Бази даних

Реферативна база даних - результати пошуку

Mozilla Firefox Для швидкої роботи та реалізації всіх функціональних можливостей пошукової системи використовуйте браузер
"Mozilla Firefox"

Вид пошуку
у знайденому
Сортувати знайдені документи за:
авторомназвоюроком видання
Формат представлення знайдених документів:
повнийстислий
 Знайдено в інших БД:Автореферати дисертацій (15)Книжкові видання та компакт-диски (87)
Пошуковий запит: (<.>U=П817.11$<.>)
Загальна кількість знайдених документів : 95
Представлено документи з 1 до 20
...

      
Категорія:    
1.

Власенко В. В. 
Судебная и ветеринарно-санитарная экспертизы мяса диких животных / В. В. Власенко, И. В. Скирский. - Винница : РИО ОАО "Виноблтипография", 1998. - 175 c. - Библиогр.: 171 назв. - рус.

Освещены проблемы судебной и ветеринарно-санитарной экспертиз на базе нового законодательства Украины. Приведены новые подходы к определению возраста диких животных, а также мяса по строению волоса. Рассмотрены вопросы юридической ответственности за нарушение правил охраны, использования и воспроизводства животного мира.


Індекс рубрикатора НБУВ: П817.11

Рубрики:

Шифр НБУВ: ВА603278 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
2.

Тирсіна Ю. М. 
Санітарні показники м'яса та внутрішніх органів туш молодняка великої рогатої худоби при аліментарному виснаженні / Ю. М. Тирсіна // Вісн. Білоцерків. держ. аграр. ун-ту : зб. наук. пр. - 1999. - Вип. 9. - С. 151-155. - Бібліогр.: 4 назв. - укp.

Доведено, що обсіменіння м'яса та внутрішніх органів корелює з вираженістю у них дистрофічних процесів. Зазначено, що навіть за відсутності виражених дегенеративних змін внутрішніх органів обсіменіння продуктів забою мікроорганізмами також є досить значним. Встановлено, що найчастіше з м'язів та внутрішніх органів (печінка, нирки, серце) виділяють ентеробактерії, які представлено, як правило, коковими формами, сальмонелами та кишковою паличкою.


Індекс рубрикатора НБУВ: П817.112

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69704 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
3.

Безсмертний В. М. 
Ветеринарно-санітарна оцінка і удосконалення технології підвищення якості м'яса птиці при аскаридіозі з використанням побічної сировини і відходів м'ясокомбінатів : Автореф. дис... д-ра вет. наук : 16.00.06 / В. М. Безсмертний; Одес. держ. с.-г. ін-т. - О., 1999. - 31 c. - укp. - рус.

Дисертацію присвячено питанням ветеринарно-санітарної експертизи та якісної оцінки м'яса птиці (курей, індичок) при аскаридіозі і розробці сучасної профілактики цього захворювання, направленої на збільшення виробництва і підвищення якості м'яса з використанням кормових домішок і відходів м'ясокомбінатів. Розроблена предзабійна і післязабійна діагностика аскаридіозу птиці, вивчено вплив аскаридіозної інвазії на продуктивність птиці, санітарні і якісні показники м'яса та його біологічну цінність. Науково обгрунтована можливість використання відходів м'ясокомбінатів як сировини для виробництва кормових домішок і преміксів і розроблена технологія їх виробництва. Вивчено вплив комплексної профілактики аскаридіозу на санітарні показники і якість м'яса птиці. Встановлена економічна ефективність проведення комплексної профілактики аскаридіозу птиці згідно з розробленою методикою.

  Скачати повний текст


Індекс рубрикатора НБУВ: П817.116,022 + П873.626.62-8,022 + Л929.5

Рубрики:

Шифр НБУВ: РА304297 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
4.

Кравців Р. Й. 
Ветеринарно-санітарна експертиза ковбасних виробів і копченостей : Навч. посіб. для студ. та викл. вищ. навч. закл. із спец. "Вет. медицина" / Р. Й. Кравців, Ю. І. Остап'юк. - Л., 1999. - 248 c. - Бібліогр.: 66 назв. - укp.

Наведено основні методи визначення доброякісності, техно-хімічного аналізу, бактеріологічного дослідження, ветеринарно-санітарного контролю ковбасних виробів і копченостей. Висвітлено питання впливу різних факторів на технологічні процеси їх виготовлення, наведено оцінку якості ковбас і копченостей після випуску з цеху та правила їх продажу в торговельній мережі. Викладено основні санітарно-гігієнічні вимоги щодо ковбасних цехів, а також методику виготовлення ковбас і копченостей за домашніх умов.


Індекс рубрикатора НБУВ: Р123.852 я73 + П817.11 я73-1

Рубрики:

Шифр НБУВ: ВА594882 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
5.

Оліфіренко В. В. 
Біологічна цінність білків м'яса великої рогатої худоби при ураженні туберкульозом / В. В. Оліфіренко // Тавр. наук. вісн. - 1999. - Вип. 11, ч. I. - С. 149-152. - укp.


Індекс рубрикатора НБУВ: П817.111 + Р123.852

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69225 Пошук видання у каталогах НБУВ 



      
Категорія:    
6.

Шарай Я. М. 
Ветеринарно-санітарна експертиза свинини при хронічному катаральному гастриті : Автореф. дис... канд. вет. наук : 16.00.06 / Я. М. Шарай; Львів. держ. акад. вет. медицини ім. С.З.Гжицького. - Л., 2000. - 19 c. - укp.

Встановлено, що хронічні катаральні гастрити мають широке розповсюдження серед свинопоголів'я України (88 - 95 %). Показано, що у випадку сильно вираженого хронічного катарального гастриту ступінь обезкровлювання туш була задовільною та незадовільною. Органолептичні та фізико-хімічні показники м'яса погіршувались у залежності від тяжкості патологічного процесу. У м'ясі свиней, хворих на хронічний гастрит, збільшується вміст вологи, зменшується кількість білка, жиру, золи, понижується калорійність м'яса. Дослідження стосовно визначення сумарного вмісту жирних кислот та амінокислот показали, що під час патологічного процесу їх менше, ніж у клінічно здорових, а відносна біологічна цінність м'яса знижується на 22,0 - 30,7 %. Схожу картину виявлено під час аналізу мінерального складу. Доведено, що обсіменіння м'яса та внутрішніх органів мікрофлорою збільшується в залежності від ступеня патологічного процесу.

  Скачати повний текст


Індекс рубрикатора НБУВ: П817.112,022

Рубрики:

Шифр НБУВ: РА310027 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
7.

Лясота В. П. 
Вплив комплексу активуючих факторів імунітету на якість продуктів забою свиней / В. П. Лясота, В. В. Малина, А. М. Нікітенко, А. М. Трофимчук // Вісн. аграр. науки. - 2000. - № 4. - С. 36-38. - укp.


Індекс рубрикатора НБУВ: П817.11(4Укр) + П65-4(4Укр)

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж14378 Пошук видання у каталогах НБУВ 



      
Категорія:    
8.

Нікітенко А. М. 
Іонізуючі випромінювання та корекція природної резистентності молодняка великої рогатої худоби / А. М. Нікітенко, М. В. Козак, В. В. Малина, Т. П. Ткаченко. - Л. : ЛА "Піраміда", 2001. - 209 c. - Бібліогр.: 58 назв. - укp.

Висвітлено вплив іонізуючого випромінювання на біологічні об'єкти. Досліджено основні методи захисту організму від впливу іонізуючого випромінювання. Проаналізовано роль біологічно активних речовин у формуванні природної резистентності та корекції функцій імунної системи організму. Наведено характеристику імуномодулювального препарату "Гомотин" та комплексу активуючих факторів імунітету (КАФІ). Розглянуто коригувальний вплив імуномодуляторів на гомеостаз великої рогатої худоби на забруднених радіонуклідами територіях. Визначено економічну ефективність використання імуномодуляторів під час вирощування молодняка великої рогатої худоби.


Індекс рубрикатора НБУВ: П60-44-271.25 + П817.11

Рубрики:

Шифр НБУВ: ВА612424 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
9.

Корнієнко Л. І. 
Якість м'яса молодняку великої рогатої худоби різних генотипів / Л. І. Корнієнко, Ю. В. Вдовиченко // Вісн. аграр. науки. - 2002. - № 12. - С. 62-63. - укp.

Наведено результати досліджень якості м'яса та м'ясної продуктивності трьох груп молодняку різних генотипів причорноморського внутрішньопородного типу південної м'ясної породи. Висвітлено позитивний ефект м'ясної продуктивності та якості яловичини, що підтверджує правильність обраних методів селекції під час формування даної породи.

Приведены результаты исследования качества мяса и мясной продуктивности трех групп молодняка разных генотипов причерноморского внутрипородного типа южной мясной породы. Освещен положительный эффект мясной продуктивности и качества говядины, что подтверждает правильность выбранных методов селекции при формировании данной породы.


Індекс рубрикатора НБУВ: П817.11

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж14378 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
10.

Горобей О. М. 
Ветеринарно-санітарна оцінка м'ясопродуктів, що реалізуються на ринках, та заходи з підвищення їх якості : Автореф. дис. канд. вет. наук : 16.00.09 / О. М. Горобей; Львів. нац. акад. ветеринарної мед. ім. С.З.Гжицького. - Л., 2003. - 19 c. - укp.

Проведено комплексне ветеринарно-санітарне дослідження (бактеріальне обсіменення, визначення токсичності та вмісту нітритів) ковбас і копченостей, що реалізуються на ринках у різні пори року та виготовляються різними суб'єктами виробництва. Встановлено фактори, що впливають на санітарну якість м'ясопродуктів, розроблено заходи щодо підвищення їх санітарної якості та безпеки. Запропоновано експрес-метод визначення токсичності м'ясопродуктів, розроблено спосіб виготовлення екологічно чистого барвника та безнітритну технологію виготовлення ковбасних виробів. Обгрунтувано ефективність впровадження у ветеринарно-санітарну експертизу м'ясопродуктів мікробіологічного експрес-методу визначення токсичності та виготовлення ковбас за безнітритною технологією з використанням розробленого барвника. Запропоновано методику контролю якості та безпеки м'ясопродуктів відповідно до міжнародних вимог системи самоконтролю (НАССР).

  Скачати повний текст


Індекс рубрикатора НБУВ: П817.11

Рубрики:

Шифр НБУВ: РА328446 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
11.

Баньковська І. Б. 
Вплив генотипу та передзабійної маси свиней на біологічну цінність м'яса / І. Б. Баньковська, М. Я. Троцький // Вісн. аграр. науки. - 2003. - № 3. - С. 32-34. - Бібліогр.: 6 назв. - укp.

Висвітлено біологічну повноцінність та амінокислотний склад білків м'яса свиней полтавської м'ясної, української м'ясної та великої білої порід. На підставі дисперсійного аналізу встановлено високодостовірний комплексний вплив генотипу та передзабійної маси на дані показники.

Освещена биологическая полноценность и аминокислотный состав белков мяса свиней полтавской мясной, украинской мясной и большой белой пород. На основании дисперсионного анализа установлено высокодостоверное комплексное влияние генотипа и передзабойной массы на указанные показатели.


Індекс рубрикатора НБУВ: П65-60 + П817.11

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж14378 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
12.

Тирсіна Ю. М. 
Ветеринарно-санітарна оцінка продуктів забою некатегорійного молодняку великої рогатої худоби : Автореф. дис... канд. вет. наук : 16.00.09 / Ю. М. Тирсіна; Нац. аграр. ун-т. - К., 2003. - 18 c. - укp.

Вперше вивчено гістологічні зміни (некроз, відкладання ліпофусцину, слизову дистрофію міжм'язової сполучної тканини), які знижують якість м'яса некатегорійних тварин як повноцінного продукту харчування. Доведено, що інтенсивність саркоцистозної інвазії під впливом незбалансованої та недостатньої годівлі зростає. Зазначено, що одержані результати досліджень дають підставу рекомендувати проведення обов'язкового бактеріологічного дослідження продуктів забою некатегорійних тварин, які є потенційно небезпечним джерелом токсикоінфекції для людини, а також проведення патогістологічного дослідження стосовно ураження саркоцистами, оскільки інтенсивність м'язової інвазії саркоцистами у даному випадку зростає.

  Скачати повний текст


Індекс рубрикатора НБУВ: П817.11

Рубрики:

Шифр НБУВ: РА324559 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
13.

Сергєєв О. О. 
Підвищення вірогідності телевізійних засобів контролю м'ясопродуктів на трихінельоз : Автореф. дис. канд. техн. наук : 05.11.13 / О. О. Сергєєв; Київ. нац. ун-т технологій та дизайну. - К., 2003. - 19 c. - укp.

Розроблено математичну модель оцінки вірогідності телевізійних приладів контролю м'ясопродуктів на трихінельоз, що враховує характерні властивості телевізійних зображень проб: контраст зображення, розмір личинок, співвідношення яскравостей об'єкта та фона, співвідношення сигнал/шум зображення, час спостереження. На підставі дослідження процесу формування цифрового спектрозонального зображення визначено, що найбільший вплив на вірогідність контролю мають нерівномірність освітленості, функція передачі модуляції передавальної телевізійної камери (ПТК) і мікроструктура об'єкта. Експериментально встановлено оптимальну комбінацію оптичних спектральних фільтрів, що дозволить збільшити значення коефіцієнта передачі ПТК у порівнянні з роботою на інших спектральних інтервалах. Запропоновано метод підвищення вірогідності телевізійних засобів контролю м'ясопродуктів на трихінельоз, який базується на результатах дослідження математичної моделі та коефіцієнта передачі модуляції ПТК і передбачає обробку локальними операторами цифрових зображень фрагментів проб, сформованих у спектральному діапазоні 580 - 630 нм.

  Скачати повний текст


Індекс рубрикатора НБУВ: П817.116

Рубрики:

Шифр НБУВ: РА327914 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
14.

Васерук Н. Я. 
Фізіологічний стан бугайців і ветеринарно-санітарна оцінка яловичини, виробленої в умовах підвищеного вмісту кадмію за корекції метаболізму хелатами мікроелементів та вітамінами : Автореф. дис... канд. вет. наук : 16.00.09 / Н. Я. Васерук; Львів. держ. акад. вет. медицини ім. С.З.Гжицького. - Л., 2003. - 18 c. - укp.

  Скачати повний текст


Індекс рубрикатора НБУВ: П817.112.7 + П872.76

Рубрики:

Шифр НБУВ: РА323961 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
15.

Фотіна Т. І. 
Мікробіологічний моніторинг ізоляції бактеріальної мікрофлори в продукції птахівництва та місцях її виробництва / Т. І. Фотіна // Вісн. Полтав. держ. аграр. акад. - 2003. - № 1-2. - С. 83-84. - Бібліогр.: 3 назв. - укp.


Індекс рубрикатора НБУВ: П817.111

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69944 Пошук видання у каталогах НБУВ 



      
Категорія:    
16.

Методи оцінки вгодованості м'ясної худоби та визначення якості м'яса / ред.: М. Г. Повозніков; Вінниц. держ. аграр. ун-т, Поділ. держ. аграр.-техн. акад. - Кам'янець-Поділ. : Абетка, 2003. - 18 c. - Бібліогр.: 8 назв. - укp.

Висвітлено систему оцінку вгодованості м'ясної худоби та наведено інформацію щодо методів визначення фізико-хімічних показників якості м'язової тканини тварин, зокрема, інтенсивності її забарвлення, вільної і зв'язаної води у м'ясі, його ніжності, мармуровості, калорійності, повноцінних та сполучнотканинних білків, триптофану.

Освещена система оценки вскармливания мясного скота и приведена информация по методах определения физико-химических показателей качества мышечной ткани животных, в частности, интенсивности ее окраски, свободной и связанной воды в мясе, его нежности, мраморности, калорийности, полноценных и соединяющих тканевых белков, триптофана.


Індекс рубрикатора НБУВ: П60-60 + П817.11 + Л92-1с

Рубрики:

Шифр НБУВ: Р98924 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
17.

Олійник Л. В. 
Система моніторингу, контролю і профілактики токсикоінфекцій сальмонельозної та ешерихіозної етіології : Автореф. дис... д-ра вет. наук : 16.00.09 / Л. В. Олійник; Львів. нац. акад. вет. медицини ім. С.З.Гжицького. - Л., 2004. - 33 c. - укp.

Вивчено ступінь поширення та етіологічну структуру харчових токсикоінфекцій в Україні. Установлено взаємозв'язок між рівнем контамінації продуктів тваринництва потенційними збудниками токсикоінфекцій і станом епідеміологічної ситуації. Визначено епізоотологічні особливості сальмонельозу тварин та ступінь поширення різних сероварів і фаготипів збудників цієї хвороби у тварин по регіонах України. Досліджено ступінь поширення шиготоксинпродукуючих ешерихій серед сільськогосподарських тварин. Одержано нові дані щодо життєздатності збудників харчових токсикоінфекцій в об'єктах довкілля. Запропоновано нові методи діагностики сальмонельозу, а також методи індикації цих збудників у харчових продуктах тваринного походження за допомогою ПЛР. З'ясовано вплив різних збудників токсикоінфекцій на якісні показники (біохімічні та біологічні) м'яса, вивчено особливості динаміки вмісту метаболітів у крові, а також активність ряду ферментів та стану окиснювально-антиоксидантної рівноваги у динаміці захворювання поросят на сальмонельоз за умов експериментальної ендотоксемії, що поглиблює та розширює сучасне розуміння механізмів розвитку токсикозів сальмонельозної етіології в інфікованих тварин. Визначено біологічну цінність м'яса, одержаного від тварин, хворих на сальмонельоз та коліентеротоксемію. Теоретично та експериментально обгрунтовано та розроблено нову екологічно безпечну технологію деконтамінації продуктів тваринництва від сальмонел за допомогою фагів, визначено ефективність її застосування.

  Скачати повний текст


Індекс рубрикатора НБУВ: П817.116 + П873.221

Рубрики:

Шифр НБУВ: РА331493 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
18.

Гирич С. В. 
Якість і безпека м'ясопродуктів, отриманих в несприятливих еколого-епізоотичних умовах : Автореф. дис... канд. техн. наук : 05.18.15 / С. В. Гирич; Київ. нац. торг.-екон. ун-т. - К., 2004. - 20 c. - укp.

Проведено екологічну оцінку аграрного комплексу Вінниччини в аспекті одержання товарного м'яса, складено карти-схеми зон техногенного забруднення Вінниччини, показано ймовірність одержання небезпечних м'ясопродуктів за несприятливих умов. Досліджено вплив малих доз радіації на споживні властивості м'яса курей та можливість його тривалого зберігання. Оцінено харчову цінність та безпеку яловичого м'яса у разі захворювання великої рогатої худоби на туберкульоз. Розроблено експрес-метод мікроскопічного виявлення збудника зазначеної хвороби в м'ясопродуктах, який дає змогу скоротити тривалість досліджень до 1 - 2 годин (за загальноприйнятою методикою потрібно 30 - 90 діб).

  Скачати повний текст


Індекс рубрикатора НБУВ: П817.11

Рубрики:

Шифр НБУВ: РА328907 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
19.

Кравців Р. Й. 
Ветеринарно-санітарний контроль та оцінка якості продуктів птахівництва : Навч. посіб. для студ. та викл. із спец. "Вет. медицина" / Р. Й. Кравців, І. В. Куциняк, Р. В. Біленчук, О. О. Дашковський. - Л. : Галиц. вид. спілка, 2004. - 188 c. - Бібліогр.: с. 179-180. - укp.

Розглянуто питання організації ветеринарно-санітарного контролю (ВСК) на птаховиробничих підприємствах, наведено ветеринарно-санітарні вимоги до приймання та післязабойного ВСК птиці. Проаналізовано особливості будови її м'язової та кісткової тканин залежно від виду, а також проведення ветеринарно-санітарної експертизи яєць, яєчних продуктів.

Рассмотрены вопросы организации ветеринарно-санитарного контроля (ВСК) на предприятиях по производству птицы, приведены ветеринарно-санитарные требования к ее приемке и послезабойному ВСК. Проанализированы особенности построения мышечной и костной тканей птицы в зависимости от вида, а также проведения ветеринарно-санитарной экспертизы яиц, яичных продуктов.


Індекс рубрикатора НБУВ: П817.11я73 + П817.15я73 + П817.21я73

Шифр НБУВ: ВА657995 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
20.

Яворська О. В. 
Ветеринарно-санітарна експертиза м'яса курчат, виробленого при стимуляції їх росту та розвитку : Автореф. дис... канд. вет. наук : 16.00.09 / О. В. Яворська; Львів. нац. акад. вет. мед. ім. С.З.Гжицького. - Л., 2004. - 20 c. - укp.

  Скачати повний текст


Індекс рубрикатора НБУВ: П817.11

Рубрики:

Шифр НБУВ: РА329129 Пошук видання у каталогах НБУВ 
...
 

Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського