Бази даних

Реферативна база даних - результати пошуку

Mozilla Firefox Для швидкої роботи та реалізації всіх функціональних можливостей пошукової системи використовуйте браузер
"Mozilla Firefox"

Вид пошуку
у знайденому
Сортувати знайдені документи за:
авторомназвоюроком видання
Формат представлення знайдених документів:
повнийстислий
 Знайдено в інших БД:Автореферати дисертацій (4)Книжкові видання та компакт-диски (34)Журнали та продовжувані видання (2)
Пошуковий запит: (<.>U=П60-65$<.>)
Загальна кількість знайдених документів : 31
Представлено документи з 1 до 20
...

      
Категорія:    
1.

Кваша В. І. 
Господарська доцільність використання вибракуваних корів-первісток на м'ясо / В. І. Кваша, Н. Е. Василишин // Молоч. і м'яс. скотарство. - 1998. - № 88. - С. 80-85. - укp.

Викладено результати наукових досліджень щодо раціонального використання вибракуваних корів-первісток як резерву збільшення виробництва сільськогосподарських продуктів.


Індекс рубрикатора НБУВ: П60-65

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж29068 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
2.

Сірацький Й. З. 
М'ясна продуктивність бугайців симентальської та помісей з монбельярдською та голштинською породами / Й. З. Сірацький, О. О. Данилевський // Розведення і генетика тварин. - 1998. - № 29. - С. 108-109. - укp.


Індекс рубрикатора НБУВ: П60-65

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж62935 Пошук видання у каталогах НБУВ 



      
Категорія:    
3.

Прудніков В. Г. 
Методи покращення якості яловичини / В. Г. Прудніков // Вісн. Полтав. держ. с.-г. ін-ту. - 1999. - № 6. - С. 39-41. - Бібліогр.: 3 назв. - укp.

Наведено оцінку методів збільшення та покращання якості яловичини за рахунок двостадійного інтенсивного вирощування молодняка, промислового схрещування з бугаями вітчизняних м'ясних порід та використання надремонтних симентальських телиць як "разових" корів і вирощування молодняка за технологією м'ясного скотарства.


Індекс рубрикатора НБУВ: П60-65,025

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69944 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
4.

Добронецька В. О. 
Продуктивні якості різних генотипів української червоно-рябої молочної породи в умовах Поділля / В. О. Добронецька // Розведення і генетика тварин. - 1999. - Вип. 31-32. - С. 66-67. - укp.


Індекс рубрикатора НБУВ: П60-65,025

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж62935 Пошук видання у каталогах НБУВ 



      
Категорія:    
5.

Шевченко М. І. 
Розвиток основних тканин симентальської та напівкровної герефордської худоби / М. І. Шевченко // Розведення і генетика тварин. - 1999. - Вип. 31-32. - С. 282-283. - укp.


Індекс рубрикатора НБУВ: П60-65,025

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж62935 Пошук видання у каталогах НБУВ 



      
Категорія:    
6.

Вознюк О. І. 
Якість м'яса бугайців різних генотипів / О. І. Вознюк, М. О. Мазуренко, А. В. Гуцол // Розведення і генетика тварин. - 1999. - Вип. 31-32. - С. 29-30. - укp.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л92-106 + П60-65,025

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж62935 Пошук видання у каталогах НБУВ 



      
Категорія:    
7.

Новак І. В. 
М'ясна продуктивність бугайців української чорно-рябої молочної породи / І. В. Новак // Наук.-техн. бюл. Ін-ту біології тварин та Держ. н.-д. контрол. ін-ту ветпрепаратів та корм. добавок. - 2008. - Вип. 9, № 3. - С. 315-318. - Бібліогр.: 3 назв. - укp.

Вивчено забійні якості, морфологічний склад туш, хімічний склад і енергетичну цінність внутрішніх органів та м'яса бугайців української чорно-рябої молочної породи у 6-, 12- і 15-місячному віці. Встановлено, що у всі вікові періоди бугайці добре росли, розвивалися і мали високі показники живої маси. З віком тварин маса туші, вихід туші, забійна маса, забійний вихід і маса внутрішнього жиру збільшувалися і у 15-місячних бугайців вони становили відповідно 223,97 кг, 58,63 %, 226,44 кг, 59,28 % і 2,47 кг, а вміст м'якоті, кісток і сухожилок у півтуші - 78,65; 19,7 і 1,65 %. У внутрішніх органах і найдовшому м'язі спини вміст сухої речовини, жиру і калорійність з віком тварин збільшувалися, вміст золи змінювався незначно, а вміст вологи і білка - знижувалися (виняток - білок у серці та легенях).


Індекс рубрикатора НБУВ: П60-65

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж72108 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
8.

Шпак Л. В. 
М'ясна продуктивність молодняку великої рогатої худоби різних порід при інтенсивному вирощуванні для одержання дешевої яловичини в умовах передгір'я Карпат / Л. В. Шпак, А. К. Калинка // Наук.-техн. бюл. Ін-ту біології тварин та Держ. н.-д. контрол. ін-ту ветпрепаратів та корм. добавок. - 2008. - Вип. 9, № 3. - С. 332-336. - Бібліогр.: 3 назв. - укp.

Наведено результати м'ясної продуктивності молодняку великої рогатої худоби різних порід за інтенсивного вирощування для одержання дешевої яловичини за умов передгір'я Карпат.


Індекс рубрикатора НБУВ: П60-65

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж72108 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
9.

Дутка В. Р. 
Особливості лінійного росту кастрованих і некастрованих бугайців при різних системах вирощування / В. Р. Дутка // Наук.-техн. бюл. Ін-ту біології тварин та Держ. н.-д. контрол. ін-ту ветпрепаратів та корм. добавок. - 2008. - Вип. 9, № 1/2. - С. 228-231. - Бібліогр.: 5 назв. - укp.

Наведено дані про вплив строку кастрації та систем утримання на лінійний ріст бугайців і кастратів. Встановлено, що кастрати мали дещо нижчі показники висотних промірів, проте вони переважають бугайців за широтними промірами, які характеризують м'ясні якості тварин.


Індекс рубрикатора НБУВ: П60-62 + П60-651

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж72108 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
10.

Дутка В. Р. 
М'ясна продуктивність бугайців і кастратів української чорно-рябої молочної породи при різних системах вирощування в умовах Прикарпаття : автореф. дис... канд. с.-г. наук : 06.02.04 / В. Р. Дутка; Держ. вищ. навч. закл. "Херсон. держ. аграр. ун-т". - Херсон, 2009. - 20 c. - укp.

Вивчено в онтогенезі закономірності росту, розвитку, особливості екстер'єру й інтер'єру та формування м'ясної продуктивності бугайців і кастратів української чорно-рябої молочної породи за різних систем вирощування на м'ясо за виробничих умов. Установлено, що у 18-місячному віці некастровані бугайці перевищують їх ровесників, кастрованих у віці 13 міс, за живою масою - на 21,5 кг (4,9 %) і кастрованих у шестимісячному віці - на 14,9 кг (3,4 %). Однак, за забійним виходом, виходом парної туші та жиру перевагу на 14 - 2,6; 0,8 - 1,6; 0,6 - 0,9 % відповідно мали бугайці-кастрати, в їх тушах на 0,7 - 1,4 % було більше м'якоті і на 2,6 - 3,1 % більше м'яса першого сорту. Коефіцієнт м'ясності також був вищим у кастратів і становив 4,4 - 4,6 проти 4,1 у некастрованих тварин. У м'ясі кастратів установлено наявність у більшій кількості жиру та сухої речовини, що сприяє утворенню мармуровості, вірогідному збільшенню енергетичної цінності та підвищенню білково-якісного показника. За результатами проведеного дегустаційного оцінювання виявлено його вірогідне переважання у порівнянні з м'ясом контрольних тварин. Відзначено, що в економічному відношенні найбільш вигідно за умов Прикарпаття вирощувати та відгодовувати бугайців, кастрованих у шестимісячному віці з їх подальшим безприв'язним утримуванням і випасанням на природних пасовищах. За цього собівартість приросту живої маси за рахунок зниження вартості кормів та інших витрат була нижчою відповідно на 4,1 - 17,2 %, а рентабельність становила 27,5 %, чистий дохід на тварину - 603,7 грн. У контрольних тварин відповідно - 14,3 і 362,6 грн.

  Скачати повний текст


Індекс рубрикатора НБУВ: П60-651

Рубрики:

Шифр НБУВ: РА365844 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
11.

Медведєв А. Ю. 
М'ясна продуктивність та адаптаційні особливості бичків різних порід в східному регіоні України за умов енергоресурсозаощадження : Автореф. дис... канд. с.-г. наук : 06.02.04 / А. Ю. Медведєв; УААН. Ін-т тваринництва. - Х., 1999. - 19 c. - укp. - рус.

Викладено результати досліджень по вивченню господарсько-біологічних особливостей бичків черевної степової симентальської і створюваної знам'янської порід в умовах енергозберігаючої технології вирощування бичків з використанням максимальної кількості дешевих об'ємистих кормів і мінімальної - концентрованих. Встановлено, що за допомогою цієї технології можливо отримати бичків названих порід із живою масою 430-460 кг у віці 18 місяців. За умови малозатратної технології серед бичків згаданих порід найкращі продуктивні якості мають тварини створюваної знам'янської м'ясної породи, що є приводом до розширення її ареалу на схід України.

  Скачати повний текст


Індекс рубрикатора НБУВ: П60-65(2УКР3),022

Рубрики:

Шифр НБУВ: РА305300 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
12.

Вознюк О. І. 
Обгрунтування господарсько-біологічних параметрів вирощування бугайців на м'ясо в молочному скотарстві : Автореф. дис... канд. с.-г. наук: 06.02.04 / О. І. Вознюк; Сум. держ. аграр. ун-т. - Суми, 2000. - 19 c. - укp.

Встановлено, що за відгодівельними та забійними якостями чорно-рябо-голштинські та айршир-голштинські помісі переважали їх чистопородних чорно-рябих та айрширських ровесників, симентал-айрширські та симентал-голштинські помісі були рівнозначними, серед чистопородних тварин бугайці симентальської породи переважали їх ровесників чорно-рябої та айрширської порід. Доведено, що вирощування бугайців різних генотипів за умов рівня годівлі, яке забезпечує одержання середньодобових приростів 900 - 1000 г, сприяє одержанню яловичини із задовільними фізико-хімічними показниками її якості. З'ясовано, що кращий розвиток усіх камер шлунка був у тварин молочного напрямку продуктивності - айрширів та їх помісей з голштинами. Зменшення маси печінки та підшлункової залози у симентал-голштинських бугайців порівняно з симентал-айрширськими супроводжувалось збільшенням каріометричних показників у залозі на 23 та 18,7%. Встановлено, що голштинізація менше вплинула на зміну маси наднирників, ніж на морфогенез окремих зон кори та мозкової речовини помісних тварин. Зазначено, що генотипні відмінності структур ендокринної частини підшлункової залози тварин були менш суттєвими.


Індекс рубрикатора НБУВ: П60-65,022 + П60-612.2,022

Рубрики:

Шифр НБУВ: РА308870 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
13.

Хаджидавидов О. І. 
Підвищення відгодівельних і м'ясних якостей бичків червоної степової породи з використанням параметрів інтенсивності росту : Автореф. дис... канд. с.-г. наук : 06.02.01 / О. І. Хаджидавидов; Херсон. держ. аграр. ун-т. - Херсон, 1998. - 17 c. - укp. - рус.

Викладено теоретичний і практичний матеріал по вивченню росту, відгодівельних і м'ясних якостей бичків різних груп розподілу за мірними ознаками. Встановлено зв'язок між живою масою новонароджених бичків з їх інтенсивністю формування та продуктивністю. Визначені основні параметри відбору тварин за кількісними ознаками для комплектування однорідних рівновагових груп при відгодівлі і оптимальний віковий період для прогнозування продуктивності в ранньому віці з використанням показників інтенсивності формування і напруженості росту.

  Скачати повний текст


Індекс рубрикатора НБУВ: П60-65,022 + П603.9 червона степова

Рубрики:

Шифр НБУВ: РА302860 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
14.

Цвігун А. Т. 
Організація нормованої годівлі худоби у м'ясному скотарстві : посібник / А. Т. Цвігун, С. М. Повозніков, С. М. Блюсюк, О. Л. Білозерський; Поділ. держ. аграр.-техн. ун-т, М'яс. скотарство України. - Кам'янець-Поділ. : Вид. ПП Зволейко Д.Г., 2009. - 200 c. - укp.

Висвітлено біологічні особливості худоби м'ясних порід, розкрито основи формування м'ясної продуктивності. Проаналізовано особливості раціонального використання кормової бази (КБ) м'ясного скотарства. Розглянуто питання комп'ютерного забезпечення організації повноцінної КБ і годівлі м'ясної худоби. Наведено окремі вимоги до органічного виробництва продукції. Охарактеризовано окремі корма, які використовуються у годівлі худоби. Увагу приділено годівлі корів, телят, ремонтного молодняка.

Освещены биологические особенности скота мясных пород, раскрыты основы формирования мясной продуктивности. Проанализированы особенности рационального использования кормовой базы (КБ) мясного скотоводства. Рассмотрены вопросы компьютерного обеспечения организации полноценной КБ и кормления мясного скота. Приведены отдельные требования к органическому производству продукции. Охарактеризованы отдельные корма, которые используются в кормлении скота. Внимание уделено кормлению коров, телят, ремонтного молодняка.


Індекс рубрикатора НБУВ: П60-455 я7 + П60-65 я7

Рубрики:

Шифр НБУВ: ВА724867 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
15.

Мельник Ю. Ф. 
Формування м'ясної продуктивності тварин різних порід великої рогатої худоби в онтогенезі (за матеріалами проведеного породовипробування) : автореф. дис. ... д-ра с.-г. наук : 06.02.01 / Ю. Ф. Мельник; Ін-т розведення і генетики тварин НААН України. - К., 2010. - 38 c. - укp.

Вивчено динаміку породних особливостей формування екстер'єру бугайців молочних, молочно-м'ясних і м'ясних порід і типів в постнатальному онтогенезі, встановлено рівень мінливості основних статей й індексів будови тіла, використання яких дозволило ефективно вести подальшу селекцію в аспекті удосконалення порід за екстер'єрно-конституційними ознаками. Вивчено особливості морфологічного складу напівтуш бугайців за виходом м'якості, кісток і сухожилок у віковій динаміці у межах окремих порід. Встановлено, що у бугайців за віком у найдовшому м'язі спини зменшувалася кількість вологи та збільшувався вміст сухої речовини. Виявлено, що м'ясо тварин м'ясних порід у віці 18 і 24 міс. характеризується вищими показниками повноціності за складом і співвідношенням замінних і незамінних амінокислот у порівнянні з тваринами молочних і комбінованих порід. Поглиблено вивчені фізіологічні та технологічні якості шкіри бугайців, відносні прирости товщини шкіри та кратність їх збільшення за період вирощування від 15-ти до 24-х місячного віку.

  Скачати повний текст


Індекс рубрикатора НБУВ: П60-334 + П60-65 + П603,2

Рубрики:

Шифр НБУВ: РА372019 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
16.

Вишневський В. М. 
М'ясна продуктивність і якість м'яса бичків різних генотипів / В. М. Вишневський // Наук.-техн. бюл. Ін-ту біології тварин та Держ. н.-д. контрол. ін-ту ветпрепаратів та корм. добавок. - 2012. - Вип. 13, N 3/4. - С. 269-271. - Бібліогр.: 6 назв. - укp.

Викладено результати досліджень формування м'ясної продуктивності та якості м'яса у бичків української чорно-рябої молочної породи та їх помісей з породами абердин-ангус і поліською м'ясною. Використання плідників абердин-ангуської і поліської м'ясних порід в промисловому схрещуванні з матками української чорно-рябої молочної породи забезпечує підвищення забійного виходу, біологічної повноцінності і хімічного складу м'яса за умов Полісся. Це зумовлює підвищення м'ясної продуктивності і зменшення затрат на виробництво яловичини.


Індекс рубрикатора НБУВ: П60-65

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж72108 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
17.

Гончарова І. І. 
Відтворні та фізіологічні показники телиць м'ясних порід в умовах степової зони України / І. І. Гончарова // Вісн. Полтав. держ. аграр. акад.. - 2013. - № 3. - С. 106-109. - Бібліогр.: 4 назв. - укp.

Викладено результати дослідження живої маси і відтворювальної здатності телиць знам'янського внутрішньопородного типу поліської м'ясної породи за різного рівня годівлі. Встановлено оптимальну живу масу і вік плідного парування телиць. Інтенсивне вирощування телиць забезпечує середньодобовий приріст 700 - 800 г, живу масу 385 кг у 15 - 16-місячному віці. Наведено результати досліджень адаптації телиць у пасовищний період. Експериментально обгрунтовано, що абсолютні показники, які характеризують ступінь адаптаційної пластичності тварин цієї породи, свідчать про доцільність її розведення у степовій зоні України.


Індекс рубрикатора НБУВ: П60-273 + П60-65

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69944 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
18.

Ліщук С. Г. 
Порівняльна оцінка забійних якостей та хімічного складу м'яса бугайців української чорно-рябої та червоно-рябої молочних порід в умовах Поділля / С. Г. Ліщук // Наук.-техн. бюл. Ін-ту біології тварин та Держ. н.-д. контрол. ін-ту ветпрепаратів та корм. добавок. - 2013. - Вип. 14, № 1/2. - С. 352-356. - Бібліогр.: 6 назв. - укp.

Вивчено забійні якості, морфологічний склад туш, хімічний склад і енергетичну цінність внутрішніх органів та м'яса бугайців української чорно-рябої і червоно-рябої молочних порід за умов зони Поділля України. Встановлено, що за належного вирощування, бугайці зазначених порід відзначаються задовільними забійними і м'ясними якостями. Аналіз контрольного забою піддослідних тварин показав, що бугайці української червоно-рябої молочної породи переважають ровесників чорно-рябої породи за всіма показниками м'ясної продуктивності, зокрема забійним виходом на 1,8 %, який складає 54,4 %. Хімічний аналіз м'яса підтвердив високу його якість у бугайців української червоно-рябої молочної породи, а саме: в їх м'ясі міститься найбільше протеїну та вологи.


Індекс рубрикатора НБУВ: П60-65 + Л92-921

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж72108 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
19.

Медведев А. Ю. 
Биологические показатели у бычков разных генотипов в процессе формирования мясной продуктивности в условиях Донбасса / А. Ю. Медведев // Вісн. аграр. науки. - 1999. - № 1. - С. 76-77. - Библиогр.: 4 назв. - рус.

Викладено результати вивчення особливостей адаптації бичків червоної степової, симентальської порід, а також напівкровних симентал x знам'янських бичків до господарських умов Донбасу у процесі формування їх м'ясної продуктивності.


Індекс рубрикатора НБУВ: П60-65,025

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж14378 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
20.

Дзямко М. Й. 
Виробництво яловичини в гірських умовах Карпат / М. Й. Дзямко // Вісн. аграр. науки. - 1998. - № 12. - С. 75-76. - укp.

Викладено результати наукових досліджень, які характеризують ефективність використання бугаїв волинської м'ясної породи та знам'янського м'ясного типу на матках бурої карпатської породи.


Індекс рубрикатора НБУВ: П60-65

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж14378 Пошук видання у каталогах НБУВ 
...
 

Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського