення якості готової продукції. На підставі проведених теоретичних та експериментальних досліджень науково обгрунтовано удосконалення розпилювального способу сушіння молочної сироватки шляхом застосування комбінованого способу розпилення продукту та використання на етапі рівноважного випаровування вологи з матеріалу теплоносія з підвищеною температурою. Досліджено кінетичні та температурно-вологістні характеристики процесу сушіння одиничних краплин сироватки з кисломолочного сиру, які визначають особливості його протікання. Визначено шляхи інтенсифікації процесу розпилювального сушіння сироватки з кисломолочного сиру та інших рідких харчових продуктів, запропоновано нові конструкції комбінованих конусних розпилювачів і розпилювальної сушильної установки та розроблено методики їх розрахунку.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л959.2 + Л814.435

Рубрики:

Шифр НБУВ: РА316343 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
8.

Мазняк З. О. 
Дослідження процесу ультрафільтраційного концентрування сколотин та його апаратурне оформлення : Автореф. дис. канд. техн. наук : 05.18.12 / З. О. Мазняк; Харків. держ. ун-т харчування та торгівлі. - Х., 2003. - 18 c. - укp.

Наведено відомості про структуру та властивості мембран ГР81ПП та ГР61ПП, обгрунтовано найбільш раціональні баричні, температурні та хімічні параметри процесу ультрафільтрації (УФ) з їх використанням. Встановлено вплив баричних, температурних і хімічних параметрів процесу УФ на структуру, властивості та характеристики ультрафільтраційних мембран типу ГР. Визначено раціональні технологічні параметри процесу УФ сколотин у тупиковому режимі та в режимах із застосуванням інтенсифікуючих заходів - з вібраційним перемішуванням рідини над поверхнею мембрани та з пульсуючою подачею вихідної сировини. Виявлено аналітичні залежності та визначено раціональні режими процесу УФ сколотин з вібраційним перемішуванням та з пульсуючою подачею вихідної сировини. Запропоновано комплекс фізико-хімічних показників якості продуктів ультрафільтраційного розділення сколотин - УФ концентратів з різним фактором концентрування та пермеату. Розроблено дослідно-експериментальні зразки ультрафільтраційних модулей з перфорованими вібруючими пластинами та з пульсуючою подачею вихідної сировини. Здійснено комплекс заходів із впровадження результатів досліджень в практику.

  Скачати повний текст


Індекс рубрикатора НБУВ: Л959.2

Рубрики:

Шифр НБУВ: РА327864 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
9.

Гуць В. С. 
Визначення реологічних характеристик сметанних десертів / В. С. Гуць, Т. А. Скорченко, Н. О. Касьянова // Наук. пр. Нац. ун-ту харч. технологій. - 2005. - № 16. - С. 55-58. - Бібліогр.: 12 назв. - укp.


Ключ. слова: стабілізатори структури, молочні продукти, реологія
Індекс рубрикатора НБУВ: Л959.28

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69879 Пошук видання у каталогах НБУВ 



      
Категорія:    
10.

Романчук І. О. 
Дослідження процесу ферментативного гідролізу лактози у молочній сироватці / І. О. Романчук, О. В. Мінорова // Вісн. аграр. науки. - 2006. - № 7. - С. 55-56. - Бібліогр.: 5 назв. - укp.

Досліджено процес гідролізу лактози у кислій молочній сироватці з використанням ферментного препарату грибного походження. Установлено дозу внесення ферменту та тривалість процесу гідролізу. З використанням одержаних даних розроблено рекомендації щодо подальшого використання гідролізованої сироватки як основи за умов виробництва напоїв.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л959.2

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж14378 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
11.

Мінорова А. В. 
Вплив кислотності середовища на ферментативний гідроліз лактози у молочній сироватці / А. В. Мінорова, І. О. Романчук // Вісн. аграр. науки. - 2007. - № 3. - С. 59-60. - Бібліогр.: 3 назв. - укp.

Розглянуто процес гідролізу лактози у кислій та підсирній молочній сироватці з використанням ферментного препарату грибного та дріжджового походження. Встановлено ступінь гідролізу лактози у діапазоні граничних показників pH-середовища для цих ферментів. Наведено рекомендації з виробництва сироватки молочної гідролізованої згущеної.

Рассмотрен процесс гидролиза лактозы в кислой и подсырной молочной сыворотке с использованием ферментного препарата грибного и дрожжевого происхождения. Определена степень гидролиза лактозы в диапазоне предельных показателей pH-среды для этих ферментов. Даны рекомендации по производству сыворотки молочной гидролизованной сгущенной.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л959.2

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж14378 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
12.

Коваленко Н. О. 
Розробка технології карамельних барвників із підсирної сироватки для виробництва молочних продуктів : автореф. дис... канд. техн. наук: 05.18.04 / Н. О. Коваленко; Одес. нац. акад. харч. технологій. - О., 2007. - 18 c. - укp.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л625.88 + Л959.22

Рубрики:

Шифр НБУВ: РА353371 Пошук видання у каталогах НБУВ 



      
Категорія:    
13.

Мінорова А. В. 
Фракціонувння молочої сироватки нанофільтрацією / А. В. Мінорова, І. О. Романчук, О. П. Недорізанюк, Д. Д. Кучерук // Вісн. аграр. науки. - 2007. - № 11. - С. 56-58. - Бібліогр.: 5 назв. - укp.

Досліджено ефективність демінералізації молочної сироватки за методом нанофільтрації на дослідній установці. Визначено основні фізико-хімічні показники кінцевих продуктів: концентрату та пермеату.

Исследована эффективность деминерализации молочной сыворотки по методу нанофильтрации на опытной установке. Определены основные физико-химические показатели конечных продуктов: концентрата и пермеата.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л959.2

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж14378 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
14.

Сидоров Ю. І. 
Розроблення технології одержання біологічно активної суміші амінокислот з молочної сироватки / Ю. І. Сидоров, С. А. Познанська, В. П. Новіков // Вісн. Нац. ун-ту "Львів. політехніка". - 2008. - № 622. - С. 88-95. - Бібліогр.: 4 назв. - укp.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л959.2

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж29409/А Пошук видання у каталогах НБУВ 



      
Категорія:    
15.

Воробець Н. І. 
Природна асоціація "тибетський грибок" як потенційний промисловий продуцент функціонального молочнокислого напою / Н. І. Воробець, О. І. Вічко, В. Г. Червецова, Н. С. Щеглова, В. П. Новіков // Вісн. Нац. ун-ту "Львів. політехніка". - 2008. - № 622. - С. 107-112. - Бібліогр.: 9 назв. - укp.

Запропоновано оптимальні умови культивування природної асоціації "тибетський грибок" із метою одержання функціонального напою. Вивчено антибіотичну стійкість асоціації та антимікробні властивості напою, одержаного внаслідок культивування вищезгаданої асоціації. Досліджено мікробний склад природної асоціації "тибетський грибок".


Індекс рубрикатора НБУВ: Л959.27

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж29409/А Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
16.

Мінорова А. В. 
Демінералізація підсирної солоної та казеїнової молочних сироваток електродіалізом / А. В. Мінорова, І. О. Романчук, О. П. Недорізанюк, Д. Д. Кучерук // Вісн. аграр. науки. - 2008. - № 2. - С. 72-74. - Бібліогр.: 5 назв. - укp.

Досліджено процес демінералізації підсирної солоної та казеїнової сироваток електродіалізом на дослідній установці. Визначено ефективність знесолювання та фізико-хімічні показники кінцевих продуктів.

Исследован процесс деминерализации подсырной соленой и казеиновой молочных сывороток электродиализом на опытной установке. Определены эффективность обессоливания и физико-химические показатели конечных продуктов.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л959.2

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж14378 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
17.

Петюх Г. П. 
Ефективність гідролізу протеїнів молочної сироватки сериновими протезами / Г. П. Петюх, Н. А. Романова, К. М. Гаркава // Вісн. Нац. авіац. ун-ту. - 2009. - № 2. - С. 94-96. - Бібліогр.: 6 назв. - укp.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л959.2

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж70861 Пошук видання у каталогах НБУВ 



      
Категорія:    
18.

Рибіна О. Б. 
Моделювання процесів комбінованої обробки молочої сироватки електромагнітним полем : автореф. дис... канд. техн. наук: 05.18.12 / О. Б. Рибіна; Одес. нац. акад. харч. технологій. - О., 2009. - 18 c. - укp.

Визначено, що температури відмирання мікроорганізмів під час мікрохвильової обробки молочної сироватки менші, ніж під час звичайного нагрівання. Проаналізовано, що однією з причин цього може бути вибіркове нагрівання. Досліджено різні моделі вибіркового нагрівання та виведено формули для перегріву мікроорганізмів. Наведено, що другою причиною є комбінована дія нагрівання й електромагнітного поля. Одержано формули для розподілу поля та температури в продукті, проаналізовано вплив на нього складу, форми та розмірів продукту. Розкрито умови, за яких розподіл поля та температур стає практично рівномірним. Проаналізовано, що за допомогою модифікованої дистрибутивної моделі одержано значення діелектричних сталих для молочної сироватки. Експериментально досліджено залежність кількості загиблих мікроорганізмів від температури, концентрації сухих речовин, тривалості обробки, товщини шару (діаметру трубопроводу), швидкості руху. Доведено, що найбільший вплив на відмирання мікроорганізмів має температура. Наступними за ступенем впливу йдуть концентрація сухих речовин, тривалість обробки, товщина продукту та його швидкість. Розраховано мікрохвильовий пастеризатор для обробки молочної сироватки.

  Скачати повний текст


Індекс рубрикатора НБУВ: Л959.2

Рубрики:

Шифр НБУВ: РА367291 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
19.

Коваленко Н. О. 
Розробка технології карамельного барвника із підсирної сироватки для виробництва молочних продуктів : автореф. дис. ... канд. техн. наук : 05.18.16 / Н. О. Коваленко; Одес. нац. акад. харч. технологій. - О., 2010. - 19 c. - укp.

Встановлено, що наноретентат у порівнянні з продуктами мембранної обробки підсирної сироватки за ступенем очистки від білків, жирів і золи, а також за показником доброякісності є найбільш придатною сировиною для виробництва карамельних барвників. Обгрунтовано раціональні технологічні параметри процесу карамелізації наноретентату. Досліджено фізико-хімічні, органолептичні та мікробіологічні показники готового карамельного барвника в процесі зберігання та на підставі одержаних даних рекомендовано умови та термін зберігання такого продукту. Розроблено технологію виробництва карамельного барвників із підсирної сироватки. Визначено дозування карамельного барвника у морозиво "Крем-брюле" та йогурт, встановлено умови зберігання молочних продуктів з карамельним барвником на основі підсирної сироватки. Розроблено проект нормативної документації на виробництво карамельного барвника із підсирної сироватки та розраховано економічні показники.

  Скачати повний текст


Індекс рубрикатора НБУВ: Л625.88-3 + Л959.2

Рубрики:

Шифр НБУВ: РА374200 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
20.

Кочкодан В. М. 
Властивості біокаталітичних мембран з іммобілізованою протеазою при ультрафільтрації молочної сироватки / В. М. Кочкодан // Наук. зап. НаУКМА. Сер. Хім. науки і технології. - 2010. - Т. 105. - С. 37-41. - Бібліогр.: 11 назв. - укp.

За допомогою адсорбції або фільтрування розчину протеази крізь ультрафільтраційні C010 і P010 мембрани одержано біокаталітичні мембрани з іммобілізованим ферментом. Показано, що такі мембрани характеризуються значно вищою продуктивністю у процесі ультрафільтрації молочної сироватки у порівнянні з вихідними мембранами завдяки здатності іммобілізованого ферменту розщеплювати білкові молекули, які акумулюються на поверхні мембрани та спричиняють її забруднення. Досліджено вплив кількості іммобілізованого ферменту, його зшивання глютаровим диальдегідом, температури сироватки на роботу біокаталітичних мембран.


Індекс рубрикатора НБУВ: Е0*725.111.4*04 + Л959.2

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69184/Хім.н. Пошук видання у каталогах НБУВ 
...
 

Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського