Бази даних

Реферативна база даних - результати пошуку

Mozilla Firefox Для швидкої роботи та реалізації всіх функціональних можливостей пошукової системи використовуйте браузер
"Mozilla Firefox"

Вид пошуку
Сортувати знайдені документи за:
авторомназвоюроком видання
Формат представлення знайдених документів:
повнийстислий
 Знайдено в інших БД:Книжкові видання та компакт-диски (1)
Пошуковий запит: (<.>U=Л782.126.5$<.>)
Загальна кількість знайдених документів : 5
Представлено документи з 1 до 5

      
Категорія:    
1.

Носенко Т. Т. 
Вплив мікрохвильового оброблення на ефективність пресування та якість соєвої олії і макухи / Т. Т. Носенко // Наук. пр. Нац. ун-ту харч. технологій. - 2005. - № 16. - С. 48-49. - Бібліогр.: 6 назв. - укp.

Досліджено вплив попереднього оброблення соєвої м'ятки в НВЧ полі на кількісний вихід пресової олії та деякі параметри якості олії й макухи. Показано, що попереднє мікрохвильове оброблення м'ятки збільшує ефективність вилучення пресової олії і прискорює інактивацію уреази та інгібіторів протеолітичних ферментів.


Ключ. слова: соєва м'ятка, соєва олія, соєва макуха, уреаза, інгібітори трипсину, НВЧ оброблення
Індекс рубрикатора НБУВ: Л782.126.5

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69879 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
2.

Садеги М.  
Ферментативная очистка соевого масла фосфолипазой A1 / М. Садеги // Теорет. и эксперим. химия. - 2010. - 46, № 2. - С. 126-129. - Библиогр.: 14 назв. - рус.

Предложен ферментативный метод дегуммирования (очистки от смолообразных продуктов) пищевого соевого масла от фосфолипидов, присутствующих в нем в способной и не способной к гидратации формах. Главной особенностью метода является использование фермента фосфолипазы A1 (Лецитин Ультра), катализирующего процесс при определенных температурах. Механизм процесса очистки состоит в превращении нерастворимых фосфатидов в водорастворимые лизофосфолипиды, которые удаляются центрифугированием, что приводит к очистке соевого масла от фосфорсодержащих соединений. Исследовано влияние на процесс ферментативной очистки масла таких факторов, как концентрация фермента, температура и pH.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л782.126.5

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж29112 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
3.

Коляновська Л. М. 
Інтенсифікування процесів екстрагування при виробництві олії із сої та ріпаку : автореф. дис. ... канд. техн. наук : 05.18.12 / Л. М. Коляновська; Вінниц. нац. аграр. ун-т. - Вінниця, 2014. - 23 c. - укp.

Досліджено інтенсифікування процесу екстрагування олії із насіння промислового призначення сої та ріпаку дією мікрохвильового поля. Розглянуто вплив та визначено рекомендовані показники факторів для максимального вилучення цільового компонента при електромагнітному впливі. Підтверджено та розширено наукову гіпотезу про інтенсифікування процесу за рахунок бародифузійного потоку, запропоновану керівником наукової школи ОНАХТ д.т.н., професором О. Г. Бурдо. Методом "аналізу розмірностей", враховуючи фізичний зміст процесу, одержано залежність чисел подібності для розрахунку процесів екстрагування із насіння сої та ріпаку в мікрохвильовому полі. Розроблено методи експериментального моделювання, що надають змогу визначити коефіцієнти дифузії та масовіддачі, а також узагальнити результати експериментів екстрагування олії із насіння ріпаку та сої під впливом мікрохвильового поля. Визначено значення відповідних до умов проведення екстрагування коефіцієнтів масовіддачі, а також співвідношення в безрозмірних числах подібності для розрахунку інтенсивності масоперенесення в екстракторі з мікрохвильовим інтенсифікатором. Розроблено методику інженерного розрахунку екстрактора з електромагнітним інтенсифікатором та технологічну схему процесу.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л782.120.72 + Л782.126.5 + Л782.127

Рубрики:

Шифр НБУВ: РА406798 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
4.

Никулишин І. Є. 
Дослідження процесу епоксидування соєвої олії пероцтовою кислотою / І. Є. Никулишин, З. Г. Піх, Л. І. Шевчук, С. Р. Мельник // Вост.-Европ. журн. передовых технологий. - 2017. - № 3/6. - С. 21-28. - Бібліогр.: 18 назв. - укp.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л782.126.5

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж24320 Пошук видання у каталогах НБУВ 



      
Категорія:    
5.

Глуханюк А. Р. 
Дослідження впливу ступеня подрібнення та природи полярних розчинників на ефективність вилучення олії з рослинної сировини екстракційним методом / А. Р. Глуханюк, Т. А. Кузьмінчук, Р. А. Чижович, Є. М. Семенишин, О. С. Іващук // Chemistry, Technology and Application of Substances. - 2020. - 3, № 1. - С. 161-168. - Бібліогр.: 22 назв. - укp.

Наведено результати експериментальних досліджень процесу екстракції рослинної олії з сої та ріпаку у стаціонарному шарі в апараті Сокслета. Як екстрагенти використано полярні розчинники: хлористий метилен та етанол. Досліджено вплив ступеня подрібнення частинок рослинної сировини на вихід екстрагованої олії. Встановлено вплив розчинників на ефективність процесу. Результати кількісного аналізу наведено у вигляді графічних залежностей із наявністю основних параметрів процесу. Наведено графічні залежності зміни концентрації олії в об'ємі розчинника зі збільшенням тривалості процесу та виходу цільового продукту від зміни розміру сепарованих фракцій.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л782.126.5 + Л782.127

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж101738 Пошук видання у каталогах НБУВ 
 

Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського