Бази даних

Реферативна база даних - результати пошуку

Mozilla Firefox Для швидкої роботи та реалізації всіх функціональних можливостей пошукової системи використовуйте браузер
"Mozilla Firefox"

Вид пошуку
у знайденому
Сортувати знайдені документи за:
авторомназвоюроком видання
Формат представлення знайдених документів:
повнийстислий
 Знайдено в інших БД:Автореферати дисертацій (6)Книжкові видання та компакт-диски (44)Журнали та продовжувані видання (1)
Пошуковий запит: (<.>U=У9(4УКР)306.71-55$<.>)
Загальна кількість знайдених документів : 62
Представлено документи з 1 до 20
...

      
Категорія:    
1.

Кудирко О. М. 
Формування економічної стратегії інноваційного розвитку підприємств харчової промисловості : Автореф. дис... канд. екон. наук / О. М. Кудирко; Нац. ун-т харч. технологій. - К., 2005. - 22 c. - укp.

Розкрито економічну сутність інновацій та інноваційної стратегії (ІС). Визначено місце інноваційного розвитку підприємств у системі державного управління, здійснено аналіз і оцінку інноваційної діяльності та її ефективності на підприємствах харчової промисловості. Показано роль маркетингових досліджень у реалізації ІС підприємств, розроблено напрями підвищення ефективності інноваційної політики та державного регулювання економічних стратегій інноваційного розвитку підприємств.

  Скачати повний текст


Індекс рубрикатора НБУВ: У9(4УКР)306.71-55

Рубрики:

Шифр НБУВ: РА342324 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
2.

Дуб К. В. 
Теоретичні основи інноваційного аналізу підприємств харчової промисловості / К. В. Дуб // Наук. пр. Нац. ун-ту харч. технологій. - 2005. - № 17. - С. 61-64. - Бібліогр.: 6 назв. - укp.

Зазначено, що інноваційні процеси - важливий фактор підвищення ефективної діяльності підприємств України. Для забезпечення належного функціонування і стабільного розвитку підприємств харчової промисловості необхідно здійснювати інноваційний аналіз та досліджувати показники інноваційного рівня виробництва окремих видів продукції (в основі яких повинні лежати відповідні оцінки їх інноваційного рівня), тому що саме вони враховують реальну величину попиту споживача.


Ключ. слова: інноваційна діяльність, життєвий цикл інновацій, інноваційний рівень підприємства, інноваційний потенціал, харчова промисловість
Індекс рубрикатора НБУВ: У9(4УКР)306.71-55

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69879 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
3.

Пуліна Т. В. 
Реінжиніринг як інструмент інноваційно-інвестиційної діяльності підприємств харчової промисловості : Автореф. дис... канд. екон. наук / Т. В. Пуліна; Нац. ун-т харч. технологій. - К., 2006. - 20 c. - укp.

Розроблено теоретичні, методичні та практичні засади застосування реінжинірингу як інструменту інноваційно-інвестиційної діяльності підприємств харчової промисловості за умов сучасної ринкової економіки України. Визначено місце даної діяльності у ринковому середовищі та методи її регулювання. Розглянуто систему формування сукупного інноваційно-інвестиційного попиту та пропозиції, що впливає на механізм інноваційно-інвестиційного ринку. Розглянуто економічний зміст зазначеної діяльності за умов розвитку ринкових відносин. Наведено класифікацію форм інвестицій. Визначено місце інноваційно-інвестиційної діяльності в механізмі реформування підприємств харчової промисловості. Проаналізовано реінжиніринг як інструмент її реформування, вдосконалено понятійний апарат методології реінжинірингу. Висвітлено питання вибору бізнес-процесів для проведення реінжинірингу підприємств харчової промисловості. Удосконалено методику оцінки інноваційно-івестиційної привабливості даних підприємств. Запропоновано критерій її оцінки, що відображає зміни у взаємозв'язку з обсягом інвестицій. Розроблено алгоритм реалізації модернізованої моделі на ПЕОМ.

  Скачати повний текст


Індекс рубрикатора НБУВ: У9(4УКР)306.71-55-21 + У9(4УКР)306.71-56-21

Рубрики:

Шифр НБУВ: РА343172 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
4.

Зосько С. В. 
Стимулювання інноваційного розвитку підприємств харчової промисловості : автореф. дис... канд. екон. наук / С. В. Зосько; НАН України. Ін-т пробл. ринку та екон.-екол. дослідж. - О., 2007. - 19 c. - укp.

Висвітлено методичні засади комплексної оцінки інтелектуального капіталу підприємств харчової промисловості на основі урахування ринкових, людських, інфраструктурних та інтелектуальних активів, що допомагає підвищити системність у використанні інтелектуального капіталу, сформувати систему управління і розробляти заходи щодо його збереження та розвитку для максимізації прибутку від інноваційної діяльності. Викладено методичний підхід до формування ціни підприємств на об'єкти інтелектуальної власності за етапами інноваційного процесу, який відрізняється комплексністю і допомагає розрахувати, а також мінімізувати витрати під час комерціалізації на кожному етапі інноваційного процесу підприємств харчової промисловості для максимізації їх доходів та зниження ризикових інвестицій в науково-технічні розробки.

  Скачати повний текст


Індекс рубрикатора НБУВ: У9(4УКР)306.71-55

Рубрики:

Шифр НБУВ: РА353614 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
5.

Терещенко Т. В. 
Вплив чинників інноваційної діяльності на фінансові результати підприємств харчової промисловості / Т. В. Терещенко // Наук. пр. Нац. ун-ту харч. технологій. - 2007. - № 23. - С. 133-135. - Бібліогр.: 2 назв. - укp.

Розглянуто вплив витрат за напрямками інноваційної діяльності на прибуток від звичайної діяльності звітного періоду. За характером впливу витрати поділено на витрати короткострокового та довгострокового впливу.


Індекс рубрикатора НБУВ: У9(4УКР)306.71-55-862

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69879 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
6.

Товста Т. Л. 
Інноваційна активність діяльності підприємств харчової промисловості / Т. Л. Товста // Вісн. Нац. ун-ту "Львів. політехніка". - 2008. - № 628. - С. 326-330. - Бібліогр.: 5 назв. - укp.

Досліджено механізм впровадження інновацій на підприємствах харчової промисловості. Запропоновано основні заходи прискореного розвитку сучасної інфраструктури як важливого чинника активізації інноваційної діяльності та забезпечення конкурентоспроможності економіки України.


Індекс рубрикатора НБУВ: У9(4УКР)306.71-55

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж29409/А Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
7.

Маказан Є. В. 
Інвестиційно-інноваційна діяльність підприємств харчової промисловості : автореф. дис... канд. екон. наук / Є. В. Маказан; Нац. ун-т харч. технологій. - К., 2008. - 19 c. - укp.

Удосконалено методичні підходи щодо прогнозування розвитку підприємств харчової промисловості з урахуванням особливостей їх інвестиційно-інноваційної діяльності, обгрунтовано необхідність її здійснення за ринкових умов господарювання. Визначено економічну сутність інвестиційно-інноваційної діяльностії за умов розвитку ринкових відносин. Досліджено передумови розробки методичних підходів щодо прогнозування інвестиційно-інноваційної діяльності підприємств харчової промисловості. Удосконалено класифікацію інвестицій, інновацій і грошового потоку. Виділено основні тенденції зміни інвестиційно-інноваційної діяльності підприємств харчової промисловості. Запропоновано економіко-математичну факторну модель впливу інвестиційної діяльності на ефективність виробництва підприємств харчової промисловості з урахуванням зміни ресурсів та інвестицій, що дозволяє підприємствам планувати та розраховувати обсяги виробництва. Наведено рекомендації щодо використання нової моделі для моделювання розвитку підприємства за умов здійснення інвестиційно-інноваційної діяльності.

  Скачати повний текст


Індекс рубрикатора НБУВ: У9(4УКР)306.71-55 + У9(4УКР)306.71-56

Рубрики:

Шифр НБУВ: РА357520 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
8.

Крисанов Д. Ф. 
Інноваційна діяльність підприємств харчової промисловості: тенденції і перспективи / Д. Ф. Крисанов // Наук. пр. Нац. ун-ту харч. технологій. - 2008. - № 26. - С. 55-59. - Бібліогр.: 3 назв. - укp.

Проаналізовано ситуацію з впровадженням технологічних інновацій на підприємствах харчової промисловості та випуском продукції з інноваційними характеристиками. Обгрунтовано пропозиції, спрямовані на забезпечення розширення масштабів упровадження продуктових інновацій і збільшення випуску інноваційних харчових продуктів, напоїв і тютюнових виробів.


Індекс рубрикатора НБУВ: У9(4УКР)306.71-55

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69879 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
9.

Третяк К. В. 
Стимулювання інноваційного розвитку підприємств харчової промисловості / К. В. Третяк // Наук. пр. Нац. ун-ту харч. технологій. - 2008. - № 27. - С. 114-116. - Бібліогр.: 2 назв. - укp.

Зазначено, що за умов інноваційної моделі розвитку економіки інноваційна діяльність на рівні підприємств, в тому числі і харчової промисловості, проходить через суттєві зміни. З поодиноких заходів інноваційна діяльність підприємств перевтілюється у повсякденну діяльність, яка здійснюється майже на постійній основі, посідаючи все вище місце серед сукупності відтворювальних процесів підприємств.


Індекс рубрикатора НБУВ: У9(4УКР)306.71-55

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69879 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
10.

Третяк К. В. 
Сучасні підходи до класифікації інновацій / К. В. Третяк // Харч. пром-сть. - 2008. - № 7. - С. 121-124. - Бібліогр.: 3 назв. - укp.

Розглянуто існуючі підходи до класифікації інновацій; проведено групування класифікаційного розподілу інновацій та ранжування класифікаційних ознак за ступенем важливості; запропоновано класифікацію інновацій на підприємствах харчової промисловості з урахуванням особливостей їх інноваційної діяльності.


Індекс рубрикатора НБУВ: У9(4УКР)306.71-55

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж29432 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
11.

Пєтухова О. М. 
Технологічні інновації в харчовій промисловості України / О. М. Пєтухова // Наук. пр. Нац. ун-ту харч. технологій. - 2008. - № 26. - С. 106-109. - Бібліогр.: 3 назв. - укp.

Розглянуто сучасний стан, джерела фінансування, проблеми та перспективи розвитку технологічних інновацій у харчовій промисловості України.


Індекс рубрикатора НБУВ: У9(4УКР)306.71-55-93

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69879 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
12.

Струнін В. В. 
Інноваційні підходи до енергозабезпечення діяльності підприємств харчової промисловості / В. В. Струнін // Наук. пр. Нац. ун-ту харч. технологій. - 2009. - № 31. - С. 89-91. - Бібліогр.: 8 назв. - укp.

Проблема енергозабезпечення діяльності підприємств останнім часом постала досить гостро. Існуюча парадигма в даній галузі має бути істотно змінена, оскільки створюються абсолютно нові умови у багатовекторному просторі існування підприємств, що безумовно тягнуть за собою переформатування структури доходів та витрат підприємства, ускладнюючи питання утримання позицій на ринках.


Індекс рубрикатора НБУВ: У9(4УКР)306.71-554.2

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69879 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
13.

Череп А. В. 
Управління інноваційним розвитком підприємств на основі реінжинірингу : монографія / А. В. Череп, Л. Г. Олейнікова, О. Г. Череп, О. В. Ткаченко; Запоріз. нац. ун-т МОН України. - Запоріжжя, 2009. - 270 c. - Бібліогр.: с. 257-268. - укp.

Проаналізовано проблеми створення та розвитку механізмів інноваційного розвитку підприємств (ІРП). Розглянуто питання щодо управління ІРП на основі реінжинірингу. Увагу приділено еволюційному розвитку системи управління підприємством, управлінню ІРП, інноваційним механізмам функціонування підприємств харчової промисловості. Наведено сучасні прийоми інноваційного управління. Визначено умови вдосконалення технології підприємства на основі реінжинірингу. Показано місце ризиків в інноваційному управлінні.

Проанализированы проблемы создания и развития механизмов инновационного развития предприятий (ИРП). Рассмотрены вопросы управления ИРП на основе реинжиниринга. Внимание уделено эволюционному развитию системы управления предприятием, управлению ИРП, инновационным механизмам функционирования предприятий пищевой промышленности. Приведены современные приемы инновационного управления. Определены условия усовершенствования технологии предприятия на основе реинжиниринга. Показано место рисков в инновационном управлении.


Індекс рубрикатора НБУВ: У9(4УКР)306.71-55-21

Рубрики:

Шифр НБУВ: ВА722036 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
14.

Маркова С. В. 
Інвестиційна привабливість інноваційної діяльності підприємств харчової промисловості / С. В. Маркова // Наук. пр. Нац. ун-ту харч. технологій. - 2010. - № 34. - С. 68-70. - Бібліогр.: 5 назв. - укp.

Уточнено методичні питання вибору управлінських рішень щодо інноваційно-інвестиційної діяльності та визначено основні ознаки інвестиційної привабливості інноваційного розвитку на підприємствах харчової промисловості. Розглянуто перелік проблем, які виникають під час здійснення оцінки ефективності інноваційно-інвестиційної діяльності.


Індекс рубрикатора НБУВ: У9(4УКР)306.71-55 + У9(4УКР)306.71-56

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69879 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
15.

Кундєєва Г. О. 
Інтеграція напрямів розвитку новацій у харчовій промисловості / Г. О. Кундєєва // Вісн. Нац. ун-ту "Львів. політехніка". - 2010. - № 683. - С. 89-92. - Бібліогр.: 12 назв. - укp.

Розглянуто варіанти розвитку новації, запропоновано інтегральний варіант розвитку новацій з позиції маркетингу розвитку новацій. Указано на значущість маркетингу для створення новації та перетворення її на інновацію. Запропоновано інтеграційну модель інноваційного процесу для підприємств харчової промисловості.


Індекс рубрикатора НБУВ: У9(4УКР)306.71-55

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж29409/А Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
16.

Крисанов Д. Ф. 
Напрями і форми залучення іноземних інвестицій та інновацій підприємствами харчових галузей АПК України / Д. Ф. Крисанов // Наук. пр. Нац. ун-ту харч. технологій. - 2010. - № 33. - С. 112-115. - Бібліогр.: 7 назв. - укp.

Проаналізовано ситуацію із залученням іноземних інвестицій та імплементацією процесових і продуктових інновацій підприємствами вітчизняної харчової промисловості, проблемами і перешкодами, які виникають на цьому шляху. З метою їх усунення, розширення залучення зарубіжного капіталу і прискорення впровадження інновацій систематизовано існуючі та обгрунтовано нові важелі, використання яких забезпечить активізацію зазначених процесів.


Індекс рубрикатора НБУВ: У9(4УКР)306.71-55 + У9(4УКР)306.71-56

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69879 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
17.

Макаревич Т. Т. 
Управління енергоощадними інноваціями виробничих підприємств / Т. Т. Макаревич, А. С. Гавриляк, Т. О. Петрушка // Вісн. Нац. ун-ту "Львів. політехніка". - 2010. - № 690. - С. 643-646. - Бібліогр.: 4 назв. - укp.

Систематизовано організаційні, економічні та загальнодержавні підходи з метою вдосконалення системи управління енергозаощадженням на мікро- та макрорівнях. Сформовано комплексне бачення щодо удосконалення державної політики в системі впровадження новітніх (зокрема енергоощадних) технологій, наукових розробок у підприємницьке виробництво. Одержано базові вихідні підгрунтя до розробки механізму підвищення ефективності енергоощадних інновацій на прикладі підприємств харчової промисловості.


Індекс рубрикатора НБУВ: У9(4УКР)306.71-55-21

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж29409/А Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
18.

Бевз В. В. 
Енергозбереження - ефективний шлях до зниження витрат виробництва / В. В. Бевз // Харч. пром-сть. - 2010. - № 9. - С. 190-194. - Библиогр.: 9 назв. - укp.

Розглянуто стан підприємств харчової промисловості з огляду впровадження енергоефективних інноваційних технологій. Зниження енерговитрат на підприємствах дозволить підвищити рентабельність виробництва і підвищити їх конкурентоспроможність.


Індекс рубрикатора НБУВ: У9(4УКР)306.71-553.81 + Л80-420.7

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж29432 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
19.

Пєтухова О. М. 
Формування стратегії інноваційного розвитку підприємств харчової промисловості / О. М. Пєтухова // Наук. пр. Нац. ун-ту харч. технологій. - 2010. - № 33. - С. 144-146. - Бібліогр.: 3 назв. - укp.

Розглянуто передумови формування ефективної стратегії інноваційного розвитку харчової промисловості, основні напрями формування інноваційної стратегії підприємств галузі та підходи щодо оцінки розробленої інноваційної стратегії.


Індекс рубрикатора НБУВ: У9(4УКР)306.71-55

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69879 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
20.

Музика В. С. 
Удосконалення управління інноваційною діяльністю підприємств харчової промисловості в Україні / В. С. Музика // Вісн. Нац. ун-ту "Львів. політехніка". - 2010. - № 684. - С. 135-139. - Бібліогр.: 6 назв. - укp.

Досліджено розвиток інноваційної діяльності на підприємствах харчової промисловості України. Наведено основні чинники, що негативно впливають на інноваційний розвиток харчової промисловості та його управління. Проаналізовано фактори впровадження інновацій на підприємствах і запропоновано заходи щодо вдосконалення управління інноваційною діяльністю.


Індекс рубрикатора НБУВ: У9(4УКР)306.71-55-21

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж29409/А Пошук видання у каталогах НБУВ 
...
 

Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського