Бази даних

Реферативна база даних - результати пошуку

Mozilla Firefox Для швидкої роботи та реалізації всіх функціональних можливостей пошукової системи використовуйте браузер
"Mozilla Firefox"

Вид пошуку
Сортувати знайдені документи за:
авторомназвоюроком видання
Формат представлення знайдених документів:
повнийстислий
 Знайдено в інших БД:Автореферати дисертацій (1)Книжкові видання та компакт-диски (10)
Пошуковий запит: (<.>U=Л959.27$<.>)
Загальна кількість знайдених документів : 3
Представлено документи з 1 до 3

      
Категорія:    
1.

Воробець Н. І. 
Природна асоціація "тибетський грибок" як потенційний промисловий продуцент функціонального молочнокислого напою / Н. І. Воробець, О. І. Вічко, В. Г. Червецова, Н. С. Щеглова, В. П. Новіков // Вісн. Нац. ун-ту "Львів. політехніка". - 2008. - № 622. - С. 107-112. - Бібліогр.: 9 назв. - укp.

Запропоновано оптимальні умови культивування природної асоціації "тибетський грибок" із метою одержання функціонального напою. Вивчено антибіотичну стійкість асоціації та антимікробні властивості напою, одержаного внаслідок культивування вищезгаданої асоціації. Досліджено мікробний склад природної асоціації "тибетський грибок".


Індекс рубрикатора НБУВ: Л959.27

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж29409/А Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
2.

Рудавська М. В. 
Формування споживних властивостей молочних прохолоджуючих напоїв оздоровчого спрямування : автореф. дис. ... канд. техн. наук : 05.18.15 / М. В. Рудавська; Харк. держ. ун-т харчування та торгівлі. - Х., 2011. - 20 c. - укp.

Обгрунтовано, розроблено та товарознавчо оцінено молочні прохолоджувальні напої оздоровчого спрямування та напівфабрикати для їх виготовлення. Наведено результати комплексних товарознавчих досліджень якості напоїв, що дозволити затвердити рецептури, технологічну інструкцію та, після медичної апробації, рекомендації щодо використання напоїв окремими групами споживачів. Виявлено, що найефективнішим, з точки зору покращення стану здоров'я та підвищення загальної працездатності людей, що проживають на йододефіцитних територіях, є коктейль оздоровчого спрямування з Ламіданом "Маслянка-кефір яблучно-гарбузовий". Запропоновано класифікацію молочних коктейлів за основною молочною сировиною, рослинними наповнювачами та піноутворювачами. Показано можливості подальших досліджень, спрямованих на розширення асортименту та підвищення біологічної цінності коктейлів на основі молочних напівфабрикатів з використанням маслянки, знежиреного та нормалізованого молока, вершків і сироватки.

  Скачати повний текст


Індекс рубрикатора НБУВ: Л959.27

Рубрики:

Шифр НБУВ: РА380312 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
3.

Красуля О. О. 
Технологія ферментованих напоїв з харчовими волокнами : автореф. дис. ... канд. техн. наук : 05.18.05 / О. О. Красуля; Нац. ун-т харч. технологій. - К., 2013. - 20 c. - укp.

Розроблено технологій ферментованих напоїв з харчовими волокнами (ХВ) різного походження (апельсиновими Citri-Fi та яблучним пектином в клітковині) та на основі сухих сироватко-солодових сумішей. Обгрунтовано доцільність виготовлення ферментованих напоїв на основі молочної сироватки різних способів оброблення. Методом ІЧ-спектроскопії визначено форми зв'язку вологи в сироватко-рослинних сумішах. За технологічними характеристиками та полісахаридним комплексом ХВ визначено їх оптимальну кількість для збагачення, підвищення в'язкості напою та надання повноти смаку. За показниками бродильної активності підібрано раси дріжджів та встановлено раціональні режими ферментації сироваткового сусла підвищеної в'язкості. Розроблено склад сухих сумішей на основі сироватки та солоду житнього ферментованого для виробництва напоїв бродіння. Підібрано раси дріжджів, встановлено раціональні режими відновлення сухої суміші та зброджування сусла. Визначено вміст вторинних продуктів бродіння в суслі збродженому різними расами дріжджів для встановлення їх впливу на смак та аромат напою. Проведено комплексне оцінювання харчової цінності ферментованих напоїв. Розроблено та затверджено у встановленому порядку проект нормативної документації на напої.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л883 + Л959.27

Рубрики:

Шифр НБУВ: РА401483 Пошук видання у каталогах НБУВ 
 

Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського