Бази даних

Реферативна база даних - результати пошуку

Mozilla Firefox Для швидкої роботи та реалізації всіх функціональних можливостей пошукової системи використовуйте браузер
"Mozilla Firefox"

Вид пошуку
у знайденому
Сортувати знайдені документи за:
авторомназвоюроком видання
Формат представлення знайдених документів:
повнийстислий
 Знайдено в інших БД:Наукова електронна бібліотека (4)Автореферати дисертацій (14)Книжкові видання та компакт-диски (249)Журнали та продовжувані видання (168)
Пошуковий запит: (<.>U=У9(4УКР)424.14$<.>)
Загальна кількість знайдених документів : 236
Представлено документи з 1 до 20
...

      
Категорія:    
1.

Лазуренко С. Г. 
Ресторан-отель: успех взаимодействия / С. Г. Лазуренко // Коммун. хоз-во городов. Сер. Экон. науки. - 2001. - Вып. 31. - С. 184-186. - рус.


Індекс рубрикатора НБУВ: У9(4Укр)441.357 + У9(4Укр)424.14

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж68461 Пошук видання у каталогах НБУВ 



      
Категорія:    
2.

Готельно-ресторанний бізнес: сучасний стан та перспективи розвитку : Матеріали Всеукр. студ. конф., 22 - 23 лют. 2005 р. / ред.: М. І. Пересічний; Київ. нац. торг.-екон. ун-т. - К., 2005. - 250 c. - укp.

Розглянуто сучасні організаційно-економічні проблеми розвитку готельно-ресторанного та туристичного бізнесу. Показано можливості використання зарубіжного досвіду та інформаційних технологій у туристичній галузі. Проаналізовано сучасний стан і перспективи розвитку туристичної діяльності в Україні. Розглянуто питання підвищення ефективності управління закладами ресторанного господаства. Наведено сучасні технології поліпшення якості та формування конкурентоспроможності продукції і послуг готельно-ресторанного бізнесу та туристичної діяльності. Проаналізовано особливості впровадження інновацій у харчових технологіях. Розроблено рекомендації щодо удосконалення організації та матеріального забезпечення розвитку готельно-ресторанного та туристичного бізнесу.

Рассмотрены современные организационно-экономические проблемы развития готельно-ресторанного и туристического бизнеса. Показаны возможности использования зарубежного опыта и информационных технологий в туристической отрасли. Проанализированы современное состояние и перспективы развития туристической деятельности в Украине. Рассмотрены вопросы повышения эффективности управления организациями ресторанного хозяйства. Приведены современные технологии улучшения качества и формирования конкурентоспособности продукции и услуг готельно-ресторанного бизнеса и туристической деятельности. Проанализированы особенности внедрения инноваций в пищевых технологиях. Разработаны рекомендации по усовершенствованию организации и материального обеспечения развития готельно-ресторанного и туристического бизнеса.


Індекс рубрикатора НБУВ: У9(4УКР)424.14-131 я431 + У9(4УКР)441.357-131 я431

Рубрики:

Шифр НБУВ: ВА662906 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
3.

Десяткина И. В. 
Система проведения маркетинговых исследований в ресторанном бизнесе и ее значение при выборе места расположения ресторана / И. В. Десяткина // Культура народов Причерноморья. - 2004. - № 52, т. 2. - С. 46-51. - Библиогр.: 6 назв. - рус.


Індекс рубрикатора НБУВ: У9(4УКР)424.14-211.1

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж16332 Пошук видання у каталогах НБУВ 



      
Категорія:    
4.

Аветисова А. О. 
Структурні зміни на ринку ресторанного господарства / А. О. Аветисова, М. М. Левченко, Н. С. Палій, Н. Д. Роберман, С. В. Сорока; ред.: А. О. Аветисова; Донец. держ. ун-т економіки і торгівлі ім. Туган-Барановського. - Донецьк, 2003. - 177 c. - Бібліогр.: 31 назв. - укp.

Проведено комплексний системний аналіз діяльності підприємств харчування, проаналізовано ресторанне господарство як сукупність підприємств, об'єднаних спільністю функцій, запропоновано класифікацію підприємств за певними ознаками у сфері туризму. Детально досліджено ознаки структурних змін у галузі, обгрунтовано напрямки подальшого розвитку підприємств соціальної орієнтації, визначено коло питань державного регулювання.

Проведён комплексный системный анализ деятельности предприятий питания, проанализировано ресторанное хозяйство как совокупность предприятий, объединённых общностью функций, предложена классификация предприятий по определённым признакам в сфере туризма. Детально исследованы признаки структурных изменений в области, обоснованы направления дальнейшего развития предприятий социальной ориентации, обозначен круг вопросов государственного регулирования.


Індекс рубрикатора НБУВ: У9(4УКР)424.14

Рубрики:

Шифр НБУВ: ВА636920 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
5.

Агафонова Л. Г. 
Туризм, готельний та ресторанний бізнес: ціноутворення, конкуренція, державне регулювання : Навч. посіб. для студ. вищ. навч. закл. / Л. Г. Агафонова, О. Є. Агафонова; Київ. ун-т туризму, економіки і права. - К. : Знання України, 2002. - 352 c. - Бібліогр.: с. 298-308. - укp.

Розглянуто проблеми готельно-ресторанного бізнесу та туризму. Наведено механізм ринкового ціноутворення, розглянуто еволюцію його альтернативних теорій. Сформульовано загальні принципи ціноутворення у сфері послуг. Встановлено джерела формування ринкової вартості товару. Запропоновано класифікацію внутрішніх і зовнішніх факторів формування, зростання та зниження цін на товари та послуги. Визначено базові стратегії конкуренції, а також етапи розробки цінової політики. Розглянуто стандартизацію та сертифікацію послуг як інструменти державного регулювання якості обслуговування, цін і тарифів в Україні та інших країнах світу.

Рассмотрены проблемы гостинично-ресторанного бизнеса и туризма. Приведены механизмы рыночного ценообразования, рассмотрена эволюция его альтернативных теорий. Сформулированы общие принципы ценообразования в сфере услуг. Установлены источники формирования рыночной стоимости товара. Предложена классификация внутренних и внешних факторов формирования, увеличения и снижения цен та товары и услуги. Определены базовые стратегии конкуренции, а также этапы разработки ценовой политики. Рассмотрены стандартизация и сертификация услуг как инструменты государственного регулирования качества обслуживания, цен и тарифов на Украине и в других странах мира.


Індекс рубрикатора НБУВ: У9(4УКР)49:Ч518я73 + У9(4УКР)441.357я73 + У9(4УКР)424.14я73

Рубрики:

Шифр НБУВ: ВА631065 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
6.

Нечаюк Л. І. 
Готельно-ресторанний бізнес: менеджмент : Навч. посіб. для студ. вищ. навч. закл. / Л. І. Нечаюк, Н. О. Телеш; Центр навч. л-ри, Київ. нац. ун-т культури і мистец. - К. : Центр Навч. Л-ри, 2003. - 346 c. - укp.

Висвітлено основні положення сучасної теорії менеджменту, розглянуто його функції та застосування у готельно-ресторанному бізнесі. Здійснено моделювання організаційних структур керування, застосовуваних на підприємствах. Розкрито засади мотивації та стимулювання в даній сфері бізнесу. Проаналізовано особливості зарубіжних технологій керування колективами. Розглянуто види комунікацій, а також інформаційні та організаційні ресурси підприємств даної сфери. Описано економічні та соціально-психологічні методи менеджменту.

Освещены основные положения современной теории менеджмента, рассмотрены его функции и применение в гостинично-ресторанном бизнесе. Осуществлено моделирование организационных структур управления на предприятиях. Раскрыты основы мотивации и стимулирования в данной сфере бизнеса. Проанализированы особенности применения зарубежных технологий управления коллективом. Рассмотрены виды коммуникаций, а также информационные и организационные ресурсы предприятий данной сферы бизнеса. Описаны экономические и социально-психологические методы менеджмента.


Індекс рубрикатора НБУВ: У9(4УКР)424.14-212.1я73 + У9(4УКР)441.357-212.1 я73

Рубрики:

Шифр НБУВ: ВА643179 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
7.

Ресторанне господарство і туристична індустрія у ринкових умовах : Зб. наук. пр. / ред.: М. І. Пересічний; Київ. нац. торг.-екон. ун-т. - К., 2004. - 208 c. - укp.

Наведено результати досліджень прогресивних технологій виготовлення харчової продукції підвищеної біологічної цінності, збереження та транспортування харчових продуктів, організації обслуговування в роздрібній торгівлі, ресторанному та готельному господарствах, туризмі. Висвітлено проблеми розвитку туристичної індустрії за ринкових умов господарювання, а також організаційно-економічні передумови розвитку нових видів туризму в Україні - сільського та екологічного.

Приведены результаты исследований прогрессивных технологий изготовления пищевой продукции повышенной биологической ценности, хранения и транспортировки пищевых продуктов, организации обслуживания в розничной торговле, ресторанном и гостиничном хозяйствах, туризме. Освещены проблемы развития туристической индустрии в рыночных условиях хозяйствования, а также организационно-экономические предпосылки развития новых видов туризма в Украине - сельского и экологического.


Індекс рубрикатора НБУВ: У9(4УКР)424.14 я43 + У9(4УКР)49:Ч518 я43 + Л99 я43

Рубрики:

Шифр НБУВ: ВС39438 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
8.

Топольник В. Г. 
Квалиметрия в ресторанном хозяйстве : монография / В. Г. Топольник, А. С. Ратушный; Донец. нац. ун-т экономики и торговли им. М.Туган-Барановского. - Донецк, 2008. - 243 c. - Библиогр.: 108 назв. - рус.

Проанализированы современные тенденции развития ресторанного хозяйства. Изложены научно-теоретические основы квалиметрии. Освещена научно-методическая база оценки качества объектов ресторанного хозяйства. Проведена количественная оценка качества производственно-торговой деятельности предприятий данной отрасли.


Індекс рубрикатора НБУВ: У9(4УКР)424.14

Рубрики:

Шифр НБУВ: ВА696581 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
9.

Антонова В. А. 
Організація виробництва та обслуговування споживачів в закладах ресторанного господарства : навч. посіб. / В. А. Антонова, М. А. Реутова, О. А. Стрілець, Л. В. Чухраєва; Донец. нац. ун-т економіки і торгівлі ім. М. Туган-Барановського. - Донецьк, 2008. - 320 c. - Бібліогр.: с. 308-309. - укp.

Розкрито основи організації ресторанного господарства (РГ). Запропоновано класифікацію та характеристику типів РГ. Висвітлено особливості організації постачання, складського, тарного господарства підприємств РГ. Охарактеризовано загальні принципи організації харчування за місцем роботи. Увагу приділено архітектурно-планувальним рішенням підприємств РГ. Наведено методи обслуговування споживачів.

Раскрыты основы организации ресторанного хозяйства (РХ). Предложены классификация и характеристика типов РХ. Освещены особенности организации снабжения, складского, тарного хозяйства предприятий РХ. Охарактеризованы общие принципы организации питания по месту жительства. Внимание уделено архитектурно-планировочным решениям предприятий РХ. Приведены методы обслуживания потребителей.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л995 я73 + У9(4УКР)424.14 я73

Рубрики:

Шифр НБУВ: ВА702571 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
10.

Мазаракі А. А. 
Організація обслуговування у підприємствах ресторанного господарства : Підруч. / А. А. Мазаракі, Н. П. Благополучна, І. І. Гайовий, О. М. Григоренко, Т. Є. Литвиненко; Київ. нац. торг.-екон. ун-т. - К., 2005. - 631 c. - Бібліогр.: с. 618-624. - укp.

Розкрито сутність організації процесу обслуговування в закладах ресторанного господарства різних типів і класів. Розглянуто матеріально-технічну базу як необхідну передумову організації процесу обслуговування. Викладено правила подавання страв і напоїв, культури їх споживання. Описано методи обслуговування споживачів, що використовуються в закладах даної сфери під час проведення банкетів і прийомів. Наведено основні правила та вимоги в процесі обслуговування учасників культурних, громадських і спортивних заходів, іноземних туристів, пасажирів на транспорті.

Раскрыта сущность организации процесса обслуживания в заведениях ресторанного хозяйства разных типов и классов. Рассмотрена материально-техническая база как необходимая предпосылка организации процесса обслуживания. Изложены правила подачи блюд и напитков, культуры их потребления. Описаны методы обслуживания потребителей в заведениях данной сферы при проведении банкетов и приемов. Приведены основные правила и требования при обслуживании участников культурных, общественных и спортивных мероприятий, иностранных туристов, пассажиров на транспорте.


Індекс рубрикатора НБУВ: У9(4УКР)424.14-803.4 я73-1

Рубрики:

Шифр НБУВ: ВА668210 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
11.

Азарян Е. М. 
Рекламные стратегии предприятий ресторанного хозяйства : моногр. / Е. М. Азарян, О. В. Сушко; Донец. нац. ун-т экономики и торговли им. М.Туган-Барановского. - Донецк, 2007. - 152 c. - Библиогр.: с. 143-151 - рус.

Изложены теоретические основы формирования рекламной стратегии. Проанализирована типология потребителей услуг предприятий ресторанного хозяйства. Предложен механизм формирования рекламной стратегии данных предприятий.


Індекс рубрикатора НБУВ: У9(4УКР)424.14-803.81

Рубрики:

Шифр НБУВ: ВА692025 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
12.

П'ятницька Г. Т. 
Ресторанне господарство України: ринкові трансформації, інноваційний розвиток, структурна переорієнтація : моногр. / Г. Т. П'ятницька; Київ. нац. торг.-екон. ун-т. - К., 2007. - 465 c. - Бібліогр.: с. 371-409. - укp.

Проаналізовано процес ринкової трансформації мережі ресторанного господарства України, обгрунтовано рекомендації щодо його структурної переорієнтації за сучасних умов. Розглянуто методологічні та методичні проблеми управління розвитком різних за типом та основним цільовим контингетом споживачів підприємств (закладів) ресторанного господарства та запропоновано новий науковий підхід щодо формування стратегій їх розвитку на засадах концепції інноваційних переваг. Розроблено методичні рекомендації щодо удосконалення послуг з організації харчування та підвищення соціально-економічної ефективності результатів діяльності підприємств (закладів) загальнодоступної мережі ресторанного господарства та мережі, що обслуговує споживачів, об'єднаних за професійними ознаками. Визначено стратегічні орієнтири та концептуальні принципи розвитку ресторанного господарства в Україні.

Проанализирован процесс рыночной трансформации сети ресторанного хозяйства Украины, разработаны рекомендации по его структурной переориентации в современных условиях. Рассмотрены методологические и методические проблемы управления развитием различных по типу и основному целевому контингенту потребителей предприятий (заведений) ресторанного хозяйства и предложен новый научный подход к формированию стратегий их развития на основах концепции инновационных преимуществ. Разработаны методические рекомендации по усовершенствованию услуг по организации питания и повышению социально-экономической эффективности результатов деятельности предприятий (заведений) общедоступной сети ресторанного хозяйства и сети, облуживающей потребителей, объединенных по профессиональным признакам. Определены стратегические ориентиры и концептуальные принципы развития ресторанного хозяйства в Украине.


Індекс рубрикатора НБУВ: У9(4УКР)424.14

Рубрики:

Шифр НБУВ: ВА692097 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
13.

Туризм і ресторанний бізнес: сучасні тенденції та перспективи розвитку : Матеріали міжнар. наук.-практ. конф., 7 - 9 лют. 2007 р., Київ / ред.: А. А. Мазаракі; Київ. нац. торг.-екон. ун-т. - К., 2007. - 350 c. - укp.

Розглянуто актуальні економічні, організаційні, виробничі й управлінські проблеми функціонування підприємств сфери туризму, готельного, ресторанного та виставкового бізнесу. Висвітлено сучасні тенденції та перспективні орієнтири розвитку індустрії гостинності у контексті світового досвіду, потреб вітчизняного ринку послуг за умов трансформаційних економічних процесів. Здійснено математичне моделювання оптимізованого складу молочно-білкових фаршів з домішками водоростей. Наведено сучасні вимоги до оптимального харчування населення. Викладено нові напрями використання лецитину у технологіях десертів.

Рассмотрены актуальные экономические, организационные, производственные и управленческие проблемы функционирования предприятий сферы туризма, гостиничного, ресторанного и выставочного бизнеса. Освещены современные тенденции и перспективные ориентиры развития гостиничной индустрии в контексте мирового опыта, потребностей отечественного рынка услуг в условиях трансформационных экономических процессов. Осуществлено математическое моделирование оптимизированного состава молочно-белковых фаршей с добавками водорослей. Приведены современные требования к оптимальному питанию населения. Изложены новые направления использования лецитина в технологиях десертов.


Індекс рубрикатора НБУВ: У9(4УКР)49:Ч518 я431 + У9(4УКР)424.14 я431 + Л99 я431

Рубрики:

Шифр НБУВ: ВА681033 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
14.

Топольник В. Г. 
Управління якістю продукції та послуг ресторанного господарства : навч. посіб. / В. Г. Топольник; Донец. нац. ун-т економіки і торгівлі ім. М.Туган-Барановського. - Донецьк, 2007. - 181 c. - Бібліогр.: с. 181. - укp.

Розглянуто актуальні питання менеджменту якості в галузі ресторанного господарства, охарактеризовано сучасні системи управління якістю продукції, послуг, забезпечення безпеки продуктів харчування. Розкрито вимоги до показників якості сировини, напівфабрикатів, реалізації, приймання, упакування, маркірування, транспортування та зберігання кулінарної продукції. Особливу увагу приділено науково-теоретичній базі оцінювання якості об'єктів ресторанного господарства методами кваліметрії.

Рассмотрены актуальные вопросы менеджмента качества в сфере ресторанного хозяйства, охарактеризованы современные системы управления качеством продукции, услуг, обеспечения безопасности продуктов питания. Раскрыты требования к показателям качества сырья, полуфабрикатов, реализации, упаковки, маркировки, транспортировки и хранения кулинарной продукции. Особое внимание уделено научно-теоретической базе оценивания качества объектов ресторанного хозяйства методами квалиметрии.


Індекс рубрикатора НБУВ: У9(4УКР)424.14-823.2-21я73

Рубрики:

Шифр НБУВ: ВА691419 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
15.

Аветисова А. О. 
Економіка підприємств різних типів : навч. посіб. / А. О. Аветисова, Т. С. Халімовська, Ю. Ю. Юрченко; Донец. нац. ун-т економіки і торгівлі ім. М.Туган-Барановського, Краматор. технікум Донец. нац. ун-ту економіки і торгівлі ім. М.Туган-Барановського. - Донецьк, 2009. - 162 . c. - укp.

Охарактеризовано види й організаційні форми об'єднань підприємств. Висвітлено питання їх ресурсного забезпечення та планування господарської діяльності за умов становлення ринкової економіки та посилення конкуренції. Розкрито роль економічного аналізу у плануванні. Розглянуто виробничу програму та товарооборот підприємств ресторанного господарства. Наведено методику розрахунку потреб у сировині, напівфабрикатах і товарах, описано систему оплати праці, фінансові ресурси та витрати підприємств ресторанного господарства, запропоновано методи оцінювання фінансово-економічних результатів їх діяльності.

Охарактеризованы виды и организационные формы объединений предприятий. Освещены вопросы их ресурсного обеспечения и планирования хозяйственной деятельности в условиях становления рыночной экономики и усиления конкуренции. Раскрыта роль экономического анализа в планировании. Рассмотрены производственная программа и товарооборот предприятия ресторанного хозяйства. Изложена методика расчета потребностей в сырье, полуфабрикатах и товарах, описана система оплаты труда, финансовые ресурсы и затраты предприятий ресторанного хозяйства, приведены методы оценивания финансово-экономических результатов их деятельности.


Індекс рубрикатора НБУВ: У010.35 я73 + У9(4УКР)424.14 я73

Рубрики:

Шифр НБУВ: ВА709788 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
16.

Зубар Н. М. 
Логістика у ресторанному господарстві : навч. посіб. / Н. М. Зубар, М. Ю. Григорак; Київ. нац. торг.-екон. ун-т. - К., 2008. - 206 c. - Бібліогр.: с. 201-203. - укp.

Розглянуто теоретичні та практичні проблеми управління матеріальними, сервісними, інформаційними потоками на основі концепцій і принципів логістики у закладах ресторанного господарства. Увагу приділено питанням транспортної, виробничої, збутової, інформаційної логістики, формуванню системи логістичного сервісу, критеріям логістичного обслуговування споживачів.

Рассмотрены теоретические и практические проблемы управления материальными, сервисными, информационными потоками на основе концепций и принципов логистики в заведениях ресторанного хозяйства. Уделено внимание вопросам транспортной, производственной, сбытовой, информационной логистики, формированию системы логистического сервиса, критериям логистического обслуживания потребителей.


Індекс рубрикатора НБУВ: У542.414-803.1 я73 + У9(4УКР)424.14-803.1 я73

Рубрики:

Шифр НБУВ: ВА713604 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
17.

Зубар Н. М. 
Логістика у ресторанному господарстві : навч. посіб. / Н. М. Зубар, М. Ю. Григорак; Київ. нац. торг.-екон. ун-т. - К., 2008. - 204 c. - укp.

Висвітлено концептуальні засади логістики, розкрито її значення як інструменту ринкової економіки та фактора підвищення конкурентоспроможності підприємства. Наведено методику моделювання логістичної системи, розкрито зміст логістичного ланцюга у ресторанному господарстві. Визначено основні завдання логістики постачання та транспортної, виробничої, збутової логістики, описано логістичні системи керування матеріальними потоками у виробництві. Розглянуто принципи формування системи логістичного сервісу. Описано сучасні інформаційні технології логістичного управління, які використовуються у галузі ресторанного господарства.

Освещены концептуальные основы логистики, раскрыто ее значение как инструмента рыночной экономики и фактора повышения конкурентоспособности предприятия. Приведена методика моделирования логистической системы, раскрыто содержание логистической цепи в ресторанном хозяйстве. Определены основные задачи логистики поставки, а также транспортной, производственной, сбытовой логистики, описаны логистические системы управления материальными потоками в производстве. Рассмотрены принципы формирования системы логистического сервиса. Описаны современные информационные технологии логистического управления, используемые в отрасли ресторанного хозяйства.


Індекс рубрикатора НБУВ: У010.323 я73 + У9(4УКР)424.14-591 я73

Рубрики:

Шифр НБУВ: ВА713965 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
18.

Топольник В. Г. 
Методи системного аналізу в ресторанному господарстві : навч. посіб. / В. Г. Топольник; Донец. нац. ун-т економіки і торгівлі ім. М. Туган-Барановського, каф. орг. та упр. якістю ресторан. госп-ва. - Донецьк, 2009. - 116 c. - Бібліогр.: с. 113-114. - укp.

Висвітлено теоретичні засади системного аналізу як методології наукових досліджень, зокрема, продуктів харчування. Розглянуто властивості та класифікацію систем, наведено способи їх формального опису. Запропоновано алгоритм системного аналізу проблеми розробки технології желейних страв з покращеними функціональними властивостями. Наведено характеристику виробництва продукції ресторанного господарства як великої технологічної системи. Розкрито сутність понять продовольчої сировини, харчових продуктів, напівфабрикатів, готової кулінарної продукції як матеріальних потоків технологічних систем ресторанного господарства. Розроблено методику моделювання техніко-технологічної системи виробництва продуктів харчування. Розглянуто приклади формалізації технологічних процесів виробництва продукції ресторанного господарства у вигляді графічних моделей.

Освещены теоретические основы системного анализа как методологии научных исследований, в частности, пищевых продуктов. Рассмотрены свойства и классификация систем, а также способы их формального описания. Приведен алгорим системного анализа проблемы разработки технологии желейных блюд с улучшенными функциональными качествами. Дана характеристика производства продукции ресторанного хозяйства как большой технологической системы. Раскрыта сущность понятий продовольственного сырья, пищевых продуктов, полуфабрикатов, готовой кулинарной продукции как материальных потоков технологических систем ресторанного хозяйства. Разработана методика моделирования технико-технологической системы производства пищевых продуктов. Рассмотрены примеры формализации технологических процессов производства продукции ресторанного хозяйства в виде графических моделей.


Індекс рубрикатора НБУВ: У.в610.8 я73 + У9(4УКР)424.14 в610.8 я73

Рубрики:

Шифр НБУВ: ВА718242 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
19.

Мазаракі А. А. 
Проектування закладів ресторанного господарства : навч. посіб. / А. А. Мазаракі, М. І. Пересічний, С. Л. Шаповал, С. І. Бай, І. О. Чаюн, Р. А. Расулов; Київ. нац. торг.-екон. ун-т. - К., 2008. - 307 c. - Бібліогр.: с. 305-306. - укp.

Наведено методичні та практичні рекомендації з проектування закладів ресторанного господарства, що враховують сучасні інженерно-технічнічні можливості, технологічні інновації та нормативно-правове забезпечення. Розкрито принципи розміщення закладів ресторанного господарства, особливості проектування процесу виробництва готової кулінарної продукції, будівельно-технічні показники проекту, засоби та заходи електробезпеки під час експлуатації устаткування. Увагу приділено визначенню та обгрунтуванню організаційно-правового статусу закладу, розвитку й економічній частині проекту, зокрема, плануванню операційних активів, операційних витрат і прибутку, обгрунтуванню планової собівартості реалізованих товарів, оцінці ефективності капітальних вкладень, окупності проекту закладу ресторанного господарства.

Приведены методические и практические рекомендации по проектированию заведений ресторанного хозяйства, учитывающие современные инженерно-технические возможности, технологические инновации и нормативно-правовое обеспечение. Раскрыты принципы размещения заведений ресторанного хозяйства, особенности проектирования процесса производства готовой кулинарной продукции, строительно-технические показатели проекта, средства и меры электробезопасности при эксплуатации оборудования. Уделено внимание определению и обоснованию организационно-правового статуса учреждения, развитию и экономической части проекта, в частности, планированию операционных активов, операционных расходов и прибыли, обоснованию плановой себестоимости реализованных товаров, оценке эффективности капитальных вложений, окупаемости проекта заведения ресторанного хозяйства.


Індекс рубрикатора НБУВ: У9(4УКР)424.14я73 + Н712.523-02я73

Рубрики:

Шифр НБУВ: СО28502 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
20.

Ресторанна справа : конспект лекцій. Ч. 1 / уклад.: Г. Я. Круль; Чернів. нац. ун-т ім. Ю.Федьковича. - Чернівці : Рута, 2008. - 72 c. - Библиогр.: 13 назв. - укp.

Наведено основні терміни та визначення ресторанного господарства. Викладено класифікацію закладів харчування за різними критеріями. Висвітлено етапи розвитку ресторанної справи у світі. Розглянуто питання формування внутрішнього простору ресторанів і кафе. Визначено складові матеріально-технічного забезпечення закладів харчування різних категорій.

Приведены основные термины и определения ресторанного хозяйства. Представлена классификация заведений питания по разным критериям. Освещены этапы развития ресторанного дела в мире. Рассмотрены вопросы формирования внутреннего пространства ресторанов и кафе. Определены составляющие материально-технического обеспечения заведений питания разных категорий.


Індекс рубрикатора НБУВ: У9(4УКР)424.14я73-2 + Л995я73-2

Рубрики:

Шифр НБУВ: В351281/1 Пошук видання у каталогах НБУВ 
...
 

Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського