Бази даних

Реферативна база даних - результати пошуку

Mozilla Firefox Для швидкої роботи та реалізації всіх функціональних можливостей пошукової системи використовуйте браузер
"Mozilla Firefox"

Вид пошуку
у знайденому
Сортувати знайдені документи за:
авторомназвоюроком видання
Формат представлення знайдених документів:
повнийстислий
 Знайдено в інших БД:Наукова електронна бібліотека (23)Автореферати дисертацій (56)Книжкові видання та компакт-диски (741)Журнали та продовжувані видання (975)
Пошуковий запит: (<.>U=Л81$<.>)
Загальна кількість знайдених документів : 684
Представлено документи з 1 до 20
...

      
Категорія:    
1.

Grishin M.  
Development of a simplified drying rate evaluation method based on the calculation of kinetic process = Разработка упрощенного метода определения скорости сушки на основе расчета ее кинетики / M. Grishin // Пром. теплотехника. - 2000. - 22, № 2. - С. 44-46. - Библиогр.: 1 назв. - англ.

Відповідно до розробленого методу прискореного сушіння отримано можливість його застосування у розрахунках процесу сушіння харчових продуктів.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л814.4

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж14162 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
2.

Шнидерс А.  
Адаптивное управление паровой установкой для технологических нужд пищевого предприятия / А. Шнидерс, Д. Рунгулис // Пром. теплотехника. - 2001. - 23, № 3. - С. 89-94. - Библиогр.: 6 назв. - рус.

Розглянуто сучасну технологію автоматизації парової установки, яку використовують на харчовому підприємстві для стерилізації та пастеризації продукції, опалення виробничих приміщень і миття технологічного устаткування. Наведено результати моделювання на ЕОМ нестаціонарного процесу регулювання тиску пари за умов гармонічних збурень і змінних параметів об'єкта керування - парового котла. Обгрунтовано необхідність адаптації виконавчого пристрою до нестаціонарних параметрів керованого процесу. Наведено приклад реалізації адаптивного fuzzy- регулятора на базі логіки.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л81-5-05

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж14162 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
3.

Василенко С. М. 
Гідродинамічні режими одиночного струменя в теплообмінниках змішування із щілинними розподільними пристроями / С. М. Василенко, О. Б. Рогоза, М. О. Прядко // Наук. пр. Укр. держ. ун-ту харч. технологій. - 1999. - № 5. - С. 107-108. - укp.

Проведено експериментальне дослідження одиночного струменя в теплообмінниках змішування із щілинними пристроями для розподілу рідини в об'ємі апаратів. Виділено чотири режими течії: стійкої течії, хвильовий, диспергований, граничний. Визначено граничну умову для задачі руху струменя на виході із щілинного розподільного пристрою.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л813-51

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69879 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
4.

Гайда С.  
Исследование термомеханических агрегатов с вращающимися термосифонами / С. Гайда, И. В. Безбах, А. К. Войтенко, А. И. Кныш // Пром. теплотехника. - 2001. - 23, № 3. - С. 48-52. - Библиогр.: 6 назв. - рус.

Запропоновано термомеханічний агрегат з обертовим термосифоном (ОТС) для термообробки харчових неньютонівських рідин. Аналітично досліджено внутрішню задачу кризи теплопередачі в ОТС. Наведено експериментальні дані з теплообміну в системі ОТС - продукт. Узагальнення експериментальних досліджень отримано у вигляді критеріальних рівнянь. Наведено результати використання термомеханічних агрегатів з ОТС для сушіння кавового шламу, термообробки фруктових пюре, в'язких рідин. Доведено високу ефективність використання агрегатів з ОТС для термообробки неньютонівських рідин.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л813-5

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж14162 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
5.

Литвиненко О. А. 
Кавітаційні пристрої в харчовій, переробній та фармацевтичній промисловості / О. А. Литвиненко, О. І. Некоз, П. М. Немирович, З. Кондрат. - К. : РВЦ УДУХТ, 1999. - 88 c. - Бібліогр.: 127 назв. - укp.

Узагальнено відомості про сучасний стан проблеми кавітаційного оброблення в харчовій, переробній та фармацевтичній промисловості. Описано конструкції гідродинамічних кавітаційних апаратів, а також наведено результати досліджень їх працездатності, досвід і перспективи впровадження у промисловість.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л66-5 + Л81-5

Рубрики:

Шифр НБУВ: ВА600903 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
6.

Українець А. І. 
Магнітно-імпульсна обробка з позицій теорії поліградієнтних полів / А. І. Українець, І. М. Федоткін, І. С. Гулий // Наук. пр. Укр. держ. ун-ту харч. технологій. - 1999. - № 5. - С. 113-116. - Бібліогр.: 6 назв. - укp.

Теоретично доведено, що під час магнітно-імпульсного оброблення харчових продуктів у протоплазмі клітин мікроорганізмів виникає магнітно-фазовий ефект.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л815

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69879 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
7.

Яковенко В. А. 
Математическая модель тепломассопереноса в пористых материалах под действием СВЧ энергии / В. А. Яковенко // Вісн. Дніпропетр. ун-ту. Сер. Механіка. - 2000. - 1, вип. 3. - С. 118-125. - Библиогр.: 5 назв. - рус.

Разработана математическая модель сублимации твердой фазы и тепломассопереноса в пористых материалах под действием СВЧ энергии. Приведены экспериментальные и расчетные значения интенсивности сублимации и толщины высушенной зоны в зависимости от времени, а также определена зависимость коэффициента расхода и диэлектрической постоянной от температуры.


Ключ. слова: сублимация, СВЧ энергия, пористые материалы
Індекс рубрикатора НБУВ: Л814.436

Шифр НБУВ: Ж68774/мех. Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
8.

Якубчик Н. Ф. 
Моющие средства для пищевой промышленности / Н. Ф. Якубчик // Хім. пром-сть України. - 2000. - № 4. - С. 19-23. - рус.

Розглянуто загальні питання процесу миття обладнання для харчової промисловості, характеру та природи забруднень, вимоги, що висувають, до засобів для миття. Наведено результати роботи АТ "ВНДІХІМПРОЕКТ" щодо розробки мийних засобів для різних галузей харчової промисловості та їх стислу характеристику.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л818.14-3

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж14738 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
9.

Обладнання та технології харчових виробництв : Темат. зб. наук. пр. Вип. 5 / ред.: В. О. Сукманов; Донец. держ. ун-т економіки і торгівлі ім. М.Туган-Барановського. - Донецьк, 2001. - 297 с. - укp.

Розглянуто методичні передумови експериментальних досліджень шумових характеристик збивальних машин. Проаналізовано шумоутворення в герметичних високообертальних компресорах холодильних агрегатів. Досліджено процес сушіння плодів глоду в псевдозрідженому шарі. Запропоновано методики розрахунку раціональних апаратурних параметрів процесів підпресовки, формування та фарширування баклажанів, що забезпечують виробництво фаршированих напівфабрикатів з високими стабільними показниками якості механізованим способом. Охарактеризовано вплив домішки кріопорошку червоного столового буряка на дисперсність плазми у вершковому маслі, а також структурно-механічні властивості молочнобілкового концентрату зі сколотин. Висвітлено технологію виробництва пасти з гарбуза з підвищеним вмістом поліфенолів.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л81я54(4Укр)3

Шифр НБУВ: Ж69883 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
10.

Накорчевский А. И. 
Особенности обработки пастообразных сред в роторно-импульсных аппаратах / А. И. Накорчевский, Б. И. Басок // Пром. теплотехника. - 2001. - 23, № 3. - С. 18-21. - Библиогр.: 3 назв. - рус.

На підставі виявлених кінематичних особливостей руху пастоподібних середовищ у роторно-імпульсних апаратах (РІА) розроблено методику визначення параметрів РІА, які забезпечують отримання дисперсних харчових продуктів. Розглянуто технологічні переваги РІА у порівнянні з щілинними гомогенізаторами.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л812.9-5

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж14162 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
11.

Ковалев В. М. 
Состояние и перспективы применения чистящих средств для мытья оборудования и тары в пищевой промышленности / В. М. Ковалев, Н. Ф. Якубчик // Хім. пром-сть України. - 2001. - № 1. - С. 26-27. - рус.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л818.14-3

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж14738 Пошук видання у каталогах НБУВ 



      
Категорія:    
12.

Сукманов В. А. 
Установки для сушки жидких пищевых продуктов и пути повышения их технического уровня / В. А. Сукманов; Донец. гос. ун-т экономики и торговли им. М.Туган-Барановского. - Донецк : ДонГУЭТ, 2001. - 172 c. - Библиогр.: 191 назв. - рус.

Исследована проблема повышения технического уровня и качества установок для сушки жидких пищевых продуктов. Рассмотрены конструктивные особенности, технические характеристики установок, выпускаемых Донецким заводом "Продмаш", ведущими зарубежными фирмами. Сформулированы основные направления повышения технического уровня отечественного оборудования. Приведены результаты научных исследований, направленных на повышение качества оборудования, выпускаемого заводом "Продмаш". Освещена экономическая эффективность внедрения полученных результатов.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л814.4-5

Рубрики:

Шифр НБУВ: ВА605873 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
13.

Соколенко А. І. 
Фізико-хімічні методи обробки сировини та продуктів харчування / А. І. Соколенко, В. Б. Костін, К. В. Васильківський, О. Ю. Шевченко, В. Й. Лензіон, В. Г. Рєзнік; ред.: А. І. Соколенко. - К. : АртЕк, 2000. - 306 c. - Бібліогр.: 18 назв. - укp.

Розглянуто питання про енергетичні поля впливу, обробку харчових продуктів опроміненням, змінним електричним струмом, магнітними полями, акустичними методами, а також детально розглянуто засоби стерилізації, консервування, хімічної обробки продуктів тощо, спрямовані на забезпечення подовження терміну зберігання та зменшення втрат готової продукції, збереження її якісних показників. Наведено методи, технології та обладнання для обробки продукції, спрогнозовано напрями удосконалення методів обробки.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л80-909 + Л81

Рубрики:

Шифр НБУВ: ВА604398 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
14.

Конвісер І. О. 
Холодильна технологія харчових продуктів : Навч.посіб. / І. О. Конвісер, Т. Б. Паригіна; Київ. нац. торг.-екон. ун-т. - К., 2001. - 242 c. - Бібліогр.: 10 назв. - укp.

Викладено основні поняття про фізико-хімічні властивості продуктів, які швидко псуються. Розглянуто питання консервування холодом. Особливу увагу приділено питанням охолодження, заморожування та розморожування продуктів, а також зберіганню їх у холодильниках і транспортуванню в ізотермічному транспорті. Наведено класифікацію холодильників.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л813.7 я73

Рубрики:

Шифр НБУВ: ВА605932 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
15.

Снежкин Ю. Ф. 
Энергосбережение и интенсификация процесса сушки импульсным ИК-облучением / Ю. Ф. Снежкин, Л. А. Боряк, Д. С. Избасаров // Пром. теплотехника. - 2001. - 23, № 4-5. - С. 90-94. - Библиогр.: 8 назв. - рус.

За результатами проведених дослідів установлено, що попередня ІЧ-обробка рослинної сировини перед сушінням скорочує тривалість процесу й енерговитрати на сушіння. Показано вплив густини потоку випромінювання, товщини шару та часу ІЧ-обробки на процес сушіння яблук, айви та дині. Oдержано рівняння регресії, які адекватно описують навколо оптимальну область ІЧ-обробки плодів.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л814.434

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж14162 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
16.

Гришин М. А. 
Эффект динамического структурирования влаги в процессе сушки / М. А. Гришин, Н. И. Погожих, В. А. Потапов // Пром. теплотехника. - 2001. - 23, № 4-5. - С. 100-105. - Библиогр.: 4 назв. - рус.

З використанням ЯМР-досліджень безпосередньо в процесі сушіння виявлено ефект динамічного структурування вологи, що полягає у змінюванні початкового розділення вологи на вільну та зв'язану залежно від інтенсивності зневоднювання. Показано, що спостерігається виробництво зв'язаної вологи для низьких інтенсивностей сушіння. Запропоновано модель, яка описує кінетику цього процесу і дає змогу розраховувати тривалість сушіння та визначати критичний вологовміст.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л814.4-1

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж14162 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
17.

Бойко В. В. 
Установка для обработки текучих продуктов при помощи комплекса высоковольтных импульсных воздействий и результаты исследований / В. В. Бойко, А. Н. Тур, Л. С. Евдошенко, В. М. Иванов, А. И. Зароченцев, В. В. Рудаков, А. И. Божков // Техн. електродинаміка. - 2001. - № 4. - С. 59-63. - Библиогр.: 11 назв. - рус.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л815.3

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж14164 Пошук видання у каталогах НБУВ 



      
Категорія:    
18.

Богомолов О. В. 
Курсове та дипломне проектування обладнання переробних і харчових підприємств : Навч. посіб. для студ. вищ. навч. закл. / О. В. Богомолов, П. В. Гурський, В. П. Богомолова. - Х. : Еспада, 2005. - 429 c. - укp.

Визначено структуру, зміст, напрямки та завдання курсового та дипломного проектування. Встановлено вимоги щодо написання основних розділів і технічного обгрунтування теми учбового проекту. Розглянуто сучасні засоби прискорення технологічного процесу, а також покращання експлуатаційних якостей і зниження собівартості промислового обладнання, наведено приклади його модернізації. Запропоновано методики проведення розрахунків конструктивних параметрів і продуктивності технологічного обладнання переробних і харчових підприємств (сушарок, машин для здрібнювання, м'ясорізок, пристроїв для дозування, формування та поштучного розподілу виробів з пластичних харчових мас, фасувально-пакувальних і мийних машин). Висвітлено загальні положення з охорони праці та санітарно-гігієнічного забезпечення виробництва.

Охарактеризованы структура, содержание, направления и задания курсового и дипломного проектирования. Установлены требования к написанию основных разделов и технического обоснования темы учебного проекта. Рассмотрены современные средства активизации технологического процесса, а также улучшения эксплуатационных качеств и снижения себестоимости промышленного оборудования, приведены примеры его модернизации. Представлены методики проведения расчетов конструктивных параметров и продуктивности технологичесокго оборудования перерабатывающих и пищевых предприятий (машин для дробления, мясорубок, устройств для дозировки, формирования и поштучного распределения изделий из пластических пищевых масс, фасовально-упаковочных и моющих машин). Освещены общие положения по охране труда и санитарно-гигиеническое обеспечение производства.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л81-5-02 я73-5

Рубрики:

Шифр НБУВ: ВА663307 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
19.

Берник П. С. 
Механічні процеси і обладнання переробного та харчового виробництва : Навч. посіб. для студ. вищ. техн. та агр. навч. закл. Ч. 1 / П. С. Берник, З. А. Стоцько, І. П. Паламарчук, В. В. Яськов, І. А. Зозуляк; Нац. ун-т "Львів. політехніка". - Л., 2004. - 335 c. - Библиогр.: 54 назв. - укp.

Проаналізовано розрахункові параметри обладнання переробного та харчового виробництва. Висвітлено особливості умов роботи деталей машин для переробки сільськогосподарської продукції, технологічного обладнання для підготовки продукції до переробного процесу. Описано машини для подрібнення сільськогосподарської продукції, обладнання для її обробки тиском, поділ неоднорідних систем.

Проанализированы расчётные параметры оборудования перерабатывающего и пищевого производства. Освещены особенности условий работы деталей машин для переработки сельскохозяйственной продукции, технологического оборудования для подготовки продукции к перерабатывающему процессу. Представлены описания машин для измельчения сельскохозяйственной продукции, оборудований для её обработки давлением, разделения неоднородных систем.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л812я73

Шифр НБУВ: В348675 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
20.

Рвачов В. В. 
Технологічне обладнання харчових виробництв. Механічне обладнання: Навч. посіб. для студ. вищ. навч. закл. / В. В. Рвачов, М. В. Гуртовий. - О. : Астропринт, 2005. - 348 c. - Бібліогр.: с. 348. - укp.

Охарактеризовано загальне механічне технологічне обладнання, що використовується у більшості галузей харчової промисловості, зокрема, для очистки та відокремлення їстивних і неїстивних частин сировини, змішування, пресування, поділу продуктів на тверду та рідки фази. Наведено відомості про забруднення та методи їх вилучення, а також класифікацію технологічного обладнання.

Охарактеризовано общее механическое технологическое оборудование, применяющееся в большинстве отраслей пищевой промышленности, в частности, для очистки и отделения съедобных и несъедобных частей сырья, смешивания, прессования, разделения продуктов на твердые и редкие фазы. Приведены сведения о загрязнении и методы их изъятия, а также классификация технологического оборудования.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л81-5 я73-1

Рубрики:

Шифр НБУВ: ВА661006 Пошук видання у каталогах НБУВ 
...
 

Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського