Бази даних

Реферативна база даних - результати пошуку

Mozilla Firefox Для швидкої роботи та реалізації всіх функціональних можливостей пошукової системи використовуйте браузер
"Mozilla Firefox"

Вид пошуку
Сортувати знайдені документи за:
авторомназвоюроком видання
Формат представлення знайдених документів:
повнийстислий
 Знайдено в інших БД:Книжкові видання та компакт-диски (7)
Пошуковий запит: (<.>U=Л812.24$<.>)
Загальна кількість знайдених документів : 14
Представлено документи з 1 до 14

      
Категорія:    
1.

Копиленко А. В. 
Аналіз особливостей роботи центрифуг для харчової і хімічної промисловості / А. В. Копиленко, О. В. Гондлях, О. М. Тимонін, М. І. Осипенко, А. О. Чемерис // Наук. пр. Нац. ун-ту харч. технологій. - 2005. - № 16. - С. 166-168. - Бібліогр.: 6 назв. - укp.

Досліджено особливості роботи центрифуг для харчової і хімічної промисловості. Проведено числовий розрахунок центрифуги загального використання і надано рекомендації щодо змінення геометричних параметрів конструкції.


Ключ. слова: рідина, емульсія, сепаратор, математична модель, апробація, максимальне напруження, дослідження, хімічна промисловість
Індекс рубрикатора НБУВ: Л111.63-51 + Л812.24-52

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69879 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
2.

Змієвський Ю. Г. 
Визначення основних характеристик гідрофобної мікрофільтраційної мембрани марки МФФК-3 при мембранній дистиляції / Ю. Г. Змієвський, В. Г. Мирончук, Д. Д. Кучерук // Харч. пром-сть. - 2010. - № 9. - С. 90-94. - Бібліогр.: 11 назв. - укp.

Експериментально визначено коефіцієнт паропроникності та теплопровідності, а також селективність гідрофобної мікрофільтраційної мембрани марки МФФК-3 за мембранної дистиляції. Показано доцільність застосування цих мембран для зазначеного процесу.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л812.24-243

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж29432 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
3.

Гафуров О. В. 
Удосконалення процесу ультрафільтрації білково-вуглеводної молочної сировини та його апаратурне оформлення : автореф. дис. ... канд. техн. наук : 05.18.12 / О. В. Гафуров; Харків. держ. ун-т харчування та торгівлі. - Харків, 2014. - 20 c. - укp.

Досліджено процес ультрафільтрації білково-вуглеводної молочної сировини з використанням напівпроникних мембран другого покоління типу ПАН (поліакрилонітрил) і розроблено його апаратурне оформлення. Надано відомості про структуру та властивості мембран ПАН-50 та ПАН-100, запропоновано найбільш раціональні баричні, температурні та хімічні параметри процесу ультрафільтрації з їх використанням. Визначено раціональні технологічні параметри процесу ультрафільтрації білково-вуглеводної молочної сировини в тупиковому режимі та в режимі з застосуванням пристрою для барботування. Розроблено дослідно-експериментальний зразок ультрафільтраційного модуля з барботуючим пристроєм. Здійснено комплекс заходів з впровадження результатів досліджень в практику.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л812.24-5 + Л95-5

Рубрики:

Шифр НБУВ: РА410025 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
4.

Deinychenko G. 
Determination of ultrafiltration membranes shrinkage factor = Визначення коефіцієнта ущільнення структури ультрафільтраційних мембран / G. Deinychenko, Z. Mazniyak, D. Kramarenko, V. Guzenko // Ukr. Food J.. - 2015. - 4, № 2. - С. 328-334. - Бібліогр.: 14 назв. - англ.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л812.24-24

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж43715 Пошук видання у каталогах НБУВ 



      
Категорія:    
5.

Поперечний А. М. 
Інтенсифікація ультрафільтраційного концентрування харчових дисперсних систем вібраційним впливом : монографія / А. М. Поперечний; Донец. нац. ун-т економіки і торгівлі ім. М. Туган-Барановського. - Донецьк : Ноулідж, Донец. від-ня, 2014. - 170 c. - Бібліогр.: с. 151-170 - укp.

Вивчено мембранні процеси розділення рідинних і газових систем. Визначено сучасний стан і перспективи розвитку мембранних технологій у харчовій промисловості. Розглянуто питання використання ультрафільтрації у харчовій промисловості. Наведено результати аналітичних та експериментальних досліджень ультрафільтраційного концентрування рідких харчових продуктів, зокрема м'ясо-кісткових бульйонів, соєвого молока, молочних продуктів (сколотин, знежиреного молока). Запропоновано конструкції ультрафільтраційних модулів для промислової реалізації концентрування вищевказаних харчових продуків.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л812.24

Рубрики:

Шифр НБУВ: ВА801357 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
6.

Korniyenko Ya. 
Mathematical simulation of fouled membrane modules regeneration = Математичне моделювання регенерації забруднених мембранних модулів / Ya. Korniyenko, S. Guliienko, M. Lialka // Ukr. Food J.. - 2015. - 4, № 3. - С. 481-493. - Бібліогр.: 42 назв. - англ.

Запропонована математична модель базується на моделі осмотичного тиску та включає рівняння масовіддачі та рівняння для визначення коефіцієнта регенерації. Коефіцієнт масовіддачі визначено з критеріального рівняння. З використанням цієї математичної моделі проведено розрахунки часу розчинення шару осаду та коефіцієнта регенерації у діапазоні зміни критерію Рейнольдса (КР) від 10 до 50. Результати розрахунків показали, що для низьких значень КР (10 - 25) час повного розчинення шару кеку різко зменшується (від 9215 сек (близько двох з половиною годин) для Re = 10 до 6545 сек (менше, ніж дві години) для Re = 15 і до 5143 сек (менше, ніж півтори години) для Re = 20) зі зростанням значення КР. Але для вищих значень КР зменшення часу регенерації стає повільнішим. Наприклад, у випадку зростання значення КР від 25 до 30, час регенерації зменшується лише з 4275 лише 3650 сек (на 625 сек або трохи більше за 10 хв). Результати розрахунків показують, що найбільш раціональний режим регенерації відповідає значенням КР від 15 до 25.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л812.24-243

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж43715 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
7.

Якуба О. Р. 
Механічні пиловловлювачі та фільтри в технології комплексного очищення харчових пилоподібних продуктів : монографія / О. Р. Якуба, М. Ю. Савченко-Перерва, С. М. Сабадаш. - Суми : Сум. нац. аграр. ун-т, 2017. - 197 c. - Бібліогр.: с. 189-197 - укp.

Проаналізовано особливості механічних пиловловлювачів в харчових виробництвах. Одержано математичні залежності для розрахунку гідравлічних втрат та фракційної ефективності відцентрових циліндричних пиловловлювачів. Охарактеризовано сухі механічні пиловловлювачі. Висвітлено основні властивості фільтрувальних матеріалів, наведено загальні відомості про фільтрацію, види фільтрів і методи очищення. Досліджено техніко-економічні показники пиловловлювачів із закрученими потоками.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л812.24-24

Рубрики:

Шифр НБУВ: ВА813789 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
8.

Пащенко Б. С. 
Перспективні матеріали для фільтраційних мембран харчової промисловості / Б. С. Пащенко, О. А. Литвиненко, Є. В. Штефан // Харч. пром-сть. - 2016. - № 20. - С. 123-129. - Бібліогр.: 7 назв. - укp.

Наведено результати експериментальних досліджень зносостійкості керамічних матеріалів для виготовлення мембран для харчової та переробної промисловості. Проведено експерименти з визначення механічної стійкості перспективних конструкційних матеріалів для виготовлення мембранних фільтрувальних елементів. Встановлено, що високі міцністні характеристики забезпечують динамічну стійкість мембран і тривалий термін їх експлуатації.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л812.24-5

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж29432 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
9.

Пащенко Б. С. 
Комп'ютерне моделювання деформації керамічної мембрани в процесі ультрафільтрації харчових середовищ / Б. С. Пащенко, О. А. Литвиненко, Є. В. Штефан // Харч. пром-сть. - 2019. - № 26. - С. 80-88. - Бібліогр.: 6 назв. - укp.

Наведено результати імітаційного математичного моделювання фільтрування через керамічні ультрафільтраційні мембрани трубчастого типу. Модель ураховує структурно-механічні параметри та умови оброблення дисперсної мультикомпонентної системи. Цифрова модель PLAST-POR-M, запропонована авторами, імітує процес деформування порожнистого каркасу мембрани. Отримано графічні залежності та числові значення напружень деформації в часі, розподіл пористості від величини дотичних напружень та еквівалентної деформації частини фільтрувального елемента у вигляді окремого сегмента, так і повного каркасу мембранного елемента. Встановлено, що зміна пористості при цьому має лінійну залежність під дією еквівалентної деформації та логарифмічну під дією дотичних напружень. Показано, що запропонована модель є адекватною при перенесенні результатів від квазіпласких елементарних частин елемента до повної його площі або об'єму.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л812.24--51

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж29432 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
10.

Серпученко В. Г. 
Фильтрование неорганическими мембранами белок- и жиросодержащих вод предприятий пищевой промышленности : Дис...канд.техн.наук:05.18.12 / В. Г. Серпученко; КТИПП. - К., 1993. - 223 c. - Библиогр.:л.201-223 - рус.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л812.24-5

Рубрики:

Шифр НБУВ: ДС40607 Пошук видання у каталогах НБУВ 



      
Категорія:    
11.

Серпученко В. Г. 
Фильтрование неорганическими мембранами белок- и жиросодержащих вод предприятий пищевой промышленности : Дис...канд.техн.наук:05.18.12 / В. Г. Серпученко; КТИПП. - К., 1993. - 223 c. - Библиогр.:л.201-223 - рус.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л812.24-5

Рубрики:

Шифр НБУВ: ДС40607 Пошук видання у каталогах НБУВ 



      
Категорія:    
12.

Серпученко В. Г. 
Фильтрование неорганическими мембранами белок- и жиросодержащих вод предприятий пищевой промышленности : Дис...канд.техн.наук:05.18.12 / В. Г. Серпученко; КТИПП. - К., 1993. - 223 c. - Библиогр.:л.201-223 - рус.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л812.24-5

Рубрики:

Шифр НБУВ: ДС40607 Пошук видання у каталогах НБУВ 



      
Категорія:    
13.

Пащенко Б. С. 
Закономірності мембранного розділення дисперсних систем з урахуванням структурно-механічних параметрів фільтрувальних елементів та осаду : автореф. дис. ... канд. техн. наук : 05.18.12 / Б. С. Пащенко; Національний університет харчових технологій. - Київ, 2020. - 22 c. - укp.

Розглянуто актуальні проблеми дослідження закономірностей процесу мембранного розділення рідких дисперсних систем з урахуванням структурно-механічних параметрів керамічних фільтрувальних елементів та ущільнення шару осаду, що виникає на їх поверхні. Сформовано метод теоретичного дослідження процесу мембранного фільтрування з урахуванням структурно-механічних параметрів фільтрувальних керамічних мембран та шару осаду, що виникає на їх поверхні. Розроблено математичну модель ультрафільтрації з використанням керамічних фільтрувальних елементів, яка базується на представленні фільтрувального елемента у вигляді пористого вологонасиченого каркасу разом із шаром осаду, який описується із використанням моделі континуально-дискретного дисперсного матеріалу. Досліджено вплив деформування керамічного мембранного елемента на кінетику ультрафільтрації рідких дисперсних систем, зміну пористості, проникності та критичного зниження продуктивності обладнання, механізм блокування прохідного перетину пори за рахунок деформування шару осаду. Виявлено, що внаслідок дії експлуатаційного навантаження основним фактором при зниженні продуктивності обладнання є ущільнення шару осаду. Одержано числові значення зміни пористості, коефіцієнтів проникності мембрани та шару осаду, а також час перекриття пор мембрани часточками осаду. Порівняння результатів розрахунків із даними фізичного експерименту свідчать про високу точність розробленого методу. Одержані результати досліджень упроваджено у виробництво та навчальний процес Національного університету харчових технологій.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л812.24

Рубрики:

Шифр НБУВ: РА445853 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
14.

Серпученко В. Г. 
Фильтрование неорганическими мембранами белок- и жиросодержащих вод предприятий пищевой промышленности : Дис...канд.техн.наук:05.18.12 / В. Г. Серпученко; КТИПП. - К., 1993. - 223 c. - Библиогр.:л.201-223 - рус.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л812.24-5

Рубрики:

Шифр НБУВ: ДС40607 Пошук видання у каталогах НБУВ 


 

Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського