Бази даних

Реферативна база даних - результати пошуку

Mozilla Firefox Для швидкої роботи та реалізації всіх функціональних можливостей пошукової системи використовуйте браузер
"Mozilla Firefox"

Вид пошуку
Сортувати знайдені документи за:
авторомназвоюроком видання
Формат представлення знайдених документів:
повнийстислий
Пошуковий запит: (<.>U=Л788.33$<.>)
Загальна кількість знайдених документів : 3
Представлено документи з 1 до 3

      
Категорія:    
1.

Семешко О. Я. 
Исследование влияния высокоэнергетической дискретной обработки на кинетику экстракции и свойства шерстного жира / О. Я. Семешко, А. Н. Куник, Т. С. Асаулюк, Ю. Г. Сарибекова, С. А. Мясников // Вост.-Европ. журн. передовых технологий. - 2016. - № 2/6. - С. 40-45. - Библиогр.: 30 назв. - рус.

Приведены результаты изучения влияния предварительной высокоэнергетической дискретной обработки шерстяного волокна на скорость экстракции шерстного жира. Определены физико-химические свойства полученного шерстного жира: кислотное число, пероксидное число, температуры плавления и застывания, рН водной вытяжки. На основании полученных результатов предложен вероятный механизм интенсифицирующего воздействия высокоэнергетической дискретной обработки в процессе предварительной обработки шерстяного волокна.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л788.33-1

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж24320 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
2.

Куник О. М. 
ІЧ-спектроскопічне дослідження якісного складу вовняного жиру / О. М. Куник, О. Я. Семешко, Ю. Г. Сарібєкова // Харч. пром-сть. - 2017. - № 19. - С. 51-56. - Бібліогр.: 11 назв. - укp.

Проведено ІЧ-спектроскопічне дослідження якісного складу вовняного жиру, отриманого методом вичерпної екстракції та кислотним способом жиродобування з необробленої вовни та вовни після високоенергетичної дискретної обробки. В якості об'єкта дослідження використана непромита напівтонка мериносова вовна з початковим вмістом жиру 20,7 +- 0,7 %. Дослідження якісного складу вовняного жиру проводилися на ІЧ-Фур'є спектрометрі "Tensor-37" ("Bruker Corporation", Німеччина). В результаті аналізу отриманих ІЧ-спектрів визначено, що жир, вилучений з вовни після попередньої високоенергетичної дискретної обробки, в 1,2 - 2 рази менш окислений, ніж жир, вилучений з необробленої вовни.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л788.33

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж29432 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
3.

Куник О. М. 
ІЧ-спектроскопічне дослідження якісного складу вовняного жиру / О. М. Куник, О. Я. Семешко, Ю. Г. Сарібєкова // Харч. пром-сть. - 2017. - № 19. - С. 51-56. - Бібліогр.: 11 назв. - укp.

Проведено ІЧ-спектроскопічне дослідження якісного складу вовняного жиру, отриманого методом вичерпної екстракції та кислотним способом жиродобування з необробленої вовни та вовни після високоенергетичної дискретної обробки. В якості об'єкта дослідження використана непромита напівтонка мериносова вовна з початковим вмістом жиру 20,7 +- 0,7 %. Дослідження якісного складу вовняного жиру проводилися на ІЧ-Фур'є спектрометрі "Tensor-37" ("Bruker Corporation", Німеччина). В результаті аналізу отриманих ІЧ-спектрів визначено, що жир, вилучений з вовни після попередньої високоенергетичної дискретної обробки, в 1,2 - 2 рази менш окислений, ніж жир, вилучений з необробленої вовни.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л788.33

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж29432 Пошук видання у каталогах НБУВ 
 

Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського