Бази даних

Реферативна база даних - результати пошуку

Mozilla Firefox Для швидкої роботи та реалізації всіх функціональних можливостей пошукової системи використовуйте браузер
"Mozilla Firefox"

Вид пошуку
Сортувати знайдені документи за:
авторомназвоюроком видання
Формат представлення знайдених документів:
повнийстислий
 Знайдено в інших БД:Книжкові видання та компакт-диски (6)
Пошуковий запит: (<.>U=Р123.84$<.>)
Загальна кількість знайдених документів : 3
Представлено документи з 1 до 3

      
Категорія:    
1.

Загоруй Л. П. 
Ветеринарно-санітарна оцінка вершкового масла з антиоксидантами рослинного походження : автореф. дис... канд. вет. наук : 16.00.09 / Л. П. Загоруй; Львів. нац. ун-т вет. медицини та біотехнологій ім. С.З.Гжицького. - Л., 2008. - 21 c. - укp.

  Скачати повний текст


Індекс рубрикатора НБУВ: Л957.5-1с + Р123.84-1

Рубрики:

Шифр НБУВ: РА359518 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
2.

Бужин О. А. 
Управління продовольчою безпекою: визначення потреби жителів країни у жирах / О. А. Бужин // Актуал. проблеми економіки. - 2011. - № 8. - С. 265-269. - Бібліогр.: 10 назв. - укp.

Зазначено, що виходячи з Норм фізіологічних потреб населення в основних харчових речовинах та енергії і вікової структури населення України, запропоновано один із можливих варіантів визначення потреби у жирах, що повинні надходити до організму людини з продуктами харчування.


Індекс рубрикатора НБУВ: У9(4УКР)0-982 + Р123.84

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж23291 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
3.

Коломієць Л. М. 
Бенз[а]пірен - хімічний канцероген рослинних олій / Л. М. Коломієць // Довкілля та здоров'я. - 2006. - № 1. - С. 56-58. - Бібліогр.: с. 58 - укp.

Вивчено вміст хімічного канцерогену бенз(а)пірену в рослинних оліях. На підставі проведених досліджень встановлено, що його вміст залежить від ступеня очищення масла (рафінації), терміну його використання у процесах приготування страв. Також має місце нагромадження бенз(а)пірену в окремих продуктах, під час обсмажування яких використовується велика кількість рослинної олії, зокрема, у чіпсах. Визначено профілактичні заходи, спрямовані на зниження ризику нагромадження канцерогену в рослинних оліях.

Изучено содержание химического канцерогена бенз(а)пирена в растительных маслах. На основании проведенных исследований было установлено, что его содержание зависит от степени очистки масла (рафинации), длительности его использования в процессах приготовления блюд. Также имеет место накопление бенз(а)пирена в некоторых продуктах, в обжаривании которых обильно используется растительное масло, в частности, в чипсах. Обозначены профилактические мероприятия, направленные на снижение риска накопления данного канцерогена в растительных маслах.


Індекс рубрикатора НБУВ: Р123.841 + Л782.12-1с

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж15205 Пошук видання у каталогах НБУВ 
 

Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського