Бази даних

Реферативна база даних - результати пошуку

Mozilla Firefox Для швидкої роботи та реалізації всіх функціональних можливостей пошукової системи використовуйте браузер
"Mozilla Firefox"

Вид пошуку
Сортувати знайдені документи за:
авторомназвоюроком видання
Формат представлення знайдених документів:
повнийстислий
 Знайдено в інших БД:Книжкові видання та компакт-диски (8)
Пошуковий запит: (<.>U=Щ128.413$<.>)
Загальна кількість знайдених документів : 6
Представлено документи з 1 до 6

      
Категорія:    
1.

Иванова Л. А. 
Дизайн интерьера отельно-ресторанных объектов : учеб. пособие / Л. А. Иванова, О. В. Дышкантюк, С. Е. Полевая; Одес. нац. акад. пищевых технологий. - Херсон : ОЛДИ-ПЛЮС, 2014. - 224 c. - Бібліогр.: с. 223-224 - рус.

Рассмотрены подходы к организации интерьера как архитектурной формы и его зрительного восприятия. Охарактеризованы формы, преобладающий цввет и элементы готического стиля. Внимание уделено интерьерам и мебели в стиле современного барокко. Раскрыта особенность архитектуры в стиле рококо. Представлена информация об основных стилях мебели и интерьеров ХХ в. Изложены концептуальные задачи и требования к разработке дизайна гостиничных комплексов.


Індекс рубрикатора НБУВ: Щ110.514 я73 + Щ128.413 я73 + Ж182 я73

Рубрики:

Шифр НБУВ: ВА775381 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
2.

Позняк А. 
Психосоциальные аспекты в формировании дизайна интерьера магазина. Концепция "статус" / А. Позняк // Наук. зап. Терноп. нац. пед. ун-ту ім. В. Гнатюка. Сер. Мистецтвознавство. - 2016. - № 1. - С. 223-229. - Библиогр.: 16 назв. - рус.

Рассмотрен интерьер магазина как архитектурное пространство со сложившимися визуальными статусными стереотипами, обусловленными общекультурной, социальной и экономической жизнью общества. Описано влияние на формирование среды социально-психологических регуляторов потребительского поведения - ценностей, символов, особенностей восприятия. Выявлено особенности художественного оформления интерьера "статусного" магазина.


Індекс рубрикатора НБУВ: Ю949.19 + У9(4УКР)421.0-36 + Щ128.413 + Щ128.3(4УКР)6

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж68937:Мист. Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
3.

Рудинська Г. О. 
Засоби художньо-образної виразності інтер'єрів ресторанів в етностилістиці Українських Карпат / Г. О. Рудинська // Укр. культура: минуле, сучасне, шляхи розвитку. Напрям: Мистецтвознавство : наук. зб. - 2017. - Вип. 24. - С. 276-281. - Бібліогр.: 16 назв. - укp.

Проведено аналіз літературних джерел із питань використання історико-культурної спадщини як складової дизайну інтер'єру ресторанів. Висвітлено характерні прийоми вираження художньої мови (планування, колір, орнамент, матеріал, освітлення), що визначаються як змістова основа формотворення художнього образу традиційних ресторанів. Визначено засоби художньо-образної виразності інтер'єрів ресторанів в етностилістиці українських Карпат. Запропоновано основні принципи інтеграції елементів українського народного побуту в сучасне предметно-просторове середовище ресторанних закладів.


Індекс рубрикатора НБУВ: Щ128.413(4УКР)-698 Карпати + Щ110.514(4УКР)-390

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69407 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
4.

Дьяченко Р. В. 
Формування дизайну інтер'єрів ресторанних закладів України ХХ - початку ХХІ століття : автореф. дис. ... канд. мистецтвознавства : 17.00.07 / Р. В. Дьяченко; Київ. нац. ун-т культури і мистецтв. - Київ, 2016. - 20 c. - укp.

Вперше досліджено інтер'єри ресторанів України XX - початку XXI ст. Вивчено розвиток дизайну інтер'єрів ресторанів, починаючи від доби модерну до сучасного періоду. Висвітлено кілька основних різновидів функціональних типів закладів із притаманними для них особливостями створення, зонування й облаштування відповідно до приналежності певному класу установи. Уточнено розвиток вітчизняних ресторанних закладів громадського харчування XX - початку XXI ст. за хронологією.


Індекс рубрикатора НБУВ: Щ128.413 + Щ128.3(4УКР)6

Рубрики:

Шифр НБУВ: РА424422 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
5.

Дудка С.-Р.О. 
Ергодизайнерські принципи організації інтер'єрних просторів ресторанних закладів : автореф. дис. ... канд. мистецтвознавства : 17.00.07 / С.-Р.О. Дудка; Національний університет "Львівська політехніка". - Львів, 2019. - 20 c. - укp.

Дисертаційна робота є першим комплексним багатоаспектним дослідженням ергодизайну у предметно-просторовому середовищі ресторанних закладів. Проаналізовано теоретичні передумови розвитку оптимізаційних підходів у проектуванні закладів громадського харчування, а саме ресторанів. Сформульовано основні властивості ергодизайнерського підходу, до яких сьогодні можливо віднести: інклюзивність, екологічність, оптимальність, компактність, функціональність. Пропоновано використовувати графоаналітичний метод моделювання та метод експертної оцінки предметно-просторового середовища ресторанів як один з основоположних методів для дослідження комфортності ресторанних інтер'єрів. Узагальнено професійні уявлення про внутрішній простір у вигляді художніх концепцій, а також проведено аналіз їх використання на об'єкті дослідження: художня концепція "динамічного" простору (що розвивається, гнучкий, багатоплановий простір); художня концепція "перебігу" в структуру інтер'єру (закономірні зв'язки між побудовою внутрішнього простору та зовнішніми чинниками, що впливають на його формування). Сформульовано прийоми та засоби оптимізації сучасних інтер'єрних просторів ресторанів та виведено практичні заходи щодо дизайн-проектування сучасних ресторанних закладів (виходячи з потреб відвідувачів та персоналу, на основі проведеного соціологічного опитування). Визначено ергодизайнерські принципи організації інтер'єрних просторів ресторанних закладів.


Індекс рубрикатора НБУВ: Щ128.413(4УКР) + Щ110.514(4УКР)

Рубрики:

Шифр НБУВ: РА444421 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
6.

Григор'єва М. Б. 
Проектні методи використання етнічних традицій в дизайні сучасних інтер'єрів (на прикладі підприємств громадського харчування) : автореф. дис. ... канд. мистецтвознавства : 17.00.07 / М. Б. Григор'єва; Харківська державна академія дизайну і мистецтв. - Харків, 2014. - 21 c. - укp.

Увагу присвячено вивченню проєктних методів використання етнічних традицій у дизайні сучасних інтер'єрів підприємств громадського харчування, що знаходяться на території України. Систематизовано підходи, методи та проєктні компоненти роботи з прототипами в дизайні сучасних інтер'єрів. Вперше визначено наступні проєктні методи при розробці дизайну інтер'єрів сучасних кафе та ресторанів: ретроспективізм і стилізація, яка будується на авторській інтерпретації складових традиційної архітектури.


Індекс рубрикатора НБУВ: Щ110.26 + Щ128.413

Рубрики:

Шифр НБУВ: РА453372 Пошук видання у каталогах НБУВ 
 

Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського