Бази даних

Реферативна база даних - результати пошуку

Mozilla Firefox Для швидкої роботи та реалізації всіх функціональних можливостей пошукової системи використовуйте браузер
"Mozilla Firefox"

Вид пошуку
у знайденому
Формат представлення знайдених документів:
повнийстислий
 Знайдено в інших БД:Наукова електронна бібліотека (5)Автореферати дисертацій (349)Книжкові видання та компакт-диски (1870)Журнали та продовжувані видання (835)
Пошуковий запит: (<.>U=У9(4УКР)306.7$<.>)
Загальна кількість знайдених документів : 1920
Представлено документи з 1 до 20
...

      
Категорія:    
1.

Рябченко О. Д. 
Акціонування підприємств харчової промисловості в Україні / О. Д. Рябченко, О. П. Макаренко, О. П. Михайленко, В. Г. Кухта, Г. С. Хотіна. - Х. : Основа, 1997. - 32 c. - Бібліогр.: 18 назв. - укp. - рус.

Проаналізовано діяльність усього комплексу галузей харчової промисловості та висунуто шляхи їх удосконалення, а також подолання проблем, які виникають на етапі становлення ринкових відносин в Україні. Обгрунтована необхідність акціонування харчової промисловості України, висвітлено форми і методи, а також основні пріоритети та тенденції становлення цього процесу. Підкреслено, що темпи акціонування на сьогодні в Україні значною мірою залежать від стану економіки, що характеризується: розривом економічних зв'язків, диспропорцією між грошовими доходами та товарною масою тощо. За цих умов акціонування дає змогу шляхом розміщення акцій серед постачальників і споживачів налагодити втрачені зв'язки, через купівлю акцій компаній, що випускають дефіцитну продукцію, отримати доступ до неї і, таким чином, залучити кошти у виробництво. Висвітлена необхідність незалежно від держави налагодити ринкове кредитування народного господарства, в результаті чого зміни фінансових стимулів, введення бюджетних обмежень, отримання прибутків від ринку, а не від держави, будуть сприяти усуненню затратного механізму. Зроблено висновок про значимість акціонування як способу мобілізації фінансових ресурсів для реалізації програми виходу з економічної кризи в Україні.


Індекс рубрикатора НБУВ: У9(4Укр)306.70-4

Рубрики:

Шифр НБУВ: Р84172 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
2.

Рябченко О. Д. 
Акціонування і приватизація підприємств харчосмакової промисловості / О. Д. Рябченко, Ю. В. Єлагін, О. М. Водотика, О. П. Бахтир. - Х. : Основа, 1998. - 30 c. - Бібліогр.: 8 назв. - укp. - рус.

Робота присвячена теоретичному обгрунтуванню та розробці теоретичних підходів до формування механізму приватизації та державного регулювання підприємств харчосмакової промисловості України у їх взаємозв'язку та взаємозалежності. Цікавий підхід авторів до комплексної характеристики факторів і умов діяльності приватизованих підприємств дозволяє зробити вибір нових форм господарювання, методів державного регулювання на основі порівняльного аналізу економічних характеристик на базі установлених основних показників. Позитивною характеристикою такого підходу є розробка рекомендацій щодо рішень економічних, соціальних, науково-технічних проблем за допомогою приватизації підприємств олійножирової, кондитерської і пивоварної промисловості України на етапі трансформації економіки. Нетрадиційним і нестандартним є підхід до розробки основних положень по постприватизаційній підтримці приватизованих підприємств харчосмакового комплексу України. Цей механізм достатньо адаптований до різних конкретних ситуацій.


Індекс рубрикатора НБУВ: У9(4Укр)306.7-4

Рубрики:

Шифр НБУВ: Р84241 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
3.

Пєтухова О. М. 
Аналіз діяльності підприємств компанії "Укрпиво" / О. М. Пєтухова // Наук. пр. Укр. держ. ун-ту харч. технологій. - 1999. - № 5. - С. 126-127. - укp.

Проаналізовано виробництво продукції основних видів підприємствами компанії "Укрпиво". Показано причини спаду виробництва безалкогольних напоїв і солоду, перспективи розвитку виробництва слабоалкогольних напоїв.


Індекс рубрикатора НБУВ: У9(4УКР)306.752

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69879 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
4.

Русин К. О. 
Аналіз світового ринку м'яса та перспективи його розвитку в Україні / К. О. Русин // Наук. пр. Укр. держ. ун-ту харч. технологій. - 1999. - № 5. - С. 38-40. - укp.

Розглянуто стан справ на міжнародному ринку м'яса та м'ясопродуктів. Проаналізовано ситуацію, що склалася в м'ясній промисловості України. Вказано основні причини зменшення виробництва м'яса і шляхи вирішення "сировинної проблеми" у м'ясній промисловості.


Індекс рубрикатора НБУВ: У584.35 + У9(4УКР)306.751

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69879 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
5.

Лебединська О. Ю. 
Безалкогольна промисловість України: (державна політика, управління, конкурентоспроможність) / О. Ю. Лебединська; ред.: Ю. П. Лебединський. - К., 2000. - 144 c. - Бібліогр.: 105 назв. - укp.

Розглянуто питання розвитку безалкогольної промисловості України, підвищення її конкурентоспроможності. Проаналізовано стан і динаміку виробництва. Визначено ємність внутрішнього ринку країни у галузі виробництва мінеральної води та освіжаючих напоїв. Висвітлено тенденції подальшої еволюції галузі, пом'якшення сезонності виробництва. Описано шляхи та методи її державного регулювання.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л88,0 + У9(4УКР)306.752.8

Рубрики:

Шифр НБУВ: ВА606197 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
6.

Поплавський В. Г. 
Бурякоцукровий підкомплекс України: стан, проблеми, перспективи / В. Г. Поплавський, Г. В. Сиротюк. - Л., 2001. - 164 c. - Бібліогр.: 69 назв. - укp.

Викладено економічні основи ринкових відносин у бурякоцукровому підкомплексі. Оцінено сучасний стан бурякоцукрового виробництва та розкрито чинники його ефективності. Проаналізовано ситуацію на внутрішньому та зовнішньому ринках цукру. Розглянуто питання інфраструктури, інтеграції, маркетингу тощо. Визначено тенденції розвитку продуктивності сировинної бази даного виробництва.


Індекс рубрикатора НБУВ: У9(4УКР)306.751.4 + У9(4УКР)325.152.52

Рубрики:

Шифр НБУВ: ВА608923 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
7.

Павловська М. О. 
Вдосконалення відтворення основних виробничих фондів у зернопереробній промисловості / М. О. Павловська // Наук. пр. Укр. держ. ун-ту харч. технологій. - 1999. - № 5. - С. 80-82. - Бібліогр.: 7 назв. - укp.

Розкрито проблеми відтворення основних виробничих фондів у зернопереробній та комбікормовій промисловості. Розглянуто такі питання: стан основних фондів (ОФ) на сьогоднішній день в Україні; джерела відтворення ОФ в Україні та світовий досвід у цьому питанні; методи нарахування амортизації. Зроблено висновки про переваги використання прискореної амортизації в Україні на сучасному етапі.


Індекс рубрикатора НБУВ: У9(4УКР)306.751

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69879 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
8.

Голяш І. Д. 
Використання аналізу беззбитковості для планування обсягів виробництва на плодоовочевоконсервних підприємствах / І. Д. Голяш // Вісн. Технол. ун-ту Поділля. Екон. науки. - Хмельницький, 2000. - № 4, ч. 1. - С. 66-69. - Бібліогр.: 3 назв. - укp.

Розглянуто методику аналізу беззбитковості, яка може застосовуватися для планування обсягу виробництва: аналітичні методи розрахунку точки беззбитковості, зони безпеки підприємства та визначення обсягів виробництва для одержання цільового прибутку. Розроблено рекомендації щодо ефективного використання даної методики на плодоовочевоконсервних підприємствах.


Індекс рубрикатора НБУВ: У9(4Укр)306.752.152

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69410 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
9.

Рыбинцев В. А. 
Виноград и вино Украины: история, государство, рынок / В. А. Рыбинцев; Ин-т аграр. экономики. - К., 1998. - 447 c. - рус.

Изложены теоретические и организационно-экономические основы рыночных отношений в сфере агропромышленного комплекса и его ведущего подкомплекса - виноградарско-винодельческого сектора экономики. Представлена ретроспектива развития виноградарства и виноделия Украины за последние два столетия. Проанализировано современное состояние рынка виноградно-винодельческой продукции и место страны в Европе и мире. На базе законов рыночной экономики и постановлений Европейского Сообщества, а также с учетом национальных особенностей разработана концепция маркетинга винограда и вина Украины.


Індекс рубрикатора НБУВ: У9(4Укр)325.154.2 + У9(4Укр)306.752.5

Рубрики:

Шифр НБУВ: ВА587664 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
10.

Топольник В.  
До питання застосування методів кваліметрії при впровадженні систем якості на підприємствах харчування / В. Топольник // Торгівля і ринок України. - 1999. - Вип. 9, Т. 2. - С. 309-313. - Бібліогр.: 5 назв. - укp.

На основі аналізу державних стандартів ISO серії 9000 обгрунтовано необхідність залучення методів кваліметрії для оцінки якості сировини, продуктів харчової промисловості, виробничого обладнання, технологічних процесів та готової продукції під час впровадження систем якості на підприємствах харчування.


Індекс рубрикатора НБУВ: У9(4УКР)306.7-823.2

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69878 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
11.

Ковальчук І. В. 
Економічна оцінка основних методичних положень нової амортизаційної політики в Україні / І. В. Ковальчук // Наук. пр. Укр. держ. ун-ту харч. технологій. - 1999. - № 5. - С. 96-98. - укp.

Подано оцінку основних економічних положень нової амортизаційної системи, що впроваджена в Україні з 01.07.97 р. Проаналізовано доцільність застосування залишкової вартості основних фондів як бази нарахування амортизації, зроблено прогноз впливу нової амортизаційної системи на процес відтворення основних фондів підприємств харчової промисловості, зроблено висновки щодо основних положень нового методу нарахування амортизації.


Індекс рубрикатора НБУВ: У9(4УКР)306.7

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69879 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
12.

Заїнчківський А. О. 
Економічне становище підприємств ЗАТ "Укркондитер" у післяприватизаційний період / А. О. Заїнчківський, Г. А. Болдуй, Л. В. Момот // Наук. пр. Укр. держ. ун-ту харч. технологій. - 1999. - № 5. - С. 78-79. - укp.

Дані аналізу роботи підприємств ЗАТ "Укркондитер" у післяприватизаційний період показали, що приватизовані підприємства порівняно з державними мали менші витрати на 1 грн реалізованої продукції і вищу рентабельність виробництва.


Індекс рубрикатора НБУВ: У9(4УКР)306.751

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69879 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
13.

Мостенська Т. Л. 
Економічний механізм функціонування молочної промисловості України / Т. Л. Мостенська. - К. : УДУХТ, 2001. - 328 c. - Бібліогр.: 224 назв. - укp.

Висвітлено стан та перспективи розвитку молочної промисловості України. Запропоновано економічний механізм її функціонування за умов становлення ринкових відносин. Розглянуто питання взаємодії ринкових законів та державного регулювання як фактора, що зумовлює розвиток економічної системи. Проаналізовано вплив цінового механізму та механізму попиту. Наведено пропозиції щодо формування ринку молока та молочних продуктів, а також еластичності попиту на молоко і молочні продукти за доходом та ціною.


Індекс рубрикатора НБУВ: У9(4УКР)306.751.3

Рубрики:

Шифр НБУВ: ВА606400 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
14.

Рябченко О. Д. 
Економічні і фінансові основи акціонування / О. Д. Рябченко, О. П. Макаренко, О. П. Михайленко, В. Г. Кухта, Г. С. Хотіна. - Х. : Основа, 1997. - 33 c. - Бібліогр.: 8 назв. - укp. - рус.

В запропонованій праці автори прагнуть змоделювати умови функціонування підприємств з різними формами господарювання, встановлених законами України "Про банкрутство", "Про інвестиційну діяльність", "Про приватизацію майна державних підприємств", "Про порядок підготовки до продажу акцій відкритих акціонерних товариств, створених шляхом корпоратизації" та іншими нормативними документами. Були використані загальні ринкові закономірності, що примушують бізнесменів приймати конкретні економічні рішення. При цьому умови кон'юнктури - оподаткування, кредитування, договірні ціни, правила обігу акцій - встановлюються у повній відповідності з реально діючими в Україні нормативними актами. Проведено вивчення особливостей акціонування підприємств і підприємницької діяльності, розглянуто економічні і фінансові засади акціонування в харчовій промисловості. Зроблено висновок, що умовою ефективного функціонування акціонерних товариств повинно стати широке застосування пільг по сплаті податків з прибутку, який направляється на нагромадження (на зростання статутного фонду). Передбачена можливість зміни умов моделювання, якщо в реальному житті законодавчо будуть визначені інші правила господарювання.


Індекс рубрикатора НБУВ: У9(4Укр)306.70-93 + У9(4Укр)306.70-4

Рубрики:

Шифр НБУВ: Р84173 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
15.

Кириченко О. М. 
Експортний потенціал харчової промисловості України / О. М. Кириченко // Наук. пр. Укр. держ. ун-ту харч. технологій. - 1999. - № 5. - С. 66-69. - укp.

Висвітлено стан зовнішньоекономічної діяльності харчової промисловості та структуру експорту продукції галузі за останні роки. Проаналізовано місце бартеризації в зовнішній торгівлі України, а також визначено умови збільшення експорту продукції харчової промисловості.


Індекс рубрикатора НБУВ: У9(4УКР)306.7 + У9(4УКР)843

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69879 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
16.

Дейнеко Л. В. 
Ефективність розвитку харчової промисловості в регіоні / Л. В. Дейнеко, А. В. Цимбалюк; ред.: П. П. Борщевський; НАН України. Рада по вивч. продукт. сил України. - К., 1998. - 284 c. - Бібліогр.: 124 назв. - укp.

Досліджуються і висвітлюються теоретико-методологічні, методичні і практичні проблеми ефективності та інтенсифікації розвитку харчової промисловості в Київському регіоні в ринкових умовах господарювання. Досліджуються та узагальнюються передумови і чинники її ефективного розвитку, розкривається сутність і зміст структуроформуючої функції стосовно виробництва і забезпечення потреб ринку в продовольчих товарах у господарському, промисловому та агропромисловому комплексах регіону, визначаються та обгрунтовуються методологічні і методичні засади щодо оцінки розвитку цієї пріоритетної галузі в регіоні. Значна увага приділена розкриттю сутності і змісту регіональної ефективності розвитку харчової промисловості, формуванню і обгрунтуванню критеріїв і показників, що характеризують соціальну, науково-технічну, технологічну та екологічну ефективність розвитку цієї комплексної галузі. Особливе місце відведено всебічному аналізу та оцінці сучасного рівня розвитку харчової промисловості в Київському регіоні, у т.ч. в області та в місті Києві, вивченню та узагальненню тенденцій і закономірностей її розвитку за останні роки, інституціальних змін та структурних зрушень, що відбуваються у галузі, соціальної, економічної та екологічної ефективності розвитку і функціонування галузі, визначенню основних напрямів та обгрунтуванню шляхів значного підвищення ефективності виробництва продовольчих товарів у регіоні. Систематизований і представлений значний об'єм економіко-статистичної інформації, що характеризує ефективність розвитку харчової промисловості в Київському регіоні.


Індекс рубрикатора НБУВ: У9(4УКР)306.7 + У049(4УКР)2

Рубрики:

Шифр НБУВ: ВА587326 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
17.

Александров В. Т. 
Зерновий та хлібопродуктовий товарообіг в Україні : Енцикл. довід. / В. Т. Александров, М. В. Гладій, Є. М. Лавров, І. М. Рішняк. - К. : АртЕк, 2000. - 544 c. - укp.

Системно і послідовно викладено законодавчу і нормативну бази зернового та хлібопродуктового товарообігу в Україні. Подано основні відомості про зернові культури (продовольчі, фуражні, бобові, олійні). Висвітлено головні тенденції зернових ринків країн СНД і світового зернового ринку, проблеми ресурсного забезпечення виробництва зернових. Проаналізовано питання правового забезпечення їх реалізації, міжнародні правила торгівлі, а також систему фінансових розрахунків та державного контролю якості зерносировини. Окрему увагу приділено хлібопродуктовому товарообігу, зокрема, організаційній структурі галузі хлібопродуктів, що включає борошномельну, комбікормову та хлібопекарську промисловість.


Індекс рубрикатора НБУВ: У9(4УКР)32 я2 + У9(4УКР)325.151 я2 + У9(4УКР)306.751.5 я2 + У9(4УКР)306.751.6 я2 + У9(4УКР)307.982 я2

Рубрики:

Шифр НБУВ: СО24243 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
18.

Кириченко О.  
К проблеме развития пищевой промышленности / О. Кириченко // Экономика Украины. - 2000. - № 10. - С. 82-84. - рус.


Індекс рубрикатора НБУВ: У9(4Укр)306.7

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж28369 Пошук видання у каталогах НБУВ 



      
Категорія:    
19.

Драган О. І. 
Комплексне перероблення сировини на м'ясокомбінатах / О. І. Драган // Наук. пр. Укр. держ. ун-ту харч. технологій. - 1999. - № 5. - С. 98-100. - укp.

Розглянуто проблеми раціонального використання вторинних видів сировини і комплексного перероблення сировини на підприємствах м'ясної промисловості. Проаналізовано питання удосконалення ціноутворення на вторинну сировину, а також на вироблену з неї продукцію.


Індекс рубрикатора НБУВ: У9(4УКР)306.751

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69879 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
20.

Аржевітін С. М. 
Концентрація виробництва і малий бізнес в харчовій промисловості / С. М. Аржевітін, О. І. Кірпот, О. Ю. Лебединська; ред.: Ю. П. Лебединський. - К. : ГРОТ, 1999. - 108 c. - укp.

Розглянуто питання теоретико-методологічних аспектів взаємозв'язку концентрації великого виробництва і малого бізнесу, проблеми практичного використання їх переваг, досвід і тенденції вітчизняного та зарубіжного регулювання процесів розвитку форм організації суспільного виробництва. Значну увагу приділено питанням державного управління концентрацією та малим бізнесом, зокрема, в галузях харчової промисловості, підприємства якої є у всіх регіонах України і характеризуються великою кількістю типорозмірів.


Індекс рубрикатора НБУВ: У9(4УКР)306.7-131

Рубрики:

Шифр НБУВ: ВА596619 Пошук видання у каталогах НБУВ 
...
 

Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського