Бази даних

Реферативна база даних - результати пошуку

Mozilla Firefox Для швидкої роботи та реалізації всіх функціональних можливостей пошукової системи використовуйте браузер
"Mozilla Firefox"

Вид пошуку
у знайденому
Формат представлення знайдених документів:
повнийстислий
 Знайдено в інших БД:Наукова електронна бібліотека (1)Автореферати дисертацій (251)Книжкові видання та компакт-диски (1248)Журнали та продовжувані видання (526)
Пошуковий запит: (<.>U=У9(4УКР)306.75$<.>)
Загальна кількість знайдених документів : 1248
Представлено документи з 1 до 20
...

      
Категорія:    
1.

Пєтухова О. М. 
Аналіз діяльності підприємств компанії "Укрпиво" / О. М. Пєтухова // Наук. пр. Укр. держ. ун-ту харч. технологій. - 1999. - № 5. - С. 126-127. - укp.

Проаналізовано виробництво продукції основних видів підприємствами компанії "Укрпиво". Показано причини спаду виробництва безалкогольних напоїв і солоду, перспективи розвитку виробництва слабоалкогольних напоїв.


Індекс рубрикатора НБУВ: У9(4УКР)306.752

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69879 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
2.

Русин К. О. 
Аналіз світового ринку м'яса та перспективи його розвитку в Україні / К. О. Русин // Наук. пр. Укр. держ. ун-ту харч. технологій. - 1999. - № 5. - С. 38-40. - укp.

Розглянуто стан справ на міжнародному ринку м'яса та м'ясопродуктів. Проаналізовано ситуацію, що склалася в м'ясній промисловості України. Вказано основні причини зменшення виробництва м'яса і шляхи вирішення "сировинної проблеми" у м'ясній промисловості.


Індекс рубрикатора НБУВ: У584.35 + У9(4УКР)306.751

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69879 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
3.

Лебединська О. Ю. 
Безалкогольна промисловість України: (державна політика, управління, конкурентоспроможність) / О. Ю. Лебединська; ред.: Ю. П. Лебединський. - К., 2000. - 144 c. - Бібліогр.: 105 назв. - укp.

Розглянуто питання розвитку безалкогольної промисловості України, підвищення її конкурентоспроможності. Проаналізовано стан і динаміку виробництва. Визначено ємність внутрішнього ринку країни у галузі виробництва мінеральної води та освіжаючих напоїв. Висвітлено тенденції подальшої еволюції галузі, пом'якшення сезонності виробництва. Описано шляхи та методи її державного регулювання.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л88,0 + У9(4УКР)306.752.8

Рубрики:

Шифр НБУВ: ВА606197 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
4.

Поплавський В. Г. 
Бурякоцукровий підкомплекс України: стан, проблеми, перспективи / В. Г. Поплавський, Г. В. Сиротюк. - Л., 2001. - 164 c. - Бібліогр.: 69 назв. - укp.

Викладено економічні основи ринкових відносин у бурякоцукровому підкомплексі. Оцінено сучасний стан бурякоцукрового виробництва та розкрито чинники його ефективності. Проаналізовано ситуацію на внутрішньому та зовнішньому ринках цукру. Розглянуто питання інфраструктури, інтеграції, маркетингу тощо. Визначено тенденції розвитку продуктивності сировинної бази даного виробництва.


Індекс рубрикатора НБУВ: У9(4УКР)306.751.4 + У9(4УКР)325.152.52

Рубрики:

Шифр НБУВ: ВА608923 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
5.

Павловська М. О. 
Вдосконалення відтворення основних виробничих фондів у зернопереробній промисловості / М. О. Павловська // Наук. пр. Укр. держ. ун-ту харч. технологій. - 1999. - № 5. - С. 80-82. - Бібліогр.: 7 назв. - укp.

Розкрито проблеми відтворення основних виробничих фондів у зернопереробній та комбікормовій промисловості. Розглянуто такі питання: стан основних фондів (ОФ) на сьогоднішній день в Україні; джерела відтворення ОФ в Україні та світовий досвід у цьому питанні; методи нарахування амортизації. Зроблено висновки про переваги використання прискореної амортизації в Україні на сучасному етапі.


Індекс рубрикатора НБУВ: У9(4УКР)306.751

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69879 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
6.

Голяш І. Д. 
Використання аналізу беззбитковості для планування обсягів виробництва на плодоовочевоконсервних підприємствах / І. Д. Голяш // Вісн. Технол. ун-ту Поділля. Екон. науки. - Хмельницький, 2000. - № 4, ч. 1. - С. 66-69. - Бібліогр.: 3 назв. - укp.

Розглянуто методику аналізу беззбитковості, яка може застосовуватися для планування обсягу виробництва: аналітичні методи розрахунку точки беззбитковості, зони безпеки підприємства та визначення обсягів виробництва для одержання цільового прибутку. Розроблено рекомендації щодо ефективного використання даної методики на плодоовочевоконсервних підприємствах.


Індекс рубрикатора НБУВ: У9(4Укр)306.752.152

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69410 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
7.

Рыбинцев В. А. 
Виноград и вино Украины: история, государство, рынок / В. А. Рыбинцев; Ин-т аграр. экономики. - К., 1998. - 447 c. - рус.

Изложены теоретические и организационно-экономические основы рыночных отношений в сфере агропромышленного комплекса и его ведущего подкомплекса - виноградарско-винодельческого сектора экономики. Представлена ретроспектива развития виноградарства и виноделия Украины за последние два столетия. Проанализировано современное состояние рынка виноградно-винодельческой продукции и место страны в Европе и мире. На базе законов рыночной экономики и постановлений Европейского Сообщества, а также с учетом национальных особенностей разработана концепция маркетинга винограда и вина Украины.


Індекс рубрикатора НБУВ: У9(4Укр)325.154.2 + У9(4Укр)306.752.5

Рубрики:

Шифр НБУВ: ВА587664 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
8.

Заїнчківський А. О. 
Економічне становище підприємств ЗАТ "Укркондитер" у післяприватизаційний період / А. О. Заїнчківський, Г. А. Болдуй, Л. В. Момот // Наук. пр. Укр. держ. ун-ту харч. технологій. - 1999. - № 5. - С. 78-79. - укp.

Дані аналізу роботи підприємств ЗАТ "Укркондитер" у післяприватизаційний період показали, що приватизовані підприємства порівняно з державними мали менші витрати на 1 грн реалізованої продукції і вищу рентабельність виробництва.


Індекс рубрикатора НБУВ: У9(4УКР)306.751

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69879 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
9.

Мостенська Т. Л. 
Економічний механізм функціонування молочної промисловості України / Т. Л. Мостенська. - К. : УДУХТ, 2001. - 328 c. - Бібліогр.: 224 назв. - укp.

Висвітлено стан та перспективи розвитку молочної промисловості України. Запропоновано економічний механізм її функціонування за умов становлення ринкових відносин. Розглянуто питання взаємодії ринкових законів та державного регулювання як фактора, що зумовлює розвиток економічної системи. Проаналізовано вплив цінового механізму та механізму попиту. Наведено пропозиції щодо формування ринку молока та молочних продуктів, а також еластичності попиту на молоко і молочні продукти за доходом та ціною.


Індекс рубрикатора НБУВ: У9(4УКР)306.751.3

Рубрики:

Шифр НБУВ: ВА606400 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
10.

Александров В. Т. 
Зерновий та хлібопродуктовий товарообіг в Україні : Енцикл. довід. / В. Т. Александров, М. В. Гладій, Є. М. Лавров, І. М. Рішняк. - К. : АртЕк, 2000. - 544 c. - укp.

Системно і послідовно викладено законодавчу і нормативну бази зернового та хлібопродуктового товарообігу в Україні. Подано основні відомості про зернові культури (продовольчі, фуражні, бобові, олійні). Висвітлено головні тенденції зернових ринків країн СНД і світового зернового ринку, проблеми ресурсного забезпечення виробництва зернових. Проаналізовано питання правового забезпечення їх реалізації, міжнародні правила торгівлі, а також систему фінансових розрахунків та державного контролю якості зерносировини. Окрему увагу приділено хлібопродуктовому товарообігу, зокрема, організаційній структурі галузі хлібопродуктів, що включає борошномельну, комбікормову та хлібопекарську промисловість.


Індекс рубрикатора НБУВ: У9(4УКР)32 я2 + У9(4УКР)325.151 я2 + У9(4УКР)306.751.5 я2 + У9(4УКР)306.751.6 я2 + У9(4УКР)307.982 я2

Рубрики:

Шифр НБУВ: СО24243 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
11.

Драган О. І. 
Комплексне перероблення сировини на м'ясокомбінатах / О. І. Драган // Наук. пр. Укр. держ. ун-ту харч. технологій. - 1999. - № 5. - С. 98-100. - укp.

Розглянуто проблеми раціонального використання вторинних видів сировини і комплексного перероблення сировини на підприємствах м'ясної промисловості. Проаналізовано питання удосконалення ціноутворення на вторинну сировину, а також на вироблену з неї продукцію.


Індекс рубрикатора НБУВ: У9(4УКР)306.751

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69879 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
12.

Лагода Т.  
Маркетинговые исследования рынка кондитерских изделий / Т. Лагода, Я. Юрик // Экономика Украины. - 1999. - № 11. - С. 80-84. - рус.


Індекс рубрикатора НБУВ: У9(4Укр)306.751 + У9(4Укр)421.512

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж28369 Пошук видання у каталогах НБУВ 



      
Категорія:    
13.

Решетюк Г. М. 
Методичні визначення ефективності основних фондів / Г. М. Решетюк // Наук. пр. Укр. держ. ун-ту харч. технологій. - 1999. - № 5. - С. 93-96. - укp.

Розглянуто теоретичні та методичні проблеми визначення економічної ефективності основних фондів цукробурякового комплексу.


Індекс рубрикатора НБУВ: У9(4УКР)306.751

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69879 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
14.

Прядко В. В. 
Методологічні основи відтворення засобів виробництва в молочній промисловості / В. В. Прядко; ред.: І. А. Чепурнов; Укр. держ. ун-т харч. технологій. - Чернівці : Ратуша, 1998. - 83 c. - Бібліогр.: 55 назв. - укp.

Досліджуються актуальні проблеми відтворення засобів виробництва в промисловості на сучасному етапі. Автор на широкому фактичному матеріалі розглядає теоретичні аспекти відтворення основних фондів та оборотних коштів, визначає особливості цього процесу, обгрунтовує необхідність залучення інвестицій інноваційного типу для оновлення виробничого апарату підприємств молочної галузі України.


Індекс рубрикатора НБУВ: У9(4УКР)306.751.353-57-96

Рубрики:

Шифр НБУВ: ВА589057 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
15.

Мостенська Т. Л. 
Методологічні принципи формування економічного механізму регулювання розвитку молочної промисловості в умовах ринку / Т. Л. Мостенська // Наук. пр. Укр. держ. ун-ту харч. технологій. - 1999. - № 5. - С. 51-53. - укp.

Розглянуто основні принципи формування економічного механізму регулювання розвитку молочної промисловості в умовах становлення ринкових відносин відповідно до дії закону попиту та пропозиції.


Індекс рубрикатора НБУВ: У9(4УКР)306.751

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69879 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
16.

Научные и практические аспекты переработки мяса и мясопродуктов : Тез. докл. междунар. науч.-практ. конф., 28 февр.-1 марта 2001 г. / ред.: А. И. Черевко; Акад. наук нац. прогресса Украины. - Х., 2001. - 220 c. - рус.

Систематизированы результаты докладов научных и практических работников о качестве и безопасности мяса и мясопродуктов. Изложены медико-биологические аспекты потребления мяса. Рассмотрены новые технологии переработки мяса, мясопродуктов, сельскохозяйственной птицы. Освещены вопросы усовершенствования процессов и аппаратов, автоматизации и компьютеризации пищевых производств. Проанализированы актуальные проблемы экономики и менеджмента переработки мяса и мясопродуктов.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л92 я431(0) + У9(4УКР)306.751.2 я431(0)

Рубрики:

Шифр НБУВ: ВА605812 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
17.

Рябченко О. Д. 
Особливості реформування форм власності та інвестиційної діяльності підприємств пивоварної промисловості / О. Д. Рябченко, С. В. Панченко, Н. Г. Панченко, О. П. Михайленко. - Х. : Основа, 1999. - 78 c. - Бібліогр.: 227 назв. - укp.

Висвітлено сучасний стан світового ринку пива, особливості приватизації та інвестування промислових підприємств пивоварної промисловості України, зокрема, Київського заводу "Оболонь", Миколаївського заводу "Янтар", Чернігівського пивкомбінату "Десна" та ін.


Індекс рубрикатора НБУВ: У9(4УКР)306.752.6-183

Рубрики:

Шифр НБУВ: ВА597378 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
18.

Лазня В.  
Плодоовощеконсервное производство в Украине / В. Лазня // Экономика Украины. - 1999. - № 10. - С. 70-77. - рус.

Проаналізовано ретроспективу, сучасні параметри та деякі проблеми однієї з важливих складових агропромислового комплексу України - плодоовочеконсервного виробництва. Досліджено вплив факторів зовнішнього маркетингового середовища консервних підприємств на результати їх функціонування, можливості "відродження" та подальшого розвитку характеризованої сфери.


Індекс рубрикатора НБУВ: У9(4Укр)306.752

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж28369 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
19.

Рябченко О. Д. 
Приватизація підприємств кондитерської промисловості в Україні / О. Д. Рябченко, О. В. Савченко. - Х. : Основа, 1999. - 43 c. - Бібліогр.: 30 назв. - укp. - рус.

Зроблено спробу дати цілісне уявлення про правові, організаційні та економічні основи створення і функціонування акціонерних товариств в умовах трансформації економіки України. Розглядаються особливості приватизації основних гігантів кондитерської промисловості в Україні, зокрема, Тростянецької шоколадної фабрики (Сумська область).


Індекс рубрикатора НБУВ: У9(4УКР)306.751.7-4

Рубрики:

Шифр НБУВ: Р86506 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
20.

Дармастук О. В. 
Проблема оптимізації асортименту на підприємствах молочної промисловості України в умовах ринкової економіки / О. В. Дармастук // Наук. пр. Укр. держ. ун-ту харч. технологій. - 1999. - № 5. - С. 63-64. - Бібліогр.: 3 назв. - укp.

Постійне вдосконалення асортименту продукції, що випускається підприємством, є одним із важелів управління підприємством в умовах ринкової економіки. Розглянуто основні елементи процесу визначення оптимального асортименту в сучасних умовах господарювання та можливості застосування цього економічного прийому на підприємствах молочної промисловості України.


Індекс рубрикатора НБУВ: У9(4УКР)306.751

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69879 Пошук видання у каталогах НБУВ 
...
 

Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського