Бази даних

Реферативна база даних - результати пошуку

Mozilla Firefox Для швидкої роботи та реалізації всіх функціональних можливостей пошукової системи використовуйте браузер
"Mozilla Firefox"

Вид пошуку
Сортувати знайдені документи за:
авторомназвоюроком видання
Формат представлення знайдених документів:
повнийстислий
 Знайдено в інших БД:Книжкові видання та компакт-диски (1)
Пошуковий запит: (<.>U=Л782.322$<.>)
Загальна кількість знайдених документів : 6
Представлено документи з 1 до 6

      
Категорія:    
1.

Кириченко В. В. 
Технологічні основи переробки технічних олій на мастильно-холодильні засоби для обробки металів / В. В. Кириченко, О. М. Полумбрик, В. І. Кириченко // Энерготехнологии и ресурсосбережение. - 2008. - № 5. - С. 35-43. - Бібліогр.: 17 назв. - укp.

Розглянуто теоретичні та прикладні аспекти переробки технічних олій в мастильно-холодильні засоби (МХЗ) для процесів обробки металів. Викладено сутність інноваційного підходу до розробки методів та технологій одержання якісних та екологічно безпечних МХЗ у контексті запропонованого проекту комплексної переробки олій. Запропоновано таку системну побудову проекту, коли первинні методи та процеси модифікації олій забезпечують проміжними продуктами виробництво не лише будь-яких типів МХЗ, а й біопалива та нових мастильних композицій. Встановлено закономірності впливу, будови та властивостей МХЗ на трибохімічну активність головних їх компонентів, а також і на триботехнічні показники процесів обробки металів у нових технологічних середовищах.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л782.322 + Л543.55-3

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж28350 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
2.

Назаренко И. П. 
Очистка и сепарация подсолнечного масла в бегущем электрическом поле / И. П. Назаренко // Вост.-Европ. журн. передовых технологий. - 2014. - № 5/11. - С. 9-13. - Библиогр.: 10 назв. - рус.

Приведены результаты экспериментальных исследований по очистке и сепарации подсолнечного масла в бегущем электрическом поле. Обоснованы технологические параметры процесса (величина напряжения, подаваемого на многорядную систему электродов; частота; время), которые обеспечивают эффективную очистку масла от нежировых примесей и гидратированных фосфатидов, а также их разделение в двух встречно бегущих полях.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л782.322.2/9

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж24320 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
3.

Лазаренко М. В. 
Вплив термічної обробки на молекулярну рухливість в триацилгліцеринах / М. В. Лазаренко, С. В. Баглюк // Вост.-Европ. журн. передовых технологий. - 2014. - № 5/11. - С. 63-67. - Бібліогр.: 11 назв. - укp.

Досліджено теплофізичні та діелектричні властивості рафінованої соняшникової олії з різною термічною передісторією. Розглянуто природу релаксаційних і фазових переходів, що спостерігалися на температурних залежностях питомої теплоємності та комплексної діелектричної проникності. На підставі цього вивчено зміни структури та хімічного складу соняшникової олії у результаті її нагрівання за умов звичайного використання.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л782.322.2/9-106

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж24320 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
4.

Крамарев С. О. 
Влияние вакуума на кинетику амидирования низкокачественного рапсового масла аминоэтилэтаноламином / С. О. Крамарев, А. Е. Хусанов // Вост.-Европ. журн. передовых технологий. - 2016. - № 4/6. - С. 12-17. - Библиогр.: 31 назв. - рус.

Исследовано прямое амидирование низкокачественного рапсового масла аминоэтилэтаноламином. Установлено, что снижение давления в системе оказывает влияние на превращение свободных жирных кислот и ацилглицеринов. Рассчитаны кинетические параметры взаимодействия компонентов рапсового масла с амином и установлено, что константы скорости взаимодействия низкокачественного рапсового масла с амином на ≈ 15 % меньше этих показателей для рафинированного рапсового масла. Снижение давления способствует ускорению получения алкилимидазолинов.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л782.322.2/9

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж24320 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
5.

Дідур В. А. 
Методика проектування електротехнологічного комплексу очищення рослинних олій / В. А. Дідур, І. П. Назаренко, В. В. Дідур // Пр. Тавр. держ. агротехнол. ун-ту. - 2016. - Вип. 16, т. 2. - С. 224-229. - Бібліогр.: 6 назв. - укp.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л782.322

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69443 Пошук видання у каталогах НБУВ 



      
Категорія:    
6.

Калина В. С. 
Технологія комплексної переробки жирної коріандрової олії : автореф. дис. ... канд. техн. наук : 05.18.06 / В. С. Калина; Нац. техн. ун-т "Харків. політехн. ін-т". - Харків, 2016. - 21 c. - укp.

Одержано нові наукові дані щодо вилучення вільних жирних кислот із жирної коріандрової олії методом селективної екстракційної рафінації етиловим спиртом, включаючи показники складу і якості. Одержані дані дозволили в порівнянні з лужною рафінацією олій розробити нову ресурсоощадну технологію екстракційної рафінації та розробити технологію фракціювання одержаної рафінованої олії. Вперше встановлено, що екстракційна рафінація жирної коріандрової олії з використанням етилового спирту як екстрагента забезпечує вилучення вільних жирних кислот і не впливає на вміст природного хлорофілу у рафінованій олії. Визначено, що застосування етилового спирту під час екстракційної рафінації жирної коріандрової олії забезпечує зниження вмісту пероксидних сполук. Набуло подальшого розвитку застосування методу ферментативної етерифікації вільних жирних кислот у складі олії етиловим спиртом, що зумовлює підвищення фізіологічної цінності олії за рахунок утворення етилових ефірів жирних кислот. Зазначено, що використання аніоніту у процесі рафінації жирної коріандрової олії підвищує ефективність вилучення вільних жирних кислот. Вперше одержано фракцію напівтвердого жиру з жирної коріандрової олії, що містить 96,7 % ненасичених жирних кислот і не містить транс-ізомерів. Експериментально та за допомогою апроксимаційного моделювання визначено ефективні технологічні параметри (швидкість охолодження, тривалість кристалізації) одержання напівтвердої фракції жирної коріандрової олії петрозелінового типу.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л782.322.2/9

Рубрики:

Шифр НБУВ: РА423142 Пошук видання у каталогах НБУВ 
 

Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського